Dodaj do ulubionych

Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men...

17.12.12, 15:15
Proponuję produkować tylko papierosy typu "Popularne" czy dawne "Sporty"
Obserwuj wątek
    • Gość: sanitta Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 15:19
      Panie Macieju,

Chyba najwyższy czas przestać zarabiać na śmierci niewinnych ludzi , którzy padają ofiara owocnego marketingu koncernów tytoniowych. Rozumiem ,ze sa to straty dla budżetu ale czy wie Pan o tym ze wydatki na choroby spowodowanie paleniem są jeszcze większe?

Jeśli Pan może wystosować takie pismo do Premiera to ja również wystosuje pismo do Premiera , żeby sprawdził Pana kompetencje jako osoby zasiadającej na tak wysokim stanowisku.
      Prosze pomyśleć globalnie!
      Najwyższy czas żeby otworzyć ludziom oczy i zabrać im z reki ta samobójcza bron
      Pan mówi ze co 10 osoba pali mentolowe papierosy
      Ja Panu mogę powiedzieć ze co 3 umiera przez każde papierosy i to co 8 sekund...

Pozdrawiam
      • radon13 Re: Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku m 17.12.12, 20:30
        Nigdy w życiu nie wypaliłem żadnego papierosa. Jestem wrogiem palenia, szczególnie tam gdzie to przeszkadza innym, np klatki schodowe. Ale takie metody jak wycofywanie papierosów mniej szkodliwych i mniej śmierdzących to po prostu jakiś obłęd. Pamiętam moją mame, która paliła tzw słomki, w PRL-u zostały znienacka wycofane a innych słabych papierosów nie było, wiec w desperacji paliła sporty bo były najsłabsze.
        Jednocześnie jacyś durnie zabraniają ;ub zniechęćjaą do papierosów elektronicznych ale popierają najmocniejsze , może jeszcze tytoń do żucia ?
    • Gość: qweerty Re: Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku m IP: 212.160.99.* 17.12.12, 15:31
      Po to właśnie są wprowadzane nowe restrykcje, żeby spożycie tytoniu spadło, więc co się dziwić reakcji producentów (w tym - plantatorów). Zaskakuje mnie tylko antyrynkowy sposób wywierania wpływu (zakazywanie 100's, slim, mentol, nakazywanie jednolitych paczek) już rozsądniejsze jest wysokie opodatkowanie i akcje marketingowe "czystego" życia.
      • Gość: anon Re: Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 16:30
        A CZEMU KTOŚ MI MA DYKTOWAĆ JAK MAM ŻYĆ? CHCE PALIĆ-MOJA SPRAWA!!!!
        • gaissa Re: Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku m 17.12.12, 17:30
          Gość portalu: anon napisał(a):

> A CZEMU KTOŚ MI MA DYKTOWAĆ JAK MAM ŻYĆ? CHCE PALIĆ-MOJA SPRAWA!!!!

Nie do końca Twoja, bo paląc, trujesz innych wokół siebie.
          • Gość: Jan UE = ZSRR bis! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 18:02
            Co ty pleciesz za komunistyczne bzdety? Już nie mogę palić w miejscach publicznych, nawet we własnej prywatnej knajpie, do której nikogo nie zmuszam chodzić, a teraz jeszcze nie będzie wolno mi kupić smakowych papierosów i truć się w moim domu czym chcę? W mojej własności, rozumiesz? No żesz jasna mać! To już w ZSRR nie było takich obostrzeń, te czerwone pijawki z UE przebiły Stalina! Wolność decydowania o sobie już nie istnieje! O taką Polskę walczliśmy, będącą barakiem w eurokołchozie? TO SKANDAL! Wolnościowcy obudźcie się, a czerwoni do KRLD, won z mojego Państwa! Nikt nie może mi mówić co mam u siebie palić!
            • Gość: henio Re: UE = ZSRR bis! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 07:39
              Wiesz, leki na raka są drogie. Ja do Twoich nie chcę dokładać. Palacze cwaniakują do momentu gdy muszą się poddać radioterapii. Wtedy jest płacz, że ZUS nie chce dopłacać do wszystkich leków.
              • Gość: MichalM Re: UE = ZSRR bis! IP: *.rwd.prospect.pl 19.12.12, 11:04
                Wydatki NFZ na leczenie to około 60mld wpływy od palaczy TYLKO Z AKCYZY I VAT to 24mld. Możesz być pewny że mniej niż 40% pacjentów leczy się z powodu chorób związanych z nałogiem. Tak więc to dzięki palaczom mamy za co się leczyć.
            • gaissa Re: UE = ZSRR bis! 18.12.12, 14:38
              Gość portalu: Jan napisał(a):

> Co ty pleciesz za komunistyczne bzdety? Już nie mogę palić w miejscach publiczn
              > ych, nawet we własnej prywatnej knajpie, do której nikogo nie zmuszam chodzić,
              > a teraz jeszcze nie będzie wolno mi kupić smakowych papierosów i truć się w moi
              > m domu czym chcę? W mojej własności, rozumiesz?

Powiedz to jednej raszpli, która zasmrodziła ostatnio toaletę w Bullu, bo się prukwie nie chciało przejść do palarni.

W domu truj się do woli czymkolwiek chcesz, tylko nie na klatce schodowej lub na balkonie.
    • polimol Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men... 17.12.12, 17:56
      dyrektywy ue to nic jak dymanie nas bez zdejmowania spodni wyr. nas na sucho
    • polimol Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men... 17.12.12, 18:05
      UEwydyma wszystkich
    • gonebosco Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men... 17.12.12, 19:27
      do tego dołożyłbym całkowity zakaz w miejscach publicznych: na ulicach, w parkach itp. BO dlaczego niby idąc ulicą czy będąc w parku z dzieckiem mamy wdychać ten smród, który szkodliwy jest również dla nie palących. Poza tym to nic przyjemnego dostać w twarz chmurą śmierdzącego dymu .........
    • Gość: Bozena Re: Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku m IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 19:28
      Boja sie papierosiarze, no bo rynek sie konczy.
    • Gość: Jarek Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 19:35
      Lepsza strona życia na sexgadzet.blox.pl
    • ysll Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men... 17.12.12, 20:44
      Spoko luz. Unijni plantatorzy zbankrutują. A pieniądze na ich utrzymanie się będzie pożyczać, a kasa zacznie płynąć do ruskich. No i mrówki zarobią. Gra muzyka.
    • Gość: (x)(x) Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 20:49
      rolnik za kilo tytoniu w lisciach 1klasy fullwypas ma 7-9zl od fabryki tytoniowej ;)

na kilo 1 klasy trzeba ponad 20 krzaczkow ( 4-8 lisci z krzaka )

i jeszcze wybierac co lepsze i ususzyc :D

kilo w sklepie 500zl :D rolnicy powinni przestac zupelnie sadzic, na pohybel rostkowskiemu :P
    • Gość: koparex Re: Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku m IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 21:07
      @ anon, nie krzycz wielkimi literami, a jak chcesz się truć, truj się małymi literami,
      i,.. jak mieszkasz w bloku to truj się przy zamkniętych drzwiach i oknach.
    • Gość: gugcia0 ta UE to mialo byc Polski zbawienie,a od 2004 IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 23:36
      najbardziej od 1945 roku zdrozaly: mieszkania,alkohol,piwo,papierosy,paliwo do aut,prad,gaz,zywnosc,lekarstwa,uslugi,zarcie i picie w knajpach,weszly oplaty za drogi,ludzie zarabiaja ponizej zasilku dla biednych w RFN - tam zasilek wraz ze wsparciem mieszkaniowym to 650 euro,u nas pensja ludzi po studiach to czesto pomiedzy 400 a 500 euro netto,gdy maja prace,bez pracy zasilek to ponizej 200 euro.Dzis byl szok w TOK FM,ze Eurostat podal za 2011,iz zielona wyspa dobrobytu- czyli IIIRP jest na ostatnim miejscu w UE w kategorii najbiedniejsze panstwa,wraz z takimi "potegami dobrobytu" jak Rumunia i Bulgaria,Rep.Czeska,Slowacka,Wegierska (podobno w kryzsie?)bija nas na glowe pod wzgledem dobrobytu przecietnego na obywatela,a "gwiazdy" upadku zachodniego: Grecja,Hiszpania,Portugalia,Wlochy,Irlandia maja dochody jeszcze 2 do 3 razy wyzsze niz przecietna w Polsce i np. Hiszpan przeznaczy ok.650 euro na swieta,3 razy tyle co Polak,a smieciarz w grecji zarabia 1200 euro netto,czyli wiecej niz wiekszosc Polakow z dyplomem mgr lub dr,wiecej niz sedziowie i prokuratorzy w Polsce,wiecej niz wielu dyrektorow,a Grecja podobno taka biedna!Litr paliwa w Polsce to 1,40 euro,o 10 centow mniej niz w RFN i o 20 centow wiecej niz w Luxemburgu,gdzie przecietna pensja to ok.12 tys zl netto,wszystko to dane zlosliwego Eurostatu,nie PiS u czy innej Gazety Polskiej.Stad cieszcie sie rodacy,UE zabroni w/w fajek,prace i kase straca Polacy,zarobia "bracia" ze wschodu i ich "sales representatives" z torbami i koszykami na bazarkach oraz kilku sprytnych pogranicznikow na wschodniej granicy RP,ktorzy za marne kilka milionow zl rocznie nie bedzie spacerowac z pieskami w pewnych miejscach na granicy w lesie aby mogly tam przeskoczyc kilka razy an dobe Uazy bez numerow,wypelnione fajkami,a Uaz,dobra awtomaszyna,w kazdym punkcie lasu granice przejedzie i wroci,a lasy ci u nas ciemne i grozne,po c tam za czesto lazic z pieskami,kawe sie u znajomego lesnika wypije,tak ok. 2 w nocy,a potem,za miesiac jakis Wania torbe plastikowa z dolarami do tesciowej przywiezie,tesciowa,dla dobreo ukrycia sprawy,dla owych transferow mieszkanko np. w Katowicach wynajmie,a te pare milionow dolarow za pare lat w jakims raju podatkowym ukyje,i jeszcze sie kobicina troche opali na jakis wyspach Pacyfiku,reumatyzm podleczy,a nasi dzielni straznicy lesni za 15 lat na zasluzona emeryturke przejda,to sie jak nic odsetki od kapitalu na owych wyspach,jakies marne 50 czy 100 tys dolarow rocznie,przydadza,a zeby to fiskusowi w oczy nie kolilo,to sie rodzinka raz do roku np. kolo Tel Aviv poopala i tam kaske pobierze,nie cala,no,tak z 30 tyz dol, aby na zarcie,piwo i paliwo w Polsce starczylo.I caly ten dobry plan na reszte zycia z powodu jednej decyzji UE o smakowych fajeczakch oraz z pilnosci naszych sasiadow aby troche Uazem w nocy po granicy w lasach pogonic.Dobre te Uazy i dobra ta UE,dla niektorych.
    • riccardo1 Plantatorzy tytoniu drżą przed utratą rynku men... 18.12.12, 13:58
      „W takich papierosach nie ma ani grama polskiego tytoniu - zaznacza Noworyta.”
      Czyli idąc tym tropem, może nie warto ingerować w rynek e-papierosów, przecież firmy, które je sprzedają to legalnie działający, płacący podatki polscy przedsiębiorcy?
      Poza tym jak na razie wszystkie robione badania wskazują na znikomą szkodliwość e-papierosów i kompletną nieszkodliwość dla osób postronnych. Wrzucanie ich do jednego worka ze zwykłymi papierosami, świadczy tylko o braku wyobraźni i tzw. pomyślunku u polityków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka