Dodaj do ulubionych

Nowa Huta Kraków

02.03.12, 10:17
Mam pytanie do mieszkańców NH?
Jak jest teraz z bezpieczeństwem na dzielnicy? Jak z ogólnym życiem - sklepy itp. Interesuje mnie przede wszystkim okolice placu centralnego i os. piastów.
Wszędzie piszą raz że pełno kiboli i nie spokojne towarzystwo innym razem że jest całkowicie bezpiecznie.

Zastanawiałem się nad mieszkaniem w tamtych okolicach ze względu na cene.
Obserwuj wątek
    • bombullo Re: Nowa Huta Kraków 03.03.12, 01:04
      W ostatnim zdaniu sam wyklikales jak jest w tej dzielnicy c.k.Krakowa.
    • peteen Re: Nowa Huta Kraków 03.03.12, 12:36
      brak odpowiedzi, bo wszystkich nowohucian zabiły maczetami karczycha w dresach...
      ;)

jest tu taka jedna, która jest rzuconą przez nowohuckiego dresa lalą, może ona się wypowie

ps. z podanych przez ciebie lokalizacji, zdecydowanie wybrałbym plac centralny - jest lepiej skomunikowany, z centrum miasta i są tam ładniejsze mieszkania,
      • szto_tawariszczi Re: Nowa Huta Kraków 03.03.12, 15:30
        co wy tu macie do dresiarzy???

to taki ładny i wygodny strój

ja choć emeryt mundurowy, to też chodzę w eleganckim dresie Adidasa
        /bardzo wygodne/

• bo98 Nie radzę !!! 05.03.12, 12:52
      mieszkam w N.H. zaledwie 37 lat, gdyby nie mój wierny kałasznikow, odwaga osobista i wola przeżycia, już dawno wiatr zasypałby moje ślady

miejsca które wymieniłeś, są szczególnie niebezpieczne
      • nagasuka Re: Nie radzę !!! 14.03.12, 08:48
        > miejsca które wymieniłeś, są szczególnie niebezpieczne

A wiedza ta opiera się na czym konkretnie? Poza stereotypami oczywiście? :)
        • peteen Re: Nie radzę !!! 14.03.12, 08:53
          na niczym...

piastów i bohaterów września to osiedla milicyjno-wojskowe, zatem kolejne pokolenia mieszkańców wychowywały się w specyficznej atmosferze

okolice placu centralnego to najstarsza część huty, niezłe jakościowo mieszkania, wysokie i przestronne, mnogość autobusów i tramwajów, łączących hutę z resztą miasta

w statystykach policyjnych stoi jak byk, że najłatwiej w łeb dostać w śródmieściu...
          ;)
          • emelem1 Re: Nie radzę !!! 31.03.12, 22:16
            peteen napisał:

> na niczym...
            >
            > piastów i bohaterów września to osiedla milicyjno-wojskowe

na Piastów swego czasu najwięcej mieszkało złodziei samochodowych, okolice Placu Centralnego sa ok z wyjątkiem notorycznego braku miejsc parkingowych
        • bo98 nie potrafisz zrozumieć żartu, 30.03.12, 18:17
          N.H. jest najnudniejszym, najspokojniejszym, najbezpieczniejszym pied a terre przed Karaibami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka