Dodaj do ulubionych

Który kierowca autobusu

04.08.11, 09:38
to zabójca tej biednej dziewczyny? Jak wygląda? Na jakich liniach jeździł? Gdy pomyślę, że ja i inni pasażerowie jeździli z taką niebezpieczną kanalią to mam dreszcze. Dlaczego MPK zatrudnia ludzi po wyrokach?
Czy osoba stosująca agresję wobec własnej rodziny (znęcanie się nad rodziną) będzie dobrym pracownikiem firmy w której ma się codzienny kontakt z ludźmi?
Czy ów Mirosław.X to nie czasem taki niewysoki bez zarostu krótki obciety cwaniaczek z dużych brzuchem, szatyn lub ciemny blondyn?
Obserwuj wątek
    • Gość: wika Re: Który kierowca autobusu IP: *.60.citypartner.pl 04.08.11, 11:12
      Odpowiem na jedno pytanie.
      Linia nr 610.
    • Gość: Jen Skad wiecie, ze to kierowca autobusu? :O IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 11:49
    • Gość: Jen Juz znalazlem artykul o tym, ze sie przyznal... IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 11:54
      jestem przerazona...
    • Gość: Jan Winnicki Re: Który kierowca autobusu IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 11:58
      Chciałem się zapytać w którym miejscu jest napisane, że jest to osoba po wyroku?
      • Gość: Gewe Re: Który kierowca autobusu IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 15:43
        Był o tym w artykule "był notowany za znęcanie się nad rodziną".
        • Gość: Jan Winnicki Re: Który kierowca autobusu IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 23:13
          To teraz weź trochę poszukaj w sieci co znaczy "być notowanym" a co znaczy "być ukaranym wyrokiem sądu".
          • gazeta_mi_placi Re: Który kierowca autobusu 05.08.11, 00:05
            Jaka jest różnica?
            • Gość: Jan Winnicki Re: Który kierowca autobusu IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 08:53
              A taka jest różnica, że jestem notowany za drobne wykroczenia drogowe. Dostałem pare mandatów, kilka punktów. Ale nigdy nie popełniłem _przestępstwa_ za które zostałem skazany prawomocnym wyrokiem sądowym. Zatem jeśli pójdę do KRS po zaświadczenie o niekaralności to będzie ono czyste jak łza. A dla Ciebie mogę być piratem drogowym.

Tak było w przypadku tego kierowcy. Może przylał kiedyś żonie/dziecku, wezwano policję do interwencji, ale nie postawiono mu zarzutów. Czyli jest niekarany.
              • gazeta_mi_placi Re: Który kierowca autobusu 05.08.11, 09:38
                Można sprawdzić czy potencjalny pracownik był notowany za czyny związane z agresją?
                • Gość: Jan Winnicki Re: Który kierowca autobusu IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.11, 09:56
                  Wątpię. A co jeśli był skazany prawomocnym wyrokiem, a wyrok uległ już zatarciu? Wtedy jest czysty jak łza i na zaświadczeniu o niekaralności figuruje jako niekarany... To jego prawo być traktowanym jako niekarany.
    • sebos99 Re: Który kierowca autobusu 04.08.11, 13:01
      Co za prowokacja. Po co komu takie pytania?!
      • astrum-on-line Re: Który kierowca autobusu 04.08.11, 14:29
        Może dlatego, że też jeździmy komunikacją miejską i chcemy w niej czuć się bezpiecznie.
    • misself Re: Który kierowca autobusu 05.08.11, 13:09
      gazeta_mi_placi napisała:

> Jak wygląda? Na jakich liniach jeździł?

Teraz to już chyba nie ma znaczenia...
      • gazeta_mi_placi Re: Który kierowca autobusu 05.08.11, 20:48
        Dla mnie ma znaczenie, bo podejrzewam takiego jednego typka, źle mu z oczu patrzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka