Gość: jkj IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.12, 13:06 Precz z garbatą wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greges58 Felieton. Kolejny silny człowiek z Krakowa 07.09.12, 14:46 Znam jedną psią karmę - Royal Canin. są inne ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Skryba Mężowie stanu IP: *.164.254.30.awist.pl 07.09.12, 16:18 Największym problemem Polski jest brak naturalnych , samorodnych mężów stanu. Wizjonerów konsekwentnie dążących do wytycznych przez siebie celów. Magiel partyjny, granie na lidera za wszelką cenę oraz kastowość i hierarchiczna drabina awansu wewnątrz partyjnego kastruje i łamie prawie każdego członka. To swoiste skundlenie produkuje ludzi średnich, mało wybitnych i pozbawionych charyzmy. Kiedy po latach partyjnych przepychanek ktoś taki zostaje namaszczony na lidera trzeba go na gwałt przerobić na Orła i Sokoła a tu klops bo z Wróbla nie zrobi się Jastrzębia. Okręgi jednomandatowe być może pozwolą wyłonić kiedyś lokalnych Janosików. Tym czasem bez matki parti ani rusz. Plakaty kosztują, garnitury też nie są tanie. Benzyna na jazdę po kraju czy dzielnicy nie płynie w strumyku a elektorat jest ...na grillu. Ludzie dostali trochę kasy kupili sobie auta i telewizory i kiedy już na ich ulicy jest asfalt a w kranie woda ...mają wszystko gdzieś. To rozlezione społeczeństwo nie porwie do lotu ani Maria Rokita ani Jan ani Zbychu Szeryf ani dyrektor szpitala psychiatrycznego Staszek Kracik. Każdy z nich miał dostatecznie dużo czasu aby się zbłažnić. Andrzejowi Dudzie najlepiej wychodzą mowy pogrzebowe które jak powszechnie wiadomo z natury rzeczy nie są porywające więc też nielot. Kiedyś zapytano polskiego piłkarza dla czego nie chce zarabiać tyle co Maradona. Odpowiedz była prosta. Mnie wystarcza to co mam. Bryka, dom, basen...więc o co chodzi...mam się zaje...bać na treningu. Po co mi wyspa na Pacyfiku jak w Sosnowcu też jest ładnie... Społeczeństwo ma proste potrzeby i ambicje. Zjeść, ubrać się, kupić coś co wpiep...y sąsiada i tyle. W TV jest Plebania i program Jak oni gotują, tańczą , śpiewają...a szwagier przyjeżdża w piątek. Kiedyś jedna suwnicowa była powodem strajku w całej Polsce a teraz afera za aferą a naszego obywatela nie rusza nawet zapowiedź braku emerytury. Każdy myśli że to co mówią w telewizorach politycy to kolejny odcinek Zlotopolskich a Tusk i Kaczyński to Bolek i Lolek - reaktywacja! Nie rozróżniają Senatu od gminy a Sonik to zapewne koreański wersja Panasonica. Odpowiedz Link Zgłoś
trzemesnia Chodziło o psią karmę czy psią kupę? 28.10.12, 08:36 Bo przecież z niesprzątniętych kupsk słynie Kraków! Odpowiedz Link Zgłoś