Gość: umiejący po polsku IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 17:02 mówi się trudno... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anteas Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do odwo... 20.03.12, 17:08 "Z właścicielem firmy, Sławomirem Schmidtem nie ma kontaktu." - Nie ma bo na karaibach polskie komórki nie odbierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SanSan Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 13:38 Wrocław nie leży na Karaibach... Zapraszamy na "zachodnie rubieże" - tutaj każdy, kto chce się ukryć, najwyraźniej znajduje świetną kryjówkę. Tak, pan właściciel był tu widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do odwo... IP: *.multi-play.net.pl 20.03.12, 17:11 W takim wypadku nie można czekać z założonymi rękami, tylko od razu interweniować, nie łudząc się, że szkoła wznowi działalność. Myślę, że spotkanie się w konkretnym dniu wszystkich pokrzywdzonych osób, zebranie namiarów ludzi zainteresowanych tematem zwrotu pieniędzy będzie dobrym początkiem. A kolejno rozpoczęcie sprawy na drodze prawnej. Jeśli już taka akcja została rozpoczęta to serdecznie proszę was o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 15:59 czy mogę prosić kontakty do osób poszkodowanych, chętnie dopiszę się do pozwu zbiorowego oraz do pozwu dla Grupon, który de facto ma w tym swój udział.Adres mail: strzebiatowska@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.multi-play.net.pl 20.03.12, 18:04 No trudno tylko czemu jeszcze w ciągu ostatniego tygodnia sprzedawali kursy przez groupona. Trochę przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.ghnet.pl 20.03.12, 18:14 "Zapowiadają pozew zbiorowy" - gdzie można dowiedzieć się czegoś więcej? Wiadomo kto się w to zaangażował? Jakiś kontakt, jakieś spotkanie osób poszkodowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susususu Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 22:30 np. tutaj www.facebook.com/?ref=logo#!/groups/205402746228693/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figusia Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.12, 12:16 Czy mogę prosić o informacje nt. pozwu zbiorowego lub spotkania tutaj? Nie mam konta na fb a również jestem zainteresowana zwrotem pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.multi-play.net.pl 20.03.12, 19:15 Groupon ich dobił jak niejedną już firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 16:18 Może warto wystąpić z pozwem sądowym na grupona. Prowizje za kursy pobrali i to nie małe, a teraz jak przyszło do wzięcia odpowiedzialności za sprawę to umywają ręce. Wielkość prowizji dla Grupona za zakupiony kurs wynosi od 30 do 50% czyli od kwoty 1299 zł = 649,50 zł + Vat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunri Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do odwo... IP: *.play-internet.pl 20.03.12, 19:08 a ja ciągle czekam na pita od nich ...spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.12, 19:28 a ja na kase... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuup Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 22:35 a ja na jedno i drugie [kasa+PIT] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 00:07 idźcie do Pip'u - plac szczepański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avita Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.aster.pl 21.03.12, 17:24 Żeby iść do PIP-u trzeba pracować na umowę o pracę! Cała reszta może sobie podskoczyć. A tak przyglądając się PIP-owi od kilkudzuesięciu lat, to mam pytanie: Po co jest ten właśnie PIP? Co zrobił? Nawet jak ktoś miał umowę o pracę, to odsyłają go do sądu. A w sądzie pomogą? Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 19:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idka Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.aster.pl 20.03.12, 20:18 Nie sądze .. Lingualand jest dlugo na krakowkim rynku Co do KSJO to nadal mają ofertę na Grouponie. Wydaje mi się, że odkąd powstali to to była chyba ich główna metoda pozyskiwania uczniow.... Pamietam, że byli pierwszą szkołą jezykowa w Krakowie, która dawała mozliwość uczestniczenia w tak tanich kusach. Pierwse kupony były chyba w wkacje 2011 ostatnio zwróciłam uwage, że bardzo podbili cenę swoich kursów na grouponie - 1700 za semestr!! działa na zwrócenie uwagi i moze zdobycie większego grona uczniów.....a potem udane wakacje właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exx Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do odwo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.12, 21:02 owszem, nikt nie odbiera telefonow bo cała administracja też się zwolniła, im też nie płacił pensji... każdy jest poszkowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślenie was boli Ruszajcie głowami przed a nie po stracie IP: *.play-internet.pl 20.03.12, 21:10 I bardzo dobrze. Upadł kolejny stragan z "wykształceniem". Może debilne lemingi zaczną używać mózgów i przstaną "kupować" usługi edukacyjne w wydmuszkach i na straganach. I przestaną lemingi się dziwić, że "przecież to nie biuro podróży". A czym się ten badziew niby róznił od biura podróży? Był taką samą piramidą obmyśloną na wysysanie kasy od gołodupców jak długo się da. Jak się chce zdobywać kompetencje to trzeba mieć zdolności i udać się do właściwego miejsca, a nie na stragan z lewymi, choć niby legalnymi "świadectwami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: są dobre szkoły! Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do odwo... IP: *.ghnet.pl 20.03.12, 21:45 W krakowie są dobre szkoły językowe, rodzinne, z tradycjami, z kapitałem i wypracowaną przez lata metodyką: Mały Rynek, k&k, Poliglota itp. Ale tam semestr nie kosztuje 350 zł - bo taka cena implikuje oszustwo - tylko trochę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.pnet.com.pl 21.03.12, 10:16 Mały Rynek też sprzedawał swoje kursy przez Groupona - za (UWAGA) 299 zł za semestr. Więc jeszcze sporo taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: 80.82.24.* 23.03.12, 13:49 Aniu a wiesz ile proporcjonalnie do posiadanych kursantów te szkoły sprzedały promocyjnych kursów przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do odwo... 20.03.12, 22:03 Za niska cena . Hmm, korepetycje będą miały większy popyt i ich cena pójdzie w górę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUSKAP Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.play-internet.pl 20.03.12, 22:49 Witam! Również zostałem oszukany przez tę firmę. Wykonaliśmy im usługę kolportażu ulotek w Krakowie za co nam nie zapłacili. Proszę o kontakt osoby zainteresowane zgłoszeniem pozwu zbiorowego. Chętnie się przyłączę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergiusz Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do odwo... IP: *.aster.pl 20.03.12, 23:04 "Ale tam semestr nie kosztuje 350 zł - bo taka cena implikuje oszustwo - tylko trochę więcej." akurat można było znaleźć oferty w tych cenach także w innych szkołach, także na gruponie, więc może warto przemyśleć zanim się wyda opinię. zdarzyło się niestety, ale zamiast nazywać ludzi lemingami może po prostu ktoś kompetentny napisze co w takiej sytuacji można zrobić oprócz nagłośnienia sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
senty_menty Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od 21.03.12, 07:59 @sergiusz A kto ma CI napisac co zrobic? Co ty ,male dziecko jestes? Wez sie ogarnij chlopie i idz do prawnika poradzic sie co zrobic. a nie bedziesz czekal na innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.aster.pl 21.03.12, 21:13 O pozwie zbiorowym nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: 80.82.24.* 23.03.12, 13:47 Jak nie widzisz różnicy w tym, że część szkół wystawiła niewielką ilość kuponów w stosunku do ilości kursantów jaką posiada a KSJO sprzedawała tam większość swoich usług, to współczuję braku choćby podstaw biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoob Dzidzie IP: 94.42.173.* 21.03.12, 01:10 zrozumcie że portale typu groupon, to tylko marketing dla krajów zacofanych. To jak piramidy i grobelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Groupon IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.12, 10:17 Groupon przekazuje szkole kasę dopiero jak ktoś zgłosi się do szkoły, więc jak ktoś wykupił grupon i jeszcze nie zgłosił się do szkoły to niech składa reklamację do Groupona bo tam jest jego kasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Szkoła językowa zamknięta. Będzie pozew zbiorowy? IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.12, 11:24 Akurat i Mały Rynek, Empik, York i wiele innych szkół też dawało i daje oferty na Gruponie więc nie w tym rzecz!!!! W dodatku oferty były (czaje takie oferty bo się przymierzam do kursu...) za cenę max 299 a były i takie za 250 i 199. Empiku oferta była za niecałe 200 zł. Ludzie, nie opowiadajcie głupot. Teraz trzeba pieniadze odzyskać z gruponu, a jest podstawa i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Szkoła językowa zamknięta. Będzie pozew zbior IP: 80.82.24.* 23.03.12, 13:56 Oj Elka, Elka. Duża szkoła spokojnie mogła sobie wystawić kursy za mniejsze pieniądze, bo to niewielka ilość deficytowych usług w stosunku do ilości kursantów. Jeśli KSJO chciało funkcjonować tylko przez takie formy sprzedaży (a zaznaczam, że taki "gruponopodoby" pośrednik bierze nawet do 50% wartości kuponu) to było skazane na porażkę finansową. I o ile właściciel mógł zwodzić pracowników i im nie płacić, o tyle administratora wynajmowanego budynku już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crocs Groupon IP: 193.222.161.* 21.03.12, 13:05 ja kupilem w koncu lutego kupony Groupona na buty Crocs (www.crocs.sklep.pl, prowadzi forma www.intersocks.pl. Sklep zostal zlikwidowany (komunikat: "Podana strona nie istnieje. Przykro nam :( ", a kupony niezrealizowane. Ciekawe czy klienci, ktorzy kupili buty, dostali zamowiony towar. Kolejny przekret z Grouponem w tle. Warto sie temu przyjrzec, a powinien sie przyjrzec temu tez Groupon, bo jesli przekretow bedzie wiecej to klienci juz przez Groupona nic nie kupia. Oczywiscie z Grouponem nie mozna sie skontaktowac i pewnie i tak powiedza, ze to nie oni ponosza odpowiedzialnosc, chociaz skasowali kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Groupon IP: *.multi-play.net.pl 21.03.12, 14:48 Złóż reklamację i Ci oddadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Groupon IP: *.aster.pl 21.03.12, 21:17 Gość portalu: Crocs napisał(a): > Oczywiscie z Grouponem nie mozna sie skontaktowac i pewnie i tak powiedza, ze to > nie oni ponosza odpowiedzialnosc, chociaz skasowali kase. Oczywiście nie chciało Ci się sprawdzić na stronie Groupona: www.groupon.pl/kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana Re: Groupon IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 16:30 Ja już dostałam odpowiedź od grupona, NAGATYWNĄ!!!!! Nie ponosimy odpowiedzialności itd .... Może warto na facebooku zrobić antyreklamę gruponowi, dość zbierania profitów i robienia z ludzi idiotów. Wystarczy opisać sytuację i wysłać linka do swoich znajomych z informacją o przekazaniu jej dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: massimo K&S - cała prawda i opinie klientów IP: *.xdsl.centertel.pl 22.03.12, 10:57 Bogata dyskusja o szkole K&S jest tutaj: K&S opinie. Swoją drogą, jak można robić kursy w tak niskiej cenie? Czy to nie wydaje się klientom podejrzane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsgssggr Namierzmy oszusta IP: *.seedfund.pl 23.03.12, 14:07 Imię SŁAWOMIR Nazwisko SCHMIDT Numer NIP 5512464047 Numer REGON 120979293 To są dane z centralnej ewidencji. Ludzie, którzy mają dostęp do rejestrów (pracownicy UM, US, ZUS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajfus Re: Namierzmy oszusta IP: 194.11.254.* 22.08.12, 17:49 Policja szukala go w miejscach w ktorych przebywal - bez skutku. Na pewno byl kilka razy w Kauflandzie na Krowodrzy w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: add Re: Namierzmy oszusta IP: *.rodium.pl 05.09.12, 07:36 Ciekawe jest również to że osoby które zajmowały się kierowaniem szkołą utrzymują do dziś kontakt ze Schmidtem za pomocą facebooka - mają go dodanego do znajomych. Czyżby ich kontakty ciągle się rozwijały? Może ich trzeba wypytać o miejsce w którym przebywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkjl Re: Namierzmy oszusta IP: *.rodium.pl 18.12.12, 11:03 mieszkania-24.info/grupy/sklepy;internetowe_watek_2146537-s1.html Pod tym linkiem osoba o personaliach identycznych jak była kierowniczka KSJO pisze że właśnie przymierza się do kupna mieszkania. bazelczuk@gmail.com. Odnośnie Schmidta to widziałem go osobiście w zeszłym tygodniu w Kauflanie na Krowodrzy. Gdy zorientował się że się przyglądam rozpłynoł się w kilka sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciek Slawomir Schmidt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 12:05 Kim jest właściciel Sławomir Schmidt? Jakaś rodzina, żona, dzieci? Jak zniknął to po nich można go znaleźć. Kto to jest? Co robił wcześniej? Skąd ten człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Slawomir Schmidt IP: *.rodium.pl 26.03.12, 07:58 Jeszcze jakiś czas temu miał konto na facebook i pisał tam o swojej siostrze ( miał zamieszczone z nią swoje zdięcie ). Jeśli chcesz szukać w ten sposób to możliwe że dobrym tropem będzie była kierowniczka ksjo Pani Sylwia Bazelczuk - byli w bardzo bliskich stosunkach ( myśle że łączyło ich cos wiecej niż normalne stosunki szefa i pracownika ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Slawomir Schmidt IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 13:30 Jest też niejaki p. Karol Góra - studiuje historię na UJ, swego czasu kierownik w tej szkole. Podobno jakaś rodzina Schmidta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Slawomir Schmidt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 20:13 p. Góra studiuje na UP. Podobno nie są rodziną. jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdfds Re: Slawomir Schmidt IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 22:22 Czy możesz wyjaśnić co znaczy że jeszcze nie są rodziną? Jęsli wiesz coś więcej o tym jegomościu np. skąd pochodzi, jaką dokładnie pełnił funkcję w tym cyrku, czym się obecnie zajmuje i jakie są jego powiązania z Schmidtem to proszę napisz o tym. Jak na "szkołę" która istniała zaledwie kilka miesięcy i składała się w porywach z 6 sal to była tam cała kopa kierowników gdyż pamiętam jeszcze jedną osobę Pana Macieja Sromczynkiego ktory też pełnił tą funkcję w KSJO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Slawomir Schmidt IP: *.rodium.pl 28.03.12, 08:57 Myśle że dwie wspomniane osoby: Bazelczuk i Góral są dobrymi punktami zaczepienia aby odszukać zaginioną kasę. Dodam jeszcze że Pani Bazelczuk poza sprzedazą kursów których nie ma pracuje jako nauczycielka w Zespole Szkół Społecznych nr 5 w Krakowie. Myśle że warto poinformować władze tej szkoły o sposobie w jaki ich pedagog dorabia do pensji. Dla ciekawych podaje że obie osoby są na ostatniej reklamie ksjo - Pani Bazelczuk flaga USA a Pan Góral ma na kolanach dziewczyne w fladze Hiszpani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlaaaa Re: Slawomir Schmidt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.12, 02:06 Sylwia Bazelczuk: www.scribd.com/sbazelczuk www.facebook.com/search/results.php?q=Sylwia+Bazelczuk&init=public#!/profile.php?id=611157738 spamujcie po jej znajomych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Szkoła języków zbankrutowała? Zamknięte do od IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.03.12, 18:16 też mnie oszukali!!! na 449zł za semestr i chętnie się przyłączę do pozwu zbiorowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJ Szkoła językowa zamknięta. Będzie pozew zbiorowy? IP: *.jp-telekom.pl 11.04.12, 14:03 Szanowni Państwo, Jeżeli ktoś w Trójmieście został oszukany przez szkołę K&S to informuje, że rozpoczęliśmy procedurę przygotowywania pozwu zbiorowego. Jeśli ktoś jest zainteresowany to jest jeszcze czas aby się przyłączyć. Kontakt: Kancelaria Radcy Prawnego Ekspert ul. Heweliusza 11/304 80-809 Gdańsk tel. z aplikantem radcowski Paweł Jóźwiak 794 571 399 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ona Re: Szkoła językowa zamknięta. Będzie pozew zbior IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.12, 02:07 www.facebook.com/search/results.php?q=Sylwia+Bazelczuk&init=public#!/profile.php?id=611157738 www.scribd.com/sbazelczuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Szkoła językowa zamknięta. Będzie pozew zbior IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 23:19 Po pierwsze, bardzo bym chciała poznać osobę która tak dobrze zna mnie i ma czelność wypowiadać się w ten sposób na temat mojej osoby. Proszę wybaczyć ale nie rozumiem jak osoba nie mająca pojęcia ani o mnie ani mojej pracy jest tak przekonana o tym co pisze, o mojej chęci "szybkiego wzbogacenia się...braku moralnych zasad...chęci podniesienia statusu społecznego"....ABSURD!!!...Jeżeli jesteś...drogi Arturze(???)...tak doskonale zaznajomiony ze sprawa, tak wtajemniczony w moje intencje i tak bardzo pewny swojego zdania na mój temat z pewnością wiesz ze ja również czekam w dalszym ciągu na swoje wynagrodzenie...jestem już dawno po wniesieniu sprawy do prokuratury i zeznaniach na policji...jeżeli potrzebujesz na to dowodów...bardzo proszę...chociaż to pewnie dla Ciebie mało istotne...i radzę się też przyjrzeć bliżej moim rzekomo "bliskim stosunkom z Panem Schmidtem" i moim rzekomo ukraińskim korzeniom gdyż owe stosunki są tak prawdopodobne jak moje Ukraińskie pochodzenie (tu patrz: mapa Polski)...przestrzegam wiec przed pisaniem tego rodzaju głupot gdyż wolałabym nie wyciągać wobec nikogo karnych konsekwencji z tego rodzaju pomówień...a jeżeli mimo wszystko jesteś 100%-owo pewien tego co piszesz nie wypowiadaj się jako Artur NIE-WIADOMO-KTO (bo ja żadnego Artura nie znam) tylko miej odwagę używać swojego prawdziwego imienia bądź nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita99 Szkoła językowa zamknięta. Będzie pozew zbiorowy? 30.03.13, 19:22 Krakowska Szkoła Języków Obcych o której jest cytowany artykuł to przykład jak się kończy kupowanie kursów języków przez Groupony. Szkoła zbieraz jakieś grosze a potem nie jest w stanie się wywiązać ze zobowiązań. Kupony to taka sama zakała jak szkolenia unijne, psucie gospodarki. Kiedyś było normalnie - dobre szkoły uczyły, słabe bankrutowały. A teraz dotacje, kuponiki i inne. I mamy jak mamy. Odpowiedz Link Zgłoś