Dodaj do ulubionych

Oczy krakowskich dzieci ratuje Śląsk

18.01.12, 10:40
Okulistyka w Krakowie to dno. Mam powazną wade wzroku i ciagle musze do Katowic jezdzic, bo tu rozkladaja rece i odsylaja dalej. Wstyd dla ponoc przodujacego osrodka akademickiego w k-raju (z aspiracjami europejskimi). Na CM UJ praktycznie nie ma specow od tak chociazby tak powszechnej choroby jak jaskra...
Obserwuj wątek
    • Gość: realist Oczy krakowskich dzieci ratuje Śląsk IP: 178.23.104.* 18.01.12, 10:55
      No i dobrze za parę lat nie będzie to miało znaczenia Kraków i Katowice są sakazane na siebie powstanie jedna metropolia z dwoma ośrodkami, jeden będzie lepszy w olulistyce a drugi w kardiologii, itp nie rozumiem poco tyle hałasu.....zrozumcie to ludzie wreszcie że Kraków nie jest samowystarczalny tak samo jak nie są Katowice.
    • seven Re: Oczy krakowskich dzieci ratuje Śląsk 18.01.12, 12:02
      przecież tak jest od lat! zresztą nawet jakby coś się w tym temacie zaczęło dziać w Krakowie, to myślę, że dalej mnóstwo ludzi jeździłoby do Katowic, bo tam jest i jeszcze długo będzie najlepszy szpital okulistyczny w południowej Polsce.
      • Gość: gość Re: Oczy krakowskich dzieci ratuje Śląsk IP: 149.156.167.* 18.01.12, 12:07
        Najlepszy szpital w Polsce. Niezależnie od faktu, że prof. Gierek odeszła w niesławie, to pozostawiła po sobie najzdolniejszych uczniów. Klinika Okulistyki ŚAM nadal nie ma sobie równych.
        • seven Re: Oczy krakowskich dzieci ratuje Śląsk 18.01.12, 12:10
          myślę, że masz rację, chociaż oni się pozytywnie bardzo wypowiadają o jednym ze szpitali w Warszawie (nie pamiętam którym), a że ja nie mam porównania, więc też nie chciałem od razu uogólniać na cały kraj.
      • Gość: wika ciekawe.... IP: *.citypartner.pl 18.01.12, 14:27
        Ciekawe... co wy tu prawicie.
        To wytłumaczcie , dlaczego Katowice odsyłaja do Krakowa osoby z nowotworami oka i innymi cięzkimi schorzeniami.
        Ostatnio byłam na Kopernika, ludzie ze Szczecina przyjeżdżaja do Krakowa , wczesniej byli w Katowicach, odesłali ich z kwitkiem.
        Bo nie maja tam takiego sprzętu i lekarzy jak w Krakowie.
    • Gość: wika jaskra IP: *.citypartner.pl 18.01.12, 14:23
      Nawet najlepszy lekarz, specjalista nic Ci na jaskrę nie pomoże.
      Sama choruję na nią 16 lat. Raz miałam gorsze oko potraktowane laserem, na Kopernika, i dzięki temu zmniejszyło się ciśnienie. Ale cały czas biore leki-krople do oczu na obniżenie ciśnienia.
      I nic więcej zrobic nie można. Bo się poprostu nie da. Taka jest specyfika choroby.
      Najlepszy okulista nic nie pomoże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka