Dodaj do ulubionych

Róbta w polach, co chceta. Nominacja do Archi-S...

15.06.04, 12:09
Ruczaj- całkiem nowoczesna wieś w Krakowie! ciekawe co jeszcze nam tu
wybudują...?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ordynacka Róbta w polach, co chceta. Nominacja do Archi IP: 149.156.52.* 15.06.04, 14:23
      To wynik "twórczości" wiceprezydenta A. Jeszcze - zasypono koryto Wilgi,
      postawiono wieżowce, parkingów - nie ma, dojazdu dla Straży Pożarnej też nie.
      Ale pan Gilarski (przew. VIII Dz) i Radni przyjęli uchwałe o ZAGĘSZCZENIU
      ZABUDOWY RUCZAJU !!!!
    • Gość: konradm Dziękuję Ci Gazeto!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 15.06.04, 16:13
      WRESZCIE!!!!!!!! Wreszcie ktoś coś powiedział głośno na temat tej totalnej
      rozróby! Bardzo mi miło.
    • Gość: cynik Re: pieniądze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 23:08
      hej czemu się dziwicie, wszystko przecież przelicza się na pieniądze: tysiące i
      miliony PLN, ktoś traci ktoś zarabia, a my płacimy...
    • Gość: Ruczaj czy to aby nie jest PRZESADA... IP: 195.116.22.* 16.06.04, 10:04
      przeciez jest kilka rejonow w Krakowie, ktore sa zabudowanane dokladnie w ten sposob.. taki Zabiniec (okolice Frycza-Modrzewskiego), Kurdwanow - podobnie bedzie wygladala sprawa na Gorce Narodowej... wszedzie tam gdzie tylko sie da (i dostanie sie na to pozwolenie) bloki stawiane sa w maksymalnym zageszczeniu

• Gość: T Re: czy to aby nie jest PRZESADA... IP: 213.17.239.* 16.06.04, 18:13
        Tomek to ty ? Bronisz ich ?
        • Gość: Ruczaj Re: czy to aby nie jest PRZESADA... IP: 195.116.22.* 18.06.04, 09:18
          Nie jestem Tomek.. i nie bronie ich.
          Stwierdzam jedynie, ze stosujac taka argumentacje trzeba by dac anty-nagrode kilku dzielnica w Krakowie, a moze ogolnie caly Krakow zasluguje na ta nagrode.
          A tym samym nie zgadzam sie z nagroda dla Ruczaju... szczegolnie, ze wiekszosc miejsc na Debnikach jest naprawde bardzo ladna, ale to moze moje subietywne zdanie.
    • Gość: Rewolucjonista Re: Róbta w polach, co chceta. Nominacja do Archi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.04, 13:28
      nasi Ojcowie nie mieli demokracji i było im żle, jakoś dali radę,
      wierzę że my pogonimy tą administracyjną sitwę, demokratycznie (a szkoda że
      demokratycznie)
      • Gość: ja.. Re: Róbta w polach, co chceta. Nominacja do Archi IP: *.autocom.pl 16.06.04, 23:18
        • Gość: ja... Re: Róbta w polach, co chceta. Nominacja do Archi IP: *.autocom.pl 16.06.04, 23:28
          Robią co chcą. Przejedżcie się ul.Kobierzyńską od Tesco w stronę Skawiny i
          zobaczcie jakie po lewej stronie/koło postoju Taxi/mamy piękne kontenery na
          śmieci ale większego uroku nabierają owe kontenery w czasie
          wielkanocnym,bożenarodzeniowym i weekendowym.....kipią...podziwiam ich piękno
          już 18 lat odkąd tu mieszkam i ciekawi mnie tylko ile jeszcze trzeba będzie
          czekać na wybudowanie śmietników z prawdziwego zdarzenia?
    • Gość: Kraqs Wielka Płyta!!! IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 09:25
      To było to. Harmonia, estetyka, proporcje zabudowy, całe osiedla takie same na
      jedno kopyto. Może i "nominowane" budynki nie są piękne (szczególnie w moim
      odczuciu Sheraton) ale na Miły Bóg nie wszystko musi się wszystkim podobać. O
      gustach się nie dyskutuje. Jeden ma takie odczucia estetyczne a drugi inne.
      Zauważam, że od paru lat zebrała się wokół tego pseudokonkursu grupa ludzi,
      którzy najchętniej zabroniliby w Krakowie budowania czegokolwiek. PANOWIE!
      Wielka płyta już odeszła w zapomnienie. Skończcie ten idiotyczny konkurs bo do
      niczego dobrego on nie prowadzi. Pozdrawiam
      • Gość: Krakowianka 100% Re: Wielka Płyta!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.04, 23:04
        I tu się mylisz. Rozejrzyj sie dookoła i zobaczysz, że wielka płyta powstaje
        nadal, a developerzy wchodzą ludziom na głowy i robią sobie z nich jaja. Nie
        życzę Ci, abyś tak jak ja, kupił mieszkanie w ładnej okolicy, żebyś został
        zapewniony przez Pana Developera, że następny blok będzie dwupiętrowy, a wyrósł
        Ci w odległości 12 metrów betonowy klocek. Stanowi to oczywiście przejście z
        zabudowy wysokiej do niskiej w tej okolicy, według architektów, i wszystko jest
        OK. Papier, czyli umowa notarialna wszystko przyjmie, a potem bujaj się w
        sądzie. A konkurs jest potrzebny, bo buduje się niezgodnie z przepisami prawa
        budowlanego i KPA i kompletnie nikogo to nie obchodzi. Zależy mi, żeby to
        miasto było piękne i zapewniam Cię, że inicjatorom konkursu nie chodzi o to,
        aby nie budować w naszym mieście, ale o to, aby budować ładnie i zgodnie z
        prawem. Pozdrawiam.
    • Gość: Gucio Re: Róbta w polach, co chceta. Nominacja do Archi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 23:37
      Jest mi niezmiernie przykro że tematy się rozmywają, ale ja zapewniam was że
      niebawem usłyszymy i przeczytamy o "diweloperach" którzy będą się spowiadać ze
      swoich nadużyć przed prokuratorami i sądami. Dość kłamstwa i kumoterstwa.
      Konkurs jest potrzebny, sprawy karne przedewszystkim !!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka