Dodaj do ulubionych

szkoła wyższa-u FRycza-wiecie cos?

IP: 62.179.36.* 16.03.02, 12:27
czy ktos z Szanownych Forumowiczow wie cokolwiek na temat krakowskiej szkoly
wyzszej im. frycza modrzewskiego na ul. Michalowskiego?????
oczywiscie chodzi mi o prywatne opinie a nie oficjalne ulotki:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Anja Re: szkoła wyższa-u FRycza-wiecie cos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.02, 13:27
      Ja się uczę w KSW, III rok. Generalnie - jest OK: dwa języki (angielski 3 lata,
      drugi rok); zajęcia są w piątki i soboty, na pierwszym i drugim roku były
      CZASAMI w niedziele. Wykładowcy z UJ, AE. Czesne - nie wyższe niż gdzie
      indziej; dziekanat przyjazny, babki się już wyrobiły, raczej wszystko wiedzą,
      pomogą; są stypendia socjalne, naukowe, jakieś koła itp. Jestem zadowolona, bo
      szkoła "rośnie", z roku na rok przybywa studentów; mają w planach budowę nowej
      siedziby na Zabłociu. Zajęcia są trochę porozpiepszane, np. w piątki w Hucie, w
      sobotę pół dnia na Zabłociu, a potem w centrum. Egzaminy - tylko pisemne (z
      języków mogą być ustne); ale naprawdę można sobie poradzić.
    • Gość: Muszelka Re: szkoła wyższa-u FRycza-wiecie cos? IP: *.louis.krakow.pl 31.12.02, 14:24
      Droga Koleżanko, jesli zależy Ci na poziomieszkoły, a raczej na poziomie
      Twojego wykształcenia to odpuść sobie tę przechowalnię, poza ładnymi nazwami
      kierunków nie oferują niczego co zaspokaja potrzeby nie-pół mózga, prymitywizm
      studentów z jakim sie spotkałam, brrrrrr.zastrasza, acha moja koleżanka z
      liceum, która nie wiedziała, że Batory był królem Polski studiuje tam prawo,
      więcej komentarza sobie oszczędzę, pozdrawiam!
      • Gość: on Re: szkoła wyższa-u FRycza-wiecie cos? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:44
        jesli chodzi o opinie ostatniej kolezanki potepiajacej KSW ( krwkowska szkole
        wyzsza) to sie nia absolutnie nie sugeruj ( prawdopodobnie miala zły dzien:))) )
        ja studiuje na KSW na drugimroku integracje i z z poziomem wszystko ok - tak
        na prawde to tylko od ciebie zalezy ile z tej uczelni wyniesiesz
        pozdrawiam na razie!
        markar80@poczta.onet.pl
    • Gość: ftw Student IP: 207.86.71.* 20.01.03, 22:13
      Witaj! ja tam studiuje wiec tez wiem cos na ten temat! Wszystko zalezy (jak
      pisala poprzedniczka) od tego czy chcesz sie czegos nauczyc czy
      sie "przechowac", bo szkola spelni te dwie funkcje dobrze.Nie nastawiaj sie za
      bardzo na nauke jezykow (sa dwa ale przynajmniej u mnie na niezbyt wysokim
      poziomie-moze bedziesz miala szczescie i trafisz na lepszego lektora). Kadra
      jest dobra i przynajmniej nie zawalaja czlowieka niepotrzebnym materialem zeby
      zrobic odsiew. Bedziesz musiala sie sama przekonac tylko wtedy juz bedzie
      troche za pozno! Powodzenia w wyborze.
      • Gość: Marta Re: Student IP: *.ruczaj.pl 20.01.03, 23:53
        hej, dzieki za podpowiedz co do jezyków, to jakie tam wybrac, które są dobrze
        prowadzone mysle o angielskim zaawansowanym i francuskim poczatkujacym
        • Gość: on Re: Student IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 07:43
          angielski zaawansowany prowadzi prawdopodobnie pani Biernat:)oblała mojego
          kumpla (alenie przejmuj sie gosc totalnie olewał cały system ) a z tego cowiem
          to narzuca wysoki poziom nauczania wiec masz mozliwosc nauczenia sie jezyka w
          dobrym stopniu ( nie na łatwizne) jeslichodzi o francuski to lektorat jest z
          taka młoda kobietką ale podobno jest ok i tez mozesz cos wyniesc NATOMIAST!
          JESLI CHCESZ UMIEC JEZYC NIEMIECKI NA KSW! TO nie traf do mlodego opalonego
          goscia który przed sesją wziaz grupe na piwo do knajpy ( i tak zaliczyli
          semestr) ;) trzymaj sie
          • Gość: toja Re: Student IP: *.ruczaj.pl 21.01.03, 14:16
            hej a ja myślałem że to Biernat jest od francuskiego
            • Gość: on Re: Student IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 09:35
              biernat ma lektoraty i z angielskiego i z franciskiego
              • Gość: hejka Re: Student IP: 157.25.122.* 22.01.03, 12:26
                bzdura, znam biernat osobiście, ona w ogóle nie zna angielskiego, jest
                romanistką. jeśli jest tam inna biernat to musi byc zbieżność nazwisk...czyli
                są dwie. ta o ktorej mowie jest niska blondynka ma ok 25 lat
                • Gość: WURST A studia magisterskie? IP: 141.2.208.* 24.01.03, 15:51
                  Czy na integracji europejskiej jest duzo ekonomii? Nie
                  znosze rachunkow.Jak wyglada sprawa z magisterka?
                  Uczelnia daje tylko tytul licencjata.
                  • Gość: z Re: A studia magisterskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.03, 20:02
                    Magisterskich studiów nie ma bo jeszcze nie trzeba było ich otwierać bo
                    dopiero w tym roku wyjdą pierwsi absolwenci z licenjatem
                  • Gość: on Re: A studia magisterskie? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 01:47
                    niestety - myslałem ze to typowo studia humanistyczne ( nie tylko ja) :) lecz
                    na pierwszymroku juz masz makroekonomie w drugim semestrze pierwszegoroku -
                    mikroekonomie - alespoko spoko wyklady z pierdolnietym Dr. Szumilakiem (
                    kumpel zdawał 5 razy u niego zanim zdał:)) szumilakto hawał gnoja i tylelecz
                    nim sie nie ma coprzejmowac ( zawsze dasie jakos zerznac lub zaliczyc a co do
                    magisterkito tylko prawo jest piecioletnie( magister) a np Integrachje mozna
                    kontynuowac napanstwowych ( uj AE) acha ))) zapomnialem wspomniec opanio
                    Swierczynskiej ( kobieta z cwiczen z ekonomi)- cudowna kobieta ! - nie da
                    nikomu " zginac"i nigdy nie tepi jest uosobieniem subtelnosci na prawde równa
                    babka

p.s. pani magister)) pozdrawiam pania gorąco

ogólnie KSW to szopka na kółkach ale poznałem tu kope fajnych ludzi ( w tej
                    kwesti sie nie zawiiodłem) a dla ambitnych informacja ze: na serio tylko od was
                    zalezy ile z tej uczelni wyniesiecie bo wyklady sa ciekawe tylko trzeba umniec
                    słuchac( chciec czasami:))) to chyba tyle czesc

markar80@poczta.onet.pl
        • Gość: Darek dzięki tej szkole zarobiłem dużo kasy IP: 1.5.* / 192.168.2.* 14.02.03, 13:58
          ciągle zgłaszają się do mnie osoby z tej szkoły z prośbą, żeby napisac im prace
          (oczywiście za kasę). na zalicznie. Teraz zaczyna się sezon na prace
          licencjackie (pierwsi absolwenci tej "szkoły".
          Moja opinia jest taka ; tego typu szkoły służą sprzedawaniu tzw. tytułu
          licnecjata, za który trzeba płacić tzw. czesne przez trzy lata.
          Większość "studentów" tej szkoły to rozumie i nie ma żadnych oporów, aby być
          konsekwentnym i kupować np. u mnie rozmaitego typu prace pisemne.
          I wszyscy są zadowoleni
          a) szkoła bo zapłącono jej czesne
          b) "studenci", bo kupują sobie tytuł licencjata,
          c) ja bo zarabiam ora zSkarb Państwa na rzecz którego płacę podatki.

Jedyna sensowna uczelnia w Krakowie to Uniwersytet Jagielloński. Tylko dyplom
          tej uczelni ma jeszcze jakąś wartość na rynku (oczywiście zdarzają się wyjątki).

Jakbyś chciała zamóić jakąś pracę pisemną 694 746 036

• Gość: sd Re: dzięki tej szkole zarobiłem dużo kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.03, 01:34
            a niby w UJ wszyscy ładnie sami piszą wszystkie prace.wszędzie tak jest
            • Gość: Darek Re: dzięki tej szkole zarobiłem dużo kasy IP: 1.5.* / 192.168.2.* 17.02.03, 13:13
              Zgadza się wszędzie tak jest (no prawie wszędzie...), ale lepiej jest sobie
              kupić dyplom licencjata płacąc za niego przez 3 lata tzw. czesne na UJ niż, u
              jakiegoś Modrzewskiego. Co UJ to UJ,a różnica w zapłacie za licencjata jest
              niewielka.
          • Gość: Zbigniew A na technicznych też piszesz?n/t IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 13:59
            • Gość: Darek Re: A na technicznych też piszesz?n/t IP: 1.5.* / 192.168.2.* 17.02.03, 15:27
              To zalezy co Cię interesuje. Moja specjalizacja to humanstyka, ekonomia, prawo.
              Jak wiesz zarówno na uczelniach technicznych takich jak AGH, czy Politechnika
              są takie kierunki jak zarządanie i marketing, więc myślę, że w tym zakresie
              mogę ci wszystko napisać. Czasami podejmuję się tematów stricte technicznych
              np. niedawno coś pisałem o zapłonie iskrowym w silnikach spalinowych. Po za tym
              mam kumpla, (dr Chemii)więc rónież i w tym zakresie mogę ci pomóc. Wszytsko
              zalezy od tematu, poziomu trudności itp. Zresztą moja reklama "Leci" codziennie
              w "Dzienniku Polskim" , w dziale nauka, pod hasłem, prace pisemne, pomoc, mozna
              to sprawdzić na stronach www "Dziennika Polskiego"
              (acha na Akademię Rolniczą też "skrobnąłem" kilka poważnych prac, głównie o
              agrturystyce)
              • Gość: Zbigniew Re: A na technicznych też piszesz?n/t IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 15:36
                Czyli Informatyka i Elektrotechnika odpada.
                • Gość: Darek Re: A na technicznych też piszesz?n/t IP: 1.5.* / 192.168.2.* 17.02.03, 15:47
                  Nie odpada, zalezy na którym roku jesteś, ale generalnie zawsze da się coś
                  załatwić.
                  Zresztą zapraszam na moją stronę www.panteo.prv.pl
                  uwaga nie szukaj ją przez wyszukiwarki (dopiera ją instaluję), lecz
                  bezpośrednio wpisz u góry, gdzie wpisuje się adres np. zamiast www.gazeta.pl,
                  wpisz www.panteo.prv.pl. Pozdrawiam
                  • Gość: on Re: A na technicznych też piszesz?n/t IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 10:52
                    napisałes jakiegos Modrzejewskiego? heh chlopie to wazna postac polskiego
                    odrodzenia a ty pisesz "jakiegos" proponuje ci troche poczytac bo cos kiepsko z
                    twoją podstawową edukacją - a co do KSW to pozbądz się schematów - bo dwie
                    literki "UJ" na papierze nie zrobią z ciebie "kogos lepszego"
                    synu zapamietaj ten cytat :" wykształcenie nie zawsze idzie w parze z wiedzą "
                    pa
                    • Gość: on re- do obywatela dariusza IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 11:09
                      ja bym sie do ciebie nie zgłosił z prosba o napisanie pracy z paru oczywistych
                      powodów :)):
                      1 napisałes " jakiegos modrzewskiego" heh:)) zakladam po tym ze masz dosc
                      mgliste pojecie o literaturze polskiej wiec watpliwa twoja kompetencja co do
                      pisania prac licencjackich! :)) no chyba ze pisesz prace ze scisłych tylko to
                      ok , zakladam ze pisesz prace przy duzej pomocy internetowej np. portal typu :
                      sciaga.pl , lub zwykle wyszukiwarki( jesli tak ) to znaczy ze twoja zwinnosc
                      umyslowa nie jest na wystarczjącym poziomie by pisac niebagatela!- prace
                      licencjackie!
                      a po 2: podajez telefon stacjonarny : pisanie prac zaliczeniowychza kogos to
                      dość " smierdzacy problem w polskiej rzeczywistosci" nie uwazasz ze "
                      grasz"nie ostroznie ? heh
                      mam tu jeszcze wiele wiele sprostowan co do twoich opin ... no nic tymczasem
                      zegnam pana " SPECJALISTE OD PISANIA PRAC LICENCJACKICH" HAHAHA
                      P.S. szkoda ze jeszcze nie podałes nazwiska :)) ( no wiesz w celu zapromowania
                      sie na KSW - jak chcesz to cie zapromuje )
                      pa
                      • Gość: Dariusz Re: re- do obywatela dariusza IP: 1.5.* / 192.168.2.* 28.02.03, 10:43
                        mogę ci podac nie tylko telefon, ale i adres
                        Rynek Kleparski 4/13, firma Panteon, TEL.2928380, tel. kom. 694 746 036 MOJA
                        STRONA WWW. (PRZEZ WP) WWW.PANTEO.PRV.PL, biuro@panteon.edu.pl
                        Uwaga na życzenie wystawiam rachunki VAT.
                        Mój NIP 677 - 199 - 80 - 92,
                        Regon 356565232.

Serwisy typu "Sciąga" są dobre dla podstawówek, choć również i dla tzw. wyższej
                        szkoły modrzewskiego też ujdzie,
                        Sredecznie pozdrawiam i zapraszam do korzystania z mooich usług
                    • Gość: Dariusz Dariusz do Gościa IP: 1.5.* / 192.168.2.* 28.02.03, 10:51
                      Niestety, ale wiekszość tzw. prywatnych szkół wyższych służy tylko jednemu;
                      dojeniu kasy z tzw. studentów. Przekonasz się o tym za jakiś czas. Cóz to jest
                      tzw. szkoła modrzewskiego, wynajęte kamienice, sale wykładowe w podstawówce, no
                      i profesorowie, ale nie z modrzewskiego, lecz z innych poważnych uczelni,
                      którzy poprostu chcą sobie dorobić. Na takim UJ mają skromny etat, a tu doją po
                      100, - 150 za godzinę od frajerów.
                      Masz mój telefon, zadzwnoń, pokażę ci około 200 prac mojego autorstwa.
          • Gość: marcin Re: dzięki tej szkole zarobiłem dużo kasy IP: *.krakow.pl 30.03.03, 20:46
            rozumiem darku, że skończyłeś UJ i jesteś z tego powodu bardzo dumny. pozwala
            ci to teraz chwalic się swoją wiedzą i ponadprzeciętną inteligencją. nawet nie
            osmielę się wspomniec o bystrości twojego umysłu i wrodzonej skromności.
            zechcij zauważyć jednak, że wraz z mlekiem matki nie wpoiłes sobie obiektywizmu
            i wszystkich mierzysz jedna miarą. to prowadzi do bardzo przykrych uogólnień.
            juz arystoteles mówił o prostocie ludzi uogólniających. ale to na pewno wiesz -
            skończyłeś UJ. a może ciągle studiujesz?

studiuje w KSW i NIGDY nie poprosiłbym ciebie o taka przysługę. dlaczego? z
            pewnościa tego nie potrzebuję jednak to nie jest przyczyną. jestem bowiem
            pewien, że robisz to fatalnie!!! skąd to wiem? skoro nie potrafisz zadbac o
            swój marketing i publicznie wygłaszasz takie opinie to z penościa masz również
            problemy z sensownym napisaniem czegokolwiek.

odpowiedz mi jeszcze ilu studentów skończyło UJ. ilu z nich prezentowało poziom
            niższy od studentów KSW? setki. czy to znaczy, że UJ jest złą uczelnią? NIE.
            trzeba tylko w mądry sposób wyciągac wnioski.

pozdrawiam
            • Gość: on Re: do marcina IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 21:36
              witam - równiez studiuje na KSW - konkretnie integracje europejską napisales ze
              dzieki ksw zarobiles duzo kasy
              w jaki sposb ona ci pomogla ?
              • Gość: Darek Re: do marcina IP: *.pp.com.pl 21.04.03, 17:30
                O tym, ze papierek KSW jest nie wiele znaczący przekonacie się jak będziecie
                szli na uzupełnijace studia mgr
                Jesteście po prostu sponsorami profesorów, którzy na swoich macierzystych
                uczelniach - UJ, AE -zarabiają groszę (to fakt !!!). No i mają u was jakieś
                150, 00 zł za godzinkę.
                • Gość: marcin Re: do marcina IP: *.krakow.pl 23.04.03, 10:22
                  witam darku,
                  jesteś niekonsekwentny. dyskusję rozpoczeliśmy od niskiego poziomu jaki sobą
                  reprezentują studenci ksw. stwierdziłeś, że to właśnie dzięki nim "zarabiłeś
                  dużo kasy." teraz zmieniasz linię i zadajesz pytanie co do wartości dyplomu
                  uczelni. zgodzę się z tobą, że dyplom szkoły, która tego roku wyda swoich
                  pierwszych absolwentów znaczy niwiele. niemniej, myślę, że kontynuwanie studiow
                  uzupełniających na uczelni państwowej nie będzie stanowiło problemu aż tak
                  dużego jak przypuszczasz. zauważ, że wielu absolwentów szkół prywatnych
                  kontynuje studia na uczelnich państwowych. wydawać by się mogło, że absolewnci
                  PSB moga swoje dyplomy spalić, a jednak bardzo wielu z nich uzupelnia studia
                  na... UJ! niesamowite, nieprawdaż? na tej samej uczelni, którą skończyłeś i ty!
                  piszesz, że nauczyciele akademiccy zarabiają 150 pln/h w uczelniach prywatnych.
                  zgoda. czy uważasz, że wiedza, którą tam przekazują różni się merotorycznie od
                  tej, wykładanej w macierzystych ośrodkach? a jeżeli nie dochodzisz do takiego
                  wniosku, to czym wtedy uzasadniasz swoje twierdzenie o niższości szkół
                  prywatnych? a może uważasz, że 150 PLN dla wysoko wykwalikowanego nauczyciela
                  jest bajońską kwotą?
                  nigdy nie odważyłbym się napisać, że uczelnie państwowe są złe. wiem, że uj
                  jest uczelnią bardzo dobrą. nie odważyłbym też się na jednoznaczne stwierdzenia
                  o nizszości uczelni prywatnych. skończę tak, jak skończyłem swój pierwszy list
                  do ciebie: trzeba mądrze wyciągać wnioski.

pozdrawiam

marcin
                • Gość: marcin Re: do marcina IP: *.krakow.pl 23.04.03, 10:23
                  jeszcze jedno darku, 'poprostu' należy pisać razem.

pzdr
                • Gość: marcin Re: do marcina IP: *.krakow.pl 23.04.03, 10:29
                  to był oczywiście żart
                  pzdr
                  • Gość: Masaker Jak wyglada prawo? IP: 62.156.253.* 01.06.03, 16:59
                    Chce studiowac prawo zaocznie.Jak jest? Polecacie Frycza?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka