Gość: dedi Re: Podpatrzone. Przywilejów w kolejce się zachci IP: *.pl 12.01.12, 19:48 Nie lubię porównywać Polski do Zachodu ale niestety trzeba . Tam w tych samych sieciach inaczej dba się o klientów np kasy są otwierane jeśli robią się większe kolejki a u nas nikt nie reaguje a to dlatego , że tam klienci mają większą świadomość swoich praw a właściciele wiedzą , że klient to skarb o którego trzeba dbać bo jak nie to pójdzie do konkurencji . Do tego dochodzi słabo wyszkolony personel ale czemu się tu dziwić jak rotacja jest co kilka miesięcy , na zachodzi pracują ludzie w sklepach po klika ,kilkanaście lat a u nas lepiej przyjąć kogoś nowego i szkolić , i tak w kółko a potem personel mało wie jakie są przepisy i nie identyfikuje się z firmą nie dbając o jej wizerunek . PS. Mam takie marzenie , żeby ktoś zorganizował akcję typu szukanie w dany dzień przeterminowanych produktów w Kauflandzie , albo innych rekompensat w innych sieciach żeby Ci giganci wiedzieli że klienci znają swoje prawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesola Ciężarnej przywilejów w kolejce się zachciało? IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 20:07 Ciaza to nie choroba.Niech jej partner stoi w kolejce a ona niech siedzi w domu , albo spaceruje oddychajac glebko - to jej sie przyda. Ja w ciAZY DO 6 MIESIACA JEZDZIALM NA NARTACH !! I NIE PATRZYLAM NA PRZYWILEJE W SKLEPIE CZY W AUTOBUSIE . TO BYL DLA MNIE PIEKNY CZAS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.l.a. EMPiK Warszawa - taka sytuacja IP: *.254-128-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.01.12, 20:52 Zakupy przed Swietami. Ja na poczatku 8 m-ca ciazy. Podchodze do jednej z kas i slysze od pani ekspedientki 'Prosze Pani - obowiazuje jedna kolejka do wszystkich kas'. Jakos srednio przytomna bylam, wiec sie grzecznie ustawilam. Po odstaniu 15 minut podchodze do kasy i slysze: - oj, a czemu pani w takiej kolejce stala? - bo pani kolezanka zwrocila mi uwage ze jest jedna kolejka, gdy probowalam podejsc bez. Mina obslugi bezcenna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Niestety takie sa realia nie tylko Auchan... IP: *.home.aster.pl 12.01.12, 20:58 Niestety takie są realia nie tylko Auchan ale również innych dużych hipermarketów , oraz miejsc publicznych typu bank czy poczta. To kwestia kultury społeczeństwa. Mi do ostatnich miesięcy ciąży brakowało odwagi by walczyć o swoje prawa. Musze pochwalić panie pracujące w Super-Pharm w Galerii Kazimierz, one same wyłapują ciężarną i proszą bez kolejki. Jedyna rada to edukować społeczeństwo , wiec kiedy teraz widzę Panią w ciąży chętnie proponuje jej wejście bez kolejki... może inni zobaczą i sie nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats W Polsce caly czas kolejki jak za PRL-u 12.01.12, 23:50 dlaczego nie zorganizuje sie tak sprzedazy zeby kolejek nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Fakt w Realu nawet sklepowe wózki się blokują IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.12, 23:56 tak wąsko. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolt-r Kolejki do kas muszą być. Tłumaczę. IP: *.opaltelecom.net 13.01.12, 03:59 Kolejki do kas muszą być. Obok kas na stojakach wystawione są artykuły o najwyższej procentowo marży (tzw. "impulsy"). Gdyby nie było kolejek, klienci omijaliby te stojaki i zaraz po dokonaniu płatności opuszczaliby sklep. Stojąc w kolejce decydują się, naprawdę często, na zakup artykułów z owych stojaków. Ale oczywiście, żeby uniknąć niezadowolenia klientów, kolejka powinna składać się co najwyżej z 4-5 osób - to już inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Ciężarnej przywilejów w kolejce się zachciało? IP: *.home.aster.pl 13.01.12, 11:56 Robię zakupy w Auchan bardzo często i kilka razy byłem świadkiem kiedy obsługa "wyłapywała" kobiety ciężarne czy osoby niepełnosprawne zapraszając je do kasy uprzywilejowanej.Oczywiście powodowało to zdenerwowanie innych klientów którzy stanęli w kolejce do takiej kasy nie czytając informacji "kasa uprzywilejowana". Dziwi że ktoś kto napisał ten artykuł stał i nie reagował. A co do reakcji kasjerki - no dziwne żeby kasując , pakując towar miała jeszcze widziec kto stoi na końcu kolejki.A jak już zauważyła to przecież zareagowała prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna kaleka Ciężarnej przywilejów w kolejce się zachciało? IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 20:54 Ja chodzę o kulach,abo jak ktoś ładnie określił"dźwigam swoje szczupłe ciało" od 4 lat i nie dam się usunąć w cień. Wpycham się do kolejki,do mojego miejsca dla inwalidy przy drzwiach w tramwaju i autobusie. I o dziwo! ktoś jeszcze się ze mną kłóci,że są inne wolne miejsca. Niestety chamstwo chamstwem pogania. Ale jest to zjawisko marginalne na szczęście! Trzeba walczyć o swoje prawa. Odpowiedz Link Zgłoś