Dodaj do ulubionych

Korki przy rondzie Mogilskim

IP: *.chello.pl 14.03.02, 19:23
Dzień w dzień stoję na zakorkowanym odcinku miedzy rondem Kotlarskim a
Mogilskim. Przejazd tego małego kawałka drogi zajmuje mi nieraz 10 min.
Tymczasem na samym rondzie Mogilskim stoją sobie beztrosko policjanci z
drogówki i mają to wszystko w nosie albo jeszcze gdzie indziej. Wolą wyłapywać
stare fiaty i żuki niż pokierować ruchem. Ale nie ma się chyba za bardzo czemu
dziwić, przecież przy kierowaniu ruchem nic nie wpadnie do kieszeni...........
Obserwuj wątek
    • Gość: mtq Re: Korki przy rondzie Mogilskim IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 19:58
      ...ale oni łapią za złe wyjeżdżanie z ronda, kiedyś wstrzymali cały ruch żeby jedną panienkę
      przytrzymać...
      • Gość: Zbigniew Re: Korki przy rondzie Mogilskim IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 21:48
        Gość portalu: mtq napisał(a):

> ...ale oni łapią za złe wyjeżdżanie z ronda, kiedyś wstrzymali cały ruch żeby j
        > edną panienkę
        > przytrzymać...

Do tego ronda stosują się normalne przepisy, bo kiedyś w wyborczej rysowali te
        rondo z jakimiś specjalnymi rozwiązaniami, ale to chyba jeszcze nie weszło?
        Faktem jest ilekroć tam jestem zawsze stoją i jadąc zastanawiam się czy dobrze
        jadę.
        • Gość: Be-be Re: Korki przy rondzie Mogilskim IP: 62.233.210.* 14.03.02, 23:31
          Oj obowiazuja i to jak!!! Nastepnym razem jadac przyjrzyj sie, sa teraz
          przejscia dla pieszych w innym miejscu a na jezdni pojawila sie ciagla linia,
          ktora wyznacza miejsca, w ktorych wolno (a w ktorych nie wolno) zmieniac pas
          ruchu na rondzie (nie mowiac o wyjezdzaniu z ronda z wewnetrznego pasa -
          zgroza!!!!!!).
          • Gość: Zbigniew Re: Korki przy rondzie Mogilskim IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 09:26
            Gość portalu: Be-be napisał(a):

> Oj obowiazuja i to jak!!! Nastepnym razem jadac przyjrzyj sie, sa teraz
            > przejscia dla pieszych w innym miejscu a na jezdni pojawila sie ciagla linia,
            > ktora wyznacza miejsca, w ktorych wolno (a w ktorych nie wolno) zmieniac pas
            > ruchu na rondzie (nie mowiac o wyjezdzaniu z ronda z wewnetrznego pasa -
            > zgroza!!!!!!).

Ale tylko te rondo dotknęła ta rewolucja?
            • Gość: Be-be Re: Korki przy rondzie Mogilskim IP: 62.233.210.* 15.03.02, 14:35
              Tak, no wlasnie.. Tez mnie to zastanawia i to mocno. Moze ktos umie to
              wyjasnic???
              • Gość: mtq Re: Korki przy rondzie Mogilskim IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 17:31
                Ostatni, jadąc autobusem z ul. Lubicz, stałem 25 minut do wjazdu na rondo. Toż to REKORD!!! Całe rondo
                zakorkowane - w życiu czegoś takiego nie widziałem. Mam nadzieję, że to byla sytuacja wyjątkowa...A
                najlepsze, że policjant stał tam gdzie zwykle, i gdy autobus wreszcie werżnął się "na chama" na rondo,
                jakaś babcia sie wydarła: "To tu cymbał stoi, a ruchem nie potrafi pokierować"
                • Gość: Topik Re: Korki przy rondzie Mogilskim IP: *.chello.pl 16.03.02, 21:29
                  Mieszkam na Mogilskiej i jak widzę te sznury samochodów ciągnące się przed
                  moimi oknami to żal mi tych biednych kierowców. A ci policjanci co stoją przy
                  rondzie to potrafią tylko zaczepiać dziewczyny tamtędy przechodzące.
                  Niejednokrotnie doświadczyłam tego na sobie wracając ze szkoły.
                  • Gość: dixie Re: Korki przy rondzie Mogilskim IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 21:51
                    Nie jest to pierwsza i nie ostatnia tego typu modernizacja ruchu w Krakowie.
                    Nie wiem jak WY drodzy forumowicze ale dla mnie w Krakowie nie ma w Zarządzie
                    Miasta osoby która wiedziałaby jak ulepszyć a nie popieprzyć ruch w Krakowie.
                    Był już wątek o rondzie Dobrego Pasterza - Lublańska i działającej tam
                    sygnalizacji, o rondzie Młyńskim też wspomniano. Tak samo "fajnie" po
                    modernizacji jeździ się po Grunwaldzkim.
                    Teraz trzeba poczekać mOże wezmą się za Hutę - Wanda i Kocmyrzowskie.
                    Może któs spróbował się dowiedzieć komu to przeszkadzało ?
                    A co policjantów - to kochani jest to państwo w państwie. Ale może faktycznie
                    wywołać na forum komisarza Nowaka do odpowiedzi - on tak pięknie tłumaczy
                    dlaczego policjanci mimo że chcą to nie mogą?
                    Ostatnio często stoją też obok wjzadu na stację BP przy Rondzie Polsadu -
                    i są to zapewne działania prewencyjne mające za zadanie zmotywować sygnalizację
                    świetlną do prawidłowego działania.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka