Gość: hałasss IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 07:06 Z Hałasem jest tak, wszyscy go słyszeli a nikt nie widział - jest nieuchwytny. Zrobi się chłodniej ludzie pozamykają okna i problem "ucichnie". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: góral Większość tych ludzi zamieszkuje mieszkania komuna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 08:17 lne płacąc lichy czynsz za mieszkania w ścisłym centrum, z reguły są to "krewni i znajomi królika" bo tylko tacy mieli szansę na tego typu mieszkania, dlatego "walczą" bo nie muszą ciężko pracować na spłatę kredytu mieszkaniowego czy rynkową stawkę najmu mieszkania. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś posiadający własne mieszkanie 7 lat walczył o ciszę zamiast sprzedać mieszkanie i kupić (za jego równowartość) okazały dom w cichej, spokojnej okolicy. Rozwiązanie problemu jest zatem proste - tych lokatorów mieszkań komunalnych którym przeszkadza hałas wykwaterować do kontenerów pod miasto - a do ich mieszkań zakwaterować ludzi młodych którzy decydują się mieszkać w centrum z całym dobrodziejstwem inwentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowski Re: Większość tych ludzi zamieszkuje mieszkania k 12.09.11, 08:33 Góralu, chyba Ci żal... Ta stara śpiewka: "Nie podoba ci się, to się przenieś". Otóż nie podoba mi się i nie przeniosę się, bo mieszkam we własnej kamienicy i nie lubię, jak mi się wiocha panoszy koło domu. A do Stowarzyszenia zaraz się zapiszę i teraz my wam, wieśniaki, zrobimy koło d***. Gość portalu: góral napisał(a): > lne płacąc lichy czynsz za mieszkania w ścisłym centrum, z reguły są to "krewni > i znajomi królika" bo tylko tacy mieli szansę na tego typu mieszkania, dlatego > "walczą" bo nie muszą ciężko pracować na spłatę kredytu mieszkaniowego czy ryn > kową stawkę najmu mieszkania. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś posiadający własne > mieszkanie 7 lat walczył o ciszę zamiast sprzedać mieszkanie i kupić (za jego r > ównowartość) okazały dom w cichej, spokojnej okolicy. > Rozwiązanie problemu jest zatem proste - tych lokatorów mieszkań komunalnych kt > órym przeszkadza hałas wykwaterować do kontenerów pod miasto - a do ich mieszka > ń zakwaterować ludzi młodych którzy decydują się mieszkać w centrum z całym dob > rodziejstwem inwentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral michnikowski - "adios pomidory" ;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 11:42 Mieszkasz we własnej kamienicy - to pewnie ci nie żal brać po 40 kawałków miesięcznie za każdą z 2 - 4 knajp u siebie w kamienicy ? bo pecunia non olet ! - ale ciszę i spokój to jednocześnie byś chciał mieć ? Jakie to proste - wynajmijcie lokale w centrum na herbaciarnię, galerię, antykwariat czy szewca to będziecie mieć spokój - tylko komu tym zrobisz koło zupy bardziej (biorąc pod uwagę możliwość wyduszonego czynszu) - to nie wiem Pewnie dotację na remont elewacji chętnie przyjąłeś ? z podatków tych których Wielki Panie nazywasz wieśniakami Wszystkiego dobrego w nadchodzącym dniu św. Katastra ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowski Re: michnikowski - "adios pomidory" ;-))) 12.09.11, 14:14 Czyli, "góralu", kto ma mieć prawo głosu: lokatorzy z kwaterunku nie, właściciele nie... To kto? Ty?! Przyjechać na weekend, narzygać do bramy? Na szczęście to się już kończy. A ja w kamienicy nie mam knajp, tylko znacznie lepszego najemcę, który nie hałasuje i nie brudzi. Żal Ci, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral michnikowski - "Ty kąpiesz się nie dla mnie" ;-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 14:39 Ależ gdzież bym śmiał Panocku odmawiać prawa głosu właścicielom kamienic, tym bardziej że to oni decydują komu i na co swoje mienie wynajmują, odmawiam im, a owszem prawa do wyciągania ręki po dotacje na remonty ich prywatnego mienia z publicznych pieniędzy, tak długo jak choćby jedno dziecko w Polsce chodzi głodne. Masz lepszego najemcę i OK - zważ tylko że kiedy już w Rynku i okolicy będą same banki i doradztwa finansowe to nawet pies z kulawą nogą nie będzie tam chodził - a i one wtedy się wyniosą. Co do mnie, skoro już drugi raz do mnie pijesz, to nigdzie jechać nie muszę - bo moja rodzina mieszka w Krakowie od 1863 roku i nijak żadnych kompleksów znaleść u siebie nie mogę wobec jakiegoś buraka przywiezionego do Krakowa w brzozowych miotłach, którego zdradza zacietrzewienie godne parobka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waclaw13 Re: michnikowski - "Ty kąpiesz się nie dla mnie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 15:25 Ja rozumię, że twoja rodzina mieszka od 1863 roku w Krakowie (w obrębie plant) bo reszta to jakieś Piaski, Wesoła, Grzegórzki, Salwator, Dębniki, Rakowice, Prądniki (Biały i Czerwony), Kazimierz, Podgórze i na koniec Nowa Huta, ale kudy im do Krakowa. Zauważ, że nie wymieniam Wawelu> To miejsce władzy a nie łyków z tzw. stołecznego-królewskiego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Stary, to co napisałeś strasznie mnie ubodło IP: *.net.autocom.pl 12.09.11, 19:06 Twój komentarz wraz z faktem że dziś włamano się do komputera posłance Kempie tak mnie załamał że nie wiem czy będę jeszcze w stanie odnajdywać dalszy sens życia. Aaaa, mam też dobrą wiadomość - tak dobrze poznałeś topografię Krakowa że możesz już nie ubierać dzwonka na szyję jak jedziesz do miasta - nawet jak się zgubisz to ktoś wskaże ci właściwy kierunek i z Twoimi wiadomościami jakoś trafisz do celu. ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marylka Re: Stary, to co napisałeś strasznie mnie ubodło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 21:18 Goralu.Idz sie leczyc.Dziwne ze rodzina Twoja mieszkajaca tu od tak dawna nie nauczyla Cie poszanowania prawa .Smieszne to co piszesz.Jedz sobie na urlop np na Mazury.Naucz sie lapac rybki.Ogolnie daj na luz.Nie rozumie o co Ci chodzi?o to bys mogl drzec pysk o 12 w nocy?Drzyj w swoim mieszkaniu.Ale tak aby sasiedzi nie musieli dzwonic po Policje. Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowski Re: michnikowski - "Ty kąpiesz się nie dla mnie" 12.09.11, 16:03 Znowu nie zgadłeś z tym najemcą, uciekinierze z Kongersówy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marylka Re: Większość tych ludzi zamieszkuje mieszkania k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 21:12 Myslalam ze idioci sie juz nie rodza.Niestety pomylilam sie.Jeszcze jeden pozostal.Jezeli myslisz ze pisze o Tobie,to niestety masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Większość tych ludzi zamieszkuje mieszkania k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 21:00 Goralu -Czy Ci nie zal?Ci ludzie placa czasem wiecej niz Ty mieszkajac np w bloku.Ci ludzie mieszkaja razem z rodzinami od pokolen w Krakowie.Chcialbys aby Oni sie wyprowadzili a Ty abys mogl drzec pysk kiedy chcesz?Kup sobie mieszkanie w centrum i zakosztuj przyjemnosci mieszkania tutaj.Albo inaczej Podaj swoj adres a ja razem z rodzinka i kolegami ,zrobimy pod Twoimi oknami pikiete.Moze tak przez kilka nocy.Pospiewamy pokrzyczymy nalejemy Ci pod drzwiami a moze nawet i k..zrobimy.To co?Chcesz?Dawaj adres.Po kilku nocach zmiekniesz i zmienisz zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teodor Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 12.09.11, 08:18 w krakowie jest syf bo się tu zjeżdza cała wiocha z małpolski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATLAS Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 08:55 A moze prosty system ZERO TOLERANCJI tylko komu się chce. Już słyszę o braku kasy lub zamachu na wolność osobistą. a prawda jest taka że wszyscy mają wszystkich w dupie od góry do dołu. W centrum nie mieszkaja sami prominenci bo jak by tak było to sprawy by już dawno nie było. Wyobrazcie sobie że na Szewskiej mieszka nasz ukochany prezio Machlojkowski. Cisza spokój patrole piesze co 15 min plus ochrona budynku a chołocie pies mordę lizał bo chołota ma tylko płacić podatki ew. zagłosować na wybrańców a dzicz niech szaleje. Tyle w temacie. Miłej i spokojnej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.ists.pl 12.09.11, 08:58 Przykład z bankomatem mnie rozwalił. Bezradność pana domagały rozwala, biedak na ul.wielopole znalazł tylko jeden bankomat. Stowarzyszenie się rozsypie jak większość taki inicjatyw. Zostanie 3 "walczących" geriatryków. W nowym roku o nich nie usłyszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
norwich_city Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem 12.09.11, 09:11 Zgadzam się z Góralem. mieszkańcy mieszkań komunalnych wogóle nie powinni wypowiadac się w tej sprawie. A już na pewno nie blokować ruch w centrum Krakowa - to niewyobrażalne żeby garstka niezadowolonych z niczego osób przez blokadę jednej z głównych ulic centrum miasta powodowała korki w całym Krakowie. Wracając do tematu hałasu. Właściciel mieszkania w centrum Krakowa, który mieszka tu od lat bierze pod uwagę wady i zalety takiej lokalizacji. Nie ustrzeżemy się hałasu, zgiełku - za to mamy wszędzie blisko. Coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 10:09 Ludzie ośmieszacie się,jeśli wam tak źle to poprostu przeprowadźcie się na obrzeża miasta,bedziecie mieli spokój i ciszę,a swoje mieszkania wynajmujcie studentom.To wasze Stowarzyszenie Natrętnych Mocherów nic nie zmieni w tym mieście,w jakich wy czasach żyjecie ludzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.nsystem.pl 12.09.11, 10:17 Kraków był, jest i będzie "hałaśliwy" w nocy. Nikt i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.xdsl.centertel.pl 12.09.11, 11:06 Nie wiesz to nie mów - to KŁAMSTWO! Pamiętam jak Kraków był cichy wieczorami. I mam nadzieję że taki znów będzie! I nie chodzi tu o zamykanie lokali tylko o kulturę osób z nich wychodzących. Lokale można wyciszyć jeśli jeszcze nie są wyciszone ale jak ktoś wyjdzie na ulicę i o 3 rano drze mordę tylko żeby przekazać światu jak mu "dobrze" bo wypił kilka piw to po kilku tygodniach egzekwowania mandatami prawa mieszkańców do ciszy nocnej będzie znowu cicho! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak No widzisz homo sovieticusie IP: *.noc.fibertech.net.pl 12.09.11, 14:37 Centrum Kraków było martwe tylko za okupacji i komuny. Jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym knajpek i burdelików było pod dostatkiem. I to w miejscach, w których byś się w życiu tego nie spodziewał. Nie pisząc już o wiekach wcześniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak Co innego hałas, co innego agresja. IP: *.noc.fibertech.net.pl 12.09.11, 10:34 Co innego gwar miasta, odgłosy knajp, ogródków, hałas z koncertów, dyskotek, głośne rozmowy, nawet sporadyczne okrzyki. To NORMA w centrum żywej, dynamicznej, nowoczesnej metropolii. Co innego agresja, mocz, wymioty, wydzieranie się, kloszardzi, prostytutki. To typowe miejskie patologie. Owszem należy z nimi walczyć, ale trzeba mieć świadomość, że do końca się ich nigdy nie zlikwiduje. Tam gdzie tłum ludzi, tam zawsze znajdzie się margines. W dużym mieście po prostu trzeba nauczyć się z nimi żyć. Jeśli Huberta Domagałę tak bardzo przeraziło dwóch podpitych ludzi przy bankomacie na Wielopolu, to w pobliżu sklepu nocnego na Bieżanowie, Mokotowie, os. Tysiąclecia, czy innym Kozanowie wzywałby pewnie brygadę antyterrorystyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: 62.154.222.* 12.09.11, 10:58 Zgadzam się: Nie dla chamstwa i agresywnych zachowań ale i również nie dla próby garstki ludzi zrobienia z Krakowa muzeum. Centrum miasta powinno tętnić życiem (również nocnym). Do czego prowadzi uleganie garstce malkontentów , którzy nagle obudzili się z ręka w nocniku można zobaczyć np. w Niemczech, gdzie wiele miast przypomina po 22 cmentarze... Odpowiedz Link Zgłoś
yuly Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem 12.09.11, 13:31 Żyj i pozwól żyć innym. Niech sobie będą knajpy, ale wyciszone. Niech sobie ludzie do nich chodzą, ale niech nie taczają się zchlani, nie ...ją i ...ją anie nie żygają ludziom pod oknami. Ani nie drą ryjów. Kraków miastem kultury - na poziomie zabawy w remizie wiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak W każdym wielkim mieście jest patologia IP: *.noc.fibertech.net.pl 12.09.11, 15:01 Tego jednego nie potraficie zrozumieć. Nawet w czasach gdy Kraków był otoczony murami, bramy były zamykane na noc i nie wpuszczano do miasta podejrzanych typków zdarzały się tu szokujące zachowania, brutalne morderstwa, przy kościołach stały wszetecznice, a złodzieje uciekali ujściem Rudawy. Przez setki lat na samym Rynku Głównym były takie miejsca, gdzie strach się było poruszać po zmroku. Nie podobają mi się chamskie zachowania, można dyskutować w jaki sposób można je marginalizować, ale wasze infantylne żądania jednoznacznie pokazują, że wy po prostu nie potraficie mieszkać w jakiejkolwiek większej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
dzaga41 Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem 12.09.11, 11:33 Do tych wszystkich co tak chętnie wyrzuciliby mieszkańców Starego Miasta na obrzeża. Nikt wam nie zabrania chodzić do knajp,bawić się,ale czy przy okazji musicie być nachlani,wulgarni,wrzaskliwi i niebezpieczni.Czy sądzicie ,że tylko wy macie prawo do zachowań takich jakie sami ustalacie, a reszta musi się im podporządkować.O tuż nie.I słusznie że powstała taka inicjatywa,która chce chamstwo usunąć z ulic.Może choć w Krakowie powstanie garstka tzw.społeczeństwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
norwich_city Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem 12.09.11, 11:51 " o tuż" tak droga Pani. nikt Pani nie wyrzuca w centrum Krakowa, ale też nie będzie poparcia dla zrobienia z Krakowa jak to napisał jeden z poprzedników MUZEUM. Dość już tego że na duże koncerty musimy jeździć do Katowic, Warszawy i Gdańska, bo hałas wszystkim w Krakowie przeszkadza. Nie popieram agresywnych, brutalnych czy wulgarnych zachowań, trzeba je eliminować, ale decydując się na mieszkanie w Centrum Życia Nocnego Krakowa należy je uwzględnić w swoich planach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 11:53 Ja proponuje otworzyć nocne kluby w każdej dzielnicy . Po pierwsze hołota nie będzie musiała jeździć do centrum i będzie spokój . Po drugie , zobaczą jak to jest mieć codziennie nasrane i narzygane pod klatka i jak się nie śpi przez pół nocy. No bo dlaczego te kluby maja tylko w centrum ? Po co mieszkańcy np Bieżanowa i innych dzielnic mają tyle jeździć ? Można będzie zesr... i zarzygać teren obok swojego bloku, a jak rodzice czy znajomi nie będą mogli spać to się im powie by się wyprowadzili np do Wieliczki bo tam jest spokój a ja się muszę przecież zabawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.ceti.pl 25.09.11, 09:30 Świetny pomysł, jeżeli ktoś nie jest w stanie zrozumieć tego co dzieje się w centrum niech doświadczy tego sam. W swojej okolicy, niech cierpią przy tym jego znajomi, rodzina. Może wtedy coś się zmieni w hulaszczych główkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.ists.pl 12.09.11, 14:38 Do Gość: gosc IP: *.dynamic.chello.pl Widac ze jestes niewyspany, bo niezle bredzisz. Moze jednak spróbuj z tą Wieliczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 21:04 Podaj proszę swój adres a zbiorę paru znajomych i zasram i obrzygam ci wejście do domu , i tak co piątek do niedzieli . A jeszcze będziemy się wydzierać o 3 w nocy bo przecież wolno nam bo Kraków to miasto kultury, wiec każdy ma prawo się bawić . W tym mieście prawo obowiązuje tylko poza I obwodnicą według ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
norwich_city Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem 13.09.11, 09:01 od tego masz policje żeby zgłaszać zdarzenia które Twoim zdaniem nie mieszczą się w granicach prawa. Zresztą już powiedziałem - jeśli podejmujesz decyzję o mieszkaniu w centrum bierzesz pod uwagę tego konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: 77.236.24.* 13.09.11, 10:55 nie dość tłumaczenia kretynom, że mieszka się tam gdzie się mieszka bo ma się do tego prawo. Ci którzy to prawo do normalnego życia zakłócają, łamią prawo w ogóle. Kapuje kapuściany łeb czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak Twoja kultura osobista jest ujmująca IP: *.noc.fibertech.net.pl 13.09.11, 11:58 Roszczeniowe podejście do świata również. Idę o zakład, że wszędzie będzie Ci źle. Odpowiedz Link Zgłoś
il_pino nachlany człowiek zachowuje sie dwojako albo jest 12.09.11, 15:14 spokojny albo hałaśliwy i agresywny. Pochodzenie i wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy. Jest więc pole do popisu dla naszych władz jak ukrócić chamstwo nie pozbawiając Krakowa uroku pubów i restauracji. Większość ludzi jest spokojna a Ci hałaśliwy to margines który jest niestety coraz bardziej widoczny i przykry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bareja fan Re: nachlany człowiek zachowuje sie dwojako albo IP: *.ceti.pl 25.09.11, 09:38 Trzeba dać napis TYLKO W KRAWATACH! Klient w krawacie jest mniej awanturujący się, znaczy się bardziej spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd luksus IP: 77.236.24.* 12.09.11, 22:23 "spokojnego życia"? możliwość spania w nocy i odpoczynku w ciągu dnia, poczucie bezpieczeństwa i nieobrzygane chodniki, plus może jeszcze jakiś zwykły spożywczak w okolicy to jest jakiś luksus??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobziak Nie luksus, to po prostu utopia IP: *.noc.fibertech.net.pl 13.09.11, 12:03 Tobie najbardziej w mieście przeszkadza jego miejskość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd Re: Nie luksus, to po prostu utopia IP: 77.236.24.* 13.09.11, 12:59 pijana hołota dewastująca miasto, niszczaca samochody, rycząca po nocach, rzygajaca i klnąca to jest "miejskość"? a tyś skąd się urwał? jak widać mamy różne wyobrażenia "miejskości". I niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscm Re: Nie luksus, to po prostu utopia IP: *.ghnet.pl 13.09.11, 13:25 pijana hołota dewastujaca miasto? niszczaca samochody? dziwne bo ja w centrum poza taksówkami samochodów nie widuję, dewastacje miasta? chyba pomyliło Ci się z niedawnymi zamieszkami w Londynie. No chyba że masz na myśli gołębia który po tym jak został odurzony wonią alkoholu nad krakowskim rynkiem zniszczył ci samochód swoimi odchodami, zdewastował Twoje okno uderzając o nie skrzydłem a następnie obudził Cię hałasując gruchaniem :) hahaha Szkoda, że mamy w Krakowie jeszcze sporo takich wiecznie niezadowolonych :) ps. podobnie jak Ty od urodzenia mieszkam w centrum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornitolog Re: Nie luksus, to po prostu utopia IP: *.ceti.pl 25.09.11, 10:00 Mieszkasz w centrum i nie doświadczyłeś żadnych aktów dewastacji na własnym mieniu? Hmm no to wychodzi że jest grupka biednych ludzi, malkontentów na których uwziął się los, ale to można zmarginalizować bo któż by się taką małą grupką zajmował i ich marudzeniem. Przecież to tylko gruchające sobie gołąbki. Swoją drogą ciekawe ile ziarna zjadł taki gołąbek, który w nocy zrzygał mi się pod bramą, to musiał być chyba andyjski kondor... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscm Re: Nie luksus, to po prostu utopia IP: *.ghnet.pl 13.09.11, 13:10 właśnie skoro miejskość centrum Ci przeszkadza, a do tego chciałbyś mieć w pobliżu sklep - proste rozwiązanie - sprzedajesz mieszkanie w centrum budujeszz dwukondygnacyjny dom (pod Krakowem) cena max 300 tys. - na parterze otwierasz sklep spożywczy....jakież to proste... masz spokój, ciszę i wszystko pod ręką. Oczywiście jednak wg Ciebie najlepiej zmienić wszystko wkoło....wyburzmy centra miast bo ich mieszkańcy chcą mieszkać w lesie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 21:09 Problem nie zniknie.Moge Ci to obiecac.Problem dopiero sie rozpoczal.Takiej akcji sie nie zmarnuje.Jeszcze nigdy do tego co teraz, nie doszlo.Czy nie chcialbys bawic sie w spokojnym i bezpiecznym miejscu?Napewno chcialbys.To na wiosne obudzisz sie w bardziej cichym i przyjaznym Krakowie.Chcesz?Powiedz to glosno.Knajpy ktore nie szanuja mieszkancow nie szanuja tez Ciebie.Sa nastawione na szybki zysk nie patrzac na nikogo.Napewno nie raz zostales oszukany.Nie pozwol na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba. Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 20:54 Oj mylisz sie i to bardzo.Halas jest uchwytny.Jezeli nie przez ucho to poprzez specjalistyczne mierniki.Jak zauwazyles na Stolarskiej jest o wiele za glosno niz powinno.Moze powiesz ze to tylko 14 decybeli.a ja powiem inaczej To ponad 30 procent.To juz duzo.Masz racje co do jednego.Skonczy sie lato.Zacznie jesien i ludzie zaczna zamykac okna.Ale Ci ludzie nie skoncza walki z pijanstwem i wszedobylskim halasom.A na wiosne beda mogli nareszcie otworzyc okno .Maja dosc duzo czasu na wygranie sprawy i trzymam za nich kciuki.Na rynku powinny zostac tylko te knajpy ktore szanuja tak mieszkancow jak i klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.ceti.pl 25.09.11, 09:43 Mieszkam na Starym Mieście i niestety w letnie noce też mam okna zamknięte. Mam nadzieję że w końcu do niektórych tępych głów dotrze apel i działania mieszkańców i w tym miejscu będzie można i spokojnie się wyspać i pobawić w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mieszkańcy centrum: zaczynamy walkę z hałasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.11, 21:16 Ciesze sie ze popierasz nasze starania o to,aby w centrum dalo sie zyc.Niestety te tepe glowy napewno tego nie zrozumia.Dla nich dobra zabawa ,to zabawa glosna .Nawet nie sa w stanie pomyslec ze nad ich glowami ktos mieszka i chce sie wyspac.Tylko karanie ich moze przyniesc poprawe.I o to walczymy.Zero tolerancji dla ludzi ktorzy z Krakowa robia wiejska dyskoteke.Niech sie bawia w swoich remizach. Odpowiedz Link Zgłoś