Dodaj do ulubionych

Wstyd Panowie! - zachowanie działaczy Cracovii ...

IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 24.05.04, 21:47
Wstyd panie dziennikarzu Waldemarze Kordyl. Jaki jest Pański dziennikarski
wkład w uzdrowienie chorych stosunków w polskiej piłce nożnej? Co Pan zrobił
jako dziennikarz, żeby nie ustawiano meczów, żeby nie manipulowano
licencjami, etc? Atakuje Pan działaczy, którzy ośmielili się przeciwstawić
mafii? Taki z pana odważny kozak?
Obserwuj wątek
    • Gość: tygiel Re: Wstyd Panowie! - zachowanie działaczy Cracovi IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.05.04, 22:08
      Bardzo nie podoba mi sie Pana reakcja Panie Redaktorze.

Skupil sie Pan na epizodzie a zaraz obok pociagiem ekspresowym mija Panu glowny
      watek. Nie jestem wielkim znawca pilki noznej ale ogladalem ten mecz 5 razy -
      raz na zywo i 4 razy na video i za kazdym razem nie opuszczalo mnie wrazenie ze
      sedzia wykonywal swoj zawod amatorsko - wrecz nieudolnie. Nie porywam sie na
      ocene czy sedziowal pod Pogon czy pod kogos innego, ale na pewno sedziowal
      przeciwko Cracovii.

Skoncentrowal sie Pan na reakcji ludzi, ktorzy podniesli ten klub z upadku.
      Niech Pan sobie przypomni gdzie byla Cracovia 2 lata temu, kiedy Prezes Misior
      obejmowal stanowisko. Czy Pan oczekuje, ze czlowiek ktory poswiecil tyle dla
      dobra tego klubu, ktory jest ojcem sukcesu tego klubu, bedzie spokojnie
      siedzial jak na jego oczach zabijane jest ,przez zakulisowe ustalenia, to co on
      stworzyl ?

Nie pochwalam obrazania ludzi ani rzucania w inna osobe czymkolwiek. Ale Pan
      skupil sie akurat nie na tym fragmencie rzeczywistosci, ktory jest w tym
      temacie wazny.

Pozdrawiam.
      • Gość: Man Szanowny Panie Redaktorze WK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 22:28
        Czy ma Pan jakąś misję do spełnienia? po meczu nic szcególnego sie nie
        wydarzyło - ludziom, którzy zainwestowali własne pieniądze, czas i umiejetności
        pewien człowiek próbował zburzyć dzieło. Nerwy puściły. I cóż z tego? Ochrona
        opłacona przez Misiora i Filipiaka chroniła sędziów prze Misiorem i Filipiakiem?
        Czy ktoś poniósł uszczerbek na zdrowiu? Sędzia Żyro nasłuchał się już opinii na
        swój temat na wielu innych stadionach.
        Skoro tak troszczy sie Pan o wzorce osobowe dla kibiców Biało - Czerwonych to
        moze napisałby Pan coś dobrego o pracy, jaką wkładają lCi udzie, aby widowiska
        sportowe, jakimi są mecze przebiegały w jak najlepszej atmosferze?
        Tego Pan nie widzi? O tym Pan nie napisze?
        Szuka Pan kolejnej "Pędzel Gate"?? To jest temat?
        Wstyd Panie Kordyl! Wstyd mi za takiego dziennikarza!
      • Gość: Red Re: Wstyd Panowie! - zachowanie działaczy Cracovi IP: 62.233.210.* 24.05.04, 22:42
        Lepiej bym tego nie ujęła, użytkowniku tygiel.
      • Gość: Misiek Re: Wstyd Panowie! - zachowanie działaczy Cracovi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:30
        Panie Kordyl, pan się jedynie ośmieszył tym artykułem. Wynika z niego, nie, że
        sędzia był nieudolnym amatorem i co by nie było trochę się mieszał do przebiegu
        spotkania, a wychodzi, że to Pan Listkiewicz ma rację mówiąc e to doskonały
        arbiter... Żenujące... Rozumiem, że cieżko rzeczywście panu byłoby ogladając
        jedynie mecz na żywo stwierdzić o słabości sędziego, w szczególności jak
        najwyraźniej Cracovii pan nie darzy sympatią, ale po oglądnięcu go na video
        (ogladałem 2 razy) widać wszystko jak na dłoni. Niech się pan spyta Pana Borka
        albo Kołtonia to Pana nauczą być obirktywnym. Bo to że pan nie jest to widać,
        skoro na I stronie obrzuca Pan świństwami ludzi, którzy na to nie zasługują!!!
        Oglądając ten mecz na żywo, to przy takiej dramaturgii i nerwach, nawet Papież
        by nie wytrzymał nerwowo!:) Ja skończę podobnie jak Pan!!! Oby tacy
        dziennikarze jak Pan szybko się uspokoili, bo taka Gazeta zasługuje na lepsze i
        mądrzejsze artykuły, bo tacy jak Pan mogą się przyczynić do niszczeni tak
        ciężko budowanej atmosfery wokół Cracovii!!! W tym artykule jest Pan nie
        rzetelny, mijający się z obiektywnością i prawdą czasami, jak narciarz między
        kijkami...
        Pozdrawiam
    • Gość: RI Re: Wstyd Panowie! - zachowanie działaczy Cracovi IP: *.autocom.pl 24.05.04, 23:12
      A nie pamięta już pan jakich słów użył pański pracodawca odnośnie łapówkarza
      Rywina? Krętaczy i łapówkarzy trzeba nazywać po imieniu, a nie dywagować czy
      komuś oszukanemu puściły nerwy czy nie. Jakby pan się poczuł gdyby jakaś gazeta
      opisując sprawę Rywina na pierwszy plan wyciągała emocjonalne reakcje pana
      Adama Michnika przed komisją śledczą i epitety jakie usłyszał Rywin po wizycie
      w agorze?
      • anakin4 Filipiak wlascicielem? 25.05.04, 00:00
        skad uporczywa nazywanie prof. Filipiaka wlascicielem Cracovii. Jesli sie nie
        myle Cracovia jest Miejskiem Klubem Sportowym z wiekszosciowym udzialem Miasta.
        Firma Comarch ktoremu prezesuje Filipiak jest tylko (mniejszosciowym)
        wspolwlascielem
        • Gość: Man Filipiak ma miejszościowy pakiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 01:33
          ale większość głosów - jakie to ma znaczenie dla sprawy?
    • Gość: Blady Niko Wstyd panie Kordyl IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.05.04, 02:27
      Tekst podpisany nazwiskiem Kordyl jest moim zdaniem dziełem dziennikarskiego
      błazna, który wdzięcznie przemyka obok niezwykle istotnego problemu zwalczania
      korupcji w polskim sporcie koncentrując się na dokładaniu ludziom, którzy wyszli
      z nerw piętnując tej korupcji przejawy.
    • projo Re: Wstyd Panowie! - zachowanie działaczy Cracovi 25.05.04, 07:59
      Panie redaktorze Kordyl !!!!
      jaki redaktorze ? redaktorzyno marny wsyd mi za takiego pismaka
    • Gość: rafiq Re: Wstyd Panowie! - zachowanie działaczy Cracovi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 09:22
      A to co? Profesor se nie może pochuliganić, nazwać kogoś ***jem, pogrozić
      karalnie etc. A dlaczego? Przeca to tylko taki "folklor lokalny" ich
      tradycyjny, Cracoviacki, stuletni, łowczopieski, akademicki,
      Wisłato********wiacki, uświęcony przez Papierza i namaszczony dziełami
      Judegangu. Co jak co, ale na Kałuży to nie wstyd.
    • Gość: Merano Red. Kordyl straszy prezesa klubu mafią z PZPN IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.05.04, 09:32
      W przytoczonej w wyżej homilii pana redaktora Waldemara Kordyla najbardziej
      istotna dla oceny jego intencji jest przestroga, którą formułuje:

"Nieodpowiednie zachowanie właściciela i prezesa, zamiast pomóc, może zaszkodzić
      drużynie".

Takie rzeczy mógłby mówić prezesowi Cracovii prywatnie pan Kordyl jako szczerze
      zatroskany o przyszłość klubu strachliwy obywatel. Ale nie powinien tego pisać
      jako dziennikarz wielonakładowej gazety, która podpiera się na każdym kroku
      misją nieustraszonego pogromcy skorumpowanych elit.
      Ja nie kupuję od pewnego czasu tej gazety. I nie zamierzam jej kupować dopóki
      tacy moralizujący Kordle będą tam pracować.
    • Gość: pasiak Re: Wstyd Panowie! - zachowanie działaczy Cracovi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 09:58
      Czy Pan jest niepoważny.Ci ludzie wkładają grube pieniądze na to aby Cracovia
      znów była potęgą Polskiej piłki , a taki sędzia Żyro z premedytacją
      zaprzepaszcza szanse awansu Pasów do ekstraklasy.Jeśli tak bardzo interesuje
      Pana to co dzieje sie w Polskiej piłce to niech sie Pan zajmie korupcją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka