Dodaj do ulubionych

Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziury

IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 21:14
CAŁA NOWA HUTA DO REMONTU, DZIURY MAJĄ PÓL METRA A ASFALT NIE REMONTOWANY OD LAT 60!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: heniu Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziury IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 21:15
      Przeciez mamy kryzys! Nie stac na na latanie dziur - ot tak. Dlatego proponuje za rok zrobic wyscigi MTB na nowo sadeckiej! Dziury juz sa!
    • Gość: TdP68 Myślałem z to 68 TdP IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 21:25
    • Gość: anielka Re: Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziu IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 21:29
      W sam raz Tour de Nowa Huta :) Nazwa elegancka i dodatkowo koncepcja wpasowuje się w tendencje promowania dzielnicy :)
    • Gość: ri Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziury IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 22:07
      poproszę wybickiego, bronowicką a jak im się zechce wyjść poza kraków to te kretyńskie studzienki w mydlnikach załatać (czyli całą balicką aż do szczyglic).
      • Gość: gość Re: Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 20:45
        gwoli ścisłości to Mydlniki są jeszcze w Krakowie... ale remont by się przydał
    • Gość: ferd Re: Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziu IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 22:20
      Pomijając sprawę dziur myślę że fajnie by było jakby kolarze zahaczyli w przyszłym roku o Hutę :)
    • Gość: p. Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziury IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 22:24
      Po pierwsze to był 68 Tour.
      Po drugie - kolarze, nie rowerzyści.
      Po trzecie - p.Lang zawsze dbał o trasę - co roku jest remont na trasie touru więc pośrednio wszyscy na tym korzystamy (+ niezła reklama polski na cały świat i inne aspekty).
      PS. Piękne widowisko dziś było :) Trzech biało-czerwonych w pierwszej 10. to dobry wynik!
    • Gość: eh płk Dąbka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 06:39
      ja proponuję na następna trasę ul. Płk Dąbka!
      • Gość: tom3q Re: płk Dąbka IP: *.gemini.net.pl 07.08.11, 15:25
        tej ulicy nie wolno ruszac - ona sie przygotowyje na przyjecie Dakaru ;)
    • Gość: u Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziury IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.11, 08:47
      Rewelacja podoba mi się może co tydzień robić wyścigi po wszystkich dziurach piękny plan miasto byłoby przyjazne a ja nie rozbijałabym opon tak często
      • Gość: mario Re: Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 10:44
        Jakbyś jeździł normalnie to byś nie uszkodził opon. Mi tam nie zdarzyło się jeszcze nigdy uszkodzić opony ani felgi na dziurze, ale to trzeba jeździć z głową.:)
    • Gość: Bartek Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziury IP: *.2-0.pl 07.08.11, 09:18
      Dokładnie to samo miałem pisać do gazety:) Jadę sobie spokojnie, jak zawsze chcę omijać dziury znane już na pamięć, a tu....niespodzianka:) Szczególnie irytowały mnie te na Konopnickiej, gdzie niejednokrotnie ktoś chcący uniknąć dołka zjeżdżał na lewo i spychał innego na betonowe seperatory. Jedyny smutek to taki, że nie jechali przez Mateczny, tylko zawrócili przezd nim:) Ale fakt może w przyszłym roku zrobią Tour de Crocov i będzie "prawie" jak w Monaco przezd GP F1:)
    • Gość: ja Listy. Dzięki kolarzom drogowcy załatali dziury IP: *.ceti.pl 07.08.11, 09:21
      caly pieprzony ZIKIT powinien obowiazkowo jezdzic do pracy i po pracy na rowerach, jakby im dupy wytrzęslo to by inaczej rozumowali i robili szczegolnie p BARTLEWICZ
    • Gość: KriSS ul. Witosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 09:33
      !Zgadzam się z Tobą w 100 % Ulica Witosa to jest po prostu jakiś koszmar! codziennie jeżdżę tamtędy (max 40km/h co i tak jest szybko) i zauważam że z tygodnia na tydzień jest coraz to gorzej!! W prawdzie na wiosnę widziałem tam ekipę drogowców.. no ale... skończyło się na załataniu największych dziur, które nawiasem mówiąc pojawiły się ponownie... Co z tego, że załatają jak po tej "drodze" NIE DA SIĘ JECHAĆ!!! łata na łacie łatą popycha! stanowczo cała nawierzchnia nadaje się do wymiany!! Śmiem twierdzić, że to jedna z najgorszych jak nie najgorsza "droga" w Krakowie... APEL DO WŁADZ MIASTA - PROSZĘ ZRÓBCIE COŚ Z TYM!! To wstyd... Nie daleko Łagiewniki gdzie mnóstwo pielgrzymów przejeżdża - po prostu wspaniały wizerunek dla miasta... Ponad to, ul. Witosa to główny węzeł komunikacyjny dla osiedli Piaski Nowe, Kozłówek, Kurdwanów, Wola Duchacka... W okolicy takie Centra handlowe jak Bonarka, Zakopianka, Solvay i markety Cerrrefour gdzie w weekendy (i nie tylko) mnóstwo ludzi się gromadzi, przy dojeździe korzystając oczywiście z niechlubnej ulicy Witosa....
      • Gość: wiciu Re: ul. Witosa IP: *.skawsoft.com.pl 07.08.11, 09:59
        Proponuje na wzór Warszawy wprowadzić weekendowe remonty ulic. W piątek wieczorem zamykamy ulicę i frezujemy stara nawierzchnie, w sobotę układamy nowy asfalt, w niedzielę malujemy pasy i w poniedziałek rano oddajemy do użytku.Tym sposobem jest szansa że więcej ulic będzie w normalnym stanie, mniejszym kosztem niż generalny remont .Zastrzec trzeba jednak że nie wszystkie da się tak wyremontować np. te gdzie nie ma odpowiedniej podbudowy.
      • Gość: x Witosa nie miała zmienianej nawierzchni od 30 lat IP: *.play-internet.pl 07.08.11, 17:25
        tak samo np. cechowa, rżącka.
    • Gość: Mateo gratulacje IP: *.ghnet.pl 07.08.11, 10:45
      a ja serdecznie gratuluje osobom ktore zgodzily sie na remont obowodnicy w tym samym czasie, w ktotym wydawala sie ostatnia mozliwoscia objechania krakowa

IMO debilizm
    • Gość: Wolisak Jednak się da... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 12:04
      Jeszcze bardziej mnie wkurzyło jak tuż przed niedoszłą wizytą Murzyna Obamy naprawiono w b. krótkim czasie wiele dróg.

Pieniądze na to są, z absurdalnie wysokich podatków.... Ale jeśli załatamy wszystkie dziury, drogi zrobimy porządnie to nie będzie na czym kraść :) taka rzeczywistość.
      • Gość: łatka Re: Jednak się da... IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 00:21
        Kto Murzyna ma, ten dziury łata!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka