Dodaj do ulubionych

Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kaufland

IP: *.um.krakow.pl 16.06.04, 10:27
jak powstanie Kaufland przy Myślenickiej to to również będzie archszopa...
Obserwuj wątek
    • Gość: CoSięDzieje Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.um.krakow.pl 16.06.04, 10:28
      ups... miało być przy Nowosądeckiej... ;-)
    • Gość: H56 zamknąć tego co dał pozwolenie na budowę IP: *.comnet.krakow.pl 16.06.04, 10:33
      Zastanawiam się ,czy w Krakowie jest jakiś architekt miejski ? jeżeli jest, to
      powinien być zwolniony w trybie natychmiastowym, bo jego umiejętności są albo
      żadne, albo gościu jest przekupny. Jak można było pozwolić na zeszpecenie tego
      rejonu, tym bardziej,że obok stoi tak piekny budynek.
      • Gość: Łysy Re: zamknąć tego co dał pozwolenie na budowę IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.04, 16:21
        zwolnic to sie powinno kogos, kto nie wie co pisze. jest "jakis architekt
        miejski". i myslisz ze co on robi? wg wlasnego widzimisie decyduje ze to co mu
        sie podoba dostanie pozwolenie, a to co nie, to nie? i to twoim zdaniem bedzie
        nieprzekupne? stary, jak nie wiesz co powiedziec, to lepiej nie mow wcale.
        • o13y i tu sie Łysy możesz mylić 16.06.04, 20:42
          otóż z licznych rozmów z architektami (ja nie jestem architektem)wiem, że
          zatwierdzenie projektów (nie wszystkich oczywiście) często wygladało w skrócie
          tak;
          -kiedy otrzymamy pozwolenie?
          -proszę się do nas zgłosic celem omówienia
          Projektant sie zgłasza
          -prosze pana/pani ale w tej oklicy taki dach nie pasuje (to inspektor z
          w.architektury)
          -tutaj oto są zdjęcia (teczka z planszami) dachów w dzielnicy. Mój projekkt
          nawiązuje do tego i tego (tu wskazanie)
          -ale wie Pan mnie on sie tu nie podoba i ja go nie moge zatwierdzić
          -dobrze, poprawie
          Po trzeciej rozmowie autor projektu odpuszczał i stosował sie do życzeń, bo
          nerwowo nie mógł podołac wizytom we wspomnianym wydziale
          Gwoli sprawiedliwości nie wiem, jak to po przetasowaniach wygląda
    • Gość: mądrala Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.bci.net.pl 16.06.04, 12:41
      a mnie sie wydaje, ze cale zamieszanie wokol Kauflandu jest po to, zeby
      odciagnac uwage od koszmara wszechczasow jakim jest Sheraton. Sheraton w srodku
      przypomina ocieplona wielka plyte + galeryjki z pretensjonalnymi drucianymi
      balustradami. Nad wszystkim kroluje upiorna konsrtukcja pomalowana na bialo
      przeniesiona ze stacji CPN. Czegos tak nieudolnego naprawde trudno znalezc a do
      tego jest to przeciez wizytowka miasta!
      • Gość: nagyvarad Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.local.pl / *.gw-rozdroze.lama.net.pl 19.06.04, 21:02
        nie do końca się zgadzam z opinią, że jest wizytówką miasta, szczególnie
        wewnątrz. Jest przede wszystkim wizytówką sieci Sheraton. Wizytówką każdego
        znanego, zabytkowego miasta są jego najcenniejsze obiekty i Kraków takie też
        przecież ma. Nie słyszałem, żeby wizytówką Rzymu, Paryża, Pragi czy Aten był
        jakiś hotel, choćby najpiękniejszy.
    • wolfgang87 Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau 16.06.04, 13:03
      wszystkei kauflandy wyglądają tak samo !
      powinno zabronić się ich budowania !
      a tego dla przykładu ZBURZYĆ !!!!
      nawet wbrew prawu !!!!
    • Gość: bill Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 13:16
      Jak to jest z tym Kauflandem? Bo jak tam byłem kiedy się budował to na tablicy
      budowy pisało "Inkubator Przedsiębiorczosci" czy jakoś tak? A może inwestor
      (PCI) ma faktycznie jakieś plany rozbudowy i wybrał taką tandetę "na razie"?
      • Gość: tutejshy Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.local.pl / *.gw-rozdroze.lama.net.pl 16.06.04, 15:45
        Kaufland to archiszopa wzorcowa. Tak powinna wyglądać statuetka dla laureata
        najpaskudniejszego budynku. Kaufland to wielkie dziadostwo nie tylko z zewnątrz
        ale i w środku, włącznie z tym co mają na półkach. Żałosne niemieckie sknerstwo
        i totalny brak gustu.
      • zielonki Re: INKUBATOR PRZEDSIĘBIORCZOŚCI 23.06.04, 01:42
        To prawda tak pisało. To może być ciekawy wątek kryminalny. Może się redakcja jakowaś zainteresuje?
    • Gość: mglondys@gazeta.pl Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.jtb.pl 16.06.04, 19:17
      Sądzę, że do grona kandydatów zasczytjen nagrody Archi Szopy należy "dostawić"
      osiedle na Żabińcu. Dzieje się tam dokładnie tak samo jak Ruczaju. Domiszcza,
      które postawiono i stawia się nadal od strony ulicy Zdrowej jakby żywcem
      przeniesione z "radosnych" lat fabryk domów. Powstający na miejscu dawnej
      Kaplicy kościół wygląda pomiędzy nimi na dziecinną zabawkę. doprawdy, wieje grozą.
    • makabi Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau 17.06.04, 10:08
      Skoro obok stopi inne szkaradztwo czyli dom wschodzącego słońca to co się
      dziwić. Tylko jeszcze kilka lat temu w miejscu gdzie jest Kaufland miało byc
      co innego. Trzeba było spalić Gigant i pobudować to dziadostwo. Dzisdostwo na
      zewnątrz a jeszcze większe wewnątrz. Dla włąścicieli tej sieci Polacy to taki
      naród co kupi wszystko zwłąszcza bylejakie i bylejak podane. Byleby za gotówkę
    • Gość: Producent Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: 213.76.136.* 19.06.04, 11:35
      Kaufland jest również mistrzem w wyzyskiwaniu producentów. Sprzedaje się tam
      tanie oszukane produkty. Cena i zarobek 20% to podstawa reszta to SZMELCOWATA
      JAKOŚĆ
      Oszukany klient i producent. Koszt wyprodukowania wyrobów np. Fasolki to 1,8
      Kauflant wymusza od producenta cenę zakupu 1,45. Producent szuka oszczędności
      efekt to oszukany klient przy stałym wysokim zarobkiem w Kauflandzie.
      Przestrzegam nie kupujcie tanich produktów w Kauflandzie, bo zawsze są
      oszukane.
      • zielonki Re: Archi-Szopa 2004 - hipermarket Kauland 22.06.04, 00:16
        Owszem, owszem. Dwa razy tam byłem - dwa razy mnie zrobili w bambuko.
        Najpierw na regale z napisem masło wziołem do koszyka większe opakowanie 1/2 kg
        w domu okazało się, że to nie masło tylko łuj! Potem kupiłem powidła, które po
        otwarciu okazały się marmoladą dennej do tego jakości.
        Robią ludzi w człona i tyle. Dletego pozostanie on dla mnie jak w nazwie.
        Wracam na pl. Imbramowski.
    • Gość: dd Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:38
      nie wiem dlaczego sie tak czepiacie!! nie tylko kaufland jest w krakowie!! a te
      oblesne zolto-czerwone biedronki?? i reszta beznadziejnych hipermarketow?? ktos
      pomyslal i wybudowal tani hipermarket... zeby ludzie tyle nie narzekali... no i
      niestety czasem wychodzi to kosztem architektury. Mimo wszystko to jest
      przesada, ten budynek nie jest taki zly!!! Jest masa innych, sto razy
      brzydszych w Krakowie.
      I jeszcze sprawa do piszącego artykuł: nie został Pan dobrze poinformowany, nie
      do końca to wszystko prawda...
      • zielonki Re: - nominowany hipermarket KauLAND 23.06.04, 16:01
        Co jest nie prawda? Wygląda jak kontener przeładunkowy zatopiony w morzu betonu.
        • wolfgang87 Re: - nominowany hipermarket KauLAND 25.06.04, 17:35
          zalezy od lokalizacji
          chodzi o to ze kauflanda tak cudownie ulokowano ze zepsul jedno z najfajniej
          zapowiadajacych sie wielkomiejskich skrzyzowan
          to skrzyzowanie juz nie bedzie wielkomiejskie, zamiast 10-12 pietrowego bloku
          mamy parterowy beton...i tyle...
          kaufland przy opolskiej, kolo ikei wygladalby bardzo fajnie, ale tutaj - wyglada
          tragicznie
    • Gość: Marek Re: Archi-Szopa 2004 - nominowany hipermarket Kau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:19
      Najzabawniejsze jest to, ze to nie jest "hipermarket", ani dom handlowy, bo we
      wszystkich papierach i w decyzji o pozwoleniu na budowę nazywa się
      to: "inkubator przedsiębiorczości"- śmieszne co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka