Gość: CoSięDzieje?! IP: *.um.krakow.pl 16.06.04, 10:27 jak powstanie Kaufland przy Myślenickiej to to również będzie archszopa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CoSięDzieje Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.um.krakow.pl 16.06.04, 10:28 ups... miało być przy Nowosądeckiej... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 zamknąć tego co dał pozwolenie na budowę IP: *.comnet.krakow.pl 16.06.04, 10:33 Zastanawiam się ,czy w Krakowie jest jakiś architekt miejski ? jeżeli jest, to powinien być zwolniony w trybie natychmiastowym, bo jego umiejętności są albo żadne, albo gościu jest przekupny. Jak można było pozwolić na zeszpecenie tego rejonu, tym bardziej,że obok stoi tak piekny budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: zamknąć tego co dał pozwolenie na budowę IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.04, 16:21 zwolnic to sie powinno kogos, kto nie wie co pisze. jest "jakis architekt miejski". i myslisz ze co on robi? wg wlasnego widzimisie decyduje ze to co mu sie podoba dostanie pozwolenie, a to co nie, to nie? i to twoim zdaniem bedzie nieprzekupne? stary, jak nie wiesz co powiedziec, to lepiej nie mow wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
o13y i tu sie Łysy możesz mylić 16.06.04, 20:42 otóż z licznych rozmów z architektami (ja nie jestem architektem)wiem, że zatwierdzenie projektów (nie wszystkich oczywiście) często wygladało w skrócie tak; -kiedy otrzymamy pozwolenie? -proszę się do nas zgłosic celem omówienia Projektant sie zgłasza -prosze pana/pani ale w tej oklicy taki dach nie pasuje (to inspektor z w.architektury) -tutaj oto są zdjęcia (teczka z planszami) dachów w dzielnicy. Mój projekkt nawiązuje do tego i tego (tu wskazanie) -ale wie Pan mnie on sie tu nie podoba i ja go nie moge zatwierdzić -dobrze, poprawie Po trzeciej rozmowie autor projektu odpuszczał i stosował sie do życzeń, bo nerwowo nie mógł podołac wizytom we wspomnianym wydziale Gwoli sprawiedliwości nie wiem, jak to po przetasowaniach wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.bci.net.pl 16.06.04, 12:41 a mnie sie wydaje, ze cale zamieszanie wokol Kauflandu jest po to, zeby odciagnac uwage od koszmara wszechczasow jakim jest Sheraton. Sheraton w srodku przypomina ocieplona wielka plyte + galeryjki z pretensjonalnymi drucianymi balustradami. Nad wszystkim kroluje upiorna konsrtukcja pomalowana na bialo przeniesiona ze stacji CPN. Czegos tak nieudolnego naprawde trudno znalezc a do tego jest to przeciez wizytowka miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagyvarad Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.local.pl / *.gw-rozdroze.lama.net.pl 19.06.04, 21:02 nie do końca się zgadzam z opinią, że jest wizytówką miasta, szczególnie wewnątrz. Jest przede wszystkim wizytówką sieci Sheraton. Wizytówką każdego znanego, zabytkowego miasta są jego najcenniejsze obiekty i Kraków takie też przecież ma. Nie słyszałem, żeby wizytówką Rzymu, Paryża, Pragi czy Aten był jakiś hotel, choćby najpiękniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau 16.06.04, 13:03 wszystkei kauflandy wyglądają tak samo ! powinno zabronić się ich budowania ! a tego dla przykładu ZBURZYĆ !!!! nawet wbrew prawu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 13:16 Jak to jest z tym Kauflandem? Bo jak tam byłem kiedy się budował to na tablicy budowy pisało "Inkubator Przedsiębiorczosci" czy jakoś tak? A może inwestor (PCI) ma faktycznie jakieś plany rozbudowy i wybrał taką tandetę "na razie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejshy Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.local.pl / *.gw-rozdroze.lama.net.pl 16.06.04, 15:45 Kaufland to archiszopa wzorcowa. Tak powinna wyglądać statuetka dla laureata najpaskudniejszego budynku. Kaufland to wielkie dziadostwo nie tylko z zewnątrz ale i w środku, włącznie z tym co mają na półkach. Żałosne niemieckie sknerstwo i totalny brak gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: INKUBATOR PRZEDSIĘBIORCZOŚCI 23.06.04, 01:42 To prawda tak pisało. To może być ciekawy wątek kryminalny. Może się redakcja jakowaś zainteresuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mglondys@gazeta.pl Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.jtb.pl 16.06.04, 19:17 Sądzę, że do grona kandydatów zasczytjen nagrody Archi Szopy należy "dostawić" osiedle na Żabińcu. Dzieje się tam dokładnie tak samo jak Ruczaju. Domiszcza, które postawiono i stawia się nadal od strony ulicy Zdrowej jakby żywcem przeniesione z "radosnych" lat fabryk domów. Powstający na miejscu dawnej Kaplicy kościół wygląda pomiędzy nimi na dziecinną zabawkę. doprawdy, wieje grozą. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau 17.06.04, 10:08 Skoro obok stopi inne szkaradztwo czyli dom wschodzącego słońca to co się dziwić. Tylko jeszcze kilka lat temu w miejscu gdzie jest Kaufland miało byc co innego. Trzeba było spalić Gigant i pobudować to dziadostwo. Dzisdostwo na zewnątrz a jeszcze większe wewnątrz. Dla włąścicieli tej sieci Polacy to taki naród co kupi wszystko zwłąszcza bylejakie i bylejak podane. Byleby za gotówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Producent Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: 213.76.136.* 19.06.04, 11:35 Kaufland jest również mistrzem w wyzyskiwaniu producentów. Sprzedaje się tam tanie oszukane produkty. Cena i zarobek 20% to podstawa reszta to SZMELCOWATA JAKOŚĆ Oszukany klient i producent. Koszt wyprodukowania wyrobów np. Fasolki to 1,8 Kauflant wymusza od producenta cenę zakupu 1,45. Producent szuka oszczędności efekt to oszukany klient przy stałym wysokim zarobkiem w Kauflandzie. Przestrzegam nie kupujcie tanich produktów w Kauflandzie, bo zawsze są oszukane. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Archi-Szopa 2004 - hipermarket Kauland 22.06.04, 00:16 Owszem, owszem. Dwa razy tam byłem - dwa razy mnie zrobili w bambuko. Najpierw na regale z napisem masło wziołem do koszyka większe opakowanie 1/2 kg w domu okazało się, że to nie masło tylko łuj! Potem kupiłem powidła, które po otwarciu okazały się marmoladą dennej do tego jakości. Robią ludzi w człona i tyle. Dletego pozostanie on dla mnie jak w nazwie. Wracam na pl. Imbramowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:38 nie wiem dlaczego sie tak czepiacie!! nie tylko kaufland jest w krakowie!! a te oblesne zolto-czerwone biedronki?? i reszta beznadziejnych hipermarketow?? ktos pomyslal i wybudowal tani hipermarket... zeby ludzie tyle nie narzekali... no i niestety czasem wychodzi to kosztem architektury. Mimo wszystko to jest przesada, ten budynek nie jest taki zly!!! Jest masa innych, sto razy brzydszych w Krakowie. I jeszcze sprawa do piszącego artykuł: nie został Pan dobrze poinformowany, nie do końca to wszystko prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: - nominowany hipermarket KauLAND 23.06.04, 16:01 Co jest nie prawda? Wygląda jak kontener przeładunkowy zatopiony w morzu betonu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: - nominowany hipermarket KauLAND 25.06.04, 17:35 zalezy od lokalizacji chodzi o to ze kauflanda tak cudownie ulokowano ze zepsul jedno z najfajniej zapowiadajacych sie wielkomiejskich skrzyzowan to skrzyzowanie juz nie bedzie wielkomiejskie, zamiast 10-12 pietrowego bloku mamy parterowy beton...i tyle... kaufland przy opolskiej, kolo ikei wygladalby bardzo fajnie, ale tutaj - wyglada tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:19 Najzabawniejsze jest to, ze to nie jest "hipermarket", ani dom handlowy, bo we wszystkich papierach i w decyzji o pozwoleniu na budowę nazywa się to: "inkubator przedsiębiorczości"- śmieszne co? Odpowiedz Link Zgłoś