Dodaj do ulubionych

jadłam w ... - mój komentarz

IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 22:48
Brawo P. Robercie ! Zachwycił mnie Pana artykuł o kuchni chorwackiej !
Długo czekałam , no i zmienił Pan swoje pisanie w Gazecie o jedzeniu .Ja też
lubię "mniam " po wielokrotnych wakacjach w ciepłej Istrii.
Pozdrawiam , śledzę pilnie , co w naszym mieście , a szczególnie przy Pl.
Szczepańskim nowego ugotują !
Obserwuj wątek
    • Gość: Koko Re: jadłam w ... - mój komentarz IP: 10.30.42.* 19.04.01, 14:11
      Pani Anitko. Rozumiem, że jest Pani zachwycona tekstem Makłowicza - faktycznie, ma niezłe pióro. Ale
      żeby zachwycać się tym dziadostwem z placu Szczepańskiego? Niesmaczne, mało, drogo i potwornie
      śmierdzi, a obsługa - oprócz tego górala na zewnątrz robiącego za wykidajlę - niezbyt miła.
      Naprawdę jest w Krakowie wiele innych, ciekawszych miejsc z dużo lepsza kuchnią:
      - przeciekawy pomysł łodzianina czyli Sfinks (róg Rynku i Wiślnej)
      - przepyszna kuchnia hinduska Ganges (na Mikołajskiej)
      - tradycyjnie pyszny fast-food Taco Bell (ale TYLKO na Polselskiej)
      - Chłopskie Jadło (na ul. Agnieszki czy gdziekolwiek)
      - włoska restauracja w Pałacu pod Baranami (Rynek)
      i wiele, wiele innych.
      Odradzam za to stylizowane Morskie Oko (góralska knajpa na pl. Szczepańskim) czy Staropolskie
      Jadło - róg Retoryka i Ziwrzynieckiej (pomysł, nawet dania zerżnięte od Jana Kościuszki
      Pozdrawiam
      PS:
      A może ktoś zna inne ciekawe miejsca?
      • Gość: Daniel Re: jadłam w ... - mój komentarz IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 16:31
        Cuchnie, malo, drogo, nieuprzejma obsluga - po prostu bez rewelacji a salatki przypominaja nie Istrie
        czy Dalmacje ale "jadlodajnie PRLu"...
      • Gość: Adasi Re: jadłam w ... - mój komentarz IP: *.bci.net.pl 26.04.01, 13:10
        Co do innych ciekawych miejsc: proponuje A'la Carte na ulicy Izaaka 7. Powiem
        jedynie, bardzo ciekawe miejsce z ciekawa atmosferą. Kuchnia pomysłowa i
        doskonała.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka