Gość: Atlas IP: *.142.citypartner.pl 20.07.12, 08:07 A co z kaską którą wcięło w f-mie ZIKiT??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miś Otrzymałem wezwanie do zapłaty sprzed 5 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 08:35 Ponieważ mam firmę, numer rejestracyjny niewiele mi mówił. Sprawdziłem, tak, faktycznie miałem takie auto. Tylko teraz przypomnij sobie człowieku, kto wtedy mógł jechać tym samochodem oraz czy faktycznie tam stał, a jak stał, to czy był wykupiony bilet czy nie. I powiem tak, jeżeli mnie obciążą, zapłacę, bo z tego co wyczytałem, możliwości obrony są niewielkie (trzeba by pokazać kto tam zaparkował lub pokazać bilet opłaty - kto to trzyma 5 lat). Ale jednocześnie pozwę ZIKiT o rażące zaniedbanie, bo mieli mój nr rej., nigdy się nie ukrywałem, i takie wezwanie powinienem dostać do miesiąca, dwóch. Przysyłając to po ponad 5 latach bez żadnych powodów (chyba, że takim powodem jest bajzel w ZIKIT) całkowicie pozbawiają mnie możliwości obrony. BTW, do tej pory zawsze gdy parkowałem w jakiejś strefie, opłatę wrzucałem do schowka (na wszelki wypadek) i trzymałem z jakieś 2 miesiące (na wszelki wypadek, gdyby był jakiś problem). Teraz okazuje się, że 5 lat to mało. Ciekawe jak będzie wyglądał taki druk po 5 latach, przypuszczam, że doszczętnie wyblaknięty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyNiedziałkowska Kraków jest dłużnikiem, ale też wierzycielem. D... IP: 149.156.58.* 20.07.12, 08:48 O to teraz będą z obywateli skórę darli bo za dużo wydano na zatrudnienie krewnych i znajomych królika w magistracie i na napychanie publicznej kasy do prywatnego biznesu pana Langa (vide TdP) ? Szkoda tylko że płacimy coraz więcej a jakość życia w Krakowie jest coraz gorsza. Komunikacja coraz rzadziej i coraz większy tłok, o spóźnieniach nie wspomnę. Czystość? Zapomnij. Przesypujące się kosze na śmieci, planty toną w papierach i plastykowych butelkach. O osiedlach nie warto nawet pisać. Stan dróg? Dziura dziurę dziurą pogania, a na chodniku można zęby powybijać. Bezpieczeństwo? Wojenki kiboli praktycznie w biały dzień mówią same za siebie. Zacznijcie robić coś dla mieszkańców a nie tylko zdzierać kasę na własne pensje darmozjady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kraków jest dłużnikiem, ale też wierzycielem. D... IP: *.ip.netia.com.pl 20.07.12, 11:09 mi naliczyli mandaty ktorych w rzeczywistosci nie bylo,zlodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Kraków jest dłużnikiem, ale też wierzycielem. D... IP: *.devs.futuro.pl 20.07.12, 12:19 Kraków dłużnikiem? Wysłać na miasto więcej strażników, niech sprawdzają samochody zaparkowane w centrum - są ulice gdzie codziennie mieliby co robić :) Trochę mandatów się posypie to budżet się zasili, a i piesi będą zadowoleni jak nie będzie trzeba się ucierać o źle zaparkowane samochody. Przypominam też, że można zadzwonić do SM i zgłosić potrzebę interwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus lawetami IP: 80.93.236.* 20.07.12, 13:27 W wielu krajach, nie tylko na tzw. "Zachodzie" momentalnie pojawiają się lawety, które wywożą źle zaparkowane auta. Opłata - kilkaset EUR jest ściągana natychmiast. Kiedy doczekamy się takie skuteczności w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: lawetami IP: *.devs.futuro.pl 20.07.12, 14:24 oby jak najszybciej, przydałyby się takie lawety: www.youtube.com/watch?v=LusayzMnGfw i częste patrolowanie miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: lawetami IP: 80.93.236.* 20.07.12, 15:36 Gość portalu: po napisał(a): > oby jak najszybciej, przydałyby się takie lawety: rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=LusayzMnGfw > i częste patrolowanie miasta :) Takie rzeczy mają np. w Belgradzie. Nawet nasze MSZ ostrzega: "bezwzględny nakaz przestrzegania zasad parkowania (zwłaszcza w Belgradzie i innych większych miastach), pojazdy parkujące w niedozwolonych miejscach są w krótkim czasie odholowywane na parkingi policyjne ,a kierowcy karani wysokimi mandatami (150 euro)" www.msz.gov.pl/index.php?page=14534&lang_id=pl&bulletin_id=36&document=25696 Czyli się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: windykator Kraków jest dłużnikiem, ale też wierzycielem. D... IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 14:36 a co z 10 milionami od PTS za niw wywiązanie się z kosmicznej komunikacji miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 A kto niefrasobliwie zadłużył i zadłuża 20.07.12, 17:58 miasto Kraków? Dlaczego nie oszczędzają na wydatkach urzędów? Mniej bankietów itp. rzeczy ! Odpowiedz Link Zgłoś