Gość: Ola IP: 62.179.36.* 16.03.02, 12:27 czy ktos z Szanownych Forumowiczow wie cokolwiek na temat krakowskiej szkoly wyzszej im. frycza modrzewskiego na ul. Michalowskiego????? oczywiscie chodzi mi o prywatne opinie a nie oficjalne ulotki:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anja Re: szkoła wyższa-u FRycza-wiecie cos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.02, 13:27 Ja się uczę w KSW, III rok. Generalnie - jest OK: dwa języki (angielski 3 lata, drugi rok); zajęcia są w piątki i soboty, na pierwszym i drugim roku były CZASAMI w niedziele. Wykładowcy z UJ, AE. Czesne - nie wyższe niż gdzie indziej; dziekanat przyjazny, babki się już wyrobiły, raczej wszystko wiedzą, pomogą; są stypendia socjalne, naukowe, jakieś koła itp. Jestem zadowolona, bo szkoła "rośnie", z roku na rok przybywa studentów; mają w planach budowę nowej siedziby na Zabłociu. Zajęcia są trochę porozpiepszane, np. w piątki w Hucie, w sobotę pół dnia na Zabłociu, a potem w centrum. Egzaminy - tylko pisemne (z języków mogą być ustne); ale naprawdę można sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muszelka Re: szkoła wyższa-u FRycza-wiecie cos? IP: *.louis.krakow.pl 31.12.02, 14:24 Droga Koleżanko, jesli zależy Ci na poziomieszkoły, a raczej na poziomie Twojego wykształcenia to odpuść sobie tę przechowalnię, poza ładnymi nazwami kierunków nie oferują niczego co zaspokaja potrzeby nie-pół mózga, prymitywizm studentów z jakim sie spotkałam, brrrrrr.zastrasza, acha moja koleżanka z liceum, która nie wiedziała, że Batory był królem Polski studiuje tam prawo, więcej komentarza sobie oszczędzę, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: szkoła wyższa-u FRycza-wiecie cos? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 19:44 jesli chodzi o opinie ostatniej kolezanki potepiajacej KSW ( krwkowska szkole wyzsza) to sie nia absolutnie nie sugeruj ( prawdopodobnie miala zły dzien:))) ) ja studiuje na KSW na drugimroku integracje i z z poziomem wszystko ok - tak na prawde to tylko od ciebie zalezy ile z tej uczelni wyniesiesz pozdrawiam na razie! markar80@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ftw Student IP: 207.86.71.* 20.01.03, 22:13 Witaj! ja tam studiuje wiec tez wiem cos na ten temat! Wszystko zalezy (jak pisala poprzedniczka) od tego czy chcesz sie czegos nauczyc czy sie "przechowac", bo szkola spelni te dwie funkcje dobrze.Nie nastawiaj sie za bardzo na nauke jezykow (sa dwa ale przynajmniej u mnie na niezbyt wysokim poziomie-moze bedziesz miala szczescie i trafisz na lepszego lektora). Kadra jest dobra i przynajmniej nie zawalaja czlowieka niepotrzebnym materialem zeby zrobic odsiew. Bedziesz musiala sie sama przekonac tylko wtedy juz bedzie troche za pozno! Powodzenia w wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Student IP: *.ruczaj.pl 20.01.03, 23:53 hej, dzieki za podpowiedz co do jezyków, to jakie tam wybrac, które są dobrze prowadzone mysle o angielskim zaawansowanym i francuskim poczatkujacym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Student IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 07:43 angielski zaawansowany prowadzi prawdopodobnie pani Biernat:)oblała mojego kumpla (alenie przejmuj sie gosc totalnie olewał cały system ) a z tego cowiem to narzuca wysoki poziom nauczania wiec masz mozliwosc nauczenia sie jezyka w dobrym stopniu ( nie na łatwizne) jeslichodzi o francuski to lektorat jest z taka młoda kobietką ale podobno jest ok i tez mozesz cos wyniesc NATOMIAST! JESLI CHCESZ UMIEC JEZYC NIEMIECKI NA KSW! TO nie traf do mlodego opalonego goscia który przed sesją wziaz grupe na piwo do knajpy ( i tak zaliczyli semestr) ;) trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Student IP: *.ruczaj.pl 21.01.03, 14:16 hej a ja myślałem że to Biernat jest od francuskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Student IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 09:35 biernat ma lektoraty i z angielskiego i z franciskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejka Re: Student IP: 157.25.122.* 22.01.03, 12:26 bzdura, znam biernat osobiście, ona w ogóle nie zna angielskiego, jest romanistką. jeśli jest tam inna biernat to musi byc zbieżność nazwisk...czyli są dwie. ta o ktorej mowie jest niska blondynka ma ok 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WURST A studia magisterskie? IP: 141.2.208.* 24.01.03, 15:51 Czy na integracji europejskiej jest duzo ekonomii? Nie znosze rachunkow.Jak wyglada sprawa z magisterka? Uczelnia daje tylko tytul licencjata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: A studia magisterskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.03, 20:02 Magisterskich studiów nie ma bo jeszcze nie trzeba było ich otwierać bo dopiero w tym roku wyjdą pierwsi absolwenci z licenjatem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: A studia magisterskie? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 01:47 niestety - myslałem ze to typowo studia humanistyczne ( nie tylko ja) :) lecz na pierwszymroku juz masz makroekonomie w drugim semestrze pierwszegoroku - mikroekonomie - alespoko spoko wyklady z pierdolnietym Dr. Szumilakiem ( kumpel zdawał 5 razy u niego zanim zdał:)) szumilakto hawał gnoja i tylelecz nim sie nie ma coprzejmowac ( zawsze dasie jakos zerznac lub zaliczyc a co do magisterkito tylko prawo jest piecioletnie( magister) a np Integrachje mozna kontynuowac napanstwowych ( uj AE) acha ))) zapomnialem wspomniec opanio Swierczynskiej ( kobieta z cwiczen z ekonomi)- cudowna kobieta ! - nie da nikomu " zginac"i nigdy nie tepi jest uosobieniem subtelnosci na prawde równa babka p.s. pani magister)) pozdrawiam pania gorąco ogólnie KSW to szopka na kółkach ale poznałem tu kope fajnych ludzi ( w tej kwesti sie nie zawiiodłem) a dla ambitnych informacja ze: na serio tylko od was zalezy ile z tej uczelni wyniesiecie bo wyklady sa ciekawe tylko trzeba umniec słuchac( chciec czasami:))) to chyba tyle czesc markar80@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek dzięki tej szkole zarobiłem dużo kasy IP: 1.5.* / 192.168.2.* 14.02.03, 13:58 ciągle zgłaszają się do mnie osoby z tej szkoły z prośbą, żeby napisac im prace (oczywiście za kasę). na zalicznie. Teraz zaczyna się sezon na prace licencjackie (pierwsi absolwenci tej "szkoły". Moja opinia jest taka ; tego typu szkoły służą sprzedawaniu tzw. tytułu licnecjata, za który trzeba płacić tzw. czesne przez trzy lata. Większość "studentów" tej szkoły to rozumie i nie ma żadnych oporów, aby być konsekwentnym i kupować np. u mnie rozmaitego typu prace pisemne. I wszyscy są zadowoleni a) szkoła bo zapłącono jej czesne b) "studenci", bo kupują sobie tytuł licencjata, c) ja bo zarabiam ora zSkarb Państwa na rzecz którego płacę podatki. Jedyna sensowna uczelnia w Krakowie to Uniwersytet Jagielloński. Tylko dyplom tej uczelni ma jeszcze jakąś wartość na rynku (oczywiście zdarzają się wyjątki). Jakbyś chciała zamóić jakąś pracę pisemną 694 746 036 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: dzięki tej szkole zarobiłem dużo kasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.03, 01:34 a niby w UJ wszyscy ładnie sami piszą wszystkie prace.wszędzie tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: dzięki tej szkole zarobiłem dużo kasy IP: 1.5.* / 192.168.2.* 17.02.03, 13:13 Zgadza się wszędzie tak jest (no prawie wszędzie...), ale lepiej jest sobie kupić dyplom licencjata płacąc za niego przez 3 lata tzw. czesne na UJ niż, u jakiegoś Modrzewskiego. Co UJ to UJ,a różnica w zapłacie za licencjata jest niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew A na technicznych też piszesz?n/t IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 13:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: A na technicznych też piszesz?n/t IP: 1.5.* / 192.168.2.* 17.02.03, 15:27 To zalezy co Cię interesuje. Moja specjalizacja to humanstyka, ekonomia, prawo. Jak wiesz zarówno na uczelniach technicznych takich jak AGH, czy Politechnika są takie kierunki jak zarządanie i marketing, więc myślę, że w tym zakresie mogę ci wszystko napisać. Czasami podejmuję się tematów stricte technicznych np. niedawno coś pisałem o zapłonie iskrowym w silnikach spalinowych. Po za tym mam kumpla, (dr Chemii)więc rónież i w tym zakresie mogę ci pomóc. Wszytsko zalezy od tematu, poziomu trudności itp. Zresztą moja reklama "Leci" codziennie w "Dzienniku Polskim" , w dziale nauka, pod hasłem, prace pisemne, pomoc, mozna to sprawdzić na stronach www "Dziennika Polskiego" (acha na Akademię Rolniczą też "skrobnąłem" kilka poważnych prac, głównie o agrturystyce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: A na technicznych też piszesz?n/t IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 15:36 Czyli Informatyka i Elektrotechnika odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: A na technicznych też piszesz?n/t IP: 1.5.* / 192.168.2.* 17.02.03, 15:47 Nie odpada, zalezy na którym roku jesteś, ale generalnie zawsze da się coś załatwić. Zresztą zapraszam na moją stronę www.panteo.prv.pl uwaga nie szukaj ją przez wyszukiwarki (dopiera ją instaluję), lecz bezpośrednio wpisz u góry, gdzie wpisuje się adres np. zamiast www.gazeta.pl, wpisz www.panteo.prv.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: A na technicznych też piszesz?n/t IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 10:52 napisałes jakiegos Modrzejewskiego? heh chlopie to wazna postac polskiego odrodzenia a ty pisesz "jakiegos" proponuje ci troche poczytac bo cos kiepsko z twoją podstawową edukacją - a co do KSW to pozbądz się schematów - bo dwie literki "UJ" na papierze nie zrobią z ciebie "kogos lepszego" synu zapamietaj ten cytat :" wykształcenie nie zawsze idzie w parze z wiedzą " pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on re- do obywatela dariusza IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 11:09 ja bym sie do ciebie nie zgłosił z prosba o napisanie pracy z paru oczywistych powodów :)): 1 napisałes " jakiegos modrzewskiego" heh:)) zakladam po tym ze masz dosc mgliste pojecie o literaturze polskiej wiec watpliwa twoja kompetencja co do pisania prac licencjackich! :)) no chyba ze pisesz prace ze scisłych tylko to ok , zakladam ze pisesz prace przy duzej pomocy internetowej np. portal typu : sciaga.pl , lub zwykle wyszukiwarki( jesli tak ) to znaczy ze twoja zwinnosc umyslowa nie jest na wystarczjącym poziomie by pisac niebagatela!- prace licencjackie! a po 2: podajez telefon stacjonarny : pisanie prac zaliczeniowychza kogos to dość " smierdzacy problem w polskiej rzeczywistosci" nie uwazasz ze " grasz"nie ostroznie ? heh mam tu jeszcze wiele wiele sprostowan co do twoich opin ... no nic tymczasem zegnam pana " SPECJALISTE OD PISANIA PRAC LICENCJACKICH" HAHAHA P.S. szkoda ze jeszcze nie podałes nazwiska :)) ( no wiesz w celu zapromowania sie na KSW - jak chcesz to cie zapromuje ) pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Re: re- do obywatela dariusza IP: 1.5.* / 192.168.2.* 28.02.03, 10:43 mogę ci podac nie tylko telefon, ale i adres Rynek Kleparski 4/13, firma Panteon, TEL.2928380, tel. kom. 694 746 036 MOJA STRONA WWW. (PRZEZ WP) WWW.PANTEO.PRV.PL, biuro@panteon.edu.pl Uwaga na życzenie wystawiam rachunki VAT. Mój NIP 677 - 199 - 80 - 92, Regon 356565232. Serwisy typu "Sciąga" są dobre dla podstawówek, choć również i dla tzw. wyższej szkoły modrzewskiego też ujdzie, Sredecznie pozdrawiam i zapraszam do korzystania z mooich usług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Dariusz do Gościa IP: 1.5.* / 192.168.2.* 28.02.03, 10:51 Niestety, ale wiekszość tzw. prywatnych szkół wyższych służy tylko jednemu; dojeniu kasy z tzw. studentów. Przekonasz się o tym za jakiś czas. Cóz to jest tzw. szkoła modrzewskiego, wynajęte kamienice, sale wykładowe w podstawówce, no i profesorowie, ale nie z modrzewskiego, lecz z innych poważnych uczelni, którzy poprostu chcą sobie dorobić. Na takim UJ mają skromny etat, a tu doją po 100, - 150 za godzinę od frajerów. Masz mój telefon, zadzwnoń, pokażę ci około 200 prac mojego autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: dzięki tej szkole zarobiłem dużo kasy IP: *.krakow.pl 30.03.03, 20:46 rozumiem darku, że skończyłeś UJ i jesteś z tego powodu bardzo dumny. pozwala ci to teraz chwalic się swoją wiedzą i ponadprzeciętną inteligencją. nawet nie osmielę się wspomniec o bystrości twojego umysłu i wrodzonej skromności. zechcij zauważyć jednak, że wraz z mlekiem matki nie wpoiłes sobie obiektywizmu i wszystkich mierzysz jedna miarą. to prowadzi do bardzo przykrych uogólnień. juz arystoteles mówił o prostocie ludzi uogólniających. ale to na pewno wiesz - skończyłeś UJ. a może ciągle studiujesz? studiuje w KSW i NIGDY nie poprosiłbym ciebie o taka przysługę. dlaczego? z pewnościa tego nie potrzebuję jednak to nie jest przyczyną. jestem bowiem pewien, że robisz to fatalnie!!! skąd to wiem? skoro nie potrafisz zadbac o swój marketing i publicznie wygłaszasz takie opinie to z penościa masz również problemy z sensownym napisaniem czegokolwiek. odpowiedz mi jeszcze ilu studentów skończyło UJ. ilu z nich prezentowało poziom niższy od studentów KSW? setki. czy to znaczy, że UJ jest złą uczelnią? NIE. trzeba tylko w mądry sposób wyciągac wnioski. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: do marcina IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 21:36 witam - równiez studiuje na KSW - konkretnie integracje europejską napisales ze dzieki ksw zarobiles duzo kasy w jaki sposb ona ci pomogla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: do marcina IP: *.pp.com.pl 21.04.03, 17:30 O tym, ze papierek KSW jest nie wiele znaczący przekonacie się jak będziecie szli na uzupełnijace studia mgr Jesteście po prostu sponsorami profesorów, którzy na swoich macierzystych uczelniach - UJ, AE -zarabiają groszę (to fakt !!!). No i mają u was jakieś 150, 00 zł za godzinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: do marcina IP: *.krakow.pl 23.04.03, 10:22 witam darku, jesteś niekonsekwentny. dyskusję rozpoczeliśmy od niskiego poziomu jaki sobą reprezentują studenci ksw. stwierdziłeś, że to właśnie dzięki nim "zarabiłeś dużo kasy." teraz zmieniasz linię i zadajesz pytanie co do wartości dyplomu uczelni. zgodzę się z tobą, że dyplom szkoły, która tego roku wyda swoich pierwszych absolwentów znaczy niwiele. niemniej, myślę, że kontynuwanie studiow uzupełniających na uczelni państwowej nie będzie stanowiło problemu aż tak dużego jak przypuszczasz. zauważ, że wielu absolwentów szkół prywatnych kontynuje studia na uczelnich państwowych. wydawać by się mogło, że absolewnci PSB moga swoje dyplomy spalić, a jednak bardzo wielu z nich uzupelnia studia na... UJ! niesamowite, nieprawdaż? na tej samej uczelni, którą skończyłeś i ty! piszesz, że nauczyciele akademiccy zarabiają 150 pln/h w uczelniach prywatnych. zgoda. czy uważasz, że wiedza, którą tam przekazują różni się merotorycznie od tej, wykładanej w macierzystych ośrodkach? a jeżeli nie dochodzisz do takiego wniosku, to czym wtedy uzasadniasz swoje twierdzenie o niższości szkół prywatnych? a może uważasz, że 150 PLN dla wysoko wykwalikowanego nauczyciela jest bajońską kwotą? nigdy nie odważyłbym się napisać, że uczelnie państwowe są złe. wiem, że uj jest uczelnią bardzo dobrą. nie odważyłbym też się na jednoznaczne stwierdzenia o nizszości uczelni prywatnych. skończę tak, jak skończyłem swój pierwszy list do ciebie: trzeba mądrze wyciągać wnioski. pozdrawiam marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: do marcina IP: *.krakow.pl 23.04.03, 10:23 jeszcze jedno darku, 'poprostu' należy pisać razem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: do marcina IP: *.krakow.pl 23.04.03, 10:29 to był oczywiście żart pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masaker Jak wyglada prawo? IP: 62.156.253.* 01.06.03, 16:59 Chce studiowac prawo zaocznie.Jak jest? Polecacie Frycza? Odpowiedz Link Zgłoś