Dodaj do ulubionych

KBF oświadcza: Od 2009 r. kontrolowano nas osie...

IP: 77.236.16.* 24.01.12, 16:24
oczywiście że wyniki kontroli są OK

przecież zatrudnienie 10 dyrektorów, 15 wicedyrektorów, 25 kierowników

w 70 osobowym "przedsiębiorstwie"

to oczywiste, że nie jest to żadne przestępstwo...

właściciel - gmina Kraków miał taką ochotę i gmina
jest bogata i może sobie na takie zbytki pozwolić...

o to chodzi, że już nie jest bogata :-)
tylko zadłużona po uszy...
Obserwuj wątek
    • dama_ze_stolycy_w_krakowie KBF oświadcza: Od 2009 r. kontrolowano nas osie... 24.01.12, 16:31
      Typowe polskie piekiełko. Jeśli JA nie mam a ON ma - musiał ukraść, uczciwą pracą się tak się nie dorobił.
      • Gość: hmm Re: KBF oświadcza: Od 2009 r. kontrolowano nas os IP: *.net.autocom.pl 24.01.12, 16:36
        praca nie praca chodzi o strukture po co jest dyrektor i kierownik, czy ktos tam ma w ogole jakies niekierownicze stanowisko? Po co placic po np. 10 000 jesli nie trzeba po co rozdawac stolki jesli nie trzeba?
        Wiadomo ze KBF będzie walczył o swoje, bo w koncu to ich miejsca pracy, a ze kultura jest dobrym argumentem przetargowym... cóż
        • Gość: a Re: KBF oświadcza: Od 2009 r. kontrolowano nas os IP: *.gigainternet.pl 24.01.12, 17:01
          Ujawnić kto ile zarabia, jakie dostał premie, żeby inne komórki miejskie mogły się porównać...
    • Gość: tony ktpo was kontrolował MIASTO??? IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 17:27
      moze zrobmy kontrolę przez krakowian ?? zobaczymy wtedy- my nie chcemy i nie potrzebujemy KBF- chcemy ku... majflowski dobrych drog, zlobkow, przedszkoli itd !
    • Gość: gosc KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 18:00
      a moze ja bym ci zrobil kontrole i podal w gazecie, bylo by ci milo
      • the.resistance Re: KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy 24.01.12, 18:09
        Uderz w stół, nożyce się odezwą... podatnik ma prawo wiedzieć
        • Gość: też podatnik Re: KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.12, 20:45
          a czy podatnik umie czytać? w artykule napisali, że wyniki kontroli są jawne. Jak chce wiedzieć to niech się wysili i dowie, a nie bije pianę.
      • Gość: mieszkanka zagladnij sobie w dupe i sprawdz czy tam jestes IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 23:14
        co urzedasie etat sie straci i trzeba bedzie isc do prawdziwej pracy
    • Gość: ,kp KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy IP: *.aster.pl 24.01.12, 18:11
      W ówczesnym ZDiK też kontrole niczego nie wykazały a później były dyrektor dostał kilkadziesiąt zarzutów karnych i sprawy toczą się w sądzie . Ponadto niezwykle mnie interesuje czy na wykonawcó też organizauje się przetargi i czy wygrywają ci którzy żądają najniższej gaży ? Nie pier....
      • Gość: abc Re: KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 18:19
        Tak niezwykle to Cię chyba nie interesuje. Wystarczy wejść na stronę KBFu żeby znaleźć informację o przetargach: www.biurofestiwalowe.pl/zamowienia/
        • Gość: henio Re: KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 19:55
          To dobry link. Pierwsze zamówienie na jakie tam trafiłem to zamówienie "z wolnej ręki", bezprzetargowe:
          www.biurofestiwalowe.pl/zamowienia/swiadczenie-uslug-hotelarskich-w-hotelu-novotel-na-potrzeby-koncertu--catone-in-utica--organizowanego-w-ramach-projektu-opera-rara-2012--zamowienie-uzupelniajace-.html
          Drugie zamówienie które sprawdziłem, tym razem o usługi cateringowe - również bezprzetargowo:
          www.biurofestiwalowe.pl/zamowienia/swiadczenie-uslug-cateringowych-na-potrzeby-koncertu--catone-in-utica.html
          Tutaj jakieś zamówienie na 69 tysięcy z wolnej ręki na usługi graficzne:
          www.biurofestiwalowe.pl/zamowienia/wykonanie-projektow-graficznych-na-potrzeby-projektu-opera-rara-2012-festiwalu-misteria-paschalia-2012-festiwalu-sacrum-profanum-2012-oraz-projektu-pasja.html
          • Gość: też podatnik Re: KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.12, 20:52
            nieznajomość prawa szkodzi. Niestety ludziom mało bystrym niewiele już zaszkodzi. wolna ręka to przecież tryb przetargowy... W sumie żeby to wiedzieć nie trzeba mieć skończonych studiów tylko umieć czytać ze zrozumieniem. Widzę,że na forum jest tendencja zgoła odmienna - pisanie bez zrozumienia i znajomości tematu.
            • Gość: henio Re: KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 23:54
              Proszę podaj źródło na podstawie którego twierdzisz, że zamówienie "z wolnej ręki" to "tryb przetargowy", bo wikipedia mówi co innego.

I proszę ogranicz wypowiedzi ad hominem do swoich kolegów.
    • Gość: takisiaki Archiwum kontrolowało-Fakt. Czy podpis p. Helbin IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 18:35
      jest po właściwej stronie kwitu na wypłatę honorarium dla p. Berkowicza. Biuro Kontroli Wewnętrznej UM Krakowa też kontrolował-Fakt. Czy nie zaniżano stawek w Umowach o Dzieło dla p. Berkowicza. Niech się kobieta nie ośmiesza.
    • Gość: gość KBF: Od 2009 r. kontrolowano nas osiem razy IP: 93.159.152.* 24.01.12, 20:44
      Krakowianom serwuje się igrzyska. Jeden koncert festiwalu Berkowicza to "tylko" 250000 zł. Ta kwota nie przeraża KBF i Sroki. A mnie tak. Spacer po Krakowie ciemnymi, dziurawymi ulicami,
      podróżowanie nieogrzewanymi tramwajami po rozsypujących się torowiskach, podskakujące na dziurach autobusy to nie perspektywa a rzeczywistość. Do tego dodać należy zamykanie szkół i innych jednostek użyteczności publicznej, spłaty gigantycznego zadłużenia miasta. Ale co tam . Igrzyska najważniejsze.A może zorganizować festiwal na torze kajakarstwa górskiego lub na stadionie miejskim.
    • Gość: KBF do likwidacji KBF do likwidacji IP: *.centertel.pl 25.01.12, 14:26
      KBF do likwidacji. Zamiast powinna być powołana prywatna spółka, z ewentualnym udziałem samorządu, organizująca masowe koncerty i niektóre festiwale. Te niszowe powinny organizować instytucje wyspecjalizowane w danej dziedzinie. To sprofesjonalizuje ich organizację, bo będą się nimi zajmować najlepsi ludzie w danej dziedzinie, a nie powoływani ad hoc pracownicy kbf, którzy koniecznie potem muszą udowodnić przez wybiórczą swoją przydatność, bo Filip to jakoś załatwi. Nikt mi nie wmówi, jak coś jest od wszystkiego, zazwyczaj jest do niczego. Przecież kbf jedzie na układzie z wyborczą i jej redakcją kulturalną, (kozik, handzlik) na niczym innym. Potem to prowadzi do chorych sytuacji, dublowania funkcji, stanowisk, chorej konkurencji wywoływanej przez kabeefowców, którzy przez wyborczą muszą udowodnić, że są lepsi, niż ludzie z krakowskich instytucji. To wywołuje sztuczne i chore konflikty podsycane przez szanownych redaktorów. Dość już tego. Poza tym naprawdę krążą już legendy o krakowskich honorariach...
    • Gość: xyz Zamiast zlikwidować KBF to likwidują IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 21:41
      szkoły, przedszkola, domy kultury. Kolesie górą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka