Dodaj do ulubionych

Zakaz palenia w klubach często omijany

24.08.11, 06:25
palilem i bede palil - zakaz mam w ....... palarni
Obserwuj wątek
    • Gość: dodo Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 06:28
      Taki zakaz w praktyce to to samo co zakaz dymienia z rur wydechowych samochodow w praktyce nie wykonywalny!
      • Gość: dodo Re: Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 06:33
        A mnie przeszkadza chrapiacy maz.Co moge z tym zrobic?
        • the_dead Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 10:52
          W wojsku chrapiącemu zakłada się maskę przeciw gazową, może to metoda warta wprowadzenia pod strzechy ;)
      • Gość: x Re: Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.home.aster.pl 24.08.11, 09:34
        Jak niewykonywalny? Emisji spalin pojazdu nie da się ograniczyć do zera, a człowiek jak raz nie ma przymusu by palić. To bardziej kwestia kultury (a zasadniczo jej braku) wśród niektórych bywalców lokali.
      • Gość: ARKA Re: Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.stk.vectranet.pl 24.08.11, 17:34
        Masz świętą rację.Samochody kopcą na światłach tuż przy oknach mieszkań parterowych,i nic tego nie powstrzyma i jakoś musi byc.Jestem palaczem i myślę,że nie papierosy mnie zabija ale właśnie zakaz palenia.We własnym mieszkaniu nie moge palić,w zimie marznę na balkonie,lub wychylona przez okno,ciągle w stresie,miny domowników ponure,ostentacyjne "prychania",a jeszcze niedawno mąż palił i nie martwił się innymi.A przemysł i koncerny tytoniowe kwitna.Pic na wodę,fotomontaż.
    • aarvedui mankofaszyści - do budy! 24.08.11, 06:39
      zabierzcie się za jakąś porządną społeczną akcję, a nie ciągle odcinać kupony od zachodniej mody.

a, ale wtedy z czego będziecie żyć ? prawdziwe problemy mają mniejsza publicyty, niż zarządzanie cudzymi lokalami.

manko lansuje kolejny malutki krok w stronę faszyzmu i totalnej kontroli obywateli - nie wiem czy faktycznie są tak głupi, czy za to im płacą....
      • Gość: eso Re: mankofaszyści - do budy! IP: *.net.autocom.pl 24.08.11, 09:27
        gdybyś wiedział co to faszyzm nie pisałbyś takich bzdur!
        • ponury_swiniarz Re: mankofaszyści - do budy! 24.08.11, 12:25
          Jest to, w zaleznosci od mutacji, system autorytarny albo totalitarny czyli taki, w ktorym panstwo kontroluje wiekszosc lub wszystkie strefy zycia obywatela. Naprzyklad zakazywanie wlascicielowi prywatnego lokalu na zezwalanie swoim doroslym klientom na uzywania legalnej uzywki to jeden z kroczkow w kierunku takiego panstwa.
          • Gość: pis-squick Re: mankofaszyści - do budy! IP: *.fbx.proxad.net 25.08.11, 08:41
            Więc niech napisze taki własciciel na drzwiach swojego lokalu: "tylko dla palących" a takze "Nur für Raucher", "seulement pour les fumeurs" i "for smokers only" i będzie OK. Ja na pewno do tego lokalu nigdy nie wejdę i mnostwo moich znajomych takze. Wędzcie sie sami w swoim własnym dymie.
            • gazeta_mi_placi Re: mankofaszyści - do budy! 25.08.11, 10:02
              Dokładnie.
              Niech na drzwiach wyraźnie napiszą, że lokal dla smrodów (to jest dla "osób palących"), nikt z niepalących tam nie wejdzie, nie zamówi nawet szklanki wody i pójdzie do konkurencji.
            • ponury_swiniarz Re: mankofaszyści - do budy! 25.08.11, 10:22
              Ale dlaczeo ma dyskryminowac niepalacych? Niektorym, np. mi, nie przeszkadza ze sie pali w knajpie. Zreszta obecne prawo i tak mu zabrania wywisic taka tabliczke.
            • Gość: Lilith Re: mankofaszyści - do budy! IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 26.08.11, 00:39
              W myśl obowiązującej ustawy NIE WOLNO tak zrobić. I tutaj powracamy do faszyzmu.
    • Gość: miki Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 06:48
      Ten zakaz jest w duzej mierze martwym zakazem.
    • bleku666 Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 07:01
      Aj Waj! Niesłychane! Któż mógł to przewidzieć!
    • Gość: pasażer Jest większy problem: IP: *.devs.futuro.pl 24.08.11, 07:23
      Skunksy śmierdzące petami jeżdżące komunikacją miejską. Pet pod koła, do autobusu/tramwaju - i myśli, że jak gumę w gębę wrzuci to już nie cuchnie.
    • Gość: mapb Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 08:09
      wszystko dlatego ze pracownicy restauracji maja to gdzieś, zrobić kilka kontroli i oprócz właścicielowi kare dołożyć jeszcze pracownikom którzy są na danej zmianie przypuscmy po 500zł i od razu wszyscy by sie nauczyli ze nie warto
      • Gość: Paweł Re: Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.gemini.net.pl 24.08.11, 08:40
        Tylko za co kolego dawałbyś pracownikom mandaty. Zakaz palenia dot. palaczy i to oni odpowiadają za siebie. Po stronie właściciela leży jedynie obowiązek oznakowania lokalu.
      • ponury_swiniarz Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 12:32
        Wlasciciel nie jest policjantem zeby wyegzekwowac glupie prawo narzucone przez panstwo. Moglby zadzwonic na policje i zglosic ze ktos mu pali w lokalu, tylko po co niszczyc sobie interes wjazdami policji?
        • je2bny Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 13:36
          ponury_swiniarz napisał:

> Wlasciciel nie jest policjantem zeby wyegzekwowac glupie prawo narzucone przez
          > panstwo. Moglby zadzwonic na policje i zglosic ze ktos mu pali w lokalu, tylko
          > po co niszczyc sobie interes wjazdami policji?
          ==============================

Zapamiętaj raz na zawsze, że "prawo nawet twarde i niesprawiedliwe nadal jest prawem,
          które należy przestrzegać i egzekwować do czasu, kiedy obowiązuje.
          Dopiero prawomocna decyzja o jego zniesieniu lub skasowaniu obowiązującego zapisu
          może Cię z tego wybawić.
          Teraz za zapalenie w miejscu oznaczonym zakazem możesz "oberwać" mandat lub
          od bardziej krewkiego, który Ci zwróci uwagę w "pysk", gdy jej nie będziesz respektował.
          • ponury_swiniarz Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 15:46
            wskaz prosze ktory przepis zezwala na dawanie 'w pysk' zwracajacemu uwage.
          • ponury_swiniarz Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 15:47
            > Zapamiętaj raz na zawsze, że "prawo nawet twarde i niesprawiedliwe nadal jest p
            > rawem,
            > które należy przestrzegać i egzekwować do czasu, kiedy obowiązuje.

Bylbys wzorowym szmalcownikiem, bo na esesmana bys sie nie zakwalifikowal z powodow rasowych.
          • fagusp Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 20:11
            Kiedy ostatnio słyszałem "dura lex, sed lex"? Czy nie wtedy, jak sitwa Kaczyńskiego usiłowała uwalić świeżo wybraną na prezydenta Warszawy Hannę Gronkiewicz. Waść z tej samej miłującej Prawo i Sprawiedliwość watahy?
    • Gość: eso Re: Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.net.autocom.pl 24.08.11, 09:26
      no to lista obiektów do skontrolowania już jest - do dzieła więc, niech SM zajmie się czymś pożytecznym. Od siebie dodam jeszcze Cafe Philo na Tomasza
    • Gość: daniel Jazz Rock Cafe IP: *.ds18.agh.edu.pl 24.08.11, 10:10
      Autorzy tego artykułu pochwalili Jaz Rock Cafe. Prawda jest jednak taka, że w tym klubie wprawdzie jest jedna sala oddzielona od drugiej szklanymi drzwiami. Jednak obok tych drzwi, w przejściu do WC, jest okno z kratami, w których nie było i nie ma nadal szyby.
    • Gość: @ Re: Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 11:11
      judaszowy napisał:
      > palilem i bede palil - zakaz mam w ....... palarni

smacznego dymka:
      funnyfunerals.blox.pl/resource/palarnia.jpg
    • gazeta_mi_placi Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 11:35
      Najbezpieczniej palić w okolicy:

forum.gazeta.pl/forum/f,34919,_palenie_w_okolicy_odbytu.html
    • panienkazochrony cholerna histeria 24.08.11, 12:01
      wszyscy (wygadani aktywiści mylący kulturę z cywilizacja zachodu) non smokersi powinni mieć zakaz nabywania, zbliżania, słuchania rzeczy wytworzonych przez smokersów...
    • ponury_swiniarz Swiadomosc spoleczna 24.08.11, 12:20
      '- Niestety, w społecznej świadomości nadal nie utrwaliło się, że gdy ktoś łamie prawo, trzeba reagować - mówi Kawalec.'

Glupie prawo nalezy lamac.

Sondaze sondazami ale jaka proba spoleczenstwa byla badana? Trzeba przepytac klientow knajp a nie babcie spod kosciola.
    • Gość: Misu Re: Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.chemenergia.com 24.08.11, 12:30
      bydełko
    • Gość: ważne a jakim prawem palą w kawiarnianych ogródkach? IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 12:46
      lokal to lokal...ogródek ze stołami to też część lokalu...jesli na przystanku tramwajowym nie mozna to dlaczego nagminnie pali sie w pod parasolami a dym leci w twarz komus kto nie pali..obsluga tlumaczy ze pod parasolami wolno...to jakies jaja?
    • je2bny Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 13:24
      judaszowy napisał:

> palilem i bede palil - zakaz mam w ....... palarni
      ==============================

Człowiek idiotą się nie staje, on już takim się urodził, a pretensje miej do rodziców, oczywiście własnych.
    • Gość: zuwdzordz Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.ip.netia.com.pl 24.08.11, 14:57
      W zupelnosci sie zgadzam, ze kazda knajpa powinna miec sale z zakazem palenia i sale, gdzie mozna palic, ale regulowanie tego przez prawo ogolnopolskie jest absolutnie popi.....dolone. To sa lokale prywatny i nie rozumiem, co panstwu do tego co ktos robi w swoim lokalu, jezeli sama czynnosc jest legalna. Przeciez ludzie powinni sami miec mozliwosc wyboru w jakim klubie chca sie bawic, w smierdzacymi fajkami, czy nie. Jezeli popyt bylby wiekszy na knajpy z zakazem palenia takie kluby by powstawaly, a nie dla palacych. Jezeli panstwo natomiast mysli, ze dzieki temu zakazowi spoleczenstwo bedzie generalnie zdrowsze to niech opublikuje statystyki to potwierdzajace. Ciekawe, czy liczba zachorowan na zapalenie pluc zwiazane z paleniem na mrozie sie nie zwiekszyla od wprowadzenia tego zakazu.
      • Gość: wtorek Re: Zakaz palenia w klubach często omijany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 20:33
        Proste: bo dotychczasowa praktyka wskazywała jednoznacznie, że klienci nie mieli wyboru.
        • bula.matari Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 21:12
          Klienci nigdy nie maja wyboru. Sprzedawca czy uslugodawca decyduje jaki towar/uusluge i za ile bedzie sprzedawal. Klient jak sie nie zgadza nie musi u niego kupowac. Ja w budelach nie domagam sie kapliczki i sali dla wstydliwych.
    • Gość: atomek Palę e-papierosy - i co mi zrobicie? IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 17:04
      Mogę to robić wszędzie, nawet pod znaczkiem z zakazem palenia
      i może mi policja naskoczyć razem ze strażą miejską.
      Ale tego nie robię, żeby nie szkodzić zjawisku e-palenia oraz - automatycznie -
      pozostałym e-palaczom.
      Natomiast prawo, narzucające właścicielowi lokalu, co ma mieć w owym lokalu,
      kogo ma wpuszczać, a kogo stygmatyzować, uważam za czystą głupotę.
      A tej głupocie, jak każdej, trzeba mówić - nie.
      • Gość: Anty palacz Ja zawsze zglaszam takich delikwentow obsludze... IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.11, 21:03
        jesli oni nie reaguja, to zglaszam to od razu na policje, mandaty sie sypia i dla obslugi i dla palacego. Dziekuje, dobranoc.
    • zemka Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 22:19
      czytajac te posty Palaczy utwierdza mnie przekonanie ze przecietny palacz to czlowiek slabo wyksztalcony "nie poinformowany"
      Wczoraj zadzwonilam do kolezanki i myslalam ze mowie z jej mezem - ato glos palaczki
      Dzis sie z nia widzialam po 30 latach ona mowi ze ja mlodo wygladam bo zyje w lepszych warunkach.Plakac mi sie chcialo bo to niby wyksztalcone , lata temu ladne dziecze wydaje wiecej na tyton niz na jedzenie. Ja nadal pracuje , a ona na emeryturze siedzi przed telewizorem i PYKA co najmniej 40 paierosow na dzien. Bez przesady wyglada jak stra spod latarni
      Pozdrawiam
      • gazeta_mi_placi Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 25.08.11, 10:00
        > czytajac te posty Palaczy utwierdza mnie przekonanie ze przecietny palacz
        > to czlowiek slabo wyksztalcony "nie poinformowany"

To prawda, najwięcej papierosów palą osoby z wykształceniem podstawowym i zawodowym.
        Co tu jeszcze więcej dodać...
        • ponury_swiniarz Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 25.08.11, 10:24
          Jakies dane na poparcie tych twierdzen?
          • gazeta_mi_placi Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 25.08.11, 10:59
            Tylko dane statystyczne.
            • ponury_swiniarz Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 25.08.11, 12:13
              A wiesz co niedysiejszy premier Wlk. Brytanii mawial o statystykach?

Moze podalbys zrodlo?
              • gazeta_mi_placi Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 25.08.11, 19:28
                Nie jestem Wikipedią (darmową encyklopedią), masz Wujka Google to sobie sprawdź.
                O ile umiesz z niego korzystać, bo dym papierosowy wybija także komórki mózgowe.
                • ponury_swiniarz Re: Zakaz palenia w klubach często omijany 26.08.11, 11:06
                  > O ile umiesz z niego korzystać, bo dym papierosowy wybija także komórki mózgowe

Czego dowodza przyklady Zigniewa Religi czy Marka Twaina. Straszne przyglupy z nich byly. A na powaznie, prawda jest taka, ze odsetek palacych w roznych grupach spolecznych (w tym i pod wzgledem wyksztalcenia) jest mniej wiecej taki sam.
    • fear Zakaz palenia w klubach często omijany 24.08.11, 23:04
      niepalący, jak że mi miło ze tak sie o mnie troszczycie, dbacie i martwicie. Po wprowadzeniu zakazu macie tyle knajp do wyboru, idźcie ofiara spełniona :D a palących zostawcie w spokoju. Na szczęście zostały miejsca w krakowie gdzie dyskryminuje sie tych którzy nie palą i chwała za to włascicielom

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka