Gość: ewel IP: *.zax.pl 04.03.13, 23:01 Jak najbardziej zgadzam się z błędem MPk co do wycofania 501 z trasy do Mydlnik. Teraz do tego błędu się nie przyznadzą....Porażka na całej linii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoinny Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 00:17 pani Agnieszko odpier..l się od lini 19 bo wszystko jest ok, tylko żeby jeździła zgodnie z rozkładem. Bo ostatnio 4 minuty spóźnienia a motornicza uśmiechy wali jak by była przed czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innyktoinny Re: Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do popraw IP: *.static.chello.pl 05.03.13, 19:20 Pani Agnieszko odpier... się też od linii 3, bo jeździ wreszcie normalną trasą z Podgórza na Krowodrzę a nie jakimiś debilnymi objazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 01:08 No co za baba! Ma 4 tramwaje, do tego 194 i jeszcze jej mało! Codziennie się przesiadam na Rondzie Grunwaldzkim i korona mi z głowy nie spadła. Ale księżniczka przecież nie może przejść paru kroków na drugi przystanek bo jej się włosy pokręcą i nie będzie błyszczeć jak chrząstka w salcesonie na pierwszym roku zarządzania i marketingu na AGH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 05:49 Ci piszący z Michałowic i Skawiny to pomylili forum... Wylewajcie żale na forum Michałowice i forum Skawina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc takze Re: Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do popraw IP: 80.77.215.* 05.03.13, 11:26 miałkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do popraw IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 22:13 Kolejny krakowianin w 2 pokoleniu, z rodowodem z okolicznych pól i łąk. Dumny jak paw, bo wynajął kawalerkę na Bieżanowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomznh Re: Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do popraw IP: *.ghnet.pl 05.03.13, 08:19 MPK nie wycofało żadnych linii droga Pani... nie może wycofywać linii... ZiKiT - genialny to robi, notabene było spotkanie przedstawicieli ZiKiT z pracownikami MPK i Mobilisa, ci powiedzieli ZiKiTowi co myślą o remarszrutyzacji, ale oczywiście ZiKiT jest głuchy, bo pewnie nagrody za zrobienie g... i tak wpadną do kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomznh Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.ghnet.pl 05.03.13, 08:31 Ja bym chciał serdecznie podziękować ZiKiT za umożliwienie mi mniejszej liczby przesiadek, na prawdę, chciałbym także podziękować za wygonienie mnie z komunikacji tramwajowej, którą ponoć promuje, na rzecz autobusowej. Mam tylko jedno pytanie dotyczące linii 178 obsługiwanej przez Mobilisa. Czy to ZiKiT czy Mobilis chce ze mnie zrobić sardynkę puszczając na tą obleganą linię zwłaszcza w szczytach krótkie autobusy zamiast przegubowych? Ostatnio byłem świadkiem kursu w którym w wyniku przepełnienia nie domknęło się jedno skrzydło drzwi, co nie przeszkodziło kierowcy z dużą szybkością nadrabiać spóźnienie.... Takich mamy byłych busiarzy odważnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ałganow 178: próbował ktoś policzyć, ile wozów tam jeździ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 09:36 Ta linia jest idealna do ukrywania braków taborowych żółtego przewoźnika. Długa trasa, korki - idealne pole do naciągania. ZIKiT nie ma nawet pomysłu jak zabezpieczyć pełną obsadę na tej linii, dlatego płaci za wirtualne kilometry wykonane przez wirtualne autobusy. Komunikacja powinna wrócić pod rządy MPK, bo oni jeszcze mają coś pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus oj tam oj tam, najważnijsze że IP: *.min-pan.krakow.pl 05.03.13, 09:28 oj tam oj tam, najważniejsze że trasy są skrócone i dzięki temu trzeba kasować więcej biletów. Miasto ma większy zysk! A jak ma większy zysk to... ... to może wypłacić większe nagrody, premie i zatrudnić kolejnego vice prezydenta ds czegośtam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Wstydzilibyście się! IP: 31.187.17.* 05.03.13, 09:42 Wstydzilibyście się! Narzekacie i narzekacie, a przecież jego ekscelencja jaśnie nam panujący prezydent ciągle powtarza, że mamy najlepszą komunikację miejską we wszechświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Wstydzilibyście się! IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 22:17 Oczywiście, że tak. Przecież agencja ratingowa wystawiająca oceny Krakowowi wyraźnie powiedziała, że miasto musi ograniczać wydatki na transport. Pan prezydent i radni nie mają wyjścia, komunikacja musi zarobić na dwie nowe hale sportowe - oczywiście pośrednio, bo dzięki wysokiej ocenie ratingowej nasz wspaniały prezydent, urzędnicy UM i radni mają okazję zadłużyć jeszcze bardziej to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.ghnet.pl 05.03.13, 10:14 163 jeżdżące do Nowej Huty to jest jakieś nieporozumienie z taką częstotliwością. Jawna kpina z pasażerów. I poco, i dla kogo utworzyliście taką z góry skazaną na likwidację linię? Wiadomo, że rzadko kto kupi na nią kartę bo zmuszony byłby i tak do kupienia na dwa autobusy jako że 163 można pojechać kilka razy na dzień i to tylko w dni powszednie, wiele godzin linia nie jeździ wogóle. Opamiętajcie się w tym ZITiK-icie i nie uszczęśliwiajcie nas taką linią bo już lepiej TAXI jechać niż liczyć na 163 -linię widmo. Linia uruchomiona tylko po to żeby wykazać się nową linią na jakże oczekiwanej trasie. Żart, kpina i lekceważenie pasażerów. Jak można być tak perfidnym? :-((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do popraw IP: 31.187.17.* 05.03.13, 13:00 Perfidia to dopiero będzie jak tę linię skasują twierdząc (i mając na to dowody), że mało kto taką linią chce jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do popraw IP: *.ghnet.pl 06.03.13, 08:47 Perfidią jest stworzenie linii z góry skazując ją na niepowodzenie bo linia jeżdżąca parę godzin w ciągu doby dnia powszedniego to zwykła złośliwość wobec pasażerów proszących o dobry dojazd do Nowej Huty.. ta linia powinna jeździć co najmniej od 6 do 21 cały czas i w tych samych godzinach tyle że rzadziej w weekendy a nie to co teraz. Ale co się dziwić, jeździ przez Bieżanów a tam od wielu lat tylko tnie się komunikację. Taki chłopiec do bicia dla ZIKiTu, chyba na mieszkańcach Bieżanowa wyrzucają wszelkie frustracje :-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek 174 - zmiana na dobre!!! IP: *.noc.fibertech.net.pl 05.03.13, 11:01 Nie zgadzam sie całkowicie z Martą. Akurat zmiana 174 na trasę koło Bonarki wyszła na dobre. Niby tylko kilomentr krócej, ale czas przejazdu do Nowej Huty zdecydowanie szybszy!. A Piaski, Kozłówek, Wielicka - przecież co kilka minut jest tramwaj!!! Po co dublować trasy? Jak ktoś chce do Huty, wystarczy się przesiąść na Powstańców Wielkopolskich. Ludzie, więcej mobilności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomznh Re: 174 - zmiana na dobre!!! IP: *.ghnet.pl 05.03.13, 11:06 A przesiadałeś się tam kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: 174 - zmiana na dobre!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 14:58 Nie bądź takim egoistą, mobilność to jedna rzecz, a finanse druga. Jeśli ktoś ma kartę na wszystkie linie to owszem zero problemu, ale jeśli jeździsz na bilety to przy obecnych cenach można zbankrutować:( zresztą to chyba po to była zmiana tej trasy, a nie żeby coś ułatwić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: excalibur245 Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: 160.83.30.* 05.03.13, 11:16 do zatłoczonej 20 w godzinach szczytu w okolicach lubicz nie da się wejść, po 18 również nie da się wejść bo jezdzi co 20 minut... pasazrowie jadą stłoczeni do samej pętli ale za to półpuste 52 jezdzi co 3 minuty, kiedy jeden tramwaj odjeżdża z lubicz drugi jest już pod wiaduktem taka to racjonalizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke101 154 IP: 87.212.243.* 05.03.13, 11:17 Linia 154 została zepsuta przez obcięcie jej do Kleparza. Prądnik Biały stracił wygodny dostep do dworca (154) oraz na Ruczaj (114). Koszmarną sytuację transportową mieszkańców tego osiedla znacznie poprawiłoby już choćby wydłużenie 154 o te dwa przystanki do dworca... ...albo wprowadzenie króciótkiej, często jeżdżącej linii do pętli Krowodrza Górka. To dla mnie niesamowite, że miasto nie myśli o czymś takim, niby to promując tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke101 Re: 154 IP: 87.212.243.* 05.03.13, 11:18 tak, wiem, "króciutkiej" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartii Re: 154 IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 21:34 ja bym wprowadzil dla 154 dodatkowy przystanek "Pradnicka"(tam kolo przystanku tramwajowego) umozliwiajac szybka pzresiadke na tramwaj, gdyz na Bratysławskiej wymaga to dlugiego spaceru przez duze skrzyzowanie. I w efekcie mamy szybszy dojazd do dworca (jak wiadomo na Kleparzu korki, a tramwaje jezdza czesto). Druga znacznie wazniejsza sugestia - wydłuzenie trasy 194 (jak wiecie jezdiz co 10 min) do Pradnika Białego a 144 skrócenie do Krowodrzy. Krowodrza i tak ma dojazd na Czerwone Maki w postaci tramwaju, natomiast czesciej jezdzacy autobus przydałby mieszkancom osiedla Pradnik Biały. Nie wymaga to wielkiego nakladu. Co do dojazdu na mateczny lub dalej na alejach juz sa latwte pzresiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.azsoft.pl 05.03.13, 12:01 - podoba mi się że w końcu jedzie autobus z bieżanowa do huty przez rybitwy, tyle ze w trochę dziwnych porach, liczę ze w najbliższym czasie będą kursy w godzinach w których ludzie wracają z pracy no i w weekendy - podoba mi się zmiana rozkładu jazdy tramwaju 23 - że jeździ do późnego wieczora - podoba mi się to że 174 jeździ częściej i przejeżdża koło bonarki - nie podoba mi się że w okolicach godziny 7:00 na trasie 178 jedzie krótki autobus - zazwyczaj jak wiem że nie muszę się spieszyć do pracy, czekam na następny lub 174 bo wiem że pojedzie długi i przynajmniej będzie się dało wsiąść - podoba mi się że 178 jedzie na kliny - zupełnie nie rozumiem dlaczego z przystanku "pod fortem" do borku jedzie się innym autobusem niż z borku do przystanku "pod fortem", przecież to ta sama trasa i ten sam autobus, po co autobus na pętli zmienia numer?? moim zdaniem zbędne zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
raajs Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... 05.03.13, 12:33 Panie Grzegorzu mam dla Pana jedną rade przerzucic autobusy ponad korki i już będą jeżdzic punktualnie ! Powodzenia wyrazy szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasterz Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: 193.106.244.* 05.03.13, 13:12 wszyscy którzy psioczą na nowe 174 są "pokrzywdzeni" bo się przyzwyczaili do starego i teraz się im d..py nie chce ruszyć aby się przesiąść z tramwaju na autobus pod estakdą. każdy kto mieszka na piaskach i bieżanowie spokojnie wsiądzie w 174 wystarczy podjechać tramwajem do limanowskiego i tam przesiadka - nic trudnego tzreba tylko chcieć a nie myśleć że z każdej wiochy autobus będzie jeździł co 5 min i woził paniska pod same drzwi zakłądu pracy. nikt was nie zmusza do jazdy mpk nie podoba się to wsiadaj w auto i płać sobie za "komfort" jazdy tam gdzie chcesz i którą trasą chcesz. uważam że 174 ma teraz idealną trasę. w końcu nie jeździ bez sensu przez witosa nowosądecką i potem w korkach na wielickiej jak to było do tej pory. szybki przejazd przez wolęduchacką i dalej z kamieńskiego na powstańców to idealne rozwiazanie. gratuluję temu co to wymyśluił. do tej pory 174 dublował tramwaje na witosa, nowosądeckiej i wielickiej teraz jeździ sobie jako samodzielny autobus i nie dubluje bez sensu tras inych pojazdów . BRAWO DLA ZIKIT!!!!!! ja bym się zastanowił tylko nad większą ilością kursów 10 bo z matecznego na borek nieraz trzeba się naczekać a skoro chcą zrobić parking pod carrefourem na zakopiańskiej to jednak wypadało by aby tramwaj jeździł częściej niż co 20 min bo się nie uda nikogo przekonać do stania 20 min na polku przy zacinającym śniegu. generalnie zmiany oceniam na plus - widać że w końcu zmienia się podejscie włądz że kazdemu wszystko się nalezy na realne wykorzystanie zasobów. brawo oby tak dalej. jeszcze tylko skorygujmy trasy na ruczaj bo nie ma sensu pchać tyle pojazdó naraz dla grupki przyjezdnych kotrzy nie pąłcą u nas podatków - sory studenciaki płąca akcycze w browarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 13:59 Podobno ruch to zdrowie-zlikwidowac wiec wszystkie autobusy,tramwaje i co tam jeszcze jezdzi i po sprawie. Zastanowic sie,czy ZIKIT jeszcze potrzebny...wiosna idzie...my tez mozemy isc.Nawet do pracy i na randke i do kosciola i... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srustrowany pasaze Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.centertel.pl 05.03.13, 14:57 uruchomic linie 20 zamiast z bonowic z borku do małego Płaszowa.8 przywrocic do bronowic .Zapewne ucierpiały na tym interesy rodziny Jacka M.KOnieM.c z prywatą prezydenta. Czy w tym kraju zaczną rozliczać prezydentów.? Linia 20 wozi studentow UP,AGH,UJ... w stronę szkoły rodziny Jacka M.Czas z tym skończyć.Kto poza studentami jezdz20 tkąBananowy kraj,bananowe miasto do Małego Płaszowa? PRZYWRÓCIĆ 8 do BRONOWIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Pasażerowie zgłaszają linie i trasy do poprawki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 10:37 To ja bym chciała dodać swoje 3 grosze! Niepunktualność autobusów to nie tylko korki! Autobusy strefowe 202, 212, 222 i 232, o których nikt jeszcze nie pisał. Wyjedżają z pętli na dworcu w czyżynach. Stoją tam pół godziny przed odjazdem, a kierowcy wcinają szamanko z budek przy dworcu. No i zapomina im się, że są w pracy i biegnie pięć minut spóźniony z frytami w ręce. O co chodzi? Gdybym ja tak w pracy robiła, to wyleciałabym bardzo szybko! Także nie mówmy o spóźnieniach przez korki, bo to nie jest jedyna przyczyna... Odpowiedz Link Zgłoś