Dodaj do ulubionych

Malwy III ul. Bochenka Kraków

• Gość: sniezynka Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 23:09
      Witam sąsiadów. Chciałabym poruszyć temat pęknięć na ścianach. Jesteśmy w trakcie wykańczania mieszkania i zauważyliśmy pęknięcia na ścianie działowej i co gorsze na ścianie nośnej (od strony szpitala). Wiem, że ściany zaczęły pękać nie tylko u nas. Czy ktoś ma podobny problem? Czy Bryksy coś z tym zrobiło? Pęknięcia na ścianach powiększają się, na dzień dzisiejszy nie wiem co z tym zrobią... W najgorszej sytuacji są osoby, które mają już powykańczane mieszkania :/ Czy w takiej sytuacji możemy domagać się od Bryksów jakiegoś odszkodowania?
      • Gość: prvforum Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 05:41
        Temat. Przenioslem do naszego forum
        • Gość: sniezynka Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.13, 07:31
          Mogę prosić o adres forum? Chętnie zapoznam się z tematami. Proszę powiedzieć, czy do forum będą mieli dostęp jedynie mieszkańcy bloku 14 czy ktoś jeszcze?
          • Gość: priv_forum Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 09:15
            tak tylko i wyłącznie mieszkańcy, w tym momencie jest rejestracja weryfikowana na podstawie kodu wrzucanego do skrzynki pocztowej.
            Są oczywiście tematy ogólnodostępne, jednak sprawy wewnętrzne "bochenka14" tylko po zalogowaniu.

malwybochenka.pl
            • Gość: priv_forum Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 09:46
              Drobna zmiana - dziś każdy dostanie swój kod proszę o wpisanie go w pole mieszkanie

Jednocześnie oświadczam że nie jest to reklama ani nakłanianie kogokolwiek do wchodzenia na to forum. Jest to inicjatywa społeczna.
              Dziękuje Pozdrawiam
              • Gość: art Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.13, 10:55
                Dzięki za zaangażowanie ;)
                • Gość: priv_forum Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 17:28
                  Kody są już w skrzynkach. Zapraszam do rejestracji:)
                  • Gość: mania Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 19:00
                    to może jeszcze nr buta ?
                    • Gość: priv_forum Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 19:41
                      Oczywiście może i to być, telefon i najlepiej zeznanie podatkowe :) Nie no takie komentarze są po prostu śmieszne, decydowała społeczność i nikt nikogo nie zmusza do korzystania z forum wewnętrznego.

Oczywiście nr mieszkania już nie jest niezbędny wystarczy kod aktywacyjny, które dostarczyliśmy do skrzynek.
                      • Gość: Patryk Szymanski Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 12:26
                        Zupełnie bez sensu inicjatywa.
                        Jako mieszkaniec Malw I chętnie się udzielałem a tak ....see you przy następnej inwestycji.
                        • Gość: m1 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 13:28
                          Udzielales i co to dalo? Kto chcial to kupil. Malo macie problemow u siebie?
                          • Gość: Lok Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 15:16
                            A ja się tam cieszę, że sąsiedzi z Malw I i II się udzielają. Zawsze coś podpowiedzą, doradzą, podzielą się doświadczeniami, itp. Sąsiedzi - PRZYBYWAJCIE :-p
                            • Gość: priv_forum Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 17:45
                              Oczywiście, nie widzę problemu. Jeśli tylko się wywiąże zainteresowanie, mogę podrzucić klucze do aktywacji na naszym forum. :) Choć Malwy I i II chyba mają swoje forum jeśli nie to zapraszam. Wystarczy słowo a mogę pomóc. Pisanie opinii o deweloperze to jedno, fora wewnętrzne są bardziej do skomunikowania ludzi wewnątrz. Tak jak mówię nie mnie osądzać inicjatywę, jeśli ogół się zgodzi na otwarcie nie widzę najmniejszego problemu.
                              • Gość: PRIV Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 19:30
                                Tak trzeba się otwierac na ludzi, jestem na tak.
                                • Gość: priv_forum Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 20:07
                                  ankieta na forum włączona
                                  • Gość: ... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.13, 15:11
                                    Ale cisza nastała na jednym i drugim forum. Może ktoś wie kiedy planują uruchomić ten sklep w Activie na parterze?
                                    • Gość: lukator Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.13, 16:27
                                      cisza, bo wszyscy teraz zbierają kasę na czynsz albo dumają co zrobić aby mniej płacić... jakieś pomysły?
                                      • Gość: mal.3 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 16:42
                                        sprzedać i przeprowadzić się do socjalnego!
                                      • Gość: .... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.13, 14:00
                                        w ramach oszczędności możemy wyłączyć windy hehehehe :)
                                      • Gość: mal.3 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 14:31
                                        ....wyznaczyć dyżury do sprzątania,odśnieżania zimą,pielenia latem,wyłączyć oświetlenie klatek schodowych,korytarzy,powołać ekipy "złotych rączek" do wszelkich napraw,zarząd i administracje na zasadzie wolontariatu.Jak ktoś się bardzo spręży i zakręci kurki z wodą ,wyłączy elektryczność i co. to rachunki będzie miał zerowe.....
                                        • Gość: gosc Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.13, 14:54
                                          jak ktoś bardzo się spręży, ale w większości mieszkają tam młodzi ludzie, którzy pracują od rana do wieczora i nie mają czasu na sprzątanie swojego domu a co dopiero klatek schodowych. Wyłączyć oświetlenie klatek? po co, skoro są czujniki ruchu - bardzo dobry pomysł - światło świeci się tylko gdy jest potrzebne. Ekipy złotych rączek to już lepszy pomysł. Administracja na zasadzie wolontariatu - ciekawe czy ktoś kompetentny będzie chciał się tym zajmować za darmo, wątpię.
                                          • Gość: K Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 17:34
                                            Toż to żart był... ;)
                                            • Gość: Stanisław Anioł Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.13, 12:07
                                              Nie gadać mi tu tyle, tylko do roboty się brać! Chodnik nie odśnieżony, na klatkach brudno. Sąsiadkę z czwartego piętra proszę o zmianę zasłon. No jaki kolor mają pozostali mieszkańcy??? Zielony! ... a Pani jaki? ... brązowy! ... i jak to teraz wygląda? Jak g... w lesie ...
                                              hiehiehie :D
                                              • Gość: mal.3 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 12:43
                                                Wreszcie ktoś wprowadza tu dyscyplinę. Tak trzymaj !!!
                                              • Gość: .... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.13, 13:16
                                                Proponuję w jednej komórce lokatorskiej stworzyć "Klub mieszkańca" gdzie co wieczór będzie inny reopertuar ?
                                                • Gość: mal.3 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 13:26
                                                  przy tej powierzchni to będzie " Teatr Jednego Aktora"
    • Gość: forum_priv Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 09:39
      dobre dobre:)
      A tak na marginesie żeby nie być gołosłowny uruchomiłem cześć forum dla każdego, mieszkańcy będą decydować co wystawić z zamkniętego forum na zewnątrz, proszę nie mieć mi tego za złe to wspólna decyzja, a widzę że sporo informacji jest których lepiej żeby ani pani N ani Bryksy nie czytało :P

pozdrawiam wszystkich
      malwybochenka.pl
      malwykrakow.com.pl
      • Gość: art Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.13, 14:05
        no...no... wróżę nagrodę za pomysł architektoniczny :) Od dawna Bryksy nie zgarnęła głównego trofeum, ale teraz mają szansę (jeśli będzie tak kameralnie i zielono jak na wizualizacji :) Powodzenia i szczęścia do wykonawców :)
        www.bryksy.pl/pl/Aktualne-inwestycje/Mae-Bonia-Moje-miejsce-moje-mieszkanie/Wizualizacja/
        • Gość: gosc_d Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 20:38
          Ja u nich na pewno nie kupie złodzieje jedne i ściemniacze do tego bezczelni
          • Gość: hurra Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 12:15
            gosc_d: Gościu, jak paplasz takie nowości to przytocz o co chodzi. Zwykłe pajacowanie.
            • Gość: m1 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 16:19
              Podaj szczegoly takiej oceny, chetnie posluchamy.
              • Gość: gosc_d Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: 91.222.27.* 24.02.13, 13:01
                1. zmienili cenę, mimo podpisania umowy przedwstępnej
                2. mieszkanie które chciałem kupić nagle nie istniało po czym jak inne kupiłem to okazało się to błąd.
                3. do dziś dnia nie doczekałem się wymiany drzwi
                4. zmienili metraż i nie chcieli odstąpić od umowy w postaci aktu notarialnego w przypadku garażu, jak mnie wydymali na mieszkaniu to stwierdziłem że na garażu się nie dam a i tak to zrobili
                • Gość: m1 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 13:14
                  Chodzi Ci o to, ze metraz koncowy byl mniejszy od tego w umowie (o jakies 2%)?
                  • Gość: gosc_d Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: 91.222.27.* 24.02.13, 14:52
                    Jakby to było 2% to luz, problem jest taki że miałem wpisane 12,5 m a po pomiarach przez firmę zewnętrzną(zrobiłem to bo już przy mieszkaniu robili jaja) okazało się że jest 11,3 ale oczywiście oni wiedzą lepiej i mierząc ich urządzeniami jest niby dobrze.

Poprosiłem o świadectwo legalizacyjne wysyłając wcześniej te które dostałem od firmy co mierzyła, to mnie wyśmiali i że nie będą ze mną dyskutować, przylazł koleś z Brysky starszy cwaniaczek z metrem i zaczął mierzyć zewnątrzną stronę wyznaczonego miesjca, i nagle mu wychodzi 11,9.

To nawet nie chodzi o ten 1m, ale kurcze o sam fakt, ogólnie chyba odpuszczę temat bo to jak walka z wiatrakami.
                    • Gość: m1 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 15:16
                      Marne to pocieszenie ale chyba kazdy dal sie tak ... . Pomijam cene tych miejsc postojowych, ale oczywiscie wszystkie sa zarezerwowane od dawna i wszyscy sie rzucili zeby kupic jak to bryksy twierdzi, taaa
                      • Gość: ,,, Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 16:25
                        a wiecie ze w 18-stce płacą miesiecznie za garaz 40 zł? to czemu u nas tak duzo wychodzi? Ktos wie?
                        • Gość: m1 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 16:28
                          Jakie 40zl i za jaki garaz? Miejsce postojowe czy co, co to za oplata?
                          • Gość: ... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 20:14
                            co za pytania, ... jak to jakie 40 zł. : polskich złotych, papierowych lub metalowych, jak kto wolo.Jak to jaki garaz, to ten w podziemiu , innych nie mamy przeciez. buhahahahha Mysłałeś że jak kupiłeś miejsce postojowe w garażu to już nie trzeba będzie za niego płacic? Tylko czemu tak duzo , mnie naliczyli chyba około 70 zł. toż to rozbój w jasny dzień. W 18-ce płacą 40 zlł !!!!!
                            • Gość: m1 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 20:29
                              hahahahahaha to sie wyfrajerowales. olalem ten pseudogaraz z gory. 40 czy 70 - niezla paranoja. jeszcze przyjdzie podatek 300-400 ZŁOTYCH,nie martw sie o to lol2
                              • Gość: ,,, Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 20:38
                                No wyfrajerowałem się okrutnie, chyba przez to że nie musze odśnieżać w zimie i drapac szyb i nie bede musiał walczyc o miejsce postojowe na parkingu jak sie juz wszyscy wprowadza, oj będzie sie działo :) Mieszkałem juz na takim osiedlu na którym po 18 to parkowałem na okolicznych ulicach,a tutaj to chyba nie będzie możliwe, z uwagi na te wszystkie bloki które sie tu budują i które jeszcze są w planie. Już teraz na parkingu mało miejsc, chociaz nie wszystkie mieszkania sprzedane i nie wszyscy mieszkają.
                                • Gość: :-) Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.13, 08:22
                                  No dokładanie! Sam mieszkałem na takim osiedlu. Jak człowiek wracał po 18 to z cudem graniczyło gdzieś zaparkować i nawet na ulicach bocznych miejsca nie było a jak już, to człowieka rano spotykał niemiły widok w postaci urwanego lusterka czy porysowanego auta. Czasem trzeba było do godziny jeździć i miejsca szukać, aż się coś zwolni :-(. Powiem tak, wolę być frajerem a nie mieć zszarganych nerwów - zdrowie dla mnie ważniejsze :-). Poza tym ja za rok zapłacę 840 zł za garaż a Ty czy Ty kupisz sobie koma z androidem a tamten przepali i to nie tyle :-P. Poczekamy jak powstaną nowe bloki i wrócimy do tematu :-D
                                  • Gość: hurra Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 17:20
                                    moim zdaniem taniej byłby zebrać się w kilkoro - jeśli dojdzie faktycznie do zakorkowania naszego darmowego parkingu - i wdepnąć do kolesi z płatnego parkingu przed szpitalem, i zaproponować im, żeby zrobili miejsca abonamentowe.
                                    Licząc średnie ceny parkingów abonamentowych - to rocznie daje koszt 1700zł
                                    Przeliczając to przez obecną cenę miejsca parkingowego to prawie 16lat (nie licząc opłat).
                                    Czy zatem nieukrywana przyjemność z nieskrobania szyby rano musi tyle kosztować? :(
                                    • Gość: heheh Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 18:14
                                      Tylko, że to miejsce postojowe to tez pewna inwestycja. Po 16 latach bulenia ktoś zostaje o niczym a ja swoje miejsce mogę np. sprzedać. Idąc tokiem myślenia niektórych nie powinienem mieszkania kupować, tylko za jednym razem wdepnąć do gości z płatnego parkingu pod szpitalem i jeszcze łóżko wynająć dla całej rodzinki :-D
                                    • Gość: ??? Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 18:18
                                      na jakim parkingu? przed szpitalem? przeciez ma byc tez zabudowany !!! pudło koles.
                                      • Gość: hurra Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 19:15
                                        i tak i nie. no wiadome, że ślinka cieknie, kiedy widzę, jak podnosi się brama, autko wjeżdża pod blok, właściciel ma w nosie zapyziałych sąsiadów liczących na darmochę.
                                        z tego, co mój informator powiedział, mają powstać jakieś budynki poniżej tego parkingu między activem a nami.
      • Gość: :) Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 22:12
        Jeżeli wysłaliście hasła do skrzynek, to na pewno Bryksy nie czytają forum :) powodzenia. Przecież jeszcze do większosci skrzynek mają dostęp .
        • Gość: art Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 01:21
          Mają dostęp, ale są też członkami wspólnoty - jak każdy z Nas ... nie będą działać na szkodę wspólnoty, bo to nie jest w ich interesie ... jak będą interesować się forum to dobrze ... branie udziału w życiu wspólnoty to pozytywna rzecz :) Nie zapominajmy, że za działanie na szkodę wspólnoty grozi odpowiedzialność prawna ... więc luzik ... ;)
          ps. ... kurcze ... z tym niefortunnym parkowaniem, może jednak uda się coś zrobić ... po co uparcie stawać przy tym śmietniku ... tak niewiele chwilami potrzeba aby było więcej spokoju ...
          • Gość: cccB Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 09:32
            ...najgorzej jest w okresie zimowym. Przed bramą parkują, przy śmietniku parkują i jak jeszcze ktoś wyjeżdża z parkingu, to ciężko się wyminąć a ze mnie kierowca niedzielny :-D
          • Gość: m1 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 13:35
            "art" zajmiesz sie zmiana administratora na innego?
            • Gość: malwy II Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 19:06
              lepiej szybko to zróbcie, bryksy nie poczuwają się do żadnych napraw czy odszkodowań. Robią straszną fuszerkę, współczuję wszystkim na 10p jeśli działają tak jak na poprzednich inwestycjach to cały dach jest do wymiany... zresztą pozostałe piętra też to odczują. Ściany są niedocieplone, okna najtańsze i wszędzie wilgoć.
              Za niedługo oczekujcie grzyba na ścianach i zero odpowiedzi od dewelopera i TBS Małopolska którego członkiem zarządu jest ktoś o nazwisku Bryksy.
              Nie przekazują żadnych skarg do dewelopera a Pani pożal się boże Natalia ma wszystko w dupie i bezczelnie okłamuje ludzi.... np waszego budynku w ogóle miało nie być tylko park a jak już to najwyżej 6 pięter :) ... więc parking przy szpitalu też jest już wyznaczony pod zabudowę... witamy w świecie Bryksy najbardziej nie uczciwego dewelopera w okolicy.
            • Gość: art Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.13, 15:17
              Zmiana administratora dokonuje się wolą całej Wspólnoty a nie moją kolego "M1" :) Każdy ma tutaj swój głos i opinia każdego się liczy w tym temacie. Jeśli ogółowi będzie się podobał to zostanie - jeśli nie, to można go zmienić (zależnie od aktualnej umowy). Forma umowy w Naszym przypadku, to "papierek lakmusowy". Jeśli będziemy nią zblokowani i jej zerwanie jest uciążliwe, to coś niestety jest na rzeczy i należy postarać się o zmianę sytuacji. Jeśli Administrator jest ok - to obroni się sam jakością swoich usług a umowę zazwyczaj ma roczną.
              Ważne aby administrator dbał o interes Wspólnoty i robił to za rozsądną cenę. Nie pamiętam ile płacimy TBS-owi, ale koszt za administrowanie we Wspólnocie wielkości Naszej, to ~ 2500,00 miesięcznie.
              Jak chodzi o wielkość opłat, to jako Wspólnota możemy "żonglować" wpłacanymi zaliczkami. Nie mogą być one za niskie, bo np. może Nam nie starczyć na remont chodnika, czy będziemy dopłacać za ogrzewanie, itp itd. Nie mogą być też za wysokie, bo wtedy płacimy kasę, która ... może się marnować, jeśli nie pracuje 24 godziny na dobę. Nie wiem na jakich lokatach TBS trzyma Naszą kasę, ale mam nadzieję, że są założone lokaty dzienne i nocne. Powinniśmy dzięki lokatom - jako wspólnota wyciągnąć rocznie około 20 000.00 ~30 000,00 zł. Nie w pierwszym roku ... ale w kolejnych to realne w zależności od wysokość zaliczek, ponoszonych kosztów, rodzaju umów z dostawcami.
              • Gość: K winda IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 21:14
                Co do windy - można ją przechytrzyć :) Jeśli widzicie, że jest na poziomie -1, wciśnijcie najpierw dolny przycisk, następnie górny - wtedy nie jedzie na 11te. Sprawdzone kilka razy :)
                • Gość: ... Re: winda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.13, 14:13
                  Po co mamy kogos przechytrzac, powinni to naprawic poprostu. Mnie sie wydaje ze juz od jakiegos czasu to sie nie zdarza, ale moze mam szczescie ??? hehehe albo juz naprawili??? wie ktos cos?
                  • Gość: gosc Re: winda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.13, 14:35
                    Oczywiście, że już naprawili. Z oporem bo z oporem, ale w końcu jedzie się na właściwe piętro ;)
                  • Gość: K Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 19:51
                    Pisałam to w formie żartu, żeby sobie jakoś radzić w kryzysowych sytuacjach ;) A tak całkiem już na serio to zastanawiam się kiedy zostanie uruchomiona druga winda - ostatnio coraz częściej stoję i stoję i czekam, bo ktoś najpierw blokuje windę wnosząc do niej rzeczy, następnie wynosząc. Do nikogo pretensji mieć nie można, ale głupio mówić w pracy, że się za długo na windę czekało... Druga winda byłaby rozwiązaniem.
                    • Gość: hehehe Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 19:01
                      zgadzacie się na te połączenie 3 i 4? Ja się nie zgadzam! Jeszcze jakąś melinę otworzą i będą nam lać pod oknami pod wpływem :-P
                      • Gość: gosc Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 20:12
                        ja juz wrzuciłam kartke z moim sprzeciwem do skrzynki 120 ;)
                        • Gość: .... Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 07:27
                          No lepiej zagłosowac przeciw, bo jak Bryksy beda chciec nas przegłosowac, to jak bedzie malo naszych glosow to zrobia to, ale ciekawa sprawa ze nie podano terminu do ktorego trzeba zaglosowac,- celowo ? czy pomyłkowo ?
                          • Gość: .... Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 09:05
                            Link do planowanej rozbudowy wokół szpitala : tv.wseie.pl/presentation/presentation_1132_1308917532-5Iw.pdf
                            przerażające :(
                            jesli ktos dostal jakies zawiadomienia o tej sprawie to niech czynnie uczestniczy w postępowaniach administracyjnych, jesli ktos juz podpisal akt notarialny niech zlozy wniosek o uznanie za strone postepowania i tez niech bierze udzial. To nasza jedyna szansa na realny wpływ na kształt tych nieruchomosci.
                            • Gość: mal.3 Re: winda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 12:39
                              art. i bogdan od kilku miesięcy proszą o czynny udział w akcji ,mającej na celu protest przeciwko tak wielkiemu zagęszczeniu bloków 13-14 piętrowych.Jednak pozostaje to bez większego zainteresowania ze strony mieszkańców Malw I,II i III.Obudzimy się jak zostaniemy w środku tego lasu wieżowców.Będzie to już za późno,inwestor nie śpi.Już ma zgodę na dwa bloki,pozostałe wkrótce.Widocznie nie lubimy słońca i w miarę świeżego powietrza.Śpijmy dalej,dobrej nocy.
                              • Gość: gosc Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 21:43
                                dlatego proszę o wysłanie, każdy indywidualnie, pisma do rady miasta krakowa. Im liczniejszy będzie prostest tym większa szansa, że nie dostaną zgody na budowę. Możemy zawiadomić również ekologów, bo wspomniane bloki mają być wybudowane na granicy Parku Drwinka, w którym są 2 gatunki ptaków objętę ścisłą ochroną gatunkową. "Zieloni" już niejedną inwestycję zablokowali.
                                • Gość: .... Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 07:47
                                  Nie do Rady tylko tylko do Prezydenta, bo to on wydaje decyzje administracyjne (lub upoważniony przez niego pracownik) o uznanie za strone postepowania
                              • Gość: scan Re: winda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 15:03
                                Zróbmy cos z tą planowaną zabudowa wokół szpitala, najlepiej pisac chyba do wydz.architektury przy Rynku Podgórskim. Przeciez nie dosc ze nas zasłonia całkowicie, to Bochenka nie bedzie przejezdna jak wszyscy sie wprowadza, a zabudowa parkingu przed szpitalem to juz szczyty szczytow
                                • Gość: hehehe Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 19:09
                                  Trzeba złożyć pismo o uznanie za stronę postępowania i będzie się na bieżąco ze wszystkim :-).
                                  • Gość: mal.3 planowane inwestycje na parkingu przy szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 09:25
                                    hehehe ,proszę zamieść na stronie forum malwykrakow.com.pl w ogólnodostępnej części "forum otwarte" wzoru takiego pisma,na pewno wielu osobom ułatwiło by to napisanie i przesłanie tego pisma do Prezydenta.
                                    • Gość: gosc Re: planowane inwestycje na parkingu przy szpital IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 21:02
                                      Również popieram prosbę. Zróbmy coś, póki jeszcze mamy czas.
                                      • Gość: hehehe Re: planowane inwestycje na parkingu przy szpital IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 21:41
                                        Jan Kowalski............................................................................... Kraków, dn. 02.02.2013r.
                                        ul. A.Bochenka 14/....
                                        30-693 Kraków
                                        kw mieszkania.................
                                        kw garażu.......................

........................................................................................Prezydent Miasta Krakowa
                                        ........................................................................................Pan.................................

Zwracam się z prośbą o uznanie mnie za stronę postępowania administracyjnego w sprawie wydania decyzji o warunkach zabudowy na działkach: 576/50,26,29,30 obr. 61 jed. ew. Podgórze.
                                        Prośbę uzasadniam tym, że w wyniku nabycia prawa własności mieszkania w budynku wielorodzinnym przy ul. A.Bochenka 14/.... nabyłem również udziały w gruncie, tj. w działce 576/45 obr. jed. ew. Podgórze. Planowane inwestycje na powyższych działkach będą miały wpływ na posiadane przeze mnie własności, dlatego wnioskuję jak na wstępie.
                                        Z poważaniem
                      • Gość: dena Re: winda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 14:23
                        nie melina ale słyszałam plotkę że klub bilardowy :/
                        • Gość: gosc Re: winda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 14:42
                          to blokujemy, wystarczy jak wiekszosc mieszkancow sie nie zgodzi i po sprawie.
                          • Gość: hehe Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 18:05
                            Klub czy melina na jedno wychodzi i tu i tu się pije :-P
                        • Gość: ????? Re: winda IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 19:28
                          To chyba jakieś żarty! W budynku mieszkalnym?? To jakieś jaja, nie zgadzam się - co trzeba zrobić???
                          • Gość: mal.3 Re: winda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 22:36
                            tu się dowiesz malwykrakow.com.pl
    • Gość: .... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.ists.pl 07.03.13, 18:15
      Ludzie , czy mozecie nie wystawiac smieci na korytarzach??
      • Gość: czyściciel Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.13, 09:51
        ... bo, to chamstwo i drobno-dziadostwo ...
      • Gość: ... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.13, 13:20
        a po co ludzie wystawiaja śmieci na korytarz? przeciez kontener jest przed blokiem !!!!
      • Gość: m2l Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 19:31
        Piszcie bardziej konkretnie, ja się przyznaje 2 razy zostawił em śmieci na korytarzu, kontener aż się wysypywal wiec nie wyrzucalem bo byłby większy burdel na zewnątrz niż to warte, ale od razu w poniedziałek jak przyjechał nowy kontener wyrzucił em, czy o to chodzilo?
        • Gość: adminpriv Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.13, 19:36
          Pismo przeniesione, jakieś wnioski? Piszcie konkretnie zgadzam się z przed mówca, goście mogą normalnie korzystać z forum otwartego zapraszam do tworzenia wątków, gdyby cos nie działało proszę o mail. Tam tez można być anonimowym,lub się zarejestrować, gdyby rejestracja nie wpuszczala proszę w pole kod wpisać `gosc` to pozwoli na rejestracje ale brak dostępu do zamkniętej czesci
          • Gość: .... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.13, 19:59
            Czy można prosic szanownych sąsiadów aby przynajmniej w niedziele ograniczyc "wiercenie, stukanie, pukanie itp" ???? przeciez kiedys trzeba odpoczac, przed nami caly tydzien pracy, wiec plssssssss
            • Gość: art Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.13, 00:14
              Jestem za ... już kiedyś było o tym wspominane ... cisza od godziny 22.00 do 7.00 w niedziele i święta.
              • Gość: heheh Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.13, 05:29
                Też dołączam się do prośby o ciszę w niedzielę! To wiercenie, ehhh...
                • Gość: gosc Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.13, 07:17
                  Uważam, ze w cywilizowanym świecie ogólnie powinno się uszanować ciszę między 22.00 a 7.00 w każdy dzień, nie tylko w niedzielę i święta.... a w niedzielę i święta odpuścić sobie remonty. Jest to tak oczywiste, że człowiek musi odpocząć i nabrać energii na kolejny, pracowity tydzień...
                  • Gość: .... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.ists.pl 11.03.13, 12:00
                    ja po calym tygodniu przemeczenia majac nadzieje ze sie wyspię , w sobotę o godz 6.02 spać już nie mogłam bo nasi nowi sąsiedzi wiercili sobie ścianę :) HELP! tutaj juz mieszkaja ludzie i nie mozna sobie pozwalać na robienie hałaśliwych rzeczy kiedy tylko się ma na to ochotę!
                    • Gość: m2l Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.13, 19:25
                      Zwłaszcza ze wspólnota pisała o odstąpieniu od ciężkich prac od 8-20 nawet cos tam po grozili, my się tego trzymalismy a niedziele całkowicie odpuszczalismy temat bo bez przesady. Choć pewnie i tak nic nasze prośby nie dadzą, no chyba ze mamy mądrych i inteligentnych sąsiadów!?
                      • Gość: art Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.13, 19:34
                        Było pisane aby nie hałasować w godzinach nocnych i Święta ... Szanujmy się na wzajem i pamiętajmy, że wiele osób już mieszka i często z małymi dziećmi ... Trzeba mieć troszkę wyobraźni i nie tłuc się samemu lub zlecać prace tego typu. Jak ktoś nie ma wyobraźni, to niech sobie uświadomi, że sam może kiedyś być w takiej sytuacji, gdy nie będzie mógł odpocząć lub uśpić dziecka. Zamiast pukać po ścianach, trzeba się puknąć w głowę :)
                        • Gość: gosc Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.13, 20:37
                          swiete slowa art :D
                          • Gość: .... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 07:28
                            Trzebaby coś też zadziałać w sprawie parkowania przed bramą wjazdową i zaraz za nią, to jest trudne do wytrzymania, czemu Bryksy jako zarząd naszej wspólnoty nic z tym nie zrobi? Kiedy jest zebranie wspólnoty? wie ktoś? miało być w marcu podobno, i miał się zmienić zarząd wspólnoty. Trzeba na zebraniu to załatwić.
                            • Gość: art Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 11:31
                              Zarząd jest jaki jest ... Bryksy mogą zwyczajnie nie dostrzegać tego problemu, bo tu nie parkują i nie przeciskają się przez bramę ... To My musimy sami dbać o siebie i to My musimy zgłaszać tego typu rzeczy ... do Zarządu ...
                              • Gość: ... Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.13, 12:50
                                Może zwyczajnie wystarczy kilka godzin doszkolenia kierowcy na placu manewrowym i bedzie po kłopocie....
                              • Gość: hurra Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 02:27
                                Problem parkowania jest w zasadzie wzdłuż ulicy Bochenka - nie tylko nasz podjazd. Straż miejsko-biznesowa od czasu do czasu się pojawia, ale jak kiedyś zauważyłem, 'klientów' nie brakuje. Co do parkujących pod naszym blokiem to mogą to być samochody ekip remontowych, odwiedzających szpital.
                                A co robicie, kiedy ktoś przyjeżdża do Was w odwiedziny, to gdzie zostawia samochód?
                                Swoją drogą nie rozumiem dlaczego nie dało się zrobić wjazdu do naszego bloku na wprost bramy, tak, żeby uniknąć tego zakrętu. Ktoś tu coś namieszał zapewne.
                                ART: co rozumiesz pod hasłem 'To My musimy sami dbać
                                > o siebie i to My musimy zgłaszać tego typu rzeczy'
                                • Gość: newsy Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 18:31
                                  www.parkiet.com/artykul/1285065.html
                                  Informacja dotycząca inwestycji budowlanej Cracovia Property sp. z o.o.
                                  Podstawa prawna
                                  Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
                                  Zarząd Black Lion NFI S.A. informuje, że w dniu 5 października 2012 r. otrzymał informację od spółki zależnej Cracovia Property Sp. z o.o. (dalej "Cracovia Property", "Spółka") o istotnych zdarzeniach zaistniałych w toku prowadzonego procesu budowlanego. Zgodnie z przekazanymi informacjami, Cracovia Property uzyskała prawomocne decyzje o warunkach zabudowy dla dwóch obszarów inwestycji znajdujących się na działkach posiadanych przez Spółkę, zlokalizowanych w Krakowie przy ul. Bochenka 12.

Na bazie uzyskanych WZiZT możliwa jest realizacja obiektów mieszkalno-usługowych o łącznej powierzchni użytkowej ok. 36,0 tys. m2 wraz z 8,6 tys. m2 powierzchni garaży. Jednocześnie Cracovia Property złożyła wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy dla kolejnego obszaru, obejmującego szacowane 13,0 tys. m2 p.u. oraz 3,0 tys. m2 powierzchni garażowej.

Po uzyskaniu aktualnie rozpatrywanej decyzji o warunkach zabudowy na bazie wspomnianego wyżej wniosku, Spółka planuje złożyć wnioski o WZ dla kolejnych obszarów inwestycji. W ramach tego etapu planowana jest budowa obiektów o przeznaczeniu komercyjnym (usługowym, biurowym i handlowym) o szacowanych parametrach obejmujących 23,7 tys. m2 p.u. i 6,5 tys. m2 garaży.

W związku z tym, na bazie otrzymanych decyzji WZiZT oraz posiadanych przez Spółkę koncepcji zabudowy, Zarząd szacuje potencjał powierzchni użytkowej budynków na ponad 72,7 tys.m2 (nie licząc powierzchni garaży).
                                  • Gość: .... Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 13:00
                                    Jak ktos ma juz akt notarialny to niech sie domaga uczestnictwa w postępowaniach administracyjnych na działkach sasiednich. Tylko w ten sposób mozemy miec wpływ na to co sie obok nas planuje :)
                                    • Gość: mal.3 Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 16:19
                                      Zaczniemy wielki płacz jak nas już całkowicie zamurują!
                                      • Gość: heheh Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 18:44
                                        No tak, jeszcze o "Pogodnych Tarasach" nikt nie wspomniał, też przy Bochenka inwestycja :-)
                                        • Gość: ,,, Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 19:52
                                          nikt nikomu nie zabrania budowac , niech sie to odbywa na zdrowych zasadach, na Bochenka natomiast urzędnicy nie myslą o przepustowosci tej ulicy, oraz o parkingach
                                          • Gość: mal.3 Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 08:24
                                            Ponieważ jest w tej okolicy brak tych zdrowych zasad,należałoby się temu przeciwstawić,uświadomić to tym "urzędnikom",może są pozbawieni tego zdrowego myślenia.
                                            • Gość: hehehe Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 22:29
                                              Widziałem dziś karteczkę w windzie o "zakazie" uciążliwych robót w określonych godzinach, no i wszystko by było ok, poza tym, że z tej karteczki wynika, że "wiercić" można również w niedzielę - tylko pytanie, czy do 20.00 czy do 22.00? Bo jak ocenić czy to wiercenie jest "szczególnie uciążliwe"? Dla mnie jest a dla mojego sąsiada? :-(
                                              • Gość: art Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.13, 09:07
                                                Pojęcia uciążliwych prac i życia społecznego są określone. Jak ktoś mieszkał wcześniej w domu jednorodzinnym, to sprawy mają się troszkę inaczej. W blokach - wyglądają niestety inaczej.
                                                Po 20.00
                                                Wiercenie - nie,
                                                Kucie - nie,
                                                Stukanie młotkiem - nie,
                                                Odbijanie piłeczki tenisowej - nie,
                                                itp itd... ogólnie, można się połapać - tak sądzę ...
                                                Po 22.00 - ogólnie rzecz ujmując należy zachowywać się ciszej ... przyciszyć radio, telewizor, zmniejszyć basy na głośnikach - niestety :(
                                                nie wrzeszczeć (bo sąsiadów mało obchodzą sprawy innych),
                                                itp itd .... ogólnie, można się połapać - tak sądzę ...
                                                pamiętajmy, że w blokach dźwięki dobrze się "niosą" ... :/
                                              • Gość: art Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.13, 09:35
                                                Pani / Panie "hehehe" - relatywizowanie Świata jest pozytywne i twórcze ... ale bywa uciążliwe ... każdy, kto wdaje się w tego typu dysputy, powinien mieć tego świadomość ... ;)
                                                • Gość: gosc Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.13, 11:29
                                                  Zgadzam się z wytycznymi Arta, a tak naprawdę czasami wystarczy jedynie pomyśleć co wypada a czego nie. Albo odwrócić rolę jakbyśmy się czuli gdybyśmy chcieli wieczorem odpocząć w domu a tu ktoś zaczyna wiercić po 20.00... chyba kiepsko. Jeżeli tyle osób ma z tym problemy możemy wywiesić karteczkę z większością opcji co można a czego nie można robić po 20.00 i 22.00 i parę słów o hałasowaniu w niedziele, ale tak jak mówię wystarczy ruszyć szare komórki.
                                                  • Gość: hehehe Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.13, 20:36
                                                    Znak zostanie umieszczony jutro, najpóźniej pojutrze :-)
                                                  • Gość: mal.3 Re: Zakaz parkowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 21:38
                                                    jaki znak?
                                                  • Gość: hehehe Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 07:47
                                                    Z tego co zrozumiałem, to będzie znak zakazu parkowania przed bramą wjazdową. Nie wiem czy zauważyliście Państwo, że juz słupek stoi. Nie chcę przekręcać, ale podobno mają też postawić znaki zakazu parkowania na długości całej ulicy.
                                                  • Gość: .... Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 07:59
                                                    Najwyższy czas, bo na głupotę nie ma innej rady. Tylko ciekawe czy będzie ten znak przestrzegany ?
                                                  • Gość: gosc Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 08:27
                                                    Moze w koncu bedzie porzadek. A jak ktos nie bedzie przestrzegal, to prosta sprawa. Panowie chętnie przyjadą i wystawia pare mandatów.
                                                  • Gość: ... Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 11:47
                                                    Tak samo powinni ustawic znak zakaz postoju przynajmniej z jednej strony wzdłuż ul.Bochenka bo cięzko się wyminąc w dwa auta jak po obu stronach stoją zaparkowane auta.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 16:06
                                                    Po co Ci znak zakazu parkowania? Już teraz możesz dzwonić na straż miejską jak Ci przeszkadza takie parkowanie z uwagi że zaparkowane auta nie zostawiły 1,5 metra na chodniku dla pieszych, lub że auta stoją zaparkowane za blisko skrzyżowań. Więc jeśli komuś to naprawdę przeszkadza wystarczy telefon...nie trzeba czekać na znaki :)
                                                  • Gość: .... Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.13, 14:54
                                                    Oj robi się ciasno z parkowaniem, aż strach się bać hehehehe
                                                  • Gość: ... Re: Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 14:56
                                                    Proponuję dla naszej wygody postawić jeszcze znak zakazu postoju na parkingu wzdłuż miejsc parkingowych....
                                                  • Gość: mal.3 życzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 16:05
                                                    Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
                                                    pełnych wiary, nadziei i miłości.
                                                    Radosnego, wiosennego nastroju,
                                                    serdecznych spotkań w gronie rodziny
                                                    i wśród przyjaciół
                                                    oraz wesołego "Alleluja":)
                                                  • Gość: .... Re: Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 18:12
                                                    oj cos mi sie wydaje ze parkujesz czesto w bramie wjazdowej hehehe
                                                  • Gość: .......... Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.13, 12:02
                                                    Mimo ustawionych znaków dalej stały wczoraj auta, ale zdecydowanie mniej. :)
                                                  • Gość: ....... Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.13, 13:20
                                                    Wy wszyscy to jesteście jak ta banda p.... z sejmu. Zajmujecie się tylko pierdołami....
                                                  • Gość: ... Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.13, 13:25
                                                    aleś strzelił, jak kulą w płot, co mają wspólnego nasze "pogaduchy na forum" z "naszym" sejmem, ni przypioł ni przyłatał. buhahahahah
                                                  • Gość: hehehe Re: Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.13, 16:30
                                                    Zdrowych, pogodnych i radosnych Świat wszystkim Sąsiadom życzy sąsiad :-P.
                                                  • Gość: ... Re: Zakaz parkowania IP: *.centertel.pl 30.03.13, 16:33
                                                    Dzięki
                                                  • Gość: hurra Re: Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.13, 11:05
                                                    Bardzo mili sąsiedzi!
                                                    Mam do Was wielką prośbę :)
                                                    Rozumiem, że wyznaczone przez administrację darmowe miejsca parkingowe są szerokości malucha, ale raczcie z łaski swojej kontrolować otwieranie drzwi swoich aut, tak, ażeby nie obijać sąsiadujących.
                                                    Następnym razem ja nie będę się przejmował i będę walił po drzwiach zamiast spinać się podczas wychodzenia.
                                                    Dziękuję
                                                  • Gość: ... Re: Zakaz parkowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.13, 15:16
                                                    Ale nr z tymi znakami, toż przecie administracja powinna złożyć wniosek o zatwierdzenie w "Zespole inżynierii ruchu" a dopiero później ustawiać znaki. Wniosek powinnien zawierać projekt organizacji ruchu sporządzony przez "drogowca" ktory zna sie na rzeczy. Trwa podobno dochodzenie kto ustawił znaki hehehehe
                                                  • Gość: m1 Re: Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 18:23
                                                    "hehehe" i idioci dalej staja na przejezdzie, toz to dopiero yntelygenci
                                                  • Gość: sasiad Re: IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 09:36
                                                    pozdrowienia swiateczne dla sasiadów : smacznego wszystkim :)
                                                  • Gość: K Re: Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 21:53
                                                    Być może masz rację, ale życzę powodzenia w szukaniu miejsca jak już wszyscy się wprowadzą. Jeśli nie posiadasz miejsca w garażu - gwarantuję, że będziesz się cieszył jak dziecko jak po 20tej znajdzie się "dziurka" właśnie wzdłuż miejsc parkingowych. Teraz jeszcze jest spokojnie, ale potem czarno to widzę...
                                                  • Gość: gosc_m2 Re: Zakaz parkowania IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.13, 19:19
                                                    Będą jaja bo brama garażowa wiecznie się zawiesza. Ludzie nie kupujcie tam lepiej, jak widzę co sie tak dzieje to jest jakaś jazda, mój znajomy ma tam mieszkanie i mówi że co jakiś czas nie może wyjechać z garażu hahaha, no jazda. Będzie ciekawie jak ktoś będzie musiał pilnie jechać np do szpitala czy do pracy i przez takie coś straci albo prace albo część zdrowia.

To jest super temat dla jakiegoś portalu, albo dla rzecznika krakowskiego. Współczuje kolego drogi, pozdrawiam Tasior
                                                  • Gość: pestka Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.13, 19:43
                                                    Byłam ostatnio u kolegi na bochenka i mówił że fajnie mu się mieszka. Sąsiedzi sympatyczni, cicho, spokojnie. Jak na mój gust to budynek całkiem ładnie wygląda. Klatki schodowe fajne kolorowe. Ja bym się nie obraziła tam mieszkając :D
                                                  • Gość: obserwator Re: IP: 62.233.210.* 24.04.13, 13:22
                                                    Szkoda że forum wewnętrzne nie jest dostępne dla wszystkich, myślę że szybko zmieniłabyś zdanie :P. CO do budynku nie jest najgorzej to prawda, fajnie jest z samego rana jak ptaszki śpiewają, jest sporo plusów dzięki którym nie patrzy się na minusy i fuszerkę jaką miejscami tam wykonano
                                                  • Gość: eko-spoko Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.13, 10:44
                                                    yo ziomale ... jest szansa na załatwienie tematu...
                                                    tnrop.most.org.pl/dolina-drwinki-umiera
                                                    wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/dokument-dotyczacy-zmian-w-zagospodarowaniu-przest,1,5542779,region-wiadomosc.html
                                      • Gość: .... Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.13, 12:51
                                        Swego czasu aż chuczało od protestów na tym forum oraz na forum wewnętrznym Malw III na temat zabudowy na parkingu koło szpitala (nawet telewizja była wzywana) a tu sie okazało że wz-ka została wydana w lecie 2013. Ktoś powiesił jej fragment na tablicy koło pażdziernika i wszystko ucichło. Czyli już wszystkim to pasuje że powstanie wieżowiec między "14" a szpitalem? Nie wiem czy to prawda ale zarząd "14" jak pisał pisma w trakcie postepowania, to po wydaniu decyzji nie zlożył odwołania. Czemu? nikt nie wie i wszyscy siedza cicho. Śmierdząca sprawa ?
                                        • Gość: żart???? Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.13, 12:54
                                          to może trzeba złożyć zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestpestwa hahahaha
                                        • Gość: Bogdan Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.enova.pl 12.11.13, 13:07
                                          Niestety Zarząd wspólnoty nie odwołał się od tej decyzji, co uważam za wielki błąd, Zarząd nie konsultował tego jednak z mieszkańcami. Nie wszyscy siedzą cicho, mam nadzieję, że to się tak nie skończy.
                                          • Gość: sąsiad Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.13, 07:30
                                            Jak to sie nie odwołał???? to kardynalny błąd, przecież zarząd wiedział jak bardzo wszystkim na tym zależy !!!! to zakrawa na kpinę, to skandal. Bogdan mam nadzieję że coś robisz w tym temacie, chociaż nie wiem czy to już nie jest za późno :(
                                            • Gość: Bogdan Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.enova.pl 13.11.13, 11:00
                                              Też tak myślę, ale nie wiem co możemy jeszcze zrobić, przydałby się jakiś prawnik. W zasadzie wydaje mi się, że Zarząd przekroczył swoje uprawnienia, bo budowa bloku na sąsiedniej działce wydaje się szczególnie istotna dla mieszkańców, a więc jakiekolwiek decyzje w takiej sprawie wydają się wykraczać poza tzw. "zwykły zarząd", w ramach którego Zarząd może podejmować samodzielnie decyzje. Decyzja o odwołaniu się lub nie od WZ-tki zasadniczo chyba powinna być przegłosowana, a nie była. Wydaje się więc, że z naszego pkt widzenia moglibyśmy to nawet zaskarżyć do sądu, ale nie wiem, czy to może mieć jakiekolwiek konsekwencje dla decyzji miasta, mało tego, na odwołanie się od decyzji naszego Zarządu też jest jakiś termin, chyba ok. 6 tygodni, a przecież minęło już bardzo dużo czasu.
                                              Przekazałem tylko ustnie członkowi Zarządu, że zawalili w tej kwestii strasznie, ale chyba trzeba podjąć dalsze kroki, jakieś oficjalne pismo do nich. Sam i tak nic nie zrobię, więc jeśli ktoś się ze mną zgadza, to proszę pisać do naszego Zarządu, niech oni się martwią co z tym zrobić, skoro zawalili na własne życzenie. W sumie do Miasta tez można spróbować, że nie byliśmy poinformowani na czas o wydaniu decyzji przez nasz Zarząd, nie mogliśmy się odwołać, a Zarząd nie reprezentował opinii wszystkich w tej sprawie.
                                              • Gość: sasiad Re: Cracovia Property Black Lion NFI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.13, 12:31
                                                Zarząd wiedział , że mieszkańcy są przeciwko i chcieli odwołania od decyzji, wiec powinni podjąć decyzje o odwołaniu nie czekając na zebranie i głosowanie (tak samo jak podjęli decyzje o nieodwoływaniu sie bez głosowania). Ja chyba jednak przygotuje doniesienie gdzie trzeba.
    • Gość: ktosik z tąt Fiber Power 15 Mb/s z UPC IP: *.imsmultimedia.eu 06.05.13, 22:21
      Witam, czy ktoś z Was ma Fiber Power 15 Mb/s z UPC i jest zadowolony ??? Proszę o komentarz, jeśli ktoś coś może na ten temat.
      pozdrawiam z zagrzybiałej 18 nastki ...
      • Gość: bryksy-never ever Re: Fiber Power 15 Mb/s z UPC IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 19:19
        Ja mam - jest ok. szalu nie ma, ale dziala bez zarzutu.

pozdro z M3
        • Gość: ktosik z tąt Re: Fiber Power 15 Mb/s z UPC IP: *.imsmultimedia.eu 08.05.13, 23:05
          Dzięki za info, zastanawiam się nad UPC, chodzi mi tylko o sam net, jak sprawdzam IMS Multimedia na test łącza to mi pokazuje poniżęj 1Mb/s bardzo często (mimo , że mam w abonamencie 4Mb/S), mam nadzieję , że Upc jest pod tym względem lepsze, i jak zakupię Fiber Power 15 Mb/s to i tak to będzie o wiele lepiej , ciekawe jaka jest średnia prędkość łącza Fiber Power 15 Mb/s z UPC np wieczorami, testował ktoś to ??? IMs Multimedia wypada bardzo cienko, filmów on line nie da się oglądać przy tym , abonament mam 4Mb/s , już przy tej prędkośći łącza powinno śmigać, jak zarzucam test ( test-lacza.pl/ ) to wyskakuje upload 0,58 Mb/s , dowload 0,61 Mb/s, na youtubie filmiki prawie nie idą nawet na 240p !!! I tak jest ciągle, zlewają mnie i ciągle obiecują , żę technicy się tym zajmą ,Masakra
          pozdrowienia
          • Gość: heheh Re: Fiber Power 15 Mb/s z UPC IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 05:39
            Ja kiedyś miałem 15 MB/s z Aster/UPC i było ok. Obecnie mam 30 Mb/s z UPC WiFi i jest super. Wszystko śmiga. Czasem zerwie połączenie max na 5-10 sec., ale wraca do normy i zdarza się to co kilka dni. No i plus taki, że kable po mieszkaniu nie latają. Internet+TV 147 kanałów chyba za 105 zł/mies.
            • Gość: UPC Re: Fiber Power 15 Mb/s z UPC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.13, 15:38
              Mam internet od UPC chyba od 10 lat ... wszystko na kabelkach (bez WiFi) śmiga ładnie od świtu do świtu :) Żadnych przerw, awarii itp ... żadnych spowolnień down/up-load. Jestem do tej pory w szoku ... tylko, że troszkę kosztuje... jak się korzysta z sieci mało nałogowo, nie grywa namiętnie on-line i nie ogląda filmów on-line, to szkoda kasy - lepiej mieć AERO2 za darmo :) jak się ma szybkie łącze z UPC to trzeba też pamiętać aby mieć w miarę dobry sprzęt - strumień danych przeleci ale przetwarzanie będzie masakryczne i tak się nie zagra / nie oglądnie i tylko będzie radość z zasysania (jak czyjś serwer pozwoli na tak duże prędkości pobierania :)
              • Gość: ktosik Re: Fiber Power 15 Mb/s z UPC IP: *.imsmultimedia.eu 09.05.13, 20:51
                Ok , dzięki za informację i szybkie odpowiedzi, chyba się zdecyduję w końcu na to UPC, bo mieć IMs Multimedia i chodzić do kontynentów na wifi gdy pilnie potrzebuję coś wysłać - to mnie nie bawi .
                pozdrawiam
                • Gość: kierownica Korki na wyjazdach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 09:34
                  Czy ma ktoś jakieś spostrzeżenia jak zrobić coś aby nie tworzyły się rano gigantyczne korki na skrzyżowaniach wokół osiedla??? Wyjazd rano do pracy to masakra!!!
                  • Gość: też kierowca Re: Korki na wyjazdach IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 21:33
                    Najlepiej nie zgłaszać na straż miejską wszystkich parkujących wzdłuż bochenka :P Pamiętam czasy jak nikt nie parkował wzdłuż bochenka, było naprawdę łatwo przejechać i nie trzeba było się zastanawiać które lusterko urwę podczas przejazdu... Teraz to ciężko nawet wyjechać z pod bloku na Bochenka bo parkują tak blisko skrzyżowań że nic nie widać i tylko czekać jak zaczną tu przyjeżdżać i wymuszać dzwony, bo łatwiejsze miejsce na odszkodowanie to trudno...
    • Gość: kierownik Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.imsmultimedia.eu 14.05.13, 21:51
      oj będzie się naprawdę działo jak już wszyscy niedługo zamieszkają nowe pobudowane i te budowane jeszcze bloki na Bochenka, łatwiej chyba będzie wyjechać na wielicką przez kozłówek bo tam wstrzymują ruch wcześniejsze światła niż wyjechać tu na ruchliwą łużycką, teraz już jest przerąbane ale myślę , że mieszkańców nam się jeszcze podwoi, niech tylko oddadzą do użytku wszystko to co jeszcze budują ...
    • ane-mon Budowa myjni 15.05.13, 19:48
      Witam,
      dotarła do mnie informacja, że na działce naprzeciwko (gdzie obecnie stoją garaże blaszaki, między szkołą a tym domkiem jednorodzinnym) planowana jest budowa myjni 4stanowiskowej (podobno 24h) wraz ze stanowiskami odkurzaczy i i zapleczem technicznym. Pomyślałam, że zainteresuje sąsiadów ta informacja - sąsiadów gdyż piszę z bloku przy Podedworze 20a.
      • Gość: radny-nieporadny Re: Budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 10:31
        To już są jakieś jaja... gdzie są radni dzielnicy, którzy obserwują jak zabudowywana jest nasza okolica i pozwalają na dalszą zabudowę!!! Pieprzony motylek / glizda jest pod ochroną i nie pozwala się na duże inwestycje a człowieka to można zabudować, zakorkować, zasmrodzić, napromieniować antenami, zagłuszyć??? Komuś coś nie pomyliło???
        Jeden z drugim właścicielem inwestycji nie będzie mieszkał w tej okolicy, więc te sprawy ich nie dotyczą. Wyjdą sobie na zaciszny ogród i odetchną świeżym powietrzem. Ale my tu kur... mieszkamy!!! Tu żyjemy, tu dorastają nasze dzieci!!! Interweniujmy w tym temacie!!! Zadzwońmy, napiszmy maila do radnego - niech coś robią!!!
        • Gość: mieszkaniec Re: Budowy IP: *.imsmultimedia.eu 16.05.13, 21:58
          tu jest już takie bagno, że wstrzymanie jednej inwestycji nic nie pomoże, byłem jednym z pierwszych w tych blokach, wtedy nie wyobrażałem sobie , że tu nagle zrobi się taki syf, korki, smród, brak przedszkoli, złobków, sklepów, chodników, parków, i ten hałas z Kontynentów... żyć się tu nie chce, tylko jest przecież ten pieprzony kredyt, co robić ?
          • Gość: złocisz Chała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 15:01
            I ałłaaa... współpraca w administratorem - boli ... po kieszeni i po nerwach.
            Trudności z uzyskaniem informacji o kosztach, brak wglądu do umów ... jedna wielka tajemnica za dużą kasę za administrowanie. Kto jeszcze miał jakieś ciekawe doświadczenia z TBS Małopolska niech pisze.
            • Gość: .... Re: Chała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.13, 07:33
              I co otrzymujemy za tę dużą kasę? ciągle zepsuta brama wjazdowa, dzisiaj znowu otwiera sie tylko połowa, ciągle zepsuty zamek w bramce wejsciowej itp. Pytanie do Zarządu i administracji : czy nie nadszedł czas aby wykonawca wymienił bramę? czy będziemy musieli sami to zrobić za własną kasę jak minie gwarancja? Niech się Zarząd weżmie do roboty prosze......
              • Gość: admin_malwybochenk Re: Chała IP: 62.233.210.* 28.05.13, 10:12
                niestety na razie to wygląda tak że odpowiadają nam jak chcą, mnie do dziś dnia nie naprawili zgłoszonej usterki(mija 4 ty miesiąc), jednak chcąc nie chcąc muszę na razie tam mieszkać szkoda że tak się podchodzi do klienta.

Na malwybochenka.pl umieściłem telegraficzny skrót dla gości tematów z wewnętrznego forum, jeśli będzie zapotrzebowanie chętnie dodamy szczegóły
                • Gość: hehehe Re: Chała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.13, 14:46
                  4 miesiące? to jeszcze poczekasz, ja już czekam chyba 8 miesiąc i cisza :-(.
                  • Gość: zmarzluch Re: Chała IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 05:15
                    a może by tak centralne włączyli łaskawie? :-P
                    • Gość: MPEC Re: Chała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 09:15
                      Jak wspólnota będzie chciała to włączymy. Ciepło produkujemy cały rok. Nie jesteśmy duchami świętymi żaby wam w myślach czytać.
                      • Gość: hehehe Re: Chała IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 22:21
                        w myślach czytać nie musicie, wystarczy nam jak przeczytalibyście ile wskazuje termometr na zewnątrz. Rozumiem, że jak będzie -10C to też nie włączycie, jak was nikt o to nie poprosi? :-P
      • Gość: myjna samochodwa Re: Budowa myjni IP: *.messagelabs.net 26.06.13, 09:52
        Trzeba może zapytać się mieszkańców Kurdwanowa, jak to zrobili.
        Pewnie to ten sam inwestor. Spróbował na Kurdwanowie, nie udało się.
        Więc próbuje tutaj...

Mieszkańcy zablokowali budowę myjni

krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,10182231,Mieszkancy_zablokowali_budowe_myjni.html
        • Gość: ... Re: Budowa myjni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.13, 14:10
          A ja bym chciał mieć blisko myjnie samochodową...:P
          • Gość: bugas Re: Budowa myjni IP: *.imsmultimedia.eu 30.06.13, 00:56
            masz przecież blisko, masz na łużyckiej, tuchowskiej, po cholere Ci w domu , wiesz jak tam dresole przyjadą o 1.00 to będą się darły ??????? Myjnia to będzie duży hałas, tak jak Kontynenty Cafe, , no ale wiedzą tylko o tym Ci , co mieszkają od ich strony....
            • Gość: mal.3 tvp Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 15:14
              Na sobotę, 6.lipca godzina 10-ta,przed blokiem Bochenka 14, zapowiadane spotkanie z tvp. kraków w sprawie planowanych inwestycji w okolicach szpitala.Dla zainteresowanych link malwybochenka.pl/viewtopic.php?f=7&t=72
              • Gość: myjna samochodwa Re: tvp Kraków IP: *.messagelabs.net 05.07.13, 12:34
                Tu będzie myjnia. Jeśli nie zareagujemy w porę.

maps.google.pl/maps?saddr=50.012155,19.976097&daddr=Adama+Bochenka,+30-693+Krak%C3%B3w&hl=pl&ie=UTF8&sll=50.012138,19.976334&sspn=0.000803,0.003176&geocode=%3BCVwWKRDss7ktFQAd-wIdu8swASntdRxDQUMWRzG95KjvWi5Kxg&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=19&z=19
                • Gość: mal.3 myjnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 15:56
                  Coś więcej.
                  Czyj to plac?
                  Kto inwestor?
                  • Gość: mal.3 Re: myjnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 16:30
                    piszcie na dostępnej stroniemalwybochenka.pl/viewforum.php?f=7 w temacie,telewizja w naszej sprawie.
                    • Gość: mal.3 usługi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 22:40
                      mam nieoficjalną informację ,z kół zbliżonych do informacyjnych/jedna pani drugiej pani/ że,w malwy 14 mają powstać,zgodnie z oczekiwaniami części mieszkańców,bar na parterze,sklep spożywczo monopolowy całodobowy na piętrze szóstym, a na ostatniej kondygnacji nocny klub bilardowy,ja myślę że to nie jest prawda.Ale kto to wie,miało bloków koło szpitala nie być a będą/ta informacja od kompetentnego pana wygłoszona w telewizji/.
                      • Gość: myjna samochodwa Re: usługi IP: *.messagelabs.net 08.07.13, 11:04
                        To informacja z postępowania w sprawie przyznania WZ-tki dla sąsiadów graniczących BEZPOŚREDNIO z tą działką.
                        • Gość: hehehe ankieta zmiana admina IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 17:51
                          Cześć. Ogólnie się cieszę, że jest inicjatywa zmiany i osoby chętne do działania - za co dziękuje. Nie mniej jednak, żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę. Ja za mieszkanie o mniejszym metrażu (8m2) w Krakowie - spółdzielcze własnościowe - płacę tyle samo co tu. Po drugie proszę przeczytać akty notarialne, w których mamy zapisane, że przez rok mamy TBS - mus! Zmiany być prawnie nie może.
                          • Gość: Mariusz Re: ankieta zmiana admina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.13, 08:27
                            hehehe :)
    • Gość: hehehe Re: Malwy III ul. Bochenka - Odbiory mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.13, 05:30
      Czy u Was też nie działa nasze forum?
      • Gość: Bogdan Re: Malwy III ul. Bochenka - Odbiory mieszkań IP: *.enova.pl 08.11.13, 07:40
        Niestety nie działa, jak ktoś spotka Admina, to trzeba z nim porozmawiać, nie mam do niego namiarów.
        • Gość: gosc Re: Malwy III ul. Bochenka - Odbiory mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.13, 16:29
          A czy wiecie może co stało się w bloku przy bochenka 16? Chodzi o ten pożar...
        • Gość: sasiad Re: Malwy III ul. Bochenka - Odbiory mieszkań IP: 62.233.210.* 15.11.13, 14:41
          nie ma kasy na utrzymanie forum
          • Gość: Bogdan Re: Malwy III ul. Bochenka - Odbiory mieszkań IP: *.enova.pl 15.11.13, 15:47
            Forum malwybochenka chwilowo jest dostępne, proszę zainteresowanych o odpowiedź na post Admina w sprawie opłacenia serwera. Wydaje mi się, że dobrze byłoby się złożyć i je utrzymać.
            • Gość: mal.3 forum malw III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 16:45
              forum ponownie działa
              • Gość: sasiadka Re: forum malw III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.13, 07:24
                co z tego ze forum dziala skoro zarzad Wspólnoty ma to w ........ Miedzy innymi po to miało byc forum wewnetrzne żebysmy sie szybko komunikowali, a tu sie okazuje ze osoby od ktorych teoretycznie nalezałoby oczekiwac informacji (mimo wczesniejszych deklaracji) nie interesuja sie naszymi losami. Trzeba wybrac zarząd bo mam wrażenie że go wogóle nie mamy :(
                • Gość: ar Re: forum malw III IP: *.ds.zpu.uj.edu.pl 22.11.13, 10:44
                  Ja proponuje zwołać w tej sprawie zebranie. Myślę, że niekoniecznie odwoływać, ale na pewno dodać więcej osób do Zarządu. Zresztą pasowałoby zrobić głosowanie.
                  • Gość: mal.3 Re: forum malw III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.13, 22:54
                    Proponuję,załatwiajmy wszystkie sprawy na forum zamkniętym.Nie rozpraszajmy się po wielu miejscach.
                    • Gość: sąsiadka Re: forum malw III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.13, 11:23
                      Ale forum zamkniete jest podobno płatne?
                      • Gość: mal.3 Re: forum malw III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 18:53
                        Warunek to , być mieszkańcem 14-ki i się zalogować.
                  • Gość: sąsiadka Re: forum malw III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.13, 07:38
                    Ciekawe czy Zarząd zgłosił chociaż raz w ramach gwarancji koniecznosc naprawy bramy wjazdowej na parking??? Dzisiaj znowu zepsuta była :(
    • ane-mon Szukam aktywistów ;) 01.01.14, 15:04
      Trochę żartem ale i na poważnie. Mieszkam akurat przy ul.Podedworze ale myślę, by coś zdziałać to trzeba zjednoczyć siły. Chodzi o:
      * budowę wieżowca na parkingu przy szpitalu,
      * brak zagospodarowania ulicy Bochenka przy Malwach 18 i dalej koło dawnego Ganta i Krakoinu (zła nawierzchnia i brak chodnika),
      * niebezpieczna część ulicy Podedworze (od spółdzielni do ulicy Bochenka - zła nawierzchnia, brak chodnika),
      * fatalna organizacja ruchu przy ulicy Bochenka.
      Ja w tej sprawie rozmawiałam już z radnymi (totalna niemoc, twierdzą że są tylko od opiniowania projektów, radzili udać się do Kośmider) oraz pisałam do ZIKiTu (jedynie co napisali, to że chodnik powstanie w latach 2014/15 na działkach 316/25 i 316/19. Wiem, że powstało też forum Malw 14 ale nie mam do niego dostępu - gdyby ktoś miał to proszę o przekazanie tej informacji.

• Gość: mal.3 Re: Szukam aktywistów ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.14, 16:14
        Można wejść na forum otwarte malwybochenka.pl
        zjednoczenie sił graniczy z cudem
        • Gość: Damian Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 23:23
          Witam,
          Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w budynku nr 14. Chciałem poprosić o opinie na temat samego wykonania mieszkań, czy słychać karetki wjeżdżające/wyjeżdżające do/z szpitala, jak finalnie wygląda sprawa z zabudową parkingu przy szpitalu ( powstaną tam budynki 13 piętrowe, czy jednak nie).
          Będę wdzięczny za wszystkie niuanse mieszkania przy Bochenka 14, bo jednak decyzja o zakupie mieszkania to dość ważna życiowa decyzja i nie chcę się "męczyć" za grube pieniądze.

Pozdrawiam.
          • Gość: mal.3 Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 18:03
            Kupno mieszkania to ruletka.
            Opinie są zawsze rozbieżne.
            Jak jest naprawdę można się dowiedzieć jedynie po zamieszkaniu.
            • Gość: Dawid Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 00:15
              Witam mieszkańców.

Mam dwa krótkie pytania - na jakie "kwiatki" ze strony developera, administracji i otoczenia można liczyć kupując mieszkanie w malwy III? oraz na jakim poziomie kształtuje się czynsz za mieszkanie ~54m?
          • Gość: mieszkanka Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 01:21
            mieszka się bardzo dobrze :) Karetek nie słychać wcale, wyciszają koguty jak tylko skręcają z sąsiedniej ulicy. Wiadomo, że jest kilka rzeczy do poprawy (np. admiinistrator budynku narzucony przez dewelopera), ale ogólnie jest całkiem OK.
            Pozdrawiam,
          • Gość: malwa Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 08:38
            Generalnie sie mieszka fajnie. W moim mieszkaniu zdarzyły sie niestety usterki, ale deweloper dość sprawnie je usunął. Na administracje tez nie narzekam. Parking przy szpitalu ma byc niestety zabudowany budybkiem wysokosci podobnej do bloku nr 14, niestety nikt z właścicieli mieszkań nie protestował, to mamy co chcielismy, nawet Zarzad Wspólnoty (mimo wczesniejszych deklaracji) nie złożył odwołania od decyzji w odpowiednim terminie, nie informując o tym mieszkancow, ani nie pytając o to.
            • Gość: Bogdan Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.enova.pl 17.01.14, 08:45
              Malwa - wielu mieszkańców protestowało zanim została wydana WZ (także w stosunku do innych działek), natomiast nie zostaliśmy w porę poinformowani o jej wydaniu, żeby się odwołać od tej decyzji.
              • Gość: malwa Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 08:57
                Jeśli Zarząd Wspólnoty nie został poinformowany o wydaniu decyzji to powinien złożyć wnisosek o przywrócenie terminu na złożenie odwołania, ale pewnie i tak nic nie zrobią. Taki jest urok wspólnot, że wszystko mają w ..... :) mimo że mieszkańcom na czym zależy.
                • Gość: Bogdan Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.enova.pl 17.01.14, 10:19
                  Znowu sprostowanie, niestety nasz Zarząd nie poinformował nas, mieszkańców o tym fakcie, a w zasadzie poinformował poprzez wywieszenie ogłoszenia na tablicy kilka miesięcy po wydaniu WZ, Zarząd został poinformowany we właściwym terminie o ile wiem. Długo im tego nie zapomnę...
            • Gość: mal.3 Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 11:43
              <malwa> szkoda że nie przyłączyłaś/ eś/ się w do wspólnego protestu kiedy był organizowany.
              Twoje stwierdzenie że "niestety nikt z właścicieli mieszkań nie protestował" jest nieprawdziwe.
              Protesty były pisemnie składane /od około dwóch lat/ do Urzędu Miasta i Dzielnicy Krakowa.
              Niestety to nasz zarząd nie złożył w odpowiednim czasie odwołania.
              A obecnie nie podejmuje nawet rozmów z mieszkańcami.
              • Gość: malwa Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.14, 14:19
                Jak to Zarząd nie rozmawia z mieszkancami? bo nie qmam za bardzo. Przecież to mieszkańcy wybrali Zarząd i mają obowiązek zdawac sprawozdanie ze swoich działań i działać w imieniu oraz w interesie członków wspólnoty.
                • Gość: newlokator Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.14, 21:14
                  niech ktoś napisze z mieszkańców bochenka 14, bo zostaliśmy nowymi współlokatorami:
                  malwy_bochenka@onet.pl , chętnie skorzystamy z doświadczenia mieszkańców na co warto zwrócić uwagę oraz chętnie podejmiemy jakieś inicjatywy jeśli będzie trzeba. Pozdrawiam Paweł
                  • Gość: mal.3 Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 18:23
                    czy ktoś wie dlaczego, pięć sprzedanych mieszkań w budynku 14 ,na stronie sprzedaży Bryksy otrzymało ponownie status < rezerwacja>?
                    • Gość: mal.3 Re: Kupno mieszkania w budynku nr 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.14, 14:30
                      wprowadzono poprawkę,czy prawidłową?
      • Gość: Stan Re: Szukam aktywistów ;) IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.14, 23:03
        Popieram Twoje postulaty, ale nie wiem jak mogę Ci pomóc.
    • ane-mon Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków 13.03.14, 22:09
      Witam,
      w temacie myjni już było. Niestety pan zaskarżył decyzję Prezydenta Miasta i Samorządowe Kolegium Odwoławcze ją uchyliło. W dniu 28 lutego 2014 zostało wszczęte postępowanie wyjaśniające w sprawie ustalenia warunków zabudowy dla tej myjni (przypominam 4stanowiskowa, lokalizacja koło domku jednorodzonnego).
      Ja akurat piszę z bloku przy Podedworze, ale zachęcam i Was do przeciwstawienia się temu pomysłowi.
      • Gość: mal.3 zabudowa okolic ulicy Bochenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.14, 17:48
        Urząd Miasta Krakowa Biuro Planowania Przestrzennego ul.Józefa Sarego 4 31-047 Kraków,wyłożył ponownie do wglądu w dniach 4.03 -14.04 2014r, projekt Zmian Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Miasta Krakowa.
        Zainteresowanych mieszkańców Malw bloki 18,16 i 14,proszę o wnoszenie uwag dotyczących pogarszania się standardów życia w związku z zagęszczaniem zabudową wysokimi blokami ,problemów komunikacyjnych i tym wszystkim co utrudnia życie w okolicach ulicy Bochenka i Parku Rzecznego Drwinki.Jest to obręb 61 Podgórze.
        • Gość: mal.3 forum wewnętrzne bochenka 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 10:20
          co się dzieje z forum dla 14-ki
          czy ktoś wie?
      • Gość: Mieszkaniec Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.15, 23:54
        Jaką macie temperaturę w swoich mieszkaniach? U mnie nawet jak grzejniki są ustawione na "5" to w mieszkaniu jest nie więcej niż 20stopni.. dziś byłem u znajomego na innym osiedlu, gdzie przy wyłączonym ogrzewaniu ma 23stopnie... jestem ciekaw jak to u was wygląda..
    • Gość: Kupiec Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.15, 13:53
      Witam Mieszkańców "14-tki"

Chcemy kupić mieszkanie w nowo powstającym bloku 14a. Układ mieszkania tego 68m. jest na przestrzał, czyli z widokiem na ul. Bochenka i na "park" i te ruiny.
      Mam pytanie czy te widoki na ruiny są ok, to znaczy czy można powiedzieć, że widzimy "park" (ogólnie, że to zieleniec)? Jest tam cisza? Nie smrodzą domy?
      Jaki jest czynsz za garaż? Jaką macie stawkę za mieszkanie i za garaż?
      Zadowoleni jesteście z mieszkania? Czy np. teraz wolelibyście kupić w tym dużym bloku Futureal, bo tam też są jeszcze mieszkania do sprzedania.
      • Gość: Bochenka14 Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.enova.pl 04.09.15, 14:38
        1. Największy problem to brak odpowiedniej ilości miejsc parkingowych.
        2. Cała ul. Bochenka to tor z przeszkodami, ciężko się poruszać, auta stoją wszędzie i robi się ruch wahadłowy, ciężko czasem wyjechać, albo wjechać na posesje.
        3. Ruiny wkrótce zostaną zabudowane więc o widoku "Parku" to można już zapomnieć. Podobnie ma być zabudowany parking przy szpitalu i cały teren wokół niego.
        4. Przy ewentualnym odbiorze bardzo dokładnie trzeba sprawdzić stolarkę okienną, bo u nas to jedno z najsłabszych stron mieszkania, podobnie jak barierki na balkonie. Wiejący z gniazdek wiatr i nieprzyjemne zapachy czasami, to dodatkowe niespodzianki.
        5. Wielkość grzejników wydaje się być za mała w stosunku do powierzchni pomieszczeń.
        6. Pęknięcia w każdym niemal pomieszczeniu, niby budynek jeszcze pracuje, ale u niektórych to nie wygląda na zwykłe osiadanie.
        7. Beznadziejnie rozwiązanie z daszkami nad balkonami na ostatnich piętrach - tłucze się deszcz i osadza śnieg.
        8. Im mniejszy blok, tym teoretycznie większa szansa na dogadanie się we Wspólnocie.
        • Gość: Kupiec Re: Malwy III ul. Bochenka Kraków IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.15, 22:50
          Dzięki za odpowiedź.
          A jak wyglądają czynsze? Tzn. jaka jest stawka za metr i ile wynosi czynsz za garaż? I ciekawa jestem ile kosztuje winda, tzn. czy jest liczona od osoby czy mieszkania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka