Dodaj do ulubionych

Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dysku...

IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 07:30
Do niedawna uznałbym, że to kolejna przesada i uznanie braku przywitania z otwartymi ramionami za oznakę polskiego antysemityzmu. Tyle, że ostatnio sam byłem w Krakowie wyzywany w tramwaju przez kwadrans od Żydów, co nie szanują Polaków i którzy byliby w atmosferze, gdyby była wojna. Czułem się absurdalnie, bo będąc Polakiem i po prostu Polakiem nie zatajającym pochodzenia jakichkolwiek przodków, nigdy nie myślałem, że mogę paść ofiarą antysemityzmu. Oczywiście było to zabawne ciut słyszeć, że Polacy uratowali w czasie wojny moją rodzinę i wiedzieć, że i ze strony ojca, i ze strony matki było raczej dokładnie na odwrót. Ale przede wszystkim to chciałem dać po mordzie temu facetowi, który obrażając mnie obrażał nas wszystkich Polaków, pokazując, że nie tylko bywamy antysemitami, ale i w dodatku - idiotami.
Obserwuj wątek
    • 2perfecthousewife [...] 19.10.12, 07:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: nicdobrego reagujesz glupio i emocjonalnie IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 08:08
        głupio - głosząc bojkot sieci, bo to właśnie ta siec zawiesiła taksówkarza, wystosowała przeprosiny do klientów i gminy zydowskiej. Wiec o co chodzi? Jak twoje dziecko coś przeskrobie to będziesz karać również jego rodzeństwo?

emocjonalnie - ludzie na poziomie nie dają sobie w ryj, nawet jak chcą. jeżeli prawdą jest opis poszkodowanych to widać że taksówkarz też reagował emocjonalnie. Macie więcej wspólnego niż myślisz.
        • Gość: Grzegorz Firma zawiesila taksowkarza, prawicie? IP: *.centertel.pl 19.10.12, 09:37
          Wydaje mi sie, ze w cywilizowanym kraju wylecialby on w 5 sekund, po czym prawnik zaczalby pisac pozew cywilny oskarzajac go o czarny PR i domagajac sie od niego zwrotu utraconyych zyskow w wysokosci powiedzmy miliona zlotych. Po wygranym procesie nastepni mysleliby ciagle swoje ale gryzli sie w jezyk i nie robili _nam_ tak strasznej wiochy...
          • Gość: dziunia Re: Firma zawiesila taksowkarza, prawicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 10:30
            a na jakiej podstawie proces?! cos komus udowodniono?
            ciekawi mnie jaki bedzie wynik tej afery. zapewne korpo bedzie sie slaniac i przepraszac by nie psuc sobie opinii, a druga strona znowu bedzie zacierac rece.
            Na ponizanie Polakow czy jakiekolwiek czyny rasistowskie polskie ambasady podnosza szturm, a z Polski wysylanych jest tysiac listow / maili, ze takie czyny obrazaja tez Polske i wszyscy Polacy maja zostac oficjalnie przeproszeni?
            no fajnie fajnie. stoją murem, tragedia sprzed lat nadal robia PR i - KURCZE!! - nadal mase tym osiagaja!!
            nie trzymam niczyjej strony (byc moze ten taksiarz to naprawde buc), ale szum jaki zrobila Pani Bau mnie naprawde wkurza!
            • Gość: Grzegorz Re: Firma zawiesila taksowkarza, prawicie? IP: *.centertel.pl 19.10.12, 10:45
              Mysle, ze nawet niezbyt rozgarniety prawnik bylby w stanie wykazac, ze czesc klientow widzac (w mediach, ktore kochaja publikowac takie sprawy) jakimi chamami (uogolniam) sa kierowcy tej firmy, wybierze inne korporacje, co bezposrednio przelozy sie na spadek sprzedazy firmy. W zwiazku z czym zazada pokrycia szkod.
              To, czy taksowkarzowi chodzilo o narodowosc, czy o kolor skarpetek, jest tu kompletnie nieistotne. Antysemityzm ma tu znaczenie tylko takie, ze jest znacznie wiekszy odzew w mediach, nie tylko GW, i nie tylko w Polsce. I w zwiazku z tym straty korporacji sa wieksze.
              • Gość: ioijfji Re: do: grzegorz syn ariela IP: *.multi-play.net.pl 19.10.12, 10:59
                nieźle masz zryty czajnik...
      • Gość: posesjant Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys IP: 149.156.55.* 19.10.12, 09:15
        Dobrze, że kierowca sie odezwał, panie toczyły swoją filozofię życia nad uchem.
        Może zapomniały, że skończyły spotkanie propagandowe w budowlance i nie każdy musi ich bezkrytycznie słuchać.
    • sprawazlewa To był gabinet psychoterapeutyczny na kołach 19.10.12, 07:59
      a Pani myślała, że to żart, bo nigdzie na świecie nie spotkała się, żeby psychoterapeuci wozili ludzi z dworca do hotelu. To taka nasza specjalność - wkład do światowego dziedzictwa. Drugiej specjalności taksówkarzy nie da się niestety zlikwidować, to jest gadania zamiast skupenia się na drodze. Kiedyś w autobusach była tabliczka " Rozmowa z kierowcą podczas jazdy - zabroniona". Może trzeba niektórym taksówkarzom umieścić tabliczkę: "Rozmowa z pasażerem jest zabroniona", bo nie wiem czy zrozumieją gdyby im umieścić motto "Milczenie jest złotem".
      • Gość: foksterierka Re: To był gabinet psychoterapeutyczny na kołach IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 10:08
        Mam jakoś wrażenie, że to one mu pierwsze zaczęły trajkotać o biednych Żydach co ich Polacy szmalcowali, były dobrze przeszkolone na wykład i nakręcone na uświadamianie maluczkich.. Gość się całkiem kulturalnie tłumaczy i nie wierzę w to rzucanie walizkami, zresztą warto by sprawdzić monitoring przed hotelem.
    • condor Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dysku... 19.10.12, 08:06
      A dlaczego już osądzono i skazano tego taksówkarza ? Żeby ferować wyroki trzeba poznać także jego wersję. Jeżeli rzeczywiście tak było jak mówią te panie to smutne i przykre, ale jak znam życie - mogło być różnie. Dziwi mnie i niepokoi to, że człowieka zlinczowano pozbawiając prawa do obrony. Coś tu chyba jest nie tak.
      • 2perfecthousewife Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys 19.10.12, 09:41
        Jasne : trzeba przeprowadzić śledztwo, bo może to te dwie kobiety zaatakowały słownie taksówkarza, zelżyły go za to, ze jest Polakiem i kazały się w d...pocałować. Tyle że w korporacjach taksówkarskich panuje zasada : klient zgłasza skargę - zbiera się komisja dyscyplinarna - wysłuchuje wyjaśnień taksówkarza - w razie stwierdzenia jego winy zawiesza delikwenta albo wywala z korporacji.
    • Gość: mimi Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 08:18
      Absurd, człowiek został zlinczowany, a jego słowa z góry uznane za wykręt. Przecież wiadomo, że za nim nie wstawi się muzeum, rada miasta i inne instytucje, które za sobą mają te panie. I tylko dlatego, że mają znajomości i przyjechały tutaj jako "gwiazdy" to z automatu mają rację? A może pasażerka go sprowokowała? Może dał się chłopina ponieść, a może faktycznie dyskutowali i jej nie spodobały się poglądy taksówkarza, więc postanowiła zrobić aferę? Różni są ludzie, a fakt, że ktoś jest gościem w danym kraju i córką znanej historycznej osobistości nie daje tej osobie prawa do głoszenia prawdy absolutnej, nawet w przypadku kłótni z taksówkarzem...
    • 2lkad1 "Taksówkarz". To była dyskusja? 19.10.12, 08:30
      Tak, kochani rodacy. Teraz się wstydzicie, a kto pozwolił reaktywować różne NOP-y, ONR-y czy inne Młodzieże Weszpolskie?
      Sami sobie robimy krzywdę tolerując zinstytucjonalizowaną hołotę, zorganizowaną przestępczość polityczną, która urządza rocznice Marszu na Myślenice, a równocześnie jeszcze obraża jednego z najwiekszych ich przeciwników, św. pamięci Marszałka Piłsudskiego i obrzydliwie udaje atencję do Niego. A "nowoczesnego endeka" (to ten nieogolony małorolny z Piaseczna) uważają niektórzy za celebrytę i zapraszają do normalnych stacji telewizyjnych. Po co?
      Opamiętajmy się, zanim będzie za późno...
    • Gość: Luni Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja IP: *.multi-play.net.pl 19.10.12, 08:37
      Ale o co chodzi ? Przecież każdy kto pracuje na codzień ze społecznością "wiecznie pokrzywdzoną" dobrze wie , że są to,ludzie którzy uważają ze wszytko zupełnie wszytko im sie należy przyjeżdżający tu, w dodatku nie szanują nas Polaków zupełnie. Taksowkarz powiedzial co tak na prawdę myśli wiekszosc spoleczenstwa europejskiego, to tam jest antysemityzm nie u nas. Proszę ,niech sie wypowiedzą hotelarze goszczący ich na codzień.....
      Pzdr
    • Gość: leonid oto Wasz antysemityzm IP: *.compower.pl 19.10.12, 08:39
      film zrobiony przez semite.

www.youtube.com/watch?v=NSErQFWJC9o&list=HL1350603873&feature=mh_lolz
    • koles751 Holocaust był. Palestyna jest. 19.10.12, 08:44
      Wobec holocausta należy zachować powagę i szacunek.
      Takowym niewątplwie nie jest ani jego wrzucanie do jednego worka razem z tym co Izrael robi Palestyńczykom, ani przykrywania krytyki Izraela za to co dzisiaj czyni Palestyńczykom.
      Zdaje się, że o tym była mowa w rozmowie z tym taksówkarzem. Tak przynajmniej wywnioskowałem z pierwszego reportażu na ten temat zamieszczonego w GW.
      Nie jestem do końca przekonany czy te panie raził brak szacunku dla Holocaustu czy oburzenie, że ktoś śmie krytykować Izrael za stosunek do Palestyńsczyków.
      Inna sprawa, że profesjonalny taksówkarz wozi ludzi, a nie toczy z nimi wojny światopoglądowej. Jednak to , że ktoś jest głupi lub niegrzeczny nie oznacza, że jest przy okazji antysemitą. Nawet jeśli swoje cechy prezentuje w towarzystwie Żydów.
      • Gość: hassprediger Re: Holocaust był. Palestyna jest. IP: *.play-internet.pl 19.10.12, 08:57
        Wyjaśnienia taksówkarza są całkowicie przekonujące, Żydzi narzucają swój punkt widzenia na wydarzenia i relacje polskożydowskie, każdy kto ma inny jest strasznym antysemitą, nigdzie ich w Europie nie chcieli., najlepiej z nimi nie rozmawiać bo wszystkie sprzeczne z ich punktem widzenia opinie, wyolbrzymią i sprowadzą do absurdu.
    • gsu-76 Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja 19.10.12, 09:01
      Przecież to co powiedział kierowca to wszystko prawda. Mógł jedynie zrobić to bardziej taktownie. Polska jako jedyny kraj w Europie przyjął społeczność żydowską, powinni być nam wdzięczni. Najwięcej ludzi narodowości polskiej jest w gronie "sprawiedliwych wśród narodów świata" jest ich 6339 (z USA jest 3 osoby).
      Państwo Izrael zostało siłą i sztucznie stworzone przez USA i mocną w tym kraju diasporę żydowską. Teraz na terenach tych jest prowadzony regularny holokaust ludności arabskiej. Arabom nie wolno budować domów, zainstalować instalacji solarnej itp. Żydzi dziwnym trafem są od zawsze w konflikcie ze wszystkimi. Może to oni mają k...ski charakter?
      • Gość: Objektywny Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys IP: *.comarch.com 19.10.12, 09:44
        ALe pojechałeś, polecam wizite w Izraelu, państwa w którym obywatele arabscy mają wiecej praw i wolosci niżeli w każdym innym państwie arabskim.
        Mówie to jako Izraelczyk z korzeniami arabskimi.
    • Gość: sosna Trafił swój na swego... IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 09:02
      Pan i pani - jedno i drugie pełną gębą przedstawiciele "narodów wybranych". Bez kija nie podchodź.
    • Gość: balusz Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja IP: *.ists.pl 19.10.12, 09:12
      To są jakieś jaja.
      Ochroniarze izraelskich wycieczek moga Polaków rzucać na ziemię gdy za bardzo zbliżą się do narodu wybranego. I krakowskie wladze na to nic. Już nie mówią aby o takim incydencie dowiedział się świat, podobnie jak w tym przypadku.
      Dyrekcji korporacji i panu dyrektorowi muzeum lekko w tym przypadku odbiło.
      Ich zachowanie jest bardziej emocjonalne niż racjonalne.
    • Gość: dziadek Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja IP: *.myslenice.net.pl 19.10.12, 09:28
      Polska to dziwny kraj. Nigdzie więcej obcokrajowcy nie podbijają programów telewizyjnych i rozrywkowych tylko w Polsce. Tu robi się z nich gwiazdorów a Polaków na całym swiecie tylko się wyśmiewa. Jesteśmy za bardzo uczuleni na naszą gościnność w stosunku do wszystkich obcokrajowców bez wzgędu na to czy zasługują na takie traktowanie. Nikt mnie nie zmusi to traktowania z czołobitnością każdego obcokrajowca -bo można mieć sympatie i antypatie.
    • maguniaklikunia Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja 19.10.12, 09:29
      A gdzie opinia taksówkarza ?
      Gdyby te baby się nie wymądrzały to ani taksówkarz by nie wiedział kim były ani by się nic nie stało.
      Uczniowie w szkole musieli słuchać a taksówkarz nie musiał i miał odwag powiedzieć to co większość myśli.
    • Gość: fatwa Z larwami się nie dyskutuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.12, 09:30
      Antysemitą jest ten, kogo nie lubią żydzi!
      Ponieważ Polaków nienawidzą - wszyscy w/g nich jesteśmy antysemitami!
      "Ukarani" traktują nasz kraj jak Palestynę, a nas jak rdzennych mieszkańców tego państwa.
      Wydaje im się, że Polska tylko chwilowo przestała być ich "ziemią obiecaną", a Polacy to takie robactwo, które rozpleniło się w ich mateczniku.

(2010 rok) Rabin Owadia Josef to nie tylko powszechnie szanowany kapłan, ale także polityk. Jest duchowym przywódcą religijnej partii Szas wchodzącej w skład obecnej koalicji rządzącej.

– Goje rodzą się tylko po to, by nam służyć. Bez tego nie mieliby po co istnieć na tym świecie – powiedział Josef podczas wystąpienia w synagodze. – Po co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie – podkreślił. Potem porównał nie-Żydów do zwierząt pociągowych.
      – Tak jak każda osoba goje muszą oczywiście umrzeć, ale Bóg daje im długowieczność – stwierdził 90-letni Owadia Josef. Dlaczego? – Wyobraźcie sobie, że zdechł wam osioł. Stracilibyście w ten sposób pieniądze. To jest taki sam sługa. Właśnie dlatego goj otrzymuje długie życie. By dobrze pracować dla Żyda.
      • Gość: kaskader Re: Z larwami się nie dyskutuje IP: *.wil.pk.edu.pl 19.10.12, 09:44
        nie bardzo kumam o co chodzi w tym całym problemie. zwykły cham powiedział do żydówki, żeby spadała do swojego kraju (oczywiscie użył znacznie gorszych słów). i z tego robi się gigantyczną aferę. to już nie można obrazić innej osoby w "zaciszu" swojego samochodu? przeciez on tego nie napisał na forum nie opublikowali tego w gazecie czy radiu, nie pokazali w TV, więc o co chodzi? te dwie panie (współczuję im szczerze) zrobiły z igły widły - ze zwykłego chama i ćwoka zrobiły polskiego antysemitę generalizując problem. ja osobiście poczułem sie urażony, bo nagle dowiaduje się, że Polacy to antysemici i rasiści. ja się z tym nie zgadzam, bo taki nie jestem! dlatego mój sprzeciw dotyczący nagłaśniania takich loklanych dupereli i robienia sueprekspresowofaktowej afery
        • adamm5 Brońmy się! 19.10.12, 12:31
          A może warto byłoby, by to Polacy wytoczyli obu Żydówkom zbiorowy proces za zniesławienie Polski i Polaków? Zbierzmy co najmniej 10 podpisów i zażądajmy od pań milionowego odszkodowania, bo przecież czymś musiały zdenerwować taksówkarza, który też kulturą nie grzeszył! Ale żeby obrażać wszystkich!? Jeśli są inni gotowi podpisać taki pozew, to czekam na kontakt!
      • Gość: Bleee.... Re: Z larwami się nie dyskutuje IP: *.gigainternet.pl 19.10.12, 11:07
        Dość mam już słuchania o holokauście...Czuję się osaczona martyrologia narodu żydowskiego. Nie wiem, czy ten naród nie zna słowa przesada? Nie czujecie tego drodzy Izraelici,ze nam to juz naprawdę obrzydło?:/ I nie ma co się dziwić taksówkarzowi bo tak naprawdę wiele osób tak mysli tyle,ze strach się teraz odezwać.
        • Gość: jezuuuu Re: Z larwami się nie dyskutuje IP: *.pools.arcor-ip.net 19.10.12, 14:36
          Przesyt tematu maja nawet niektory zydzi - wystarczy sie w internecie rozejzec
      • Gość: szeflewra Re: Z larwami się nie dyskutuje IP: *.elomza.pl 19.10.12, 11:15
        fatwa SWIETA RACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niedlugo nas POLAKOW OGRODA ZELAZNYM POLOTEM JAK PALESTYNCZYKOW!@
      • t_uptus Re: 19.10.12, 11:34
        Problemem nie jest to co jakis rabin mowi lecz to co dojrzewa w glowach takich jak Twoja. Zwroc uwage, ze kazdy z nas poddaje (badz powinien ) ocenie i selekcji wszelkie informacje i przyswaja sobie te , ktore uwaza za przydatne i interesujace. Wiec jesli cytujesz slowa osoby majcej poglady szowinistyczne i rasistowskie moge przyjac , ze utozsamiasz sie z nimi. A to oznacza, ze widzisz swiat „tunelowo” czyli jak dziecko, ktore koncetruje cala uwage na toczacej sie pilce nie zauwazajac przy tym, ze jest juz na jezdni... Pamietaj, ze NIC!! nie jest wazniejsze niz nasze miedzyludzkie stosunki. To one sa zrodlem wiedzy o zyciu i to one ksztaltuja pokolenia. Jesli masz dzieci i glosisz nienawisc i pogarde - wzorem jakiegos rabina – ograniczasz ich horyzonty i tym samym rozwoj naszej wspolnej cywilizacji.
        • Gość: Kraker.ltd Re: tunelowo, no tak... IP: *.rev.dartybox.com 20.10.12, 01:21
          Jak było z Palestyną, może lepiej zerknie ktoś tutaj, bo warto,
          pl.wikipedia.org/wiki/Palestyna_%28mandat%29
          Zrozumiecie jak podstępem, żydy już od 1920,roku przerzucali swoich imigrantów pomimo zakazu, do Palestyny gdzie wykupywali ziemię,problem osadnictwa to jedno, tworzyli też organizację paramilitarną HAGANA,
          sprawiając wielki problem Brytyjskiej administracji...
    • Gość: asd Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 09:39
      Trzeba być dzienikarskim debilem aby mieszać holocaust i antysemityzm ze zwykłym chamstwem. Dziennikarze GW zachowują się jak debile i tyle.Awej
    • gazeta_mi_placi Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja 19.10.12, 09:40
      Wstyd mi za Kraków oraz niektóre tutejsze antysemickie wpisy.
      W sytuację jak najbardziej wierzę, niestety krakowscy taksówkarze nie są szczytem kultury (nie tylko do Żydów) ani często nawet zwykłej higieny.
      Mam nadzieję, że ta osoba zostanie zwolniona i nie znajdzie zatrudnienia w żadnej korporacji. Dla dobra także własnego. Po co osobie nienawidzącej innych ludzi praca w usługach dla ludzi? Może wypas owiec na halach?
      • 10x10 Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys 19.10.12, 12:49
        Mało, który kraj i mało, który naród tak sie obrzydliwie wzbogacił, jak my na tej wojnie światowej. W czepku sie rodziliśmy, inne narody mogą nam tylko zazdrościć położenia geograficznego , taka kasa wpadła i to za nic, no, prawie za nic, bo jednak trzeba było wymordować , na oczach bezradnych Niemców okupowanych przez tajemniczy naród nazistów, te parę milionów ludzi. „Parę milionów”, znaczy, dla samych Niem.. tfu, nazistów już niewiele zostało, sami odwaliliśmy większość roboty. No, pławiliśmy się w tym bogactwie, pławiliśmy , fajnie było, ale dosyć tego pławienia. Tak być dłużej nie może i odpowiednie kroki są już podjęte.
      • 10x10 Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys 19.10.12, 13:48
        Pan Singer już kilka lat temu powiedział, że Polacy wzbogacili sie na ich krzywdzie i tak dłużej być nie może. I jeśli Polska nie zapłaci iluś tam miliardów dolarów, to będzie na forum międzynarodowym upokarzana. No i jest. Prawdę powiedział, trzeba mu przyznać, nic nie skłamał. Rzadko się zdarza taka prostolinijność w dzisiejszym świecie. Na przykład Niemcy zapłacili, ile tam trzeba było i proszę, nie są już winni, filmy o Oskarze Schindlerze, szmalcowniku i naziście sie robi, dzielnie ratuje Żydów, Polacy też tam są, polska dziewczynka tam wyzywa idących na śmierć Żydów, albo o braciach Bielskich , tchórzach i rzezimieszkach, grabieżcach polskiej ludności się robi film, w których wychodzi na to, że byli jeszcze lepsi, niż czołgiści z Rudego 102, sami by tę wojne wygrali, gdyby nie opór polskich faszystów, co to nie chcieli oddać ostatniej bańki mleka i ostatniego kożuszka i bezczelnie policję sprowadzili, taki błąd bracia Bielscy zrobili, zostawili dziadka przy życiu, zamiast zastrzelić na drodze, jak się należało. Piękny film, na pewno się utrwali w głowach
      • 10x10 Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys 19.10.12, 21:37
        Jeszcze Holland, zapomniałbym, też film zrobiła o Polaku, co ocalił Żydów, no, trochę pozmieniała realia, licencja poetica, wiadomo, żeby nam się w głowach nie poprzewracało, Żydów było w filmie mniej, niż w prawdziwej historii, okoliczna ludność żyje w luksusach, kupuje sobie w sklepie, co tam komu sie zamarzy i ratuje tych Żydów wyłącznie dla kasy, a na koniec, jak już nie było wiadomo, jak tych Polaków udupić, a wrażenie jakieś trzeba było zostawić, to walnęła napis, że, jak bohater zginał w wypadku, to niektórzy mówili, że to za to, że Żydów ratował. I kto wie, może i niektórzy tak mówili, a może niektórzy mówili co innego, a inni nawet coś zupełnie innego, a nawet może tych drugich i trzecich było więcej, ale od Holland sie tego nie dowiemy. Od niej się dowiemy, że owszem, był taki jeden szlachetny Polak, nie można powiedzieć, że nie było tu i ówdzie, ale reszta, to splunać nie warto. A maturzysta Bartoszewski wychrypi przy okazji, że on, to bardziej się bał Polaków- sąsiadów, niż Niem.... to znaczy tych, no, nazistów.
      • 10x10 Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys 20.10.12, 20:31
        Nie inaczej pisze pani Debbie Schlussel,amerykańska dziennikarka, która publikuje w takich gazetach jak "New York Post", "Wall Street Journal" i "Washington Times".
        „Gorliwi kaci z Polski zajęli znaczące miejsce wśród katów Hitlera” - pisze na blogu dziennikarka i wylicza swoich licznych krewnych, którzy doznali krzywd ze strony Polaków. Wśród nich miał być działacz polskiego podziemia. Jak opisuje dziennikarka poderżnięto mu gardło we śnie, na rozkaz dowódcy Polaka, który chciał oczyścić swoje szeregi z Żydów. Co prawda, to prawda, słyszałem takie historie o Grzegorzu Korczyńskim z Gwardii Ludowej, którego walka z okupantem sprowadzała się właśnie do mordowania i rabowania Żydów. Owszem, ale i Polaków też mordował. Także po wojnie, jako komunistyczny politruk- okupant z sowieckiego nadania. Inny Polak - jak wspomina dziennikarka - chciał wydać Niemcom jej pradziadka za butelkę whisky. No, a ja słyszałem , że niektórzy Żydzi wydawali innych Żydów, oraz Polaków za połeć słoniny. Słyszałem też, że całe wsie polskie były palone wraz z mieszkańcami za ukrywanie Żydów.
        Jej zdaniem mówienie o polskich obozach zagłady nie jest gafą, bo Polacy także ponoszą odpowiedzialność za zagładę Żydów w niemieckich obozach
        „Um, a gdzie one były? Kto pomagał je obsługiwać, łapać i zamykać w obozach żydowskich obywateli, którzy wkrótce zamienili się w popiół i dym?
        Polacy zamordowali miliony Żydów, zachowali wiele obozów zagłady, w których zginęło setki tysięcy rodzin żydowskich. Tego nie zrobili tylko naziści. Brały w tym udział dziesiątki tysięcy chętnych Polaków i nie tylko. Obama nie popełnił żadnej gafy! Gorliwi kaci z Polski zajęli znaczące miejsce wśród katów Hitlera.
        Jak gdyby naziści z Niemiec zrobili to sami! Polska policja chętnie współpracowała z SS w łapaniu Żydów. Polska policja brała udział w uruchamianiu i obsłudze obozów śmierci. Fakty są uparte.”
        Tu się zgodzę, fakty są uparte. Już pani mówię, kto nazistom pomagał przy tych komorach gazowych. Nie znany mi jest udział polskiej policji w zarządzaniu obozami śmierci, natomiast wiem, że praktycznie wszyscy członkowie Sonderkommando, tudzież obozowa policja, czyli Kapo, którzy mordowali Żydów, palili ich, gazowali, wieszali, sortowali ich rzeczy, obcinali włosy i wyrywali złote zęby byli Żydami właśnie, a do obozów dostarczała Żydów żydowska policja podlegająca żydowskiej administracji gett., które dostarczały tylu swoich współbraci, ilu im Niemcy kazali. To znaczy tfu, nie Niemcy, tylko naziści. Tylu Żydów „zamieniło się w popiół i dym”, ilu ich spopielili bracia z Sonderkommando.
        W tej sytuacji proponuję pani Schlussel kompromis, niech już te obozy będa polsko-żydowskie, żeby nikomu nie było przykro i żeby nikt nie miał krzywdy. I niech pani pojedzie do Jerozolimy i policzy te drzewka Sprawiedliwych wśród Narodów Świata, ile tam jest nazwisk polskich. I niech pomyśli, ilu nie ma, bo zginęli i ci sprawiedliwi i ci, którzy mogliby o nich opowiedzieć, bo za pomoc Żydom mordowane były całe rodziny i całe domy. I niech Pani pomyśli jaką straszna krzywdę robi Pani Polakom i Żydom w Polsce, rozpalając straszne, palące poczucie obrazy i krzywdy. Choć na pewno znajdą się tacy, co zakrzykną- „tak, słusznie, dziekuję , proszę o jeszcze!”
      • 10x10 Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys 20.10.12, 20:34
        No i doczekaliśmy się wreszcie, do tej pory było to sugerowane jakoś tak półgębkiem, że niby mordowali jacyś naziści wsparci przez polskich nacjonalistów i katolików, no, ale wreszcie nadszedł czas by walnąć prawdę prosto w oczy. Tak, to my. Nasi dziadkowie ich mordowali, a my pławimy się w bogactwie zagrabionym gminom żydowskim.
        Już Pan Prezydent Komorowski wspominał, przepraszając za Jedwabne, że musimy ( MY? sorry) się przyzwyczaić do myśli, że Polacy byli też mordercami. Zapewne tak, niektórzy byli, ale mordercami byli też niektórzy Luksemburczycy, Kenijczycy, Malezyjczycy, Singapurczycy, Tybetańczycy, Bhutańczycy, Inuici, Burowie, Zulusi, Indianie znad Orinoko, oraz ludy znad Eufratu, juz dziś wymarłe. Oraz kilkaset innych narodów. Dlaczego mam się czuć współwinny, nie bardzo rozumiem.
        Nie bardzo rozumiem też dlaczego wstyd Ci za Kraków, szanowna "gazeta_mi_płaci"
    • Gość: nie mam a kto oglądał wczoraj kronikę IP: *.play-internet.pl 19.10.12, 09:40
      jak ktoś oglądałwczoraj kronikę to ma już pogląd na sprawę ....tak złośliwie i napastliwie tłumaczenie zainstniałej sytułacji ze strony tej żydówki dało mi jednoznaczną odpowiedź .....robi sobie rozgłos , wypaczając , całkowicie to co sie zdało wg jej tylko i wyłacznej wersji któa oczywiscie jest prawdziwa ...pinokio ..na końcu jezyka miała roszczenia o 10 mil $

a czy złotówa nie miala racji ...co o żydach = antysemiata , spytaj sie co u nich z arabami =antysemita ...czy wogóle można prowadzić dziś z żydami dyskusje ?? tylko oni ofiary , oświecim to tylko oni ...a gdzie polacy , rosjanie , białorusini , cyganie co umarli w oświcimiu i innych obozach ?? przywałaszczyli sobie i jeżdza do nas jak do siebie
    • abrams8 Kto sieje wiatr, ten burze zbiera..pokosie grossów 19.10.12, 09:47
      ... pokłosie grossów inne być nie może... kłamstwa i język przemocy doprowadzają do tragedii... to dotyczy polityki w POlsce i tematów żydowskich, ...choć jestem Polskim Żydem wstyd mi za tuska, ale najbardziej za grossa... a poza tym w holokauście ginęli przede wszystkim obywatele Polski, a nie Żydzi z Izraela, więc nie rozumiem dlaczego holokaust jednakowych korzyści nie przynosi też Polsce...? Nie jest to oparte na prawie międzynarodowym i USA, Niemcy i inne państwa zdają się zawsze o tym zapominać. W przeciwieństwie do grossów, ja tak jak moi przodkowie z Polskiego Krakowa pozostaję wierny mojej jedynej ojczyźnie, Polsce.
      • Gość: Polak Re: Kto sieje wiatr, ten burze zbiera..pokosie gr IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 10:30
        To prawda, to byli Polacy od dziada pradziada... Nigdy nie będzie idealnie, zawsze z jednej strony i drugiej będą ataki, ale hmmm.... Czas zapomnieć waśnie i spory, my Polacy powinniśmy się trzymać razem, bo to nasz kraj jest, to my tu mieszkamy, my wspólnie walczymy o byt... Ty jesteś Żydem ją Polakiem z dziada pradziada, on,oni z innych nacji ale, jesteśmy tu i teraz razem, wspólnie ciągniemy ten wózek zwany Polską. To nasz kraj, chciałbym aby zabrzmiało to źle, ale to Polska jest dla Ciebię i dla mnie najważniejsza, nie unia,Izrael, Usa i inne kraje, tu się urodzilismy i tu żyjemy, a więc my Polacy musimy wspierać się niezależnie od pochodzenia wyznań, statusu materialnego, światopoglądu, nie ważne czy ktoś jest hetero, homo czy less, jesteśmy Polakami. To jest nasz kraj. Na koniec chciałbym Ci podziękować, za słowa, dziękuje pięknie. A teraz rodacy ..... "dajmy sobie po razie...." i czas zamknąć wszystkie negatywne sprawy. Każda opcja sporu ma coś za uszami.... Pamiętajmy o smutnych przykrych, tragicznych dziejach, ale również żyjmy wspólnie moi rodacy...
      • Gość: jg holokaust IP: *.krdc.pl 19.10.12, 11:59
        jest potrzebny izraelczykom żeby utrzymywać stały stan zagrożenia, przywożą do Oświęcimia młodych ludzi, którzy muszą iść do wojska na 3 lata przed rozpoczęciem studiów. musi być jakieś uzasadnienie - jak nie będziemy się zbroić to nas spotka to samo.
    • adamm5 Nie trzeba być antysemitą, by tak postąpić! 19.10.12, 09:53
      By właściwie ocenić wydarzenie warto odpowiedzieć na kilka zasadniczych pytań:
      1. Jak to się dzieje, że szkoły, gdy chcą urządzić uczniom spotkania ze świadkami historii szukają ich aż w Izraelu, a nie wśród byłych AK-owców, rodzin, które ratowały Żydów w czasie okupacji, jeśli już chcą omawiać sprawy holokaustu? Czy chodzi o wpojenie młodzieży obcego punktu widzenia?
      2. Ilość incydentów antyżydowskich w Krakowie wzrasta, ale muszą mieć one swoje uzasadnienie, np. prowokacyjne zachowanie przedstawicieli tego narodu wobec Polaków. Że tak jest jest powszechnie wiadome, ale przypadki te nie przebijają się do mediów, ze względu na obowiązującą cenzurę. Wystarczy jednak porozmawiać z przedsiębiorcami na krakowskim Kazimierzu, a dowiemy się o dewastacjach pokoi hotelowych przez młodzieżowe wycieczki z Izraela, o kradzieżach wyposażenia pokoi, o awanturach wszczynanych w lokalach gastronomicznych.
      3. Nie może być tak, że jedna strona będzie się posługiwała hasłem antysemityzmu, jak maczugą, a jednocześnie pozwalać sobie na wszystko, a druga będzie tylko oskarżana i atakowana. Jeśli nawet w tym przypadku taksówkarz oburzony antypolska propagandą amerykańskich Żydów pozwolił sobie powiedzieć przedstawicielkom tego narodu, co o tym myśli, to jeszcze nie jest to autentyczny antysemityzm, choć jako usługodawca powinien dostosować formę do swej roli.
      4. Dalsza eskalacja tego incydentu już przez Polaków, bo obie panie już wyjechały z Polski, włącznie z wzywaniem do bojkotu sieci taksówkarskiej, może mieć odmienne skutki, bo co będzie jeśli inni taksówkarze w odpowiedzi na taki bojkot odmówią wożenia Żydów, by nie być narażonymi na podobne oskarżenia? Może autorzy tych pomysłów zaproponują utworzenie sieci taxi "tylko dla Żydów"? Ale to już było! I to realizowane z obu stron!
      5. Jeśli dialog polsko-żydowski będzie prowadzony tak niesymetrycznie, jak obecnie, tzn. że nie będzie można powiedzieć nic o pretensjach do Żydów, to takie incydenty, że ktoś zdenerwowany jednostronną narracją w mediach wykorzysta wreszcie okazję by spotkanego przypadkiem przedstawicielowi tego narodu "nawrzucać" lub powiedzieć co takim dialogu myśli, będą się powtarzać.

Nie trzeba być antysemitą, by się zdenerwować na to co się w Polsce dzieje w mediach na temat stosunków polsko-żydowskich!
    • Gość: kopytko Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 09:59
      Właśnie odbywa się Holocaust XXI wieku przeprowadzany przez Izrael na Palestyńczykach. Powinno się głośno mówić o zbrodni która ma miejsce tu i teraz. Jednak każdy zarzucający zbrodniczą politykę Izraela będzie posądzony o antysemityzm.
    • Gość: gaga Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 10:01
      Dlaczego autor bezkarnie używa zwrotu antysemicki incydent? Czy sąd skazał tego gościa? Chyba jeszcze nie a skoro nie to dziennikarzyno tępy nie masz prawa pisać takich bredni.
    • Gość: kurkablada Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.12, 10:02
      mysle ze kobieta znalazla sobie sposob na zycie,ze zwyklej dyskusji w taksowce robi afere zeby zaistniec.temat glosny i nosny, wiec bedzie miala nowe zaproszenia na prelekcje.
      • Gość: x Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 11:35
        Gość portalu: kurkablada napisał(a):

> mysle ze kobieta znalazla sobie sposob na zycie,ze zwyklej dyskusji w taksowce
        > robi afere zeby zaistniec.temat glosny i nosny, wiec bedzie miala nowe zaprosze
        > nia na prelekcje.

biorąc pod uwagę, że kobieta żyje z opowiadania historii swoich rodziców, to co się dziwisz? geszeft is geszeft
      • maguniaklikunia Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys 19.10.12, 12:28
        Właśnie .Teraz te dwie stare matrony napiszą książkę o tym jak to były i są traktowane w Polsce i zamiast zabrać się do roboty będą jeździły po świecie i opowiadały jak to są prześladowane .
        Tak jak świadkowie Jehowy chodzą po ulicach i domach i głoszą dobrą nowinę tak te dwie stare kobiety jeżdżą po świecie i głoszą SWOJĄ teorię . Po kiego licha ktoś ich tu zaprasza ?
    • Gość: Krakus A jak się zachowują wycieczki żydowskie? IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.12, 10:02
      Czy oni z należycie odnoszą się do Polaków? Pamiętam, jak kilka lat temu ochroniarz jednej z nich odepchnął mojego kolegę, gdy sie przypadkowo zbyt blisko do nich zbliżył. Odrębną sprawą jest, jak Żydzi traktują inne nacje, np. Palestyńczyków.

Zobaczcie, jak zareagowała gmina z Londynu: zażądała zwolnienia z pracy taksówkarza. Całe szczęście, że panie nie powiedziały, ze taksówkarz chciał je pozbawić życia. Domagaliby się wtedy dla niego krzesła elektrycznego.

Potępiam wszelkie przejawy antysemityzmu. Ale równie potępiam uzurpowanie sobie przez Żydów do bycia najważniejszymi na świecie.
    • Gość: 123 Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 10:05
      Wyobraźcie sobie Palestyńczyka w Izraelskiej taksówce. Palestyńczyk nie wsiądzie do Izraelskiej taksówki. Palestyńczyk ma swoje getto w którym może sie poruszać.
      • Gość: Objetkywny Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys IP: *.comarch.com 19.10.12, 10:32
        CO ZA BREDNIE!!! POLECAM WSZYSTKIM WIZITE W IZRAELU, DYSKUSJA NAPEWNO BEDZIE INNA!!
        • Gość: thegosc Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 11:18
          Chłopie nie zorientowałeś się jeszcze że tu głównie piszą chorzy ludzie ?
          Przestań się wysilać nikt z nich Cię nie wysłucha a tylko podniecasz ich zryte łby.
          • Gość: wawiak Re: Antysemicki incydent. Taksówkarz: To była dys IP: *.30.183.19.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.10.12, 17:34
            a ty, thegościu
            nie bądź taki teges pepeges.
            twój kolega z hasbary, też chce zarobić parę szekli...
        • cruq Byłem w Isroelu, podziwiam ten kraj 19.10.12, 19:03
          Zbudowaliście twierdzę. Brawo. Z Arabów zrobiliście zwierzęta. A tych, którzy się opierali po prostu zarżnęliście. Ukradliście ich ziemię i dziś możecie kożystać z ich niewolniczej pracy. Nie widziałem Żydów z łopatą, chyba że byli to ci Falaszowie lub inne niżej rasowo kwalifikowane społeczności, które kiedyś przyjęły siłą lub dobrowolnie wiarę w waszego jehowę.

Rok 1947 - już wtedy zaczęły się czystki etniczne. W okolicach Jaffy zamordowali Żydzi (głównie niestety polscy - co za wstyd dla Polski!) od 11 do 17 tysięcy bezbronnych Palestyńczyków, którzy według tradycji ich rodzin mieszkały tam od TYSIĄCLECI. Kto nie chciał dobrowolnie opuścić swojego domu, zostawał w nim żywcem zakopany - innych wypędzano - tak jak ponad 1,1 miliona Polaków wysłanych przez żydwoskich sąsiadów do sowieckich obozów śmierci w latach 1939-1941. Jednego z nich poznałem w Betlehem. Przed jego domem postawiono wielometrowy mur, dużo wyższy niż w żydowskim mieście na terenie Warszawy. Mur oddzielił Palestyńczyka od jego sąsiadów. Żeby do nich się udać ( w linii porostej to około 100m) musi jechać do bramy do thego ghetta, poniżany przez żydowskich żołdaków musi opowiedzieć po co wjeżdzą na teren zamieszkiwany przez naród wybrany. Teraz podróż zajmuje 2 godziny. Rzadko odwiedza kolegę.

Zachodni brzeg - Jerycho. Jedna droga prowadzi do tego najstarszego miasta na świecie. Checkpoint - sprawdzanie dokumentów. Możesz jechać. Z miasta wychodzi we wszystkich kierunkach kilka dróg, na żydowskim atlasie są one zaznaczone. Niestety. Po kilkuminutowej podróży okazuje się, że biegnie obetonowana autostrada, ale wjazdu nie ma. Trzeba jechać naokoło. To samo jest ze wszysktkim miastami arabskimi - nawet tymi na terenie Erec dla ubermenszów.

Moja wyobraźnia. Czy tak mogłoby stać sie z goyim w Judeopolonii?

Na koniec niemiła niespodzianka. Płacąc za wynajęty samochód podałem nr karty. Robiłem tak wszędzie- normalna procedura od Malezji po Chile. A tu niespodzianka, mimo upływu kilku miesięcy od przyjazdu do Polski - z karty schadzą kwoty - nieduże - kilkadziesią szekli. Ale za co? Dałem sprawę do załatwienia bankowi. Mam nadzieję, ze to pomyłka, a nie zydowskie złodziejstwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka