henio56 09.07.04, 09:29 przyzwyczaiłem się do zielonego,rozpuszczalnego Jacobsa, może warto zmienić, co polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati_p Re: kawa, kawka ,kawusia 09.07.04, 09:33 Jeśli rozpuszczalna to Nescafe Gold, jeśli parzona to Selgafredo, czy jakoś tak ;)) No i ofkors Lavazza Odpowiedz Link Zgłoś
kremoofka Re: kawa, kawka ,kawusia 09.07.04, 11:22 przerzuc sie na zlotego - rozpuszczalnego pysznyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: kawa, kawka ,kawusia 09.07.04, 11:28 ja jestem zakochana w nescafe gold i nescafe 3 w 1, a parzona to lavazza matino:) Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: kawa, kawka ,kawusia 10.07.04, 02:45 Z kawką jest tak Musisz patrzeć gdzie była wyprodukowana w wypadku np.plujki tzn.ziarnistej mielonej kupuje tylko zielonego Jacobsa w opakowaniu 10 dkg. Jest mielona i parzona w Czechach,kawapalona w Niemczech jest do d....Jeśli chodzi o kawe rozpuszczalną,najważniejsza jest śmietanka +woda mineralna niegazowana.Trzeba ją pić tak jak na południu Europy- po wypiciu przepić mineralną.Chyba jednak Nesca-jeżeli chodzi o kawy rozpuszczalne !! Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: kawa, kawka ,kawusia 10.07.04, 10:46 nie ma to jak plujka z zielonego Jacobsa:)Uwielbiam. Rozpuszczalnej za to nie wypije pod kara smierci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: kawa, kawka ,kawusia IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 10.07.04, 11:43 Masz całkowitą rację fusiasta jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: kawa, kawka ,kawusia 10.07.04, 11:44 ja tak naprawde lubie z ekspresu, fusiasta z braku tegoz:) Odpowiedz Link Zgłoś
ligia12 Re: kawa, kawka ,kawusia 10.07.04, 13:31 fusiasta z rana jest najlepsza!! Odpowiedz Link Zgłoś
sunny_day Re: kawa, kawka ,kawusia 10.07.04, 16:32 W kwestii kaw rozpuszczalnych - ja polecam Prima Niebieska - będziesz zaskoczony, jest naprawde niezła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Nowa jakość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 20:04 Jeżeli chcesz parzyć w domu dobrą kawę wyposaż się w ekspres ciśnieniowy - 15 bar ( cena już od 350zł), ręczny młynek do kawy (elektryczny przypala ziarna) i kawę w ziarnach prosto z palarni (moja ulubiona to arabica peruwiańska). Polecam bo to zupełnie inna jakość:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solaris Re: nie warto IP: *.autocom.pl 10.07.04, 21:31 henio56 no to ty nie warto!!!! zielony, Jacobs the best i nie ma lepszej rozpuszczalnej.JA JE NIGDY NIE ZDRADZĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prado Re: nie warto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:09 A ja od Jacobsa wole Tchibo Mild. Jesli espresso to Lavazza Creama. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek193 * * * 11.07.04, 14:05 Gość portalu: prado napisał(a): > A ja od Jacobsa wole Tchibo Mild. Jesli espresso to Lavazza Creama. właśnie taką sączę, z ekspresu Jury, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luj krakowski Re: kawa, kawka ,kawusia IP: w3cache.* / 81.219.246.* 11.07.04, 09:07 A ja się przyzwyczaiłem do czerwonego jabcoka marki " mózgojeb" z sądeckich zakładów winiarskich, jak wychleje 0,75 litra to od zaraz rosną strupy na mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paneuropean Re: kawa, kawka ,kawusia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.07.04, 14:20 W sumie to ja wypije cokolwiek co nie jest perfumowane, tzn. najlepsza jest zwykla kolumbijska. Znawca kawy ze mnie zaden ale uwielbiam ten czarny plyn. Nie moglbym bez niego zyc. :) Odpowiedz Link Zgłoś