Dodaj do ulubionych

Protest w Wieliczce. Mieszkańcy zablokowali drogę

IP: 194.42.110.* 31.05.12, 11:09
Hm, ciekawe czy ci sami mieszkańcy, którzy protestują przeciw budowie spalarni są (wzorem krakowskich kolegów) tymi, którzy w zimie palą w piecach wszystkim, co się tylko da znieść ze śmietnika pod kamienicą (bo co się będzie darmowy opał marnować) i dorzucają się w ten sposób do niskiej emisji. Emisji, która bardziej niż jakikolwiek zakład przemysłowy przyczyniła się do tego, że ubiegłej zimy powietrze w Krakowie było na szczycie listy najbardziej zapylonych w polskich miastach.

Kiedy po raz kolejny wróciłem z pracy z obolałymi i zaczerwienionymi oczami tylko dlatego, że musiałem się przedzierać przez ulice o szarawym powietrzu i kiedy moja żona musiała przez miesiąc dzień w dzień sprawdzać prognozy stanu powietrza zamiast spojrzeć na termometr przed wyjściem z małą córeczką na spacer usiedliśmy któregoś wieczoru i zaczęliśmy rozmawiać. Klamka zapadła, we wrześniu wyprowadzamy się z Krakowa. Nie możemy mieszkać w mieście, gdzie m.in. przez niską emisję statystycznie co drugi dzieciak w wieku poniżej 12 lat ma na coś alergię i chore drogi oddechowe. Szkoda będzie, ale trudno - zdrowie i przyszłość dziecka ważniejsze. Dobrze że my możemy, bo moja praca jest związana z netem, a żony wkrótce będzie. Ilu innych nie ma takiego komfortu?
Obserwuj wątek
    • Gość: balusz Protest w Wieliczce. Mieszkańcy zablokowali drogę IP: *.ists.pl 31.05.12, 11:12
      Do wieków wiadomo że politycy to kłamcy i nie nalezy im ufać choćby trochę.
    • Gość: Krakus Protest w Wieliczce. Mieszkańcy zablokowali drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 11:38
      Jak zwykle Gazeta wie lepiej... Oczywiście chodzi o ulicę Sadową, a nie o Sądową!
    • tu-teodor Re: Protest w Wieliczce. Mieszkańcy zablokowali d 31.05.12, 12:18
      Ale tu nie chodzi o emisję. Przeczytaj jeszcze raz artykuł!
    • Gość: Majusia Protest w Wieliczce. Mieszkańcy zablokowali drogę IP: *.tvn.pl 31.05.12, 12:43
      A tutaj materiał telewizji TTV o proteście mieszkanców:
      ttv.pl/aktualnosci/44229,t-bus-w-baryczy,0.html
    • stasieczek5 Protest w Wieliczce. Mieszkańcy zablokowali drogę 31.05.12, 12:52
      Czy, naprawdę, nie można kupić określonej powierzchni na terenach b. huty w Krakowie ?
      Mittal ogranicza zarówno produkcję jak i nie przewiduje rozbudowy kombinatu. Dziesiatki hektarów ZDEGRADOWANEJ ziemi leży i nikt z tej okazji nie korzysta. Media na miejscu, niezły dojazd. Czego potrzeba do podjęcia takiej decyzji ?!
    • Gość: jaja Protest w Wieliczce. Mieszkańcy zablokowali drogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 19:27
      Fajnie można Kraków robić w konia, zmawiając się z grupą wojującą przeciwko spalarni w Nowej Hucie. Żeby ani już Barycz, ani jeszcze Nowa Huta nie mogły w ogóle funkcjonować. I Kraków się zesra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka