Gość: ? IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 16:07 a cóż nas Krakowian obchodzi los mieszkańców podkrakowskich miejscowości... nawet nie chcą się dorzucać do kursów komunikacji miejskiej krakowskiej... to stójcie chłopy z kongresów w korkach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saqigar Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo 15.03.12, 16:33 A widzi, ze posta napisal mieszkaniec Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo 28.09.12, 23:20 saqigar napisał: > posta napisal mieszkaniec Krakowa oh really? jadący z północy polski mogą skręcać w stronę nowej huty w słomnikach. problem skazania na aleję 29. listopada dotyczy mieszkańców wsi między słomnikami a krakowem. Odpowiedz Link Zgłoś
porterneon Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada 15.03.12, 16:37 Jakby Majchrowski mial jakis prywatny budynek (np filia szkoly) na polnocy Krakowa to i by sie drogi pobudowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: 194.246.16.* 15.03.12, 16:43 Dokladnie. Moze najpierw starajmy sie o utworzenie KSW bis w okolicahc 29 listopada? wtedy to i miejsce na tramwaj sie znajdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 20:52 proponuje mieszkańcom zrzucić się na budowę filii Kup Sobie Wykształcenie wtedy drogi napewno powstaną no i szybki tramwaj pewnie też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paproch Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.12, 16:42 do autora: al. 29 Listopada powinno się pisać z małej litery - w jęz. polskim duża litera zarezerwowana jest dla alej (w liczbie mnogiej), np. Aleje Trzech Wieszczów czy Aleje Jerozolimskie - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.citypartner.pl 15.03.12, 16:46 Jeśli już tak dbamy o polszczyznę, to dopełniacz od "aleje" (w liczbie mnogiej) brzmi "aleji" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: 62.87.192.* 15.03.12, 17:01 To ja jakis zacofany jestem z Polszczyzny... bo Bog mi swiadkiem, iz zawsze sadzilem ze prawidlowo jest albo "alei" albo "alej" (obie formy dopuszczalne)... ale formy "aleji" nie widzialem... Za brak polskich znakow przepraszam... i kajam sie, ze przez te lata spedzane w roznych miejscach i na roznych komputerach/systemach... w cyfrowej korenspondencji nauczylem sie unikac stosowania polskich znakow... aby zachowac czytelnosc... teraz juz az takich problemow z kodowaniem znakow nie ma, ale przyzwyczajenia pozostaly... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada 28.09.12, 23:18 heloł, budzimy się! lata 80. 20. wieku minęły i nie wrócą, hegemonia microsoftu przeszła do historii, więc nie ma powodu, by dalej nie umieć sobie zrobić polskiej klawiatury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piokowa Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 18:11 Nie "z małej litery", a "małą literą" Panie Stylisto ;) To pierwsze to rusycyzm. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Gwoli ścisłości... IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.13, 22:29 ...drogi, poprawiający innych, Forumowiczu. Nie "z małej litery", a "od małej litery" lub "małą literą". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a a ja zwracam uwagę na to że wieliczka i cały IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 16:42 płd-wsch kraków nie mogą normalnie dojechać do huty i płn wschdniej czesci krk. Wszyscy skazani na wielicą i nowohucką. Nie ma przejazdu przez bagry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszcz Re: a ja zwracam uwagę na to że wieliczka i cały IP: 195.85.249.* 15.03.12, 16:56 Jeśli nie komunikacją miejską tylko autem, to wjeżdżasz na obwodnicę autostradową w kierunku Rzeszowa, na wysokości Węgrzc(-ów) Wielkich wjeżdżasz na S7, potem do Christo Botewa, w prawo na most Wandy i jesteś w Hucie. Z Wielickiej będziesz w Nowej Hucie w ciągu 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWI głupi objazd IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 18:18 liczyłes korek przy zwężeniu tej pozal się boże obwodnicy? to miałoby sens jeśli byłoby połączone z '4' lub kokotowską a nie autostradą. Odpowiedz Link Zgłoś
bewulf Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada 15.03.12, 16:47 Mieszkam na południu Krakowa, ale ilekroć mam jechać w okolice 29 listopada to mnie krew zalewa. Ulica ta nie dosyć, że jest wąska to jeszcze mniej więcej od skrzyżowania z Meiera jest totalnie zdewastowana (czyt. uszkodzona) !!! Tam są takie muldy, że samochód skacze do góry i to się ciągnie, aż do Węgrzc. Gdzie jest GDDKiA, która odpowiada za stan dróg krajowych ??? ??? Czy ktoś z miasta (radni, prezydent itp) interweniuje u tego molocha w sprawie wymiany nawierzchni na tym odcinku ??? Wstyd, wstyd, wstyd. Krajówka i międzynarodówka (E77) wygląda jak wiejska droga w Pipidowicach Górnych. Tylko proszę nie pisać, że są plany drogi S7 bokiem. Wiem, że są. Ale ona powstanie najwcześniej za 5-7 lat, a do tego czasu jakoś trzeba żyć. Proponuję bombardować skrzynkę GDDKiA odnośnie tej sprawy. Dlaczego miasto buduje ślepą 4-pasmową ulicę Lema, po której jeżdżą rolkarze i cykliści, a nie dobuduje po 1 pasie na wylotówce na Warszawę ??? Widać nasz Sprawdzony ma inne zmartwienia na głowie ... (czyt. nie ma tu interesu). Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada 15.03.12, 17:01 Za drogi krajowe na terenie miast odpowiadają miasta, a nie GDDKiA, z wyjątkiem dróg ekspresowych i autostrad. Miasto zaś ma mniejszy interes w inwestowaniu w drogę krajową na swoim terenie, bo droga nie jest jego własnością i służyć będzie nie tylko mieszkańcom. Miasto liczy na sfinansowanie części budowy przez GDDKiA, a GDDKiA nie chce się dorzucać, bo nie musi. Oto odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
bewulf Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada 15.03.12, 18:11 ale ten fatalny stan nawierzchni ciągnie się aż do świateł w Węgrzcach. Chcesz mi powiedzieć, że za ten fragment odpowiada sołtys Węgrzc czy inny samorząd ? Utrzymanie w należytym porządku (standardzie) dróg krajowych należy do GDDKiA i to ona powinna w tej sprawie grać pierwsze skrzypce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczynny Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 22:16 Dla mających problem z wyjazdem z Krakowa podpowiadam. Należy jechać przez Hutę na Brzesko Nowe, potem skręcić na Proszowice , Miechów i jak w pysk strzelił już masz prosto do domu na Węgrzce. Rano ta samą trasą, tylko odwrotnie, bez korków dojedziesz do pracy w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmar Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: 194.11.254.* 15.03.12, 16:52 Mam mieszkanie na Felińskiego, dojazd z Ronda Barei samochodem zajmuje mi ok. 20 minut (a powinno 3-5). Zgadzam się w zupełności z autorką listu - miasto powinno rozwiązać ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: południe1906 Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: 80.120.66.* 15.03.12, 16:53 Trzeba być naprawdę nie wiem jak ciemnym i tępym żeby tam kupić mieszkanie. Wszyscy mieszkańcy Górki N. i okolic (oprócz komunalnych) nie mają pojęcia o życiu i inwestowaniu skoro wywalili grubą kasę za mieszkanie w burdelu i slamsach, których już nie da się uratować. Ludzie gdzie wy mieliście oczy? Sprzedajcie to szybko bo tępych klinetów może zabraknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.60.citypartner.pl 15.03.12, 17:59 Hehe...a co powiedzieć o mieszkańcach Ruczaju i słynnych blokach na Pychowickiej:) To są dopiero slumsy. Teraz im ekrany stawiają. Pracuję w tamtejszej SSE i współczuję mieszkańcom tychże bloków. (W nocy to nawet latarnie im wyłączają:( ) Choć rzeczywiście, mimo iż standard fatalny to komunikacja znacznie lepsza niż na północy Krk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanie Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 19:11 no właśnie sprzedaj to co masz bo mieszkasz w burdelu i burdel pewnie widziałeś o gadasz pierdoly , poza drogą osiedla generalnie są ok , na pewno prezentują sie lepiej niż wszystkie kurdwanowy , wole duchackie ruczaje itp i w lini prostej jest chyba najkrótsza droga do np rynku gdyby nasz szanowny pesudo prezydet poprawil komunikacje to bardzo dobre miejsce do mieszkania 90 % bloków to nowe min 2000 r . w nocy po iprezie jade taxi biorąc np okolicy barbakanu lub dworca 5 min do domciu i lulu ...trzezwieje ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzesiolek Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: 62.87.192.* 16.03.12, 12:01 No jak ktos chce mieszkac na osiedlu gdzie jest blok na bloku i widok z okna to kolejne bloki... to ok... zwlaszcza jak w dzien odsypia nocne imprezowania... ja jednak wole spokojniejsze rejony... gdzie mam pewnosc ze nikt mi przed oknem niczego nie wybuduje... a na to jak dlugo sie wraca taksa po pijaku nie zwracam uwagi... bo jakos z imprezowania masowego sie wyleczylem... a ten 1-2x w miesiacu jak zaplace te 15zl wiecej za takse to mi budzetu nie uszczupli... a to ze z pracy w poblizu centrum wracam autem 10-15min a nie 45min to juz robi znacznie wieksza roznice... tak jak i to ze mam w razie czego znacznie lepsze polaczenie MPK... Naprawde kiedys myslalem ze tam na Polnocy bedzie fajna okolica... ale zaczal sie robic drugi Ruczaj z jeszcze gorszym transportem... sorki... to nie dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieszający Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 16:59 Bo Majchrowszczynę trzeba powiesić ,a przy okazji co 3 radnego. powinni wisieć na latarniach na ul. Grodzkiej Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo 15.03.12, 16:59 Bardzo dobrze - każdy sposób na walkę z urban sprawl jest dobry. Różne Zielonki czy Michałowice niech postoją w koreczku, to może zrozumieją, że jak się wyprowadza z miasta i podatki płaci w jakiejś, to miasto ma pełne prawo się na nich wypiąć. Szkoda, że przy okazji cierpią Krakowianie z Górki, ale cóż, gdzie drwa rąbią... Zamiast domagania się budowy nowych dróg, niech lepiej powalczą o ten tramwaj, co go spraffdzony prezydęt od tylu lat zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
saqigar Najpierw sprawdz co piszesz 15.03.12, 18:05 bo Michalowice jakis czas temu wydaly wojne mieszkancom, ktorzy sie nie przemeldowali. To nie jest kilka, lecz kilkadziesiat procent, wiec nieprawda jest, ze ludzie wyprowadzajac sie przestaja lozyc na Krakow. Placa, a nie korzystaja w pelni z infrastruktury miejskiej Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo IP: 217.153.173.* 15.03.12, 18:21 Michałowice i Zielonki chodzą w Krakowie do fryzjera, sklepu, kawiarni, restauracji itd., gdzie zostawiają ciężką kasę, więc miasto zarabia na nich więcej niż by wydało na tę drogę. Na marginesie - nie wiem dlaczego, ale najczęściej komentarze w podobnym tonie do Pańskiego, czyli naładowane nienawiścią do mieszkańców podkrakowskich miejscowości, pochodzą od "Krakowian", których rodzice po metrykę muszą jechać dwa dni pociągiem, a potem jeszcze trzy dni wołami. Chciałabym też przypomnieć, że prawdziwy Kraków kończy się na alejach, a dalej to już same wsie, czyli jeśli ktoś nie wywodzi się z rodziny, która pochodzi ze ścisłego centrum, także niestety jest potomkiem "wieśniaków" i nie powinien patrzeć z góry na ludzi, którzy akurat wolą dom z ogrodem niż mieszkanie w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo IP: *.60.citypartner.pl 15.03.12, 18:29 No dokładnie. Ani Salwator ani Kleparz to nie był nigdy Kraków. O reszcie nawet nie wspominając. Prawdziwy Kraków to właśnie centrum i Aleje aż do Kleparza. Reszta to przyłączone wioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarKar Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 18:33 To jest własnie ta beznadziejna prowincjonalna krakowska mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo 28.09.12, 23:24 Gość portalu: koko napisał(a): > Michałowice i Zielonki chodzą w Krakowie do fryzjera, sklepu, kawiarni, restaur > acji itd., gdzie zostawiają ciężką kasę zarobioną w michałowicach i zielonkach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stern Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 17:01 Korki itd. - stuprocentowa prawda. Ale przy okazji, czy ktoś może wskazać brzydszy (fragmentami wręcz obrzydliwy) wjazd do naszego miasta? I to wjazd ważny, koniec końców nawet z Warszawy. Wystarczy wymienić, wyłącznie jako przykład, odstręczające ruiny po Polmozbycie i "to" wszystko, co obok. Czy z tym beznadziejnym pseudomiejskim bałaganem nie można czegoś zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfg Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 17:07 A caly problem jest przedstawiony w tym filmie: youtu.be/PH-tTCIxnlk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 18:21 Co ty pieprzysz - jaki problem widać na tym filmie ! Chyba coś z główką nie tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
qwer120 Północny i Południowy Kraków 15.03.12, 17:21 tutaj najlepiej widać gdzie władza mieszka i pracuje Majchrowskiemu już dziękujemy on już sobie dojazd do domu i do pracy urządził teraz trzeba wybrać kogoś z północnej części miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LO Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.ghnet.pl 15.03.12, 17:25 Mieszkam w tej okolicy, chcę dorzucić swoje 3 grosze. Problem jak pisano jest ogromny. Odległość od centrum około 7 km, a jedzie się nawet godzinę. Poza tym cały tranzyt PN-PD poprowadzony jest tamtędy. Ja już straciłem nadzieję że coś się poprawi. Co więcej coraz to nowe budowane bloki i osiedla na północy Krakowa ruch potęgują - a będzie gorzej ! Bajki o tramwaju opowiadano jak miał powstać mój blok, a było to 10 lat temu - tramwaj miał mieć przystanek 100 - 200 m od mojego domu... Kogo za to winić oczywiście Majchrowskiego, ale nie tylko, problem jest ogólniejszy. Kraków potrzebuje zarządu z praktycznym podejściem, z programem polepszenia bytu - komfortu życia mieszkańcom Krakowa. Dla mnie zwiększona ilość turystów to tylko i wyłącznie problem, a więcej inwestycji i firm, jakoś nie widzę aby przekładało się to jakoś szczególnie na rynek pracy. A wracając już stricte do tematu północ Krakowa ma najgorsze rozwiązania komunikacyjne z całego Krakowa. Widać że Majchrowski nie mieszka na Kuźnicy Kołłatajowskiej na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 17:48 Mam wszystko w d...e !!! Mieszkam w Węgrzcach , płacę pierońskie podatki i nie mogę ani dojść ani dojechać do Krakowa. Piszę o tym od lat i już mam tego dość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo IP: *.60.citypartner.pl 15.03.12, 17:55 Oj..ignorant sie znalazł. Problem dotyczy praktycznie całej północy Krakowa od strony Warszawy którzy stoją w korkach razem z mieszkańcami wiosek. Pomyślmy o Krakusach. Szkoda tylko że p.Majchrowski na siłę faworyzuje okolice Ruczaju i teraz Czyżyn. Jak Warszawa ma dojechać do tego centrum w Czyżynach? Stojąc w korkach na alejach? Tak samo na te mecze EURO2012. Którędy będą ludzie do Warszawy jeździli? Oczywiście że alejami...to się będzie działo... Zróbcie chociaż SKMke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krater Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo IP: *.meganet.com.pl 15.03.12, 23:04 Warszawa dojeżdża od Balic i z PKP. Aleje są dla Kielc i Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkr666 Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.12, 18:43 Dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufo Re: List. Północny Kraków skazany na Al. 29 Listo IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 17:55 Idze, idze bajoku... Nie tylko "chłopy z Kongresówki" i baby z podkrakowskich wsi stoją w korkach! Wyobraź sobie, że w północnych dzielnicach też mieszkają krakowianie z dziada pradziada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InicjatywaGN Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.60.citypartner.pl 15.03.12, 18:08 Zapraszamy na grupę Inicjatywa Górka Narodowa www.facebook.com/groups/135717333108875/ Walczmy razem o lepsze drogi, komunikację i osiedle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.ists.pl 15.03.12, 18:11 za połowę tego problemu odpowiadają durnowate światła przy ul.Kuźnicy. Przez jakiś czas były wyłączone to i korków nie było. No ale ZIKIT wie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 18:26 Ktoś tam ważny musi mieszkać - coś tu nie gra ! Ale dojdziemy do tego, czemu te światła się świecą ! Przy dworcu gł. wyłączyli światła i korki mniejsze ! Coś jest nie tak, bo od wielu lat wszyscy o tym piszą i nic ! Jak można tak ludzi lekceważyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.60.citypartner.pl 15.03.12, 18:31 Może dlatego że mieszkańcy Meiera i os.Gotyk by nie wyjechali w stronę Krakowa znając kulturę naszych kierowców i blokowanie skrzyżowań, ani mieszkańcy Kuźnicy na Warszawę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość123 Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.12, 16:47 Właśnie dlatego włączyli te światła, bo były skargi pieszych, że pomimo iż stali na pasach to nikt ich nie chciał na nie wpuścić. Ot kultura kierowców, sami na siebie kręcą bicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarKar Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 18:31 No właśnie racja - ale to nie zmienia opinii o tragicznym stanie drogi w kierunku Węgrzc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarKar Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 18:28 Północny wyjazd z Krakowa to skandal. A co do wypowiedzi tych cwaniaczków co to piszą, że niektórzy wypięli się na Kraków wyprowadzili na wieś i teraz dobrze im tak. Wyprowadzili się najczęsciej z prostej przyczyny, koszt zakupu mieszkania w Krakowie był około 2-3 krotnie wyższy od wybudowania domu o porównywalnej powierzchni na 10 arowej działce w odległości ok 15-20 km od centrum Krakowa. A co do decydentów - Kraków charakteryzuje się wyjątkowo prowincjonalnym podejściem do większości spraw (trzy czy cztery estakady nic tu nie zmienią). Z kulturalnej stolicy POlski robi się teraz prowincjonalnym grajdołem, z pijanymi ulicami w nocy, brudem w dzień i dziurawymi drogami przez całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Północny Kraków skazany na Al. 29 Listopada 28.09.12, 23:28 Gość portalu: KarKar napisał(a): > koszt zakupu mieszkania w Krakowie był około 2-3 krotnie wyższy od wybudowania domu > o porównywalnej powierzchni na 10 arowej działce w odległości ok 15-20 km i co? za 2-3 krotnie niższą cenę liczyliście na podobną jakość życia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Dołącz do Inickatywy Górka Narodowa IP: *.60.citypartner.pl 15.03.12, 18:45 Mieszkańcy Osiedla wspólnie próbują nakłonić miasto do rozwiązania najpilniejszych problemów. Pierwsza Akcja "Nie płać PIT w Krakowie" trwa! www.facebook.com/groups/135717333108875/inicjatywa.29listopada.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wneriony dlatego Panowi Preziowi Majchrowskiemu NIE IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 19:00 dlatego apeluje , chodzcie na wybory , głosujcie na koziołka matołka , na kogo chcecie tylko nie na psudo profesorka co żona ma zapisane udziały we Fryczu Modrzejewskim i bierze moooocną kase wystarczy oglądnąc oficjalne dane które radni i prezydenci musza składać o majątku - by była kasa robimy przystanek prawie pod drzwi , by był milusi dla kosciola robie obwodnice i tak przy okazji poprawiam sobie dojazd do domu przy łagiewnikach , dla niedowiarków niech sprawdzą sobie gdize prezio mieszka , by był ulubiencem "inwestorów" i innych grup interesu budujemy potworki pt muzeum miasta pod płytą i to co dzienikarze odkryli że jeszcze na etapie robienia a z niejakim panem L wizutuje ...wycinka połowy parku by zrobić sobie pomnik pod tytułem chala widowiskowa a przy okazji deweloperzy maja otwartą drogę do wycinki reszty parku przy AWF, by powiedzmy ubrać sobie szlik wisły ...dokładamy setki milionów do potworka o nazwie stadion wisły dla kogo ? czy nie można by np wybudować za te pieniądze np po 1 basenie owartym lub krytym dla każdej duzej dzielnicy ..przecież ludzie do zabierzowa jadą wy popływać ;o// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proste za 500 tys. budujesz wypasiony dom 6 km od Krakowa IP: *.fiberway.pl 15.03.12, 19:47 po co przepłacać za mieszkania klitki w mieście. No i oczywiście polecam kierunki południowe (Mogilany) i południowo wschodnie (Wieliczka) bo na północy komunikacja wygląda tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pataran Re: za 500 tys. budujesz wypasiony dom 6 km od Kr 19.03.12, 09:25 Widzisz, problem w tym, że nie mam zamiaru spędzać w aucie 2-3 godzin dziennie realizując tylko swoje podstawowe potrzeby i obowiązki. Jeśli tobie udaje się to zamknąć w np. godzinie, to super, ja nie miałbym takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata Przepraszam, 15.03.12, 20:00 na północ od Krakowa(Bibice, Michałowice) mieszkają lekarze i Comarch, stać ich na wylanie asfaltu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lekarz Re: Przepraszam, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 20:05 No i po co takie głupie wypowiedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata Re: Przepraszam, 15.03.12, 20:30 jeśli lekarze w większości się tam pobudowali to w czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S7 Przyspieszyć budowę drogi S7 na północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 20:28 Wjazd do Krakowa od północy powinien być jak najszybciej nową drogą krajową S7. Obecne trasy wjazdowe, będą drogami lokalnymi, bez korków. Podziękujmy MINISTERSTWU i Panu Nowakowi za całkowite zaniechanie tego tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Przyspieszyć budowę drogi S7 na północ IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.12, 21:34 > Wjazd do Krakowa od północy powinien być jak najszybciej nową drogą krajową S7 > . Obecne trasy wjazdowe, będą drogami lokalnymi, bez korków. Podziękujmy MINI > STERSTWU i Panu Nowakowi za całkowite zaniechanie tego tematu... Obecne ministerstwo może co najwyżej odpowiadać za opóźnienie budowy tego ogryzka o który toczą się takie boje. Wycięcie S7, a dokładniej ograniczenie jej zasięgu od Warszawy do granicy województw świętokrzyskiego i małopolskiego zawdzięczasz poprzedniej ekipie w której istniało silne lobby pro-świętokrzyskie (Włoszczowa i te sprawy). Odpowiedz Link Zgłoś