Dodaj do ulubionych

Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z pi...

IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 17.07.04, 05:00
"Za kurs zapłaciłem ponad 200 zł. Doliczając do tego cenę biletu
autobusowego, straciłem na tym kursie ok. 300 zł". 100 zl za bilet PKS z
Ochotnicy do Krakowa?! Ci Warszawiacy to maja fantazje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.client.comcast.net 17.07.04, 07:17
      W stanach bys zadala milionow $$ i bys tak glopio nie gadala Zocha. Pasazerowie
      powinni dostac min imum po 500 zeta a firma powinna wyplacic szybciutko zeby
      uciac skandal a nie dywagowas o tym na forum prasy. Przciez to wielki wstyd dla
      PKS. On nie wiemy jak sie robi interesy.
      • Gość: Stefan DSL IP: *.client.comcast.net 17.07.04, 07:21
        Napisz jak tam sie sprawuje nedzny Yahoo-SBC DSL. 500 kbps to max??? Szkoda
        tych 26.99$ +tax lepiej wziasc kabel od Comcast 20 wiecej ale predkosc 3,5 Mbps.
      • Gość: Zosia Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 18.07.04, 06:44
        Doucz sie polskiego chlopcze.
        • Gość: ?? Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.supernet.pl / *.3.pl 19.07.04, 09:29
          zaiste, madre rzeczy prawisz....
        • Gość: tekla Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 09:44
          A Ty Zosiu naucz się czytać i liczyć . Facet zapłacił ponad 200 zł za
          taksówkę , co razem z biletami PKS ustanowiło sumę ok. 300 zł.
    • Gość: piter Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 11:04
      gdyby nie byl pijany kierowca a autobus sie np zepsol to pasazerowie mogliby sie
      domagac zwrotu TYLKO za koszty transporu zastepczego (np taxi) ale w rozsądnych
      granicach - a w sytuacji gdy kierowca był PIJANY i to jest powodem spóźnienia
      mamy do czynienia z RAZACYM NARUSZENIEM UMOWY PRZEWOZU ZE STRONY PRZEWOZNIKA - w
      tej sytuacji jezeli ktos skutek spoznienia stracil np milion dolarow to moze
      zadac takiego odszkodowania a nie tylko kosztow transportu - podobna sytuacja
      jest gdy autobus nadspiesza - tzn odjezdzie przed czasem a ktos przez to na
      niego nie zdazy.
      • Gość: gosc Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.proxy.aol.com 19.07.04, 08:12
        pan adwokat Lisiecki pozal sie boze adwokacina, , po co sie tak ludzie
        kompromituja?
        • Gość: ja Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 08:29
          Ciekaw jestem co by było gdyby doszło do poważnego wypadku.
          Raczej chyba PKS miałby sprawę z głowy, bo jak wypłacić śmiertelnej ofiarze
          wypadku?
    • Gość: Adam Zosia - blondynka IP: 195.136.247.* 19.07.04, 08:36
      Zosia - czy Ty jesteś blondynką ?
      Te 100 zeta to nie za PKS, a za bilet na następny etap podróży -
      niewykorzystany z winy PKS. Doliczyłbym do tego straty jakie poniesie w swojej
      pracy niedoszły kursant (może go zwolnią bo nie jest odpowiednio przeszkolony w
      swoim zawodzie).

Zosiu - zanim popukasz na klawiaturze : puknij sobie w czółko.
      • Gość: Bartek Adam blondynek IP: 195.190.143.* 19.07.04, 09:17
        1. Wg, tego co powiedzial gosciu, nastepny etapem byl pociag.
        "... mówi Janusz Wicherek, który w końcu zamówił taksówkę, by zdążyć na pociąg
        do Warszawy. "
        2. 100zl bylo za autobus
        "Doliczając do tego cenę biletu autobusowego, straciłem na tym kursie ok. 300
        zł" (300-200=100)
        3. Nie ma nic na temat innego autobusu, nalezy wiec przyjac, ze to chodzi o TEN
        autobus.
        4. >Doliczyłbym do tego straty jakie poniesie w swojej
        > pracy niedoszły kursant (może go zwolnią bo nie jest odpowiednio przeszkolony
        w swoim zawodzie).

Jaki kurs? Brak informacji na temat jakiegos kursu-szkolenia. Tu chodzi o kurs-
        przejazd.

Pozdrowienia.

• Gość: Ula Re: Zosia - blondynka IP: *.proxy.aol.com 19.07.04, 10:38
        Adam ona i tak tego nie zrozumie, zaraz znajdzie blad w j. polskim i odwroci
        kota ogonem to normalne dla wiekszosci polakow "popraw swoj j.polski"
        napisze.Oni nie rozumia tego,ze PKS narobil" balagan" i powinien szybciutko
        zalatwic sprawe aby nie bylo duzego rozglosu ale to nasza Polska.Pozdrawiam
    • Gość: misiek Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.ikea.com 19.07.04, 09:03
      Przeciez nie powiedzial, ze 100 zl za jedna osobe madralo.
      • Gość: Bartek A mowil cos o np. 2 osobach? IP: 195.190.143.* 19.07.04, 09:19
        Albo o bilecie za psa, papuge i bagaz?
    • Gość: Slavo Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.lukas.com.pl 19.07.04, 09:26
      Ciolku pewnie nie dokladnie przeczytalas artykulu. Ten facet nie jechal sam ale
      z rodzina i z tegoz powodu tyle kosztowaly go bilety
      Najpierw dwa razy przeczytaj artykul a pozniej komentuj
      Uf ulzylo mi
    • kapitan.kirk Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z 19.07.04, 09:27
      Godna podziwu jest czujność pasażera - nie zaalarmowały go pomyłki kierowcy ani
      zapach alkoholu, a podejrzenia pojawiły się dopiero, gdy delikwent usiłował
      poderwać inną pasażerkę. Zazdrość? ;)
    • Gość: Duzia Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:28
      O psie, papudze i bagażu nie pisał, ale troche wyzej zostało wyraźnie napisane
      "... opowiada Janusz Wicherek, warszawiak, który wraz z żoną i synem wracał do
      Krakowa feralnym autobusem". Więc za trzy osoby a nie za jedną.
      • Gość: Bartek zgoda, ale 3x12=36 IP: 195.190.143.* 19.07.04, 09:40
        Troszke brakuje do stowki.
        Chyba, ze czegos nie doczytalem.

• Gość: Duzia Re: zgoda, ale 3x12=36 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:47
          Ale gość stwierdził że "Za kurs zapłaciłem ponad 200 zł. Doliczając do tego cenę
          biletu autobusowego, straciłem na tym kursie ok. 300 zł". Nie mówił o okragłych
          kwotach ale o szacunkowych.
          • Gość: Bartek no tak, slusznie IP: 195.190.143.* 19.07.04, 09:59
            jezeli zaplacil ponad 200 zl, to rownie dobrze mogl zaplacic 500 zl i wszystko
            sie nadal zgadza.
            (jezeli X > 200zl to X moze byc rowne 500 zl)

Poddaje sie, chyba mam juz dosyc tego Janusza W.
            Wracam do pracy zanim zaczne kibicowac kierowcy autobusu ;)

milego dnia
    • Gość: surya Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.wro-com.net 19.07.04, 09:32
      przeciez byl jeszcze z zona i synem! 100 zl za 3 osoby to calkiem mozliwe!
    • Gość: Bacz To skandal że nie można zwolnić pracownika IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:49
      W takiej sytuacji zwolnienie lekarskie nie powinno chronić od zwolnienia dyscyplinarnego. A już sytuacja że po 30 dniach na zwolnieniu lekarskim nie można podjąć decyzji o zwolnieniu dyscyplinarnym to skandal do kwadratu. Protokół z policji jest - nie ma nawet teoretycznej możliwości żeby ten kierowca się jakoś usprawiedliwił. Podejrzewam, że w takiej ewidentnej sytuacji można zwolnić pracownika chociażby dostarczając mu list do miejsca gdzie choruje - tylko pracodawca po prostu nie chce dokładać człowiekowi, który i bez tego poniesie niemałą karę wymierzoną przez sąd. Nie popieram takiego postępowania - tym bardziej że poziom alkoholu był bardzo duży - to nie był jeden kieliszeczek, a raczej więcej niż ćwiartka.
    • Gość: perzot Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.b-m.pl 19.07.04, 10:04
      Czytaj tekst ze zrozumieniem. jechal autobusem z zona i synem czyli wychodzi po
      ok. 30 na glowe.
    • Gość: miro Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: 212.87.5.* 19.07.04, 11:17
      "Na dodatek poinformowano mnie, żebym nie robił wielkiego halo o 12 zł, bo
      kierowca i tak ma już wystarczająco dużo kłopotów, a za cztery miesiące idzie
      na emeryturę - mówi pasażer."

Przedsiębiorstwa PKS to jakiś upiorny relikt PRL-u. Ludzie! P...cie PKS i
      jeździjcie busami.

• Gość: jaćka Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 12:22
        Jesteście wszyscy wspaniali !!! Dawno się tak nie uśmiałam. Wystarczy
        przeczytac wszystkie wasze opinie i cały dzien jest kolorowszy. Teksty jak z
        filmów Bareji. FANTASTYCZNE
      • Gość: Radomianka Re: Pasażerowie PKS żądają odszkodowań za kurs z IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.07.04, 10:42
        PKS to jedna sitwa - nie da sobie krzywdy zrobić, nadal chcą uchodzić za
        monopolistę i skutecznie niedopuścić konkurencję na trasy. Proszę bardzo jest
        takie miasto w centrum Polski, gdzie bus-owa komunikacja działa na zasadzie
        partyzantki - nikt nic nie wie(poza wtajemniczonymi) gdzie, skąd i o której
        odjeżdżają busiki, a przygodny pasażer zapytać o to na stacji PKS to poprostu
        nie może, rozszarpali by go żywcem. Dzieje się tak na terenie mojego miasta i
        okolic, gdazie sięga sieć tej pożąl się Boże komunukacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka