Dodaj do ulubionych

Z karmą do kawiarni. Akcja pomocy zwierzakom ze...

IP: *.play-internet.pl 06.12.12, 10:13
Kiedy w koncu radni uchwala obowiazkowe chipowanie i kto psa lub kota wyrzuci bedzie plac il za jego utrzymanie w schronisku.A kary za brak chipa 10000 zl i wtedy wszystkie beda chipowane i skonczy sie wyrzucanie,znecanie itd.Ludzie sa gorsi niz bydlo.Przeciez zwierze tez czuje to nie zabawka,kiedy wreszcie do mozgow wyksztalconego bydla i wiesniakow dotrze ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sowa Różowość w stylu Barbie IP: 94.42.92.* 06.12.12, 10:47
      Ten artykuł to z jednej strony porażka dziennikarska. Zamiast pisać o jakiejś naprawdę ważnej misji społecznej (których wiele - np. o problemach dzieci, jak im pomagać, jak edukować) roztrząsa się sprawę jakiś zapchlonych kundli. No ręce opadają. Mniej więcej co tydzień jakiś artykuł o psie. A że jakiś głodny, a że jakiś porzucony, a że nad jakimś ktoś się znęca. No to już jest przegięcie. Czy nie ma poważniejszych tematów? Z drugiej strony to nasza porażka, że skoro jest taki artykuł, znaczy to, że ma swoją poczytność. Że ludzie interesują się takimi zapchlonymi kundlami. Dlaczego ich po prostu nie uśpić w tym schronisku, skoro nikt ich nie bierze. Dlaczego utrzymuje się takie placówki z podatków. Dlaczego kosztem np. ochrony zdrowia, marnuje się środki na psy? To jest jakaś patologia społeczna!
      • Gość: gość Re: Różowość w stylu Barbie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 11:48
        A ja np. nie życzę sobie żeby pieniądze z moich podatków szły np. na leczenie takich kretynów i debili jak TY!!!! Chorujesz - lecz się sam! ...i ty i twoje dzieci i dzieci twoich dzieci i co ty na to???? A może ja wolę żeby moje podatki szły na psiaki niż na bezrobotnych pijaków i nierobów, więc się nie wypowiadaj w imieniu wszystkich!
        • Gość: Sowa Re: Różowość w stylu Barbie IP: 94.42.92.* 06.12.12, 12:21
          No widzisz, jaka słoma z butów ci wystaje. A kto powiedział, że ja chcę pieniądze od ciebie na leczenie. Płacę składkę zdrowotną, więc teoretycznie powinienem mieć darmowy dostęp do leczenia. Z psami to już inna sprawa. Choć wszyscy mamy podobne łańcuchy DNA i wywodzimy się od tej samej prakomórki to jednak dzięki naszym mózgom różnimy się diametralnie od zwierząt. Jesteśmy po prostu inni od tego świata. A więc nie możemy stwierdzać naukowo, że zwierzęta coś odczuwają. Nie możemy im przypisywać cech ludzkich. Oczywiście, że coś odczuwają, ale jest to tak różne od naszego odczuwania, że nie ma w ogóle sensu tego porównywać. Twoja wola odnośnie podatków jest tu bez znaczenia. To reguluje urząd. Na pewno nie wypowiadam się w imieniu wszystkich jak mi zarzucasz, przede wszystkim nie w imieniu takich gamoni jak ty!
          • Gość: frank Re: Różowość w stylu Barbie IP: *.dsl.iskon.hr 06.12.12, 16:10
            a sio sowo, wali od ciebie zgnilizna
      • Gość: ehman Re: Różowość w stylu Barbie IP: *.dsl.iskon.hr 06.12.12, 11:55
        Sowo uspij sama, bo bredzisz pod wplywem halucynogennych beretow. Takich jak ty przyziemnych i prostych prymitywnych tzw. ludzi jest na peczki, a takich wlasnie swiat nie potrzebuje. Twoja matka zrobila blad rezygnujac z aborcji, by cie urodzic. I szkoda, ze jesli sie w koncu zdecydowala wydac cie na swiat, to olala edukacje i efekt twojego bezmozgowia jest dzis widoczny i sprawia ze jestes osoba z defektem.
        Zwierzeta nie sa winne, ze ludzie sa kretynami. Ale ludzie sa podobno na tyle inteligentni, ze wiedza co znaczy kontrola urodzen, wiec niech sie kastruja lub sterylizuja, jesli nie sa w stanie wychowywac dzieci w normalnych warunkach.
        Jak widzisz i twoja prymityna teorie mozna obalic, gdyz wszyscy, ktorzy sa w potrzebie zasluguja na dobroc i pomocna dlon drugiego, bez wzgledu czy jest to czlowiek, czy zwierze.
        Wiecej tolerancji i rozsadku, bo tego ostatniego brakuje Ci najbardziej
        • Gość: Sowa Re: Różowość w stylu Barbie IP: 94.42.92.* 06.12.12, 12:24
          Ciekawe to zjawisko, zawsze jak ktoś nieprzychylnie wypowiada się odnośnie zwierząt, pewne prostaczki i gamonie piszą posty pełne inwektyw, tylko na to stać tych gamoni. Tak, ty też się zaliczasz do takich gamoni. Co do pomocy, dlaczego chcesz pomagać psom, bezpańskim? Czy pomagasz bezpańskim świstakom, bobrom czy też innym gatunkom chronionym. No nie. Dlaczego więc psom chcesz pomagać, co to jakiś ważniejszy gatunek jest? Niestety nie, to szkodnik, sztucznie wyhodowany przez człowieka!
          • Gość: markimark Re: Różowość w stylu Barbie IP: *.dsl.iskon.hr 06.12.12, 14:05
            po twoim wpisie stwierdzam, ze pies w hierarchii stoi wyzej niz ty, to napewno. Przykro patrzec jak sie meczyszna tym swiecie, ze az ci psy przeszkadzaja. Dzieci bezpanskie tez bedziesz uwalniac - gamoniu?
            • Gość: Sowa Re: Różowość w stylu Barbie IP: 94.42.92.* 06.12.12, 14:27
              Twój wpis jest pusty, bez treści. Właściwie do czego tu się odnieść. To taka bez sensu zaczepka. Ponadto twój wpis jest wysoce niemoralny. Po pierwsze dzieci nie są bezpańskie, ty zwyrodnialcu, po drugie jak może do głowy ci przyjść pomysł - cutyję: "uwalniania bezpańskich dzieci" ty wredna zwyrodniała kreaturo!
              • Gość: kora Re: Różowość w stylu Barbie IP: *.dsl.iskon.hr 06.12.12, 16:09
                Sowa idz sie lecz, bo ci na ciemie cos walnelo
      • Gość: sowa-krowa Re: Różowość w stylu Barbie IP: *.ip.netia.com.pl 06.12.12, 12:03
        Masz poglądy co najmniej głupie. I najprawdopodobniej jesteś złym człowiekiem. No i oczywiście nie musisz wchodzić do tego portalu. Czytaj gdzie indziej o ważnych akcjach społecznych i edukacji, a nawet sam/sama je organizuj. Powodzenia, palancie.
        • Gość: Sowa Re: Różowość w stylu Barbie IP: 94.42.92.* 06.12.12, 12:26
          Skąd w tobie tyle nienawiści? Skąd tyle inwektyw? Może pałaj nienawiścią do ludzi którzy krzywdzą ludzi, a nie tych którzy krytycznie wypowiadają się na temat pomocy dla bezdomnych kundli. Opanuj emocje!
          • Gość: door Re: Różowość w stylu Barbie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 12:42
            Ja tu widzę tylko twoją wielką nienawiść do psów! Tylko człowiek, który strasznie psy nienawidzi może napisać, że należało by je wszystkie w tych schroniskach uśpić! Nigdy jeszcze takiego paskudnego człowieka nie spotkałam i mam nadzieję, że nigdy nie spotkam! Brzydzę się takimi ludźmi jak ty!!!!!
            • Gość: Sowa Re: Różowość w stylu Barbie IP: 94.42.92.* 06.12.12, 12:47
              Ale momencik. Co złego jest w usypianiu psów? Jak porównasz to np. z rytualnym mordowaniem dopuszczanym przez np. muzułmanów. No a rzeźnie? A może jesteś wegetarianką? Ale zaraz. Ostatnio odkryto, że rośliny też mają swoisty układ nerwowy. Dlaczego uważasz, że jestem strasznym człowiekiem? Lepiej tym pieskom tam gnić (jak w więzieniu), czy lepiej je od tego uwolnić. W humanitarny sposób. A i dzięki temu pieniądze zasilą jakiś inny, szczytniejszy cel. O ile schroniska można nazwać szczytnym celem - to zwykłe więzienia - i to dla niewinnych psów! Biedni psi więźniowie. Idąc dalej, to ty jesteś tym złem! Nie ja!
              • Gość: raskol Re: Różowość w stylu Barbie IP: *.dsl.iskon.hr 06.12.12, 14:00
                ty madralo, zaproponuj tez to szczytne rozwiazanie w domu dziecka. nie moge uwierzyc, ze taki matol na forum siedzi. buraczana sowo i ty druga piekna totalnie nieinteligentna ciemnoto, zeby wam czasem nie wpadlo do glowy mnozyc sie. wystaczy takich przyziemionych patalachow w Polsce.
                • Gość: Sowa Re: Różowość w stylu Barbie IP: 94.42.92.* 06.12.12, 14:42
                  Jak możesz w ogóle porównywać dom dziecka do schroniska dla kundli ty wredna kreaturo, barbarzyńco!
    • Gość: Sowa Re: Z karmą do kawiarni. Akcja pomocy zwierzakom IP: 94.42.92.* 06.12.12, 12:51
      Z tym karmieniem psim mięsem to niezbyt dobry pomysł. Każdy taki ochłap powinien być sprawdzony przez weterynarza. A taki pchlarz, codziennie zlizujący siki lub plwociny, za dobrego mięska to chyba nie ma. Zresztą to, że ktoś jest bezdomnym nie powinno go skazywać na jakiś margines społeczeństwa. Nie wszyscy bezdomni to pijacy!
      • Gość: xxx Re: Z karmą do kawiarni. Akcja pomocy zwierzakom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 13:41
        ŻENUJĄCY BRAK POZIOMU, JAKIEGOKOLWIEK :/
        Przez takich " ludzi" te zwierzaki są w schroniskach...
    • Gość: gość Re: Z karmą do kawiarni. Akcja pomocy zwierzakom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 13:48
      W Polsce się psów nie je nie dlatego że są niejadalne - wynika to z naszej kultury i wychowania ....no ale co taki człowiek jak ty może wiedzieć o kulturze i wychowaniu....
      • Gość: Sowa Re: Z karmą do kawiarni. Akcja pomocy zwierzakom IP: 94.42.92.* 06.12.12, 14:43
        Więc usypiajmy je. Nikt nie każe ci ich jeść. Niemniej jeżeli są amatorzy takiego mięsa - czemu nie. Dlaczego białko ma się marnować.
    • Gość: bb Re: Z karmą do kawiarni. Akcja pomocy zwierzakom IP: *.ghnet.pl 06.12.12, 16:12
      Zdecydowanie popieram! Chipowanie zwierząt powinno być obowiązkowe!!!
      W ten sposób wiadomo do kogo zwierzak należy. Pamiętajmy nie tylko o pomocy ludziom, ale również zwierzętom. One są bezbronne i niczemu niewinne.
    • Gość: EE Z karmą do kawiarni. Akcja pomocy zwierzakom ze... IP: *.ghnet.pl 06.12.12, 16:16
      POPIERAM TĄ AKCJĘ JAK NAJBARDZIEJ I WEZMĘ W NIEJ UDZIAŁ.

NATOMIAST SŁABO MI SIĘ ROBI, KIEDY CZYTAM KOMENTARZE DO TEGO ARTYKUŁU.
      NIE MOŻNA JUŻ OBRONIĆ ZWIERZĄT, BO ZARAZ ZNAJDZIE SIĘ JAKIŚ PAJAC, KTÓRY POWIE 'DZIECI W AFRYCE GŁODNE' ITP. DLATEGO DO TYCH WSZYSTKICH, KTÓRZY NIE ROZUMIEJĄ, ŻE O ZWIERZĘTA MAMY DBAĆ TAK SAMO JAK O INNYCH LUDZI APELUJĘ - OTRZĄŚNIJCIE SIĘ!
      TO, ŻE ŻAL MI PSA, KOTA TO NIE OZNACZA, ŻE MI NIE JEST PRZYKRO Z POWODU LOSU JAKI SPOTYKA NP. WSPOMNIANE GŁODNE DZIECI W AFRYCE. ALE NIE TEGO DOTYCZY TA AKCJA I TEKST, WIĘC DO CHO.LERY OBUDŹCIE SIĘ IDI.OCI!
      • Gość: konrad Re: Z karmą do kawiarni. Akcja pomocy zwierzakom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 21:46
        A cóż to za idiotyczne hasło-,,nie wstawaj od stolika bez persa lub jamnika,,
        Zwierze nie może być prezentem mikołajkowym, nie może być wciskane przez terrorystyczne hasła nie może być bowiem chwilową fanaberią.
        Nie dziwie się lobbystom schroniskowym że wszelkimi sposobami chcą zdobyć kase oby chociaż jakaś część skapła w formie karmy do psiej miski.
        Tylko dlaczego nie idziemy drogą krajów cywilizowanych które czipują psy przez co mają one prawnych właścicieli.
        U nas tylko od dobrej woli zależy czy ktoś chce się przyznać do psa.
        Niechciany pies jest zadaniem własnym gminy i to my podatnicy dotujemy nieodpowiedzialność osób którzy nabywszy psa pod wpływem chwilowej zachcianki najczęściej za friko bezkarnie mogą go porzucać.
        A lobbyści schroniskowi zamiast wymóc na p,osłach obowiązek czipowania wymogli ustawe pozwalającą kręcić im lody na dożywotniej opiece nad niechcianymi pieskami.
        • Gość: Sowa Uśpienie. IP: 94.42.92.* 07.12.12, 09:59
          Skoro nikt nie może zaradzić, że tak dużo psów przebywa w schroniskach, dlaczego ich nie zlikwidować, dlaczego piesków nie uśpić. Proponuję coś takiego. Niech schronisko ogłosi, że powiedzmy w Nowym Roku usypiają wszystkie psiaki. Może, skoro tacy fani piesków tu piszą, zgłoszą się po nie i uratują od śmierci, zapchlone kundle! Podatnicy odetchną, a ludzie od tej chwili przemyślą sprawę zanim wyrzucą pieska z domu!
          • Gość: konrad Re: Uśpienie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 18:26
            Eutanazja niechcianych piesków jest powszechnie praktykowana w państwach bogatszych od nas.
            Jeżeli nie ma chętnego po 14 dniach pobytu nie ma zmiłuj się.
            U nas ustawodawca nakazał w ramach zadania własnego aby gminy opiekowały się dożywotnio więzoinymi w schroniskach psami.
            A że gminy z kasą cienko przędą to stają przed dylematem czy zamknąć szkołe żeby dać na schronisko czy przymykać oko na fatalne warunki jakie w nim panują.
    • Gość: Alos szacun dla "Gazety" za pomoc! IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.12, 01:52
      nie myślałem, że podziękuje (niestety bardzo tendencyjnej) Wyborczej za jakąkolwiek akcje, ale tu pełne wyrazy uznania za pomoc dla naszych braci mniejszych!
      • Gość: Sowa Re: szacun dla "Gazety" za pomoc! IP: 94.42.92.* 07.12.12, 09:53
        A cóż to za pomoc? Kupa psich chrupek z tego będzie. I po co? Dlaczego Gazeta nie promuje czipowania psów, bądź ich sypiania, skoro są porzucone?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka