a_dassuj 25.02.07, 20:00 Co sadzicie o tym filmie?Mi sie podobal .Dzis oscary !PEwnie bede siedziec "przyklejona "do tv.Ogladacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rhodeisland Re: Lil miss sunshine 25.02.07, 20:07 Tego filmu nie widzialam, ale rozczarowal mnie "The Departed" i jeszcze bardziej "Babel". Dla mnie Oscary stracily wartosc, bo jest za duzo innych nagrod. W tym roku nie widze tez zadnego naprawde dobrego filmu. Ogladam jej glownie zeby zobaczyc jak sa ubrane i uczesane aktorki. Oscary zamienily sie w pokaz mody. Gwiazdy pozuja na Red Carpet jak modelki i potem sa oceniane przez media. Dlaczego swietny film "The Good Shepherd" zostal pominiety, a "Volver" mojego ulubionego rezysera Pedro Almodovara nie jest nominowany w kategorii Best Foreign-Language Film? Odpowiedz Link
rhodeisland Kto wygra w pieciu glownych kategoriach? 25.02.07, 20:11 Moi kandydaci: Best Picture: "Letters from Iwo Jima" Best Actor: Leonardo DiCaprio Best Actress: Meryl Streep Best Supporting Actor: Eddie Murphy Best Supporting Actress: Cate Blanchett Ciekawe, czy bede miala racje? Wasi kandydaci? Odpowiedz Link
a_dassuj Re: Lil miss sunshine 25.02.07, 20:48 ja wlasnie wczoraj zakupilam "Departed ", "Babel" i "Prestige" .Zaczelam od "prestige" ale nie dokonczylam, bo zrobilo sie zbyt pozno.Jak na razie wydaje mi sie interesujacy Odpowiedz Link
jersey.girl Re: Lil miss sunshine 25.02.07, 21:28 "The Departed"! Dla mnie najlepszy film 2006. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Lil miss sunshine 26.02.07, 03:38 Prestige jest swietny. o podobnej tematyce jest "The Illusionist" z Nortonem. Odpowiedz Link
aniutek Re: Lil miss sunshine 25.02.07, 21:50 ogladalam, wcale mi sie nie podobal ale wiele osob mi go polecalo. Odpowiedz Link
edytkus Re: Lil miss sunshine 25.02.07, 23:55 myslalam ze Oscary sa w marcu?! anyways, widzialam chyba tylko Departet - byl OK ale mial schrzanione zakonczenie. W tym tygodniu powinnam juz chyba dostac z Netflixa Little Miss Sunshine - u mnie w pracy sie podobal, a Babel mam gdzies na 60 pozycji na liscie wiec troche to potrwa zanim obejrze. Co do Oscar'ow to w tym roku jakos niezbyt mnie interesuja. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Lil miss sunshine 26.02.07, 00:28 Film byl OK, ale nie wiem dlaczego jest nominawany na best picture. Babel byl OK. Departed mi sie niesamowicie podobal, a jeszcze bardziej Leo! Reszty nie widzialam niestety. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Lil miss sunshine 26.02.07, 03:40 Ale na Boga ta scena masturbcji w Babel! Jak mogli do tego przekonac to male dziecko! Zaszokowalo mnie to i poczulam niesmak. No i po co bylo pokazywanie krocza przez ta Japonke. Dwa zupelnie niepotrzebne elementy. W tym filmie podobala mi sie tylko gra Pitta i Blanchett. A watek tej nielegalnej Meksykanki. Jaka ordynarna propaganda na rzecz legalizacji emigrantow! Odpowiedz Link
kisiulak Re: Lil miss sunshine 26.02.07, 16:04 Film pokazuje prawdzie zycie i realia. "ordynarna propaganda na rzecz legalizacji emigrantow!" ??? Chyba zartujesz!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kisiulak Rhodeisland, widocznie nie rozumiesz 26.02.07, 16:51 > No i po co bylo pokazywanie krocza przez ta Japonke. - Widocznie nie zrozumialas calego filmu. > A watek tej nielegalnej Meksykanki. Jaka ordynarna propaganda na rzecz > legalizacji emigrantow! - Po pierwsze ona nie byla nielegalnie!!!! Po prostu nie mogla pracowac w USA. Po drugie, jaka propaganda? I Ty jako emigrant jak momzesz cos takiego powiedziec... Wiesz, czasami sie zgadzam z Twoimi postami, ale czasami wypowiadasz sie nie majac pojecia o co chodzi. Sorry, ale ostatni Twoj post mnie szczegolnie rozdraznil. Odpowiedz Link