Dodaj do ulubionych

wianki - pijany proletariat

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 10:10
Wianki są imprezą wyjątkowo prymitywną, organizowaną tylko po to aby gawiedź z całego
miasta mogła w ulubionym przez siebie, potwornym hałasie zalać pały piwem i wypróźnić się
pod Wawelem, polskim Panteonem, narodowym Akrpolis.
W sobotę, już od przedpołudnia domy w
okolicy Wawelu dygotały od wibracji dzwiekowych wysyłanych przez gigantofony probowane
przed imprezą. Później doszła do tego kanonada ogni sztucznych. Działo sie to w centrum
zatłoczonej dzielnicy, ktorej ruch został z okazji wianków sparaliżowany na kilka godzin.
Gdzieś tam, w dygocących od łomotów domach byli jacyś mieszkańcy sterroryzowani
ogłuszającym hałasem. W katedralnym muzeum drżała od wybuchów chinska porcelana...
Pijana, wrzeszcząca gawiedż wracająca z wianków przeszła jak bydło m.in. po trawnikach
odnowionych dzień wcześniej na Bernardyńskiej i Smoczej.
W niedzielę rano otoczenie Wawelskiego Wzgórza zadeptane, żle sprzątnięte symbolizuje
polską kulturę w oczach turystów z polski i ze świata. Czy można powiedzieć, że: kazdy
naród posiada takie Akropolis na jakie zasługuje. Nie sądzę. Polskie Akropolis urządzane dziś
przez gawiedź swiadczy jedynie o wielkich, nadal nie powetowanych stratach jakie w sferze
społeczno - kulturalnej poniosła Polska w swych nowszych dziejach.
Wniosek?
1. Należy oddać Wawel do Warszawy, gdyż w Krakowie to Akropolis polskie i jego otoczenie
traktowane jest bez szacunku, jako wspaniałe miejsce dla organizowanych tu raz po raz
giga-zabaw straźackich na przemian z jarmarcznymi festynami (w tym roku było ich już
kilka)
2. Dla impez tego rodzaju jakie organizowane sa u stóp Wawelu najwłaściwszym miejscem
jest
parking przed jednym z licznych supermarketów
Obserwuj wątek
    • Gość: cet2 Re: wianki - pijany proletariat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 10:44
      Nie masz Pan racji, my jesteśmy Florencją Północy, piwno-alkoholowe klimaty to
      jedna z głównych atrakcji Krakowa.
      • Gość: Dred. Re: wianki - pijany proletariat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 11:06
        Tak, masz Pan rację, ale nie tylko Krakowa, chamstwo i alkohol to jedyne czym
        polski Naród może w Unii zabłysnąć. Szczególnie szybko rozwój tych cech
        narodowych nastąpił po "doktoracie" Wałęsy i zdjęciu chamstwu i
        bandytyzmowi "cugli z pyska". To oni teraz są "we własnym domu" i wzięli
        wszystko we własne ręce. Dziękujemy ci Lechu za doprowadzenie do dyktatury
        chamstwa, prymitywizmu i bandytyzmu.
        • Gość: ida Re: wianki - pijany proletariat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 11:34
          > Tak, masz Pan rację, ale nie tylko Krakowa, chamstwo i alkohol to jedyne czym
          > polski Naród może w Unii zabłysnąć. Szczególnie szybko rozwój tych cech
          > narodowych nastąpił po "doktoracie" Wałęsy i zdjęciu chamstwu i
          > bandytyzmowi "cugli z pyska". To oni teraz są "we własnym domu" i wzięli
          > wszystko we własne ręce. Dziękujemy ci Lechu za doprowadzenie do dyktatury
          > chamstwa, prymitywizmu i bandytyzmu.

Myślę, że to wina nie tyle Wałęsy, ile kilkuletnich rządów ludzi wywodzących się
          z Unii Wolności - czyli Unii Róbta Co Chceta. Nie chcę Cię martwić, ale ich
          nowym wcieleniem jest Platforma Obywatelska. Podobno przynajmniej jeden z
          krakowskich Radnych z PO sam prowadzi jakąś dyskotekę (lub za niego ktoś w
          rodzinie prowadzi). Ci ludzie tylko udają intelektualistów - dla nich
          najważniejsza sprawa to szybkie i łatwe pieniądze, dlatego tak chętnie rozpijają
          młodzież. Wystarczy popatrzeć na ilość koncesji na sprzedaż alkoholu wydawanych
          w ostanich kilku latach! No i oczywiście ciągle znajdują się gazety i audycje
          RTV, które lansują "kulturę klubową". Korzyści finansowe dla samego Miasta są
          przy tym nikłe. Jeżeli chcesz mieć kontynuację chamstwa to głosuj na UW i PO -
          no i oczywiście SLD (zapomniałem o Majchrowskim).
          • Gość: yanosik Re: wijanki IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 17:12
            > młodzież. Wystarczy popatrzeć na ilość koncesji na sprzedaż alkoholu wydawanych
            > w ostanich kilku latach! No i oczywiście ciągle znajdują się gazety i audycje
            > RTV, które lansują "kulturę klubową". Korzyści finansowe dla samego Miasta są
            > przy tym nikłe. Jeżeli chcesz mieć kontynuację chamstwa to głosuj na UW i PO -
            > no i oczywiście SLD (zapomniałem o Majchrowskim).

Tyle, że pijany proletariat to głównie łysa hołota kibolska, związana z
            Narodowym Odrodzeniem Polski, czyli Ligą Polskich Rodzin i Samoobroną.

Wariant intelektualny: pijany student prawa, zwolennik PiS.
            • Gość: edzio Re: która hołota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 18:59
              Ta pijana hołota ani nie chodzi na wybory, ani specjalnie nie chodzi do
              kościoła. To wcale nie jest "proletariat"! To "złota mlodzież", która ma
              pieniądze, fiufiu w glowie i chce się "bawić". To dzieci takich ludzi, jak
              Rokita. Kiboli na to nie stać. O ile wiem tylko Unia Wolności, Platforma i SLD
              popierają nieograniczoną sprzedaż alkoholu w Krakowie.
      • Gość: robert Re: wianki - pijany proletariat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 11:12
        > Nie masz Pan racji, my jesteśmy Florencją Północy, piwno-alkoholowe klimaty to
        > jedna z głównych atrakcji Krakowa.

Florencja Północy?!!! Pocieszaj się, pocieszaj się: zapytaj właścicieli hoteli
        krakowskich, czy ta "kóltóra" - ryki z gigantofonów + prymitywne nocne wycia
        podpitej hołoty - przyciąga turystów zagranicznych. Zapytaj ich też, dlaczego
        turyści zagraniczni nigdy do tej "Florencji" nie wracają. Już wieczorny spacer
        po Rynku Głównym pokazuje im, że Kraków to miasto rozwydrzonej hołoty, gdzie nie
        można nawet spać w nocy. Smutna to prawda, ale Kraków zaczyna słynąć z ulicznego
        chamstwa i nocnego hałasu - także z kieszonkowców i bezradnej policji. Rada
        Miejska niestety tego jeszcze nie zrozumiała.
        • zielonki Re: wianki - pijany unioproletariat 27.06.04, 18:20
          Jak taki jesteś wybredny to jedź sobie np na Ibizę i pobaluj z niemcami.
          Pozbędziesz się kompleksów przed pierwszą północą.
          • Gość: cet2 Re: wianki - pijany unioproletariat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 20:20
            I to ma być argument?!
            • zielonki Re: wianki - pijany unioproletariat 27.06.04, 20:29
              Nie. Tylko lekarstwo na kompleksy.
              • Gość: Spiderman Re: wianki - pijany unioproletariat IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.04, 23:54
                Qrcze,jak czytam te posty to mnie rzuca.Byłem wczoraj na wiankach z kumplami z
                Wwy.Oni tu przyyjechali na imprezę,razem z nimi jacyś Niemcy.I nijak nie mogłem
                ich zaciągnąć na Wawel,Mariakirche,itd.A wianki? . Owszem ,było głośno,
                gdzieniegdzie ostro ,ale w normie.Tak jak na Oktoberfescie w Monachium. Kumple
                z Niemcami byli już w Krakowie kolejny raz i nijak nie wspominali źle swojego
                pobytu w tym mieście.Krzyki,awantury,hołota na Rynku ?. Qrcze, kiedy,
                gdzie? .Ostatnio tam często bywam i widze różne rzeczy ,ale bez przesady. A na
                dodatek te polityczne wtręty ,że niby UW,PO,SLD. Jacyś chorzy ludzie,wszędzie
                widzą wrogów i politykę.A przy okazji,jak już widać jakieś awantury to widać
                gołogłowych z LPRu,którym podobno w Krakowie wszystko wolno. A hotelarze? .
                Błogosławią te ogródki bo dzięki temu wielu gości zostaje w Krakowie na kolejny
                dzień.Już są podobno wycieczki szlakiem krakowskich pubów i piwnic. Te posty
                jako żywo przypominają mi inicjatywy zamykania hipermarketów,potem ogródków itd.
                Niech spróbują zamknąć,to Kraków im pokaże.A mieszkam sobie w samym centrum i
                mam kilka pubów pod nosem .I żyję !!!!
                • Gość: wanda Re: wianki - pijany unioproletariat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 10:21
                  > mieszkam sobie w samym centrum i mam kilka pubów pod nosem .I żyję !!!!

I pewnie dobrze z tego żyjesz bo jesteś właścicielem jednego z nich i zarabiasz
                  swoje pieniądze kosztem zdrowia psychicznego setek ludzi mieszkających w pobliżu
                  twojej knajpy. Dlatego tak boisz się, że twoi kumple z UW, PO i SLD obecnie
                  tracą grunt pod nogami! Wkrótce też powiesz nam, że Kraków robi dobry interes na
                  turystyce gejowskiej i że trzeba otwierać więcej klubów, gdzie niemieccy goście
                  mogliby spotykać się ze swoimi kolegami polskimi.
    • Gość: kubaprzewidujący budujcie gondole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 20:27
      Ja bardzo przepraszam, że się wtrącam, ale wydaje mi się, że ze względu na
      ilość, jakość, tudzież zdolności diuretyczne przyjmowanych masowo płynów, to
      już niedługo będziemy Wenecją Północy.
      • Gość: waldemar Re: Urynał Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 10:53
        Myślę, że ta nazwa jest właściwsza ze względu na odwieczny problem znalezienia
        toalety w Krakowie - nawet w śródmieściu. Po pierwsze nie wiadomo, gdzie te
        toalety się znajdują (odwieczny problem z informacją w Polsce - "ja wiem, więc
        chyba wszyscy wiedzą"). Po drugie jest ich bardzo mało! Po trzecie są
        najczęściej "nieczynne". Po czwarte cuchną niemiłosiernie.

Co pamięta turysta po pobycie w Krakowie? Owszem, jakieś ładne, stare kamienice,
        ale przede wszystkim chamstwo, nieustanny hałas nawet w nocy i smród moczu. Oto,
        co mamy po komunie i po kilkunastuletnich rządów "biznesmenów" z Unii Wolności i
        Platformy. Jeżeli przywrócimy ciszę i zlikwidujemy smród i chamstwo, to
        kamienice będą mogły lepiej "mówić" i turystów będzie więcej. Smutna to prawda,
        ale spoleczeństwo polskie schamiało do tego stopnia, że nie jest w stanie
        zrozumieć, że przybysz z zachodu może nie doceniać "kultury" megadecybelowej i
        może woleć słyszeć hejnał, jerzyki i gołębie.
        • Gość: Zaniepokojony. Re: Urynał Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 11:04
          Niestety to zchamienie, już jako norma w życiu społecznym, pokazuje stan
          katolicyzmu polskiego, jego zadań i celów. W/g statystyk kościelnych ryczanych
          pełnym głosem wszem i wobec ma wynosić 95%. Znaczy to, że to chamstwo w 95%
          wywodzi się z wychowania katolickiego a to już zaczyna zmuszać do refleksji.
          Katolicyzm staje sie grożny i szkodliwy dla Państwa i Narodu, jeżeli takie są
          jego efekty.
          • Gość: matti.z Re: Urynał Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 11:37
            > Niestety to zchamienie, już jako norma w życiu społecznym, pokazuje stan
            > katolicyzmu polskiego, jego zadań i celów. W/g statystyk kościelnych ryczanych
            > pełnym głosem wszem i wobec ma wynosić 95%. Znaczy to, że to chamstwo w 95%
            > wywodzi się z wychowania katolickiego

Prawda jest trochę inna: margines UW-PO-SLD kurczowo trzyma się swojego
            dotychczasowego monopolu w mediach (98 % !!!!!!!!). Kto ma media, ten rządzi i
            narzuca "normy" - do czasu. Z chwilą, gdy stara "elyta" UW-PO-SLD straci
            kontrolę nad telewizją, zobaczysz wielką poprawę, ponieważ większość katolicka
            wreszcie dojdzie do głosu i "złota mlodzież" postkomuny będzie musiała znaleźć
            sobie plac zabaw gdzie indziej.
            • Gość: Zaniepokojony. Re: Urynał Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:44
              Nie, prawda jest właśnie taka, że potrzebujecie jeszcze głosu pozostałych 5%,
              żebyście mieli juz komplet idiotów. Te partie o których wspominasz też są z
              waszego "błogosławieństwa" i mieszczą się w waszych 95% to też stanowią trzon
              polskiego katolicyzmu (czyt. idiotów) więc i ponoszą wraz z klerem
              odpowiedzialność za realia życia codziennego. Szczęściem jest to,że te
              pozostałe 5% normalnych zacznie się powiększać i pokaże wam wasze miejsce
              nieroby, pyskacze i destruktorzy życia społecznego.
              • Gość: pifpaf Re: Urynał Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:57
                > Te partie o których wspominasz też są z waszego "błogosławieństwa" i mieszczą
                > się w waszych 95% to też stanowią trzon polskiego katolicyzmu (czyt. idiotów)
                > więc i ponoszą wraz z klerem odpowiedzialność za realia życia codziennego.
                > Szczęściem jest to,że te pozostałe 5% normalnych zacznie się powiększać i
                > pokaże wam wasze miejsce nieroby, pyskacze i destruktorzy życia społecznego.

Przepraszam bardzo, ale pan chyba z APP? A może pan gejem jest? W takim razie
                pańska nienawiść do Kościoła jest całkiem zrozumiała:

"„Życie Warszawy” ujawniło, że Szymon Niemiec, organizator niedoszłej Parady
                Równości, jest współzałożycielem Antyklerykalnej Partii Postępu Racja."

"[...] na Nadzwyczajnym Kongresie partii Antyklerykalnej Partii Postępu Racja w
                lutym 2004 pewien emerytowany profesor powiedział 'Ja walczyłem z bronią w ręku
                z wrogami Polski Ludowej. Z prawdziwymi wrogami. [...] Byłem członkiem
                Stowarzyszenia Ateistów i Wolnomyślicieli i wielkim działaczem tego
                stowarzyszenia. Na tej sali jest przecież wielu takich jak ja [gromkie brawa]. "
                • Gość: Zaniepokojony. Re: Urynał Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:36
                  Muszę Pana zmartwić, nie jestem gejem, ale pisz Pan po ludzku -pedałem, te
                  wasze kościelne określenia.Nie należę też do APP, chociaż jest w niej wiele
                  działań o wartościach istotnych dla Ojczyzny, czego nie można powiedzieć o
                  działaniach waszych- złodziejskich i destrukcyjnych, przynoszących tylko szkodę
                  dla społeczeństwa, ale oczywiście zysk dla was. Jesteście jak wszy, żerujące na
                  żywych organizmach, które wcześniej przygotowujecie naukowymi metodami dla
                  łatwiejszego chłeptania krwi.
                  • Gość: pifpaf Re: Urynał Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 14:29
                    Widzę, że jednak miałem rację: pan z marginesu, czyli z Antyklerykalnej Partii
                    Postępu Racja. Prawdopodobnie też sodomita.
                    • Gość: Zaniepokojony. Re: Urynał Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:46
                      Nie, nie miałes racji przydupasie kościelny, to coraz bardziej słyszalny głos
                      Narodu bezpartyjnego, któremu wasze zlodziejstwo i rozpasanie sie już przejadło.
                      • zielonki Re: Urynał Północy 28.06.04, 16:01
                        Gość portalu: Zaniepokojony. napisał(a):

> Nie, nie miałes racji pogrobowcu Stalina, to coraz bardziej słyszalny głos
                        > Narodu bezmyślnego, któremu wasze złodziejstwo i rozpasanie sie już przejadło
                        > .
    • Gość: autor Błaganie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:52
      Jaśku, coś Polskę
      Przez ten okres cały
      Porażał blaskiem
      Potęgi i chwały
      Ja proch mizerny
      Coś tobie poradzę
      Weź się za naszych
      Trzymających władzę.

W tym nasza wiara
      I nasze nadzieje
      Bez tego naród
      Do reszty schamieje.
      • papp A ja chcę ,żeby w Krakowie były ogródki 28.06.04, 16:11
        Nie odnoszę się do dziwnej dyskusji - Katolicy a sprawa piwa.Ale w prawie
        ogródków zdecydowane NIE - zamykaniu,ograniczaniu działalności itd. Widzę
        głębokie intelektualnie wynurzenia niektórych forumowiczów i trochę z innej
        beczki/ też piwa/ płacze i chęć ostatecznegop rozwiązania. Z tych wynurzeń i
        płaczów wyłania się obraz Krakowa,jakiego nie chcę i nie znam.Urynał Północy ,
        centrum bestialstwa i bezeceństwa,wszędzie rozlewający się alkohol ,bandy
        chuliganów bijące i mordujące.I tylko gdzieniegdzie przemykające się patrole
        prawdziwych Krakusów /oczywiście z PiSu i LPRu / .Reszta to zaprzańce i
        karierowicze, tuczący się na krwi robotniczej i narodowej . I nadzieja-
        zamkniemy ogódki,przejmiemy media , anihilujemy zaprzańców z SLD/PO/UW i będzie
        dobrze. Taki sobie krakowski smrodek.I myślę ,że gdyby takie myślenie panowało
        w Krakowie wcześniej powszechnie - to nie mielibyśmy Młodej Polski,
        Wyspiańskiego, Kantora czy Swiniarskiego, i jeszcze wielu innych ważnych dla K
        postaci.Za to znakomicie w takie myślenie wpisuje się Nowa Huta ,gołogłowi
        tryglodyci .I nie chcę takiego Krakowa , nie chcę zamykania ogródków,nie chcę
        gołogłowych i pustogłowych ,którzy wiedzą co jest jedynie dla mnie słuszne.I
        tyle.
        • Gość: ewcia Re: Kraków dawniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 17:13
          > I myślę ,że gdyby takie myślenie panowało w Krakowie wcześniej powszechnie - to
          > nie mielibyśmy Młodej Polski, Wyspiańskiego, Kantora czy Swiniarskiego, i
          jeszcze > wielu innych ważnych dla Krakowa postaci.

Radzę ci dokładnie sprawdzić, jak w dobie Młodej Polski wyglądała sprawa
          przestrzegania ciszy nocnej! Moglibyśmy się dużo nauczyć od ówczesnych
          strażników prawa.
          • papp Re: Kraków dawniej 28.06.04, 19:25
            Brawo Ewcia,no właśnie- przestrzeganie ciszy a nie zamykanie ,np Zielonego
            Balonika czy Hawełki.A jak to w uczonych księgach stoi - tacy złoci młodzieńcy
            jak np Przybyszewski to tak bardzo i tym się nie przejmowali.I o nich pamiętamy
            a nie o paniusiach ,które na nich złorzeczyły i odmawiały czci i wiary.Nie
            obrażając nikogo,także paniuś. I nie chcę bynajmniej aby wszyscy się tak
            zachowywali,porządek musi być .Porządek a nie zamykanie wszystkiego co nam się
            nie podoba!
    • cet2 Powinni tego zabronić 28.06.04, 21:10
      Inicjatorowi tego wątku chciałbym bardzo podziękować za ładnie napisany i
      poruszający tekst. Istotnie, najwyższa pora zastanowić się wreszcie dokąd
      zmierzamy, jakie symbole i wartości są dla nas ważne, cenne, warte ochrony oraz
      promocji, a przed czym powinniśmy się bronić rękami i nogami. W innym wątku
      Forum toczy się dyskusja o problemie Starego Miasta stopniowo zamienianego w
      Disneyland, w jeszcze innym o cudzie architektonicznym u stóp Wawelu. W jeszcze
      innym o problemie supermarketów, w innym o ....
      Czy istnieje wspólny mianownik dla tych wszystkich spraw? Chyba tak, jest nim
      interesowna arogancja władzy, połączona z urzędniczo-technokratyczną dyktaturą.
      A wszystko w stylu przypominającym - tworzone przez półinteligentów dla
      ćwierćinteligentów – produkty podkultury masowej i telewizyjnej.
      Przykład - stary, ale charakterystyczny, symptomatyczny oraz nawiązujący do
      wspomnianych obszarów. Kiedy planowano budowę M1, autor projektu wykombinował
      sobie, że umieści tam pełnowymiarową replikę „Pochodni Nerona” Henryka
      Siemiradzkiego. Sylwetki płonących na stosach pierwszych chrześcijan elementem
      wystroju supermarketu!!!
      O ile dobrze pamiętam pomysł zablokowały czynniki kościelne. Rzecz jednak w
      czym innym. W normalnym świecie ten utytułowany wizjoner (czy ktoś może wie,
      jak on się nazywał?) powinien być natychmiast, dożywotnio izolowany w szpitalu
      dla umysłowo chorych. I to przy podejściu dość łagodnym, bo należało najpierw
      jego samego ustawić na jakimś słupie i pokazywać gawiedzi. Cóżby to była za
      atrakcja - turystyczna i marketingowa!
      U nas jednak, w mieście jakoby kulturalnym, akademickim, o tysiącletniej
      tradycji, ten debilny pomysł rozpatrywano urzędowo, formalnie i „na poważnie”.
      Nie pamiętam żadnych oświadczeń, protestów, albo chociaż „puknięcia się w
      czoło”, ze strony środowisk branżowych, decyzyjnych, inteligenckich, opinio- i
      kulturotwórczych. Nawet kabareciarze to pominęli. I jak tak dalej pójdzie, to
      ta, niepotrafiąca niczego uszanować banda, postawi w końcu na swoim. A wtedy
      umieszczenie „Ostatniej Wieczerzy” w holu pizzerni będzie wyłącznie kwestią
      czasu.
      • hihiboy Re: Powinni tego zabronić 29.06.04, 10:07
        cet2 napisał:
        > Kiedy planowano budowę M1, autor projektu wykombinował
        > sobie, że umieści tam pełnowymiarową replikę „Pochodni Nerona” Henr
        > yka
        > Siemiradzkiego. Sylwetki płonących na stosach pierwszych chrześcijan
        elementem
        > wystroju supermarketu!!!
        > O ile dobrze pamiętam pomysł zablokowały czynniki kościelne. Rzecz jednak w
        > czym innym. W normalnym świecie ten utytułowany wizjoner (czy ktoś może wie,
        > jak on się nazywał?) powinien być natychmiast, dożywotnio izolowany w
        szpitalu
        > dla umysłowo chorych.

zbóduj sobie supermarket i rób z nim co chcesz, moim zdaniem chory jest fakt
        ingerowania instytucji publicznych w czyjąś własność w Krakowie jest wiele
        innych sklepów pokroju M1 więc jeśli raziły by cię tam wiszące przestawienia
        płonących chrześcijan mógłbyś iść gdzie indziej a M1 olać, aspekt celowości i
        wymierności marketingowej umieszczania w sklepie takigo obrazu nie jest tu
        istotny btw. czy obraz przedstawiający masakre katarów bądź plondrowanie
        Jerozolimy przez krzyżowców byłby ok ?

co do wianków to
        1) irytuje minie pogarda z jaką użyto słowa "proletariat" czyżby jakiś psełdo
        inteligencki kompleksik
        2) oczywiście iz z punktu widzenia artystyczno-rozrywkowego prezentowany
        program jest iście żenujący
        3) jak komuś się podoba to wara wam skoro przyszło tylu ludzi znaczy ze jest
        zapotrzebowanie na taką impreze, raz do roku Kraków może ją przeżyć i wielce
        szanowne inteligenciaki razem z nim pozwalając się wyszaleć innym
        • hihiboy Re: Powinni tego zabronić 29.06.04, 10:09
          hihiboy napisał:

> cet2 napisał:
          > > Kiedy planowano budowę M1, autor projektu wykombinował
          > > sobie, że umieści tam pełnowymiarową replikę „Pochodni Nerona”
          > Henr
          > > yka
          > > Siemiradzkiego. Sylwetki płonących na stosach pierwszych chrześcijan
          > elementem
          > > wystroju supermarketu!!!
          > > O ile dobrze pamiętam pomysł zablokowały czynniki kościelne. Rzecz jednak
          > w
          > > czym innym. W normalnym świecie ten utytułowany wizjoner (czy ktoś może wi
          > e,
          > > jak on się nazywał?) powinien być natychmiast, dożywotnio izolowany w
          > szpitalu
          > > dla umysłowo chorych.
          >
          > zbóduj sobie supermarket i rób z nim co chcesz, moim zdaniem chory jest fakt
          > ingerowania instytucji publicznych w czyjąś własność w Krakowie jest wiele
          > innych sklepów pokroju M1 więc jeśli raziły by cię tam wiszące przestawienia
          > płonących chrześcijan mógłbyś iść gdzie indziej a M1 olać, aspekt celowości i
          > wymierności marketingowej umieszczania w sklepie takigo obrazu nie jest tu
          > istotny btw. czy obraz przedstawiający masakre katarów bądź plondrowanie
          > Jerozolimy przez krzyżowców byłby ok ?
          >
          > co do wianków to
          > 1) irytuje minie pogarda z jaką użyto słowa "proletariat" czyżby jakiś psełdo
          > inteligencki kompleksik
          > 2) oczywiście iz z punktu widzenia artystyczno-rozrywkowego prezentowany
          > program jest iście żenujący
          > 3) jak komuś się podoba to wara wam skoro przyszło tylu ludzi znaczy ze jest
          > zapotrzebowanie na taką impreze, raz do roku Kraków może ją przeżyć i wielce
          > szanowne inteligenciaki razem z nim pozwalając się wyszaleć innym
          OCZYWIŚĆIE ZE CHCIAŁEM TAM NAPISAĆ ZBUDUJ :-)
          • Gość: kubapowiatowy Re: Powinni tego zabronić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:20
            Ja bardzo przepraszam, że się wtrącam, ale plondrowanie Jerozolimy nie jest
            OK. Niezależnie od tego, kto plondruje.

PS. Fajne masz psełdo!
            • hihiboy Re: Powinni tego zabronić 29.06.04, 12:59
              Gość portalu: kubapowiatowy napisał(a):

> Ja bardzo przepraszam, że się wtrącam, ale plondrowanie Jerozolimy nie jest
              > OK. Niezależnie od tego, kto plondruje.
              >
              > PS. Fajne masz psełdo!

misiek przeczytaj jeszcze raz mojego posta ;<)
          • Gość: Obywatel. Re: Powinni tego zabronić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 12:12
            Holota i dzicz ma zawsze swoje specyficzne zapotrzebowanie i nie znaczy to, że
            trzeba tym zapotrzebowaniom iść na przeciw.
            • hihiboy Re: Powinni tego zabronić 29.06.04, 12:56
              zapewne gdyby przeprowadzić solidną selekcje ludzi bawiących się na wiankach
              okazało by się, iż osoby agresywny stanowiły jedynie znikomy procent ogóły, a
              fakt, iż nie zostały deparowane to błąd organizatorów jaki i efekt zastraszenia
              społeczeństwa przez garstke kretynów

czy uważasz iż nazywanie wszystkich tam obecnych hołotą i dziczą za przejwa
              twojej wysokiej kultury to gratuluje, zapewne kiedy widzisz na ulicy
              rozrabiającą hołotę i dzicz to bohatersko interweniujesz czy może spuszczasz
              wzrok i uciekasz gdzie pieprz rośnie ?

ps. tak pół żartem pół serio znane ci może jest pojęcie rytuału rebeli ?
              • hihiboy Re: Powinni tego zabronić 29.06.04, 13:01
                hihiboy napisał:

> zapewne gdyby przeprowadzić solidną selekcje ludzi bawiących się na wiankach
                > okazało by się, iż osoby agresywny stanowiły jedynie znikomy procent ogóły, a
                > fakt, iż nie zostały deparowane to błąd organizatorów jaki i efekt
                zastraszenia
                >
                > społeczeństwa przez garstke kretynów
                >
                > czy uważasz iż nazywanie wszystkich tam obecnych hołotą i dziczą za przejwa
                > twojej wysokiej kultury to gratuluje, zapewne kiedy widzisz na ulicy
                > rozrabiającą hołotę i dzicz to bohatersko interweniujesz czy może spuszczasz
                > wzrok i uciekasz gdzie pieprz rośnie ?
                >
                > ps. tak pół żartem pół serio znane ci może jest pojęcie rytuału rebeli ?

deparowane=odseparowane ! odseparowane !
                cos mi pisanie nie idzie dziś ale to pewnie dlatego ze jako przedstawicielowi
                hołoty i dziczy arkana ssztuki komputerowej sa mi obce
                zadnych pozdro
                • Gość: Strachliwy. Re: Powinni tego zabronić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 14:15
                  Nie przejmuj się, stanowicie większość a tam gdzie chamstwa kupa i Herkules
                  dupa.
                  • hihiboy Re: Powinni tego zabronić 29.06.04, 15:50
                    Gość portalu: Strachliwy. napisał(a):

> Nie przejmuj się, stanowicie większość a tam gdzie chamstwa kupa i Herkules
                    > dupa.

panie kolego, niby pan taki mądry a nie uczono pana kolegi, iż ilość
                    automatycznie nie stanowi o jakości :P
                    • Gość: Strachliwy. Re: Powinni tego zabronić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 00:46
                      O jakości , Panie kolego nie stanowi automatycznie, ale stanowi o sile, którą
                      niestety w pojedynkę trudno przekonać, niezależnie od racji. Nie uczono o tym
                      Pana kolegi?.
                • Gość: kubapowiatowy Powinni ci tego zabronić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 14:23
                  hihiboy wcześniej napisał: „misiek przeczytaj jeszcze raz mojego posta”.

No czytam, czytam, nawet się zastanawiam, czy sobie go nie wydrukować i nie
                  oprawić w ramki. Rzeczywiście, coś ci to pisanie ostatnio nie idzie. Może za
                  dużo rozrywek?
                  • hihiboy Re: Powinni ci tego zabronić 29.06.04, 15:47
                    bo tu mi chodziło o to mój drogi, że obraz ów nie został "zablokowany" z racji
                    przedstawionego okrucieństwa bądź też z racji wątpliwości jego walorów
                    artystycznych ino dlatego, że prezentował skwierczących chrześcijan !
                    zastosowałem IRONIĘ pytając o hipotetyczny obraz plądrowania w imię Boga
                    Jerozolimy i ani ja ani nikt zdrowo myślący nie twierdzi, że to jest fajne co
                    za tym idzie pisanie takich komunałów że plądrowanie Jerozolimy jest złe to nic
                    tu mój drogi nie wnosi
                    w tamtej części mojej wypowiedzi chodziło mi o niedopuszczalność ( imo )
                    ingerencji organizacji publicznych w prywatne sprawy prywatnego przedsiębiorcy
                    i git !!!
                    rozrywek nigdy za wiele
                    • Gość: cet2 pomyśl trochę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 20:12
                      Proszę innych użytkowników forum o wyrozumiałość i wybaczenie, ale co z tym
                      gościem zrobić? Wykpić - nieładnie, wdać się w dysputę – żenująco, przemilczeć –
                      wyjdzie na to, że ma rację.
                      Chłopie! – nie o świętości religijne czy światopoglądowe tu chodzi, tylko o
                      nasze „rodzinne”, narodowe! Wiesz - taki Wit Stwosz, Matejko, Kochanowski,
                      Mickiewicz, Chopin, Sienkiewicz... Również Siemiradzki. Ich postaci i dorobku
                      nie wolno poniewierać, bo tworzą zespół symboli i wartości, dzięki którym
                      jesteśmy społeczeństwem oraz narodem. Bez nich będziemy tylko zbiegowiskiem lub
                      stadem. Nie chcę Cię obrażać, ale twój sposób rozumowania, artykułowania
                      efektów tego procesu oraz forma, w jakiej to robisz, ewidentnie klasyfikują Cię
                      do tej drugiej grupy. Przemyśl to sobie, może nie wszystko jest jeszcze
                      stracone. Czy chciałbyś, aby jakąś miłą Twojemu sercu pamiątkę (msz coś
                      takiego?)ktoś Ci zabrał, zawłaszczył i wykorzystał jako magnes dla gawiedzi?
                      Natomiast masz słuszność, co do pogardliwie użytego słowa „proletariat”. Myślę,
                      że autor trochę się zagalopował, i że miał na myśli tzw. „lumpenproletariat”.
                      • hihiboy Re: pomyśl trochę! 02.07.04, 15:56
                        a z Wita Stwosza to taki Polak jak z koziej d*py trąba :c)
                        www.culture.pl/pl/culture/artykuly/os_stwosz_wit
                        owszem masz racje iż sklep nie jest miejscem ku temu by wieszać tam
                        nasze "narodowe świętości" których wartośći nie neguję :P
                        ale zwróc uwagę że paradoksalnie tam jest największe prawdopodobieństwo ze
                        rzeczony proletariat ( hehe ) je zobaczy i daj boże go to zainteresuje
                        poza tym :
                        - czy w tym sklepie nia miala wisciec aby kopia tego obrazu ?
                        - piszac o zablokowaniu obrazu z racji swiatopogladowych nie przedstawialem
                        swojej opini na ten temat jeno moje niecne podejrzenia co do pobudek ktorymi
                        kierowali sie decydenci za to odpowiedzialni
                        - szafowanie na prawo i lewo wartosciami narodowymi uwazam za nieco
                        populistyczne
                        - czy uwazasz iz dyskutowanie z kims o odmiennych pogladach niz twoje jest
                        zenujace ? dalej kto dal ci monopol na obiektywniość i uniwersalna racje
                        - pozdor od proletariatu :c)
                        • Gość: kubapowiatowy dosyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 19:39
                          Ja bardzo przepraszam że się wtrącam, ale już dłużej nie mogę tego czytać i
                          składam wniosek formalny o zamknięcie dyskusji z tym aparatem. Kto jest za?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka