thai12 23.10.12, 15:26 Zapraszamy do wymiany zdań na temat osoby i opinii Pana Nowickiego na naszym forum "ANTY Nowicki" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seven Re: ANTY Nowicki 23.10.12, 18:39 ale żenada, żeby zakładać forum przeciwko typowi, który pisze recenzje kulinarne do gazety..boże widzisz i nie grzmisz. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: ANTY Nowicki 05.11.12, 14:15 seven napisał: > ale żenada, żeby zakładać forum przeciwko typowi, który pisze recenzje kulinarn > e do gazety..boże widzisz i nie grzmisz. Komuś musiał nieźle zaleźć za skórę. Biedny człowiek z postu założycielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: ANTY Nowicki 05.11.12, 22:27 Mnie w ogóle bawi to przerażenie jakie jeden (słownie: jeden) człowiek potrafi wzbudzić wśród restauratorów. Najwyraźniej bardzo nisko upadła ta branża. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: ANTY Nowicki 05.11.12, 22:49 kissmygrass napisał: > Mnie w ogóle bawi to przerażenie jakie jeden (słownie: jeden) człowiek potrafi > wzbudzić wśród restauratorów. Najwyraźniej bardzo nisko upadła ta branża. To się nie zdarza chyba w żadnej innej branży ;-) Większość po prostu robi swoje, pamiętając o zasadzie, że nie sposób dogodzić wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labrador Re: ANTY Nowicki IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.12, 22:39 Ja przeczytałem jedną recenzję kulinarną pana Nowickiego i mi wystarczyło. Chodziło o restaurację czeską - autor był bardzo rozczarowany, że podają w niej knedle i tłustę potrawy. Rozumiem, że w innych recenzjach obraża się na węgierską knajpę że dużo papryki, na francuską że jakieś wstrętne ślimaki itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: ANTY Nowicki 07.11.12, 08:23 Gość portalu: labrador napisał(a): > Ja przeczytałem jedną recenzję kulinarną pana Nowickiego i mi wystarczyło. Chod > ziło o restaurację czeską - autor był bardzo rozczarowany, że podają w niej kne > dle i tłustę potrawy. Rozumiem, że w innych recenzjach obraża się na węgierską > knajpę że dużo papryki, na francuską że jakieś wstrętne ślimaki itd. :) Ale nie chodzi o to, że ktoś czyta i mu się nie podoba :-) (Chociaż są tacy masochiści, którzy czytają wszystkie i pod każdą piszą komentarz, że recenzja jest beznadziejna...) Mnie na przykład dziwi sytuacja, w której ktoś tak bardzo nie cierpi jednego dziennikarza piszącego raz w tygodniu do lokalnego dodatku Wyborczej, że aż zakłada forum "anty". To dziwne, nie sądzisz? Zasięg oddziaływania pana Nowickiego jest na tyle niewielki, że wzbudzanie przez jego osobę tak mocnego zestawu negatywnych emocji jest niecodzienne i nietypowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gaissa Re: ANTY Nowicki 08.11.12, 11:34 Godna podziwu inicjatywa, może dzięki temu na tym forum będzie można rozmawiać merytorycznie, bez konieczności przedzierania się przez posty, że autor recenzji nie jest z Krakowa/restaurator mu nie zapłacił (bądź zapłacił)/nie umie gotować/żona mu nie dała*, bo wszyscy wyznawcy wymienionych tez przeniosą się na nowe forum. *niepotrzebne skreślić. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapil Re: ANTY Nowicki 10.11.12, 16:14 Nowicki pisze ciekawie, z biglem, w odroznieniu od innych lokalnych recenzentow, ktorzy przynudzaja. Autor watku to pewnie jakijs restaurator, ktrorego restauracje Nowicki zjechal. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: ANTY Nowicki 14.11.12, 20:45 Dokladnie tak! Opieralem sie na opiniach Nowickiego podczas niedawnych wakacji w Krakowie. Bylem w kilkunastu chyba knajpach ktore on recenzowal i tylko w jednym (!) przypadku sie zawiodlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: ANTY Nowicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 22:56 w jakich byles? Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: po polsku: 18.11.12, 19:51 Te najlepsze: Ancora (najlepsza knajpa w ktorej bylem w Krakowie, genialne menu szefa - 5-cio daniowe, klasa swiatowa) Amarone (4 lunche tam jadlem za 50zl - 5 dan, rewelacja) Pod Roza (klasa najwyzsza) Zazie Bistro (swietne jedzenie za rozsadne pieniadze, genialna grasica) Pimiento (doskonaly stek a mieszkam w krainie wolowiny) Da Pietro (nienajgorzej jak na Rynek, calkiem dobra pasta) U Kucharzy (Gessler) - doskonale jedzenie, niestety kaczki nie jadlem Francuz (b. dobry lunch choc troche pretensjonalny, brawa za muzyke) Kogel Mogel (niezly pomysl, b. dobre jedzenie) Wierzynek (duzo lepiej niz myslalem) Korsykanska (Paese)-doskonaly lunch i tanio, szkoda ze pusto A teraz rozczarowanie: Warsztat (pasta b. slaba) Wentzl (Magda Gessler powinna zrobic program o swojej knajpie) Honorowe wyroznienie: Kultowa kielbasa pod halka! Niestety na wiecej czasu braklo jest jescze na pewno masa swietnych knajp, moze nastepnym razem. Ale Krakow nie ma sie czego wstydzic, naprawde! Pzdr smakoszy z Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś