Dodaj do ulubionych

Pięciu turystów zasłabło w Gorcach

03.02.12, 19:31
Bez wyobraźni
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakus Prawo Darwina powinno zadziałać.. IP: 77.236.5.* 03.02.12, 19:33
      Czyli SELEKCJA naturalna!
      • Gość: Krakowianin Re: Prawo Darwina powinno zadziałać.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:35
        Gość portalu: Krakus napisał(a):

> Czyli SELEKCJA naturalna!

O, to, to, to. Ta selekcja jednak i tak działa subtelnie i jest wyjątkowo tolerancyjna z czym ja się pogodzić nie mogę. Uważam, że powinna pokazać, że ma jaja i działać bardziej stanowczo, bo potem sobie nie poradzi. Durni tak szybko przybywa.
    • Gość: Fajdak [...] IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 19:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • poborowy102 Re: Leszcze 03.02.12, 19:47
        Chłopie, ja wymiękłem w Beskidzie też kiedyś! W restauracji "Beskid". 9 piw, 4 pięćdziesiątki i stało się.
      • Gość: izazet Re: Leszcze IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 20:39
        Trzeba jeszcze stanac w kolejce jak rozdaja rozum .
      • Gość: swieta prawda Re: Leszcze IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 20:49
        No i fajdnales jak golab na parapet - oderwij sie na chwile od kompa i przejdz po swiezym powietrzu- w Gorcach bylo pewnie minus dwadziescia pare , do tego wiatr i sporo kopnego sniegu . Nie Gorce ich zalatwily tylko zima .
        • Gość: g... prawda Re: Leszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:38
          Nie Gorce Ich załatwiły i nie zima, tylko głupota.
      • Gość: wędrowniczek Re: Leszcze IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 21:27
        Jak masz średnio 150 cm śniegu to znaczy że miejscami jest więcej, np nawianego na polanach. Człowiek bez rakiet/nart zapada się po piersi. Spróbuj przejść taką polankę to pogadamy. Ja spróbowałem. Trasa z doliny Kamienicy na Turbacz "na przełaj" w zimie. Jak do tego zaczyna się ściemniać i jest mgła to już siedzisz zapadnięty po piersi, rozglądasz się, a w koło widzisz tylko jednolitą mleczną poświatę. Jeśli nadal czujesz się na siłach dojść do schroniska na szczycie to jedyną metodą dalszego przemieszczania się i orientacji jest pełzanie w górę, licząc że się dopełznie do grani. Raz takie coś popełniłem, dawno temu i już wiem, że skakanie sobie po górkach latem, a zimą to dwie całkowicie różne sprawy.
        • dzidziol9991 Re: Leszcze 04.02.12, 00:35
          aplauz;
          kiedyś po powrocie z Bangla Deshu wybrałem się do chatki pod Śmelcem,
          było ok. 30 mrozu, wręcz się czołgałem i gdyby nie Jasiu zamarzłbym,
          a miałem dość duże doświadczenie wysokogórskie, on torował, śniegu było do pasa;
          na Paciorkach poczekał na mnie i poszedł dalej;
          i ja dziesięciominutową drogę do chatki przeszedłem w pół godziny;
          a na głowie nie mając czapki miałem skorupę z lodu
      • Gość: x Re: Leszcze IP: *.geod.agh.edu.pl 04.02.12, 09:19
        "fajdaku" - zrób sobie test, teraz, w tych warunkach: znajdź ten szałas, w którym schronili się turyści, i przejdź od niego do schroniska na Turbaczu (według kretyna/redaktora z "wybiórczej" ten szałas jest pod Turbaczem) sam, pieszo, omijając wydeptane i rozjeżdżone skuterami śnieżnymi (swoją drogą to skandal, by w parku narodowym bezkarnie jeżdżono skuterami, tu powinien być natychmiastowy przepadek skutera i równowartość jego ceny jako kara) dróżki i szlaki. Jak dojdziesz, stawiam piwo. Zimne.
        • Gość: Zrezygnowany Re: Skutery śnieżne w rezerwatach przyrody. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:42
          Jakie Państwo, takie prawo, ale aktualnym "władcom Polski" to u d... lata.
    • poborowy102 Pięciu turystów zasłabło w Gorcach 03.02.12, 19:45
      Jak śmieli, jak śmieli, gdyby się ubezpieczyli to by nie zasłabli!!!
      A tak na marginesie: chciałbym polecić znakomite ubezpieczenia od zasłabnięcia, tylko 600 zł na miesiąc gwarantuje ci zdrowie i życie, proszę dzwonić, mój nr to 0700 - 997! Pierwsze sto soób otrzymuje specjalny gadżet - długopis z latarką, to może uratować życie Twoje i Twoich bliskich!
    • dar61 Pięciu czytelników zasłabło 04.02.12, 11:54
      ...z 60-cioosobową grupą...

?

Rozumieć by z tego zapisu można, że wśród 60-osobowej redakcji nie ma ni jednego człeka, co umie toto zapisać właściwie?
      Wśród 3-sto 8-io milionowej 1-sto 3-sto 5-cio tysięcznej i 8-set 7-cio 6-cio-osobowej populacji polskiej jeden by się taki jednak znalazł.

W meritum:
      organizator tego marszu to, co najmniej, prowokator.
    • Gość: skałka sprostowanie IP: *.ghnet.pl 04.02.12, 19:20
      Jamne jest przysiółkiem Ochotnicy Górnej a nie osobną miejscowością.
      Jeśli turyści szli z Rzek (mianownik: Rzeki) przez Gorc do Jamnego to znaczy że cel ich wędrówki był zaledwie w połowie drogi do Turbacza. Bo od Jamnego do Turbacza jest tyle samo drogi co z Rzek do Jamnego. Zatem nie mogli zrobić sobie biwaku w szałasie pod Turbaczem.
      Jeśli na tą wędrówkę wybrali się turyści bez nart, to organizator wycieczki powinien ponieść konsekwencje za dopuszczenie do niebezpiecznej sytuacji. Bo poruszanie się zimą bez nart po Gorcach, Babiej i innych górach (zdaje się, że taka nastała moda) jest bardzo głupim pomysłem. Organizator nie powinien dopuścić piechurów do uczestnictwa w wycieczce.
    • Gość: Słabizna Re: Pięciu turystów zasłabło w Gorcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 12:31
      Zasłabli, bo dopadła Ich słabizna, która to atakuje durni o tej porze roku w górach.
      Słabizna rulez!!!.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka