Dodaj do ulubionych

Uniwersytet Jagielloński przeciwko korupcji w s...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 23:26
Dobrze że przynajmniej "coś ".Panowie profesorowie - wy od dawna wiecie co
się dzieje w waszych szpitalach i klinikach.Chory , lub jego rodzina jak nie
da , to nie ma co szukać w Lecznicach " . Tam najpierw wyleczą Cie z
naiwnośći o bezpłatnej służbie zdrowia , a dopiero potem , po
odpowiednim "zastrzyku " pieniądzy ,łaskawie moga się toba zająć.
Tak robia niemal wszyscy lekarze .A może są jakies wyjątki ? NIEZNANE , LUB
MAŁO ZNANE.
Obserwuj wątek
    • Gość: marylanna Uniwersytet Jagielloński przeciwko korupcji w s... IP: *.lodz.mm.pl 24.05.04, 23:26
      enooo, nie jest źle.
      Trzymam kciuki żeby gród prastary się dał z zarazy oczyścić. Tak sobie tylko
      myślę: może Urząd Skarbowy w tym obrzędzie by pomógł. W końcu od kilku lat
      PITy wypełniamy. Jakby jakie abakany wziąć to by się może i dało co policzyć.
      W końcu trochę wiadomo ile dom a ile automobil kosztuje......... I Fundatorka
      Uniwersytetu w zaświatach by się ucieszyła, bo to zacna, ale skromna osoba
      była...
      • Gość: hehe Re: Uniwersytet Jagielloński przeciwko korupcji w IP: *.net.autocom.pl 26.05.04, 20:53
        USG na I piętrze w czasie pracy lekarzy 50-100 zł.Pielęgniarce za KTG zrobione
        na dyżurze ,pacjentka leży wtedy w ubraniu na łóżu w normalnej sali z
        pacjentkami w pidżamach 20 zł. Cesarka 1500 zł.Pieniądze wysypująim się z
        kieszeni fartucha.

Pierwsze pytanie pielęgniarki na dużyrce- czyją jest Pani pacjentką.

Położnej 200- 500 zł, inaczej będziesz miała zeszycie na okrętkę.Codziennie 200
        zł x 15 dni= ładna pensja.
        Na parterze ordynator ma prywatny gabinecik pod Krakowem, chyba MIchałowice lub
        coś takiego,wizyta 100 zł. Zca ordynatora na parterze Weis. to samo.
        Obie Bobrzyń. korupcja totalna, mężuś seniorki prywatny gabinet z wszystkimi
        mozliwymi operacjami.
    • Gość: Smok_Wawelski Śmieszni jesteście... mój kolega właśnie dał się IP: *.n4u.krakow.pl 24.05.04, 23:31
      namówić na łapówke za planowaną operację guzków pewnego narządu swojej żony,
      czy ktoś nie dałby się nastraszyc?? gdy chodzi o zdrowie bliskich nam osób
      dajemy co się da... :-( i dajemy się oszukiwać, podobnie jak ja pewnemu
      lekarzowi z otolaryngologii z ul. Śniadeckiego, który wyłudzał ode mnie
      łapówki, choć wiedział, że mój Tato już długo nie pożyje.... polscy lekarze to
      żałosne skurwysyny i oto jest cała prawda.
      • Gość: marylanna Re: Śmieszni jesteście... mój kolega właśnie dał IP: *.lodz.mm.pl 24.05.04, 23:39
        Smoku Wawelski - nie desperuj jeszcze, może jeszcze nie wszyscy, może da sie
        gangreny pozbyć, warto próbować, bo inaczej to tylko światło gasić i wyjeżdżać.
        Tak sobie myśle - tylu hierarchów w Krakowie znakomitych, w tylu sprawach się
        wypowiadali, może w tej też by zechcieli, to w KRK moze mieć większe niż gdzie
        indziej znaczenie i impakt. A może rajcy krakowscy zechcieli by edykt uchwalić
        że łapówkarzom ręki się nie podaje i na pokoje nie prosi, może ich ostracyzmem
        da się osaczyć...
        • Gość: Robert A jest gdzieś inaczej? IP: 149.156.62.* 25.05.04, 09:49
          A w innych szpitalach co sie dzieje. Szanowny Pan "lekarz" z Grzegórzeckiej
          cyt.:"...ale Pani wie, jak długa jest kolejka do operacji...." bierze ciężką
          kasę za operacje, której i tak nigdy nie przeprowadza, a chwilę później
          przenosi pacjenta gdzie indziej. Zwrotu kasy oczywiście nie ma.
          Banda złodziei!!!
      • Gość: Kiwaczek Re: Śmieszni jesteście... mój kolega właśnie dał IP: 149.156.184.* 25.05.04, 11:57
        Fakt, onkologia jest starsznie przeżarta. I pół biedy, że biorą łapówki. Jak
        podobno powiedział jeden z prezesów wielkiego japońskiego koncernu
        samochodowego, który był w Polsce, na całym świecie biorą łapówki, ale tylko w
        Polsce się nie wywiązują z zobowiązań. Doktorek z onkologii na Krupniczej wziął
        od znajomej 800 zł za prostą operację i potem ostentacyjnie omijał pacjentkę
        podczas obchodu. Biedna kobieta dopiero od współlokatorek dowiedziała się, że
        poniżej 5000 to dający się właściwie się ośmiesza i sam sobie jest winien.
        Rzygać się chce.
    • Gość: cennik dr. Szczudrawa: laparoskopia 1000zł IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.05.04, 09:49
      + 200 anestezjolog (nazwiska nie znam - podobny do Rudi Schuberta)
      • Gość: A Re: dr. Szczudrawa: laparoskopia 1000zł IP: *.hochtief.de / *.hochtief.de 25.05.04, 10:29
        fajnie
      • Gość: a Re: dr. Szczudrawa: laparoskopia 1000zł IP: *.be.jnj.com 25.05.04, 15:40
        a
    • Gość: Wojtek, 12 lat ZACZNIJMY OD ŁAPOWNIKÓW NA WYDZIALE PRAWA IP: *.comnet.krakow.pl 25.05.04, 13:53
      Uniwersytet powinien się przyjżeć sobie. Niejeden student wydziału prawa mógłby
      coś powiedzieć na temat łapówkarskich skłonności części grona profesorskiego, o
      których krążą legendy.
      • Gość: l Re: ZACZNIJMY OD ŁAPOWNIKÓW NA WYDZIALE PRAWA IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 25.05.04, 15:39
        Tobie Wojtusiu powinni się "przyjżeć" rodzice.
    • Gość: a Re: Uniwersytet Jagielloński przeciwko korupcji w IP: *.be.jnj.com 25.05.04, 15:38
    • Gość: Jacek z Krakowa Moze ktoś zainteresuje się szpitalem w Prokocimiu IP: *.kim.pl 25.05.04, 16:28
      Moze ktoś zainteresuje się szpitalem w Prokocimiu. Tam to jest koszmar,
      przykładów od znajomych mógłbym mnozyc ale szczytem chamstwa jest pewien urolog
      Urb... który bieze bez skrupułów i aż dziw bierze, że ten niby lekarz jeszcze w
      tym szpitalu pracuje. Ten list właśnie jest skierowany do dyr Szpitala
      dziecięcego w Prokocimiu. Najochydniejsze jest to że ci którzy biora (łacznie z
      doktorem z urologii) leczą dzieci.Rodzice są zdani na łaskię bo albo dasz to
      badania masz od ręki albo czekaj sobie tygodniami itp. To tyle może znajdzie
      się jeszcze ktoś odważny kto napisze szczeguły o w/w doktorku.
      PS. Spotkałem tez na szczęście lekarzy i pielęgniarki którzy sa oddani swojemu
      zawodowi.
    • Gość: marylanna Re: Uniwersytet Jagielloński przeciwko korupcji w IP: *.lodz.mm.pl 25.05.04, 23:52
      a miarą pewną normalności jest jak niewiele osób się wypowiedziało.
      tak myśle sobie - jeśli krakauerom nie przeszkadza - to co się czepiać i....
      brzęczeć fałszywym tonem w zgodnej harmonii kolektywu....
      Kraków lubi- Kraków ma
      tylko niech nie mendzą o upadku obyczajów
      i o etosie
      i o misji zawodowej
      i o społecznej roli.....
      • Gość: krakauerka Re: Uniwersytet Jagielloński przeciwko korupcji w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:24
        jest jednak coś niepokojącego w tym, że dziennikarz telewizyjny zarabia 60 tys.
        a lekarz, który zawsze jest postrzegany w kontekście etosu, misji zawodowej
        itd.wyciąga ok.2000 tys. i to tylko wtedy kiedy będzie dyżurował do upadu.
        • Gość: marylanna Re: Uniwersytet Jagielloński przeciwko korupcji w IP: *.lodz.mm.pl 02.06.04, 01:38
          jest kochanieńka, jest niepokojące tylko zważ proszę:
          1. takich dziennikarzy w Polsce jest kilkunastu, moze i 50 sztuk, płacą im
          oficjalnie i oni od tego płaca podatki
          2. tak zarabiających lekarzy jest znacznie więcej tyle że nie płaca podatków,
          kasa jest z wyłudzeń i szantażu oraz kombinacji. Bo jeśli któryś ma prywatną
          praktyke (ale nie opartą o publiczny szpital) - która tak mu dobrze idzie...
          przecież nie o tym mówimy
          3. łapówka jest łapówką, a usprawiedliwałby ją ewentualnie dopiero brak
          pieniędzy na zupę dla dzieci, ale nie o tym piszemy, prawda???
    • Gość: Pacjentka Re: Uniwersytet Jagielloński przeciwko korupcji w IP: 213.134.139.* 26.05.04, 13:25
      w zeszłym roku byłam pacjentką na odziale patologii ciąży i o dziwo nie byłam
      żadną "specjalną" pacjentką.Rozwiązywał mnie sam ordynator dr Tomaszczyk i o
      dziwo nic nie musiałam płacić w ogóle nie było mowy o żadnych pieniądzach.Mam
      parę zatrzeżeń do opieki ale po za tym było w porządku.Ludzie zastanówcie się
      czasami co piszecie i po co nie macie dość innych problemów!!!!!!!
    • Gość: Ania RYTLEWSKI 1500 - cięcie IP: *.crowley.pl 26.05.04, 15:37
      Miałam tę nieprzyjemność być pacjęntką dr Rytlewskiego zaproponował mi że zrobi
      mi cięcie za 1500 PLN Taki sam łapówkarz jak pami doktor. Przestrzegam przed
      nim wszystkie przyszłe pacjentki Ania
      • Gość: pacjentka Mamak - Bałaga 1500 - cięcie IP: *.citynet.pl / 149.156.98.* 26.05.04, 17:53
        ostrezgam przed ta bezduszka kobietą, jest dr na patologii ciazy w szpitalu na
        Kopernika
    • Gość: Lekarka Lećcie po nazwiskach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 17:14
      Faktem jest, że nie wszyscy lekarze biorą. Ja nie biorę. I jestem za tym,
      żebyście pisali po nazwiskach- kto chciał od Was łapówkę. Albo kto nie chciał
      ale i tak wziął. Na jedno wychodzi. To bardzo bardzo smutne. I wobec łapówkarzy
      nie odczuwam żadnej solidarności zawodowej. Wyskość zarobków nie ma nic do
      rzeczy. To kwestia demoralizacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka