Gość: amela IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 16:12 Co sadzicie na jej temat? Czy jest skuteczna i rzeczywiście uczysz sie szybciej? Polecalibyście bardziej szkołę uczącą ta metoda na Westerplatte czy Straszewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen metoda jak metoda, ale... 02.07.04, 16:39 jajeczne sa hasła: angielski pięć razy szybciej... od czego niby szybciej ? ps. callan, to zdaje sie były uczeń berlitza i ich metody są bardzo podobne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasiątko Re: Metoda Callana IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 09.07.04, 23:09 ja się tą metodą uczyłam od początku maja i jestem zadowolona, ale raczej dlatego ze zależało mi na dużej dawce konwersacji. gramatyki się tą metodą chyba nie nauczysz. ale konwersacje z native speakerami sporo daja i pomagaja zburzyć blokadę psychiczną przed rozmową po angielsku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MBB Re: Metoda Callana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 00:21 DRAMAT! przynajmnie w wykonaniu szkoly na straszewskiego choc moze rzczywiscie mozna przelamac bariere psyxhiczna w poslugiwaniu sie jezykiem Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: Metoda Callana 16.07.04, 22:52 Dla mnie beznadziejna. Wkółko to samo może komus to odpowiada ja wytrzymałam trzy miesiące i miałam dość, totalna nuda brak możliwośći swobodnego wypowiadania się tylko powtarzanie, powtarzanie... Mój kolega jest natomiast bardzo zadowolony( uczył się od zera i przeszedł juz chyba wszystkie szczeble ja zaczynałam chyba od 4 jeśli dobrze pamiętam). Ja jestem wzrokowcem więc dla mnie metoda kompletnie nieodpowiednia. Chodziłam na Straszewskiego pozdr Odpowiedz Link Zgłoś