Dodaj do ulubionych

Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 15:35
Niech ktoś mądry podrzuci linka to listy z wykazem jak kto głosował. Warto mieć to pod ręką a takich wskazówek jest coraz więcej.
Stadiony dla garstki mieszkańców, koncerty i spędy dla opijusów...
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... IP: *.183.132.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.03.13, 15:39
      Podwyżka w porównaniu do innych miast powiedzmy niewielka tylko co nam daje ta zmiana skoro nadal czyli tak jak dotychczas płacić będziemy za kubeł?
      Jeśli ktoś w domu miał za mały pojemnik i resztę (jak sądzą nasi posłowie) wyrzucał do lasu to czyt teraz nastąpi cud i przestanie to robić? A może co by nie płacić więcej zamówi mniejszy pojemnik tłumacząc to tym że zacznie segregować a proceder wyrzucania do lasu przybierze odpowiednio większą skalę?

Co daje nam ta zmiana jak nie tylko i wyłacznie podwyżki???
    • Gość: aneta Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.13, 15:41
      CO??!??
      mieszkam z mężem i dwójką dzieci w 45m. mieszkaniu na osiedlu domków - do tej pory płaciłam 41zl./mies (2 niebieskie kubły z MPO + zółty worek) a teraz mam płącić 62,5????
      50% więcej?? i oczywiscie nie bede mogła wybrać innego operatora jak dawniej, tak?
      • Gość: gość1234 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.03.13, 15:52
        Apel - prawnicy mieszkający w domkach czy jest możliwość zaskarżenia tej uchwały do wojewody z powodu dyskryminacji jednym mieszkańców kosztem drugich? lub innego powodu ??
        • Gość: j23 w socjaliźmie nie ma takie możliwosci IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.13, 16:14
          podobnie jest z odśnieżanie chodników w czynie społecznym
        • Gość: de12 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.lemon.fastwebserver.de 13.03.13, 18:57
          Uchwałe można zaskarżyć do sądu administracyjnego a nie do wojewody. Ma być zaskarzona i padnie bo nie można łaczyć lokali mieszkalnych z lokalami użytkowymi , i po tej sztuczce pobierac kasy za kubły. Radni dali się wpuścić w kanał i będziemy mieli Neapol. Ja mam to w d… , bo już dawno nie mieszakom w tym krakowskim szambie.
      • Gość: 123 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: 46.22.174.* 14.03.13, 07:09
        tak, teraz będzie Ci pomagać (odebrać twoje ciężko zarobione pieniądze by utrzymać urzędników) - przyjazne państwo
    • Gość: 154toni Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: 78.112.181.* 13.03.13, 15:49
      W naszych budynkach mieszka bardzo duzo studentow. Oni nie segreguja odpadow. Ile beda placic mieszkancy na osobe i jak to bedzie egzekwowane??? Sprawdzane?? Czy to zalezne od ilosci mieszkancow w danym mieszkaniu??? Jak to bedzie kontrolowane ile studentow mieszka w mieszkaniu???
      Wlasciwie kazde mieszkanie powinno miec swoj wlasny kontener lub plastykowy worek juz zaplacony wlacznie na wywoz smieci. Od diesiatkow lat tak jest w Luxemburgu.

• misself Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile 13.03.13, 16:02
        Gość portalu: 154toni napisał(a):

> W naszych budynkach mieszka bardzo duzo studentow. Oni nie segreguja odpadow.

Skąd wiesz? Zaglądasz studentom w legitymacje, a następnie w worki?
        Na moim osiedlu nie segregują mieszkańcy bloku komunalnego.
        Mimo że mają pod nosem dzwony.
    • Gość: Ania Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... IP: *.ghnet.pl 13.03.13, 15:54
      No cennik na bogato!! W ramach tych zawyzonych oplat zarzekam sie smiecic maksymalnie, wrzucac zuzyte baterie, czesci elektroniczne, oleje silnikowe i wszystko co tylko moze dokuczyc tym przeplacanym zlodziejom! Oczywiscie segregowac nie bede bo i tak to trafia finalnie do jednego wora wszystko - niech nikt nawet nie mysli ze oni cos z tymi segregowanymi smieciami robia, bach na halde i tyle.
      • Gość: A Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.13, 17:30
        A nie myslisz, ze wrzucajac elektronike do smietnika to nie szkodzisz nikomu innemu jak samemu sobie?:)
        • tymon99 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile 14.03.13, 10:01
          nie myśli. właściwie to wcale nie myśli.
        • Gość: fredeq Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.motorola-solutions.com 14.03.13, 12:52
          > A nie myslisz, ze wrzucajac elektronike do smietnika to nie szkodzisz nikomu in
          > nemu jak samemu sobie?:)

No właśnie się zastanawiam. Czy śmieci w ogóle TRZEBA sortować? Pomyślmy. Jeśli sortuję ja i pozostali, to mpo ma łatwiej (niższa cena) i przetwarza je sobie. Jeśli nie są sortowane, to rozumiem, że mpo musi je posortować i stąd wyższa cena - za darmo nie będą się babrać.
          Teraz, jeśli uważasz, że kolega nie sortując szkodzi sobie - w domyśle poprzez zanieczyszczenie środowiska, to by oznaczało, że mpo też ich nie sortuje pomimo wyższej pobieranej opłaty.
          A jeśli jednak sortuje, to może kolega ma kasę i gest i woli za sortowanie zapłacić niż sam się w tym babrać.
          Pytanie zasadnicze - czy niesortowane śmieci sortowane są przez mpo?
          • Gość: gość Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 13:37
            Sortowanie śmieci to raczej parodia. Przyjeżdża samochód MPO i to co było posegregowane ładnie się miesza na jego pace, wszystkie pojemniki są opróżniane do tego samego samochodu, nie ma żadnych przegród. Więc jaka to segregacja?
            • Gość: gość Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.13, 22:04
              ja tego u nas nie widzę, osobna odbierają śmieci ogólne 2 razy w tygodniu, i 1 raz w tygodniu śmieci segregowane, nigdy nie widziałam, żeby nawet z dzwonów mieszali śmieci.
    • Gość: Piotr Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.183.132.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.03.13, 15:54
      www.bip.krakow.pl/?bip_id=1&mmi=11967
      Jeszcze nie wprowadzono informacji o tej sesji ale i tak nie znajdziesz informacji o tym kto jak głosował bo podaje się ja w formie: oddano głosów za- xx, przeciw- xx, wstrzymało się- xx.
      Może gdzieś można dokopać się do takich informacji ale ja nie wiem gdzie szukać więc przeciętny krakowianin tym bardziej sobie z tym nie poradzi. Nasi radni (a może to nie oni) zadbali już o to aby nie było łatwo bo niby dlaczego się podkładać?
      • Gość: joankb Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 21:32
        Jest dokładnie:
        www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=29684&info=punkt&PSS_ID=10017
        • dariusz6565 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile 13.03.13, 22:14
          Dzięki !!!
    • Gość: Gosc12345 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.03.13, 15:57
      dokładnie - lista jak kto glosował - wiadomo PO była za!!!
      Może jakaś akcja protestacyjna z wysyłaniem maili do radnych z PO. Bo podwyżka dla domów jednorodzinnych to min. 50%
    • Gość: zs No dobra, a co w zamian IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.13, 16:04
      No dobra - opłaty pójdą mi ok 60% w górę....
      No ale co dostanę w zamian - czy jako rodzina 5 osobowa dostanę dodatkowe kosze na śmieci albo pojemniki do segregacji ? Jak w ogóle ma wyglądać segregacja w domku jednorodzinnym ?
      Bo do tej pory mieszczę się spokojnie w jednym pojemniku 120l, segregując do żółtych worków MPO. Czy dobrze rozumiem, że skoro opłata jest liczona ryczałtem od osoby (stała stawka), to mogę sobie ZAŻYCZYĆ dodatkowy pojemnik i MUSZĄ mi go podstawić ? Bo jeśli nie, to nie dość, że jest to czyste złodziejstwo, to jeszcze nie będzie miało nic wspólnego z większym dbaniem o środowisko (ciągle będzie się niektórym opłacało wywalać śmieci bądź gdzie).
      • Gość: Lemur Re: No dobra, a co w zamian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 16:07
        Zapomnij, pojemniki musisz zapewnić sobie sam. Przecież ten nowy haracz trzeba wydać na pensje prezesów nowej spółki od śmieci, a nie na zapewnienie koszy mieszkańcom.
      • edr66 Re: No dobra, a co w zamian 13.03.13, 16:48
        Jakim cudem przy 5-osobowej rodzinie mieściłeś się w 120 litrowym pojemniku? Ja mam przy 5 dorosłych osobach pojemnik 240 l opróżniany co 2 tygodnie, dodatkowo 3 żółte worki segregowanych śmieci wywożonych raz na miesiąc. Z powyższego wynika, że albo paliłeś śmieci, albo podrzucałeś innym. Koło mojego domu co jakiś czas banda pieprzonych barbarzyńców wyrzuca worki ze śmieciami. Może dzięki tej regulacji to się zmieni.
        • Gość: aqq Re: No dobra, a co w zamian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 17:54
          normalnie sie mieścił żył skromnie a nie wywoził góry śmieci z supermarketu
        • Gość: Antymajcher Re: No dobra, a co w zamian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 18:01
          Ja też przy 5 osobach spokojnie mieszczę śmieci w pojemniku 120 litrowym opróżnianym co 2 tygodnie. Dodatkowo raz w miesiącu wystawiam 3-4 żółte worki śmieci posegregowanych.
          Z tego co piszesz (pojemnik 240l) wynika , że nie segregujesz śmieci.
          Po tym jak mnie radni urządzili z cenami zgłaszam zamieszkanie tylko 2 osób. Pier.olę płacenie na przydupasów tego złodzieja i komucha z Sosnowca!
          • Gość: gość Re: No dobra, a co w zamian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 18:15
            Tylko że w tej nowej ustawie jest chyba możliwość odgórnego ustalenia stawki dla gospodarstwa jeżeli ilość wyrzucanych śmieci nie kalkuluje się z ilością zadeklarowanych mieszkańców. Więc pozostaje wywieźć śmieci do lasu...
        • Gość: zs Re: No dobra, a co w zamian IP: *.static.chello.pl 13.03.13, 19:34
          Z powyższego to może coś wynikać, ale bardziej o Tobie. Za szybko przechodzisz do oskarżeń....

2x w miesiącu 120l daje ok 240l do tego 3 żólte worki to pewnie kolejne 100-150l. Puszki i stal idzie na złom. To daje ok 400l śmieci - czyli 80l na osobę (wliczając 6 i 10 latka). To daje 2,5l śmieci dziennie na osobę. Uważasz że 2.5l w KAŻDY dzień (ile mam śmieci produkować, jak spędzam 10-11 godzin w pracy) to mało ? Ja twierdzę, że przez tą durną manie opakowań plastikowych na każdym produkcie w sklepie to i tak zdecydowanie za dużo.
          • dariusz6565 Re: No dobra, a co w zamian 13.03.13, 22:02
            O.K. jakie to moje oskarżenia ?! że do tej pory płaciłem miesięcznie 35 zł a teraz będę płacił za tą samą usługę 55 zł !!! Chyba ze to nie ja jestem adwersażem tej odpowiedzi.......
            • Gość: zs Re: No dobra, a co w zamian IP: *.static.chello.pl 13.03.13, 23:35
              No pewnie, że nie do Ciebie :-) do edr66...
    • Gość: Piotr Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... IP: *.183.132.139.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.03.13, 16:09
      Czy wierzyć w to co podaje GW?
      Tu mają przecież obniżkę
      pojemnik 0,18 m3 24,00 (dotychczas 27,91) (jeśli nie będą segregowane 35,76 zł)
      pojemnik 0,24 m3 31,50 (dotychczas 36,63) (jeśli nie będą segregowane 46,93 zł)

:)))))
      • Gość: Krk Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 16:11
        Przecież odbierane były śmieci niesegregowane, to gdzie widzisz obniżkę?
    • Gość: Niedobitek Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 16:23
      Jako jeden z nielicznych niedobitych (przez wolne stawki czynszowe) mieszkańców kamienicy w obrębie Plant pytam: czy kamienica prywatna w obrębie Plant to osiedle wielorodzinne czy jednorodzinne???
    • Gość: Krk Głupota radnych PO poraża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 16:31
      Pomijając podwyżkę, trzeba być radnym PO, żeby wymyślić coś takiego, żeby stawka powyżej 7 osób była stała. Tzn., że 8 i kolejna osoba nie produkuje już śmieci?! Czy to jest zrobione pod Majchrowskiego, który ma w domu kilka rodzin i będzie płacił dużo mniej niż teraz?
    • edr66 Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... 13.03.13, 16:40
      O, jak miło, będę mniej płacił niż dotychczas. I jak tu wierzyć durnym dziennikarskim prognozom o wzroście opłat
      • Gość: Z. Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.hertz.com.pl 13.03.13, 17:46
        Bądź konsekwentny w tym co piszesz. kilka postów wyżej pisałeś że koło Twojego domu rzucają workami ze śmieciami. Teraz piszesz że będziesz miał taniej, więc chyba nie mieszkasz w domu :). Przynajmniej zmień Nick jak nie umiesz kłamać lub jesteś z POpapranego magistartu.
    • Gość: justice ciekaw jestem IP: 91.230.99.* 13.03.13, 17:02
      kto będzie sprzątał lasy i brzegi rzek i jezior...
    • Gość: krk porażka - śmieci nadal będą palone w piecach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 17:17
      Jeżeli płacimy za ilość odebranych śmieci to wciąż bardziej opłaca się je spalać :(

Poprzednia propozycja była lepsza w tym względzie - niezależnie od ilości produkowanych śmieci cena była taka sama.
    • Gość: Jacek Koszmar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 17:21
      Skąd oni wzięli tak wysokie stawki! Tłumaczenie, że wywożenie z domków jednorodzinnych jest znacząco droższe to bzdury ! Hańba! Radni do odwołania!
      • Gość: zs Re: Koszmar! IP: *.static.chello.pl 13.03.13, 19:35
        Pewnie, że bzdury... Pewnie do tej pory MPO łaskawie do mnie dopłacało....
        Ale cóż, kryzys jest, to złodziejom brakuje kasy....
        • Gość: matka Re: Koszmar! IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 07:34
          no nic, trzeba będzie wymeldować pół rodziny.
          nawiasem ciekawe, o ile zmniejszy się "populacja" Krakowa w przyszłym roku?
          • Gość: zs To ja przestanę rozliczać PIT w Krakowie IP: *.ip.netia.com.pl 14.03.13, 08:11
            Hej - to jest pomysł! Nie trzeba się wymeldowywać. Wystarczy, że mieszkańcy domków jednorodzinnych zaczną rozliczać podatki w gminach ościennych. Wtedy ta banda rządząca miastem dostanie mniej pieniędzy. Tylko to ich może zmusić do racjonalnego myślenia.
            Do tych pasożytów tylko takimi argumentami można trafić.
    • Gość: balusz Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... IP: *.ists.pl 13.03.13, 17:29
      PO raz kolejny dziekuję oszustom z PO.
      W przeciągu 6 lat ich niby rządów, wszystkie reformy są na odwrót. Żyje się po nich gorzej i drożej, a miało być lepiej.
      Jak podają ekonomiści od 1989 roku nie było rządu który by tak drastycznie podnosił ukryte podatki dla obywateli.
      Że też na tych kłamców głosowałem 6 lat temu. Drugi raz tego błędu nie popełnię.
      Już wolę słucha PISu i śpiewki o trotylu, przynajmniej można wyłączyć TV i to olać.
      A tutaj płać haracz Rostowskiemu lemingu głupi.
      • czeresnik Baluszek zawsze brzedzi 14.03.13, 11:07
        Baluszku, ale przecież wszyscy wiedzą. że ty trzymasz z pisowcami. Po co udajesz, że głosowałeś na PO?
        • ar.co Re: Baluszek zawsze brzedzi 14.03.13, 20:47
          Bo nawet takiemu Baluszkowi wstyd się przyznać, że głosował na PiS.
    • Gość: Barbara Florida. Jak Polacy moga tak zyc?. IP: *.hsd1.il.comcast.net 13.03.13, 18:20
      Jeśli Osiedla jednorodzinne 4 osoby, śmieci nie są segregowane aż (92,50 zł). To około $30 dolarów. Ja w USA za nie segregowanych śmieci płace $3,50 dolar,s od kubła. 7 dolarów za dwa kubly place. W dodatku pewnie zarabiam 5-6 razy więcej jak przeciętny Krakus. Jak i z czego Wy tam zyjecie?, przy cenach innych towarów 2x większych.

• Gość: p pewna nieścisłość - to nie taki ten cennik IP: 91.225.187.* 13.03.13, 18:28
      Bzurą jest to co piszą w artykule - bo podział nieruchomości jest ze względu na takie która mają lokale użytkowe i takie które ich nie mają - i tylko w tym pierwszym wypadku zapłacimy od pojemnika - również w domkach jednorodzinnych.
      W przypadku budynków wyłącznie mieszkalnych będzie stawka od osoby
      przy czym dla domków jednorodzinnych w/g tabeli podanej w artykule, a dla budynków wielorodzinnych jest inna tabelka której niekompetentny gimbus z wybiórczej nie zamieścił - jest ona podobna do tej dla domków - przy czym będzie się płacić od mieszkania:
      1 - osobowego 19,50 zł/mies, 2-osobowego 27 zł/mies (oczywiście przy segregacji) dla większych rodzin stawki są bardzo zbliżone dla tych co w domkach jednorodzinnych choć nie identyczne.
      • Gość: goesha Re: pewna nieścisłość - to nie taki ten cennik IP: *.fema.krakow.pl 13.03.13, 18:58
        dzięki "P" za informację. Jak zwykle forumowicze okazali się być bardziej kompetentni i poinformowani od autorów tekstów na portalu.
    • urbanizm Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... 13.03.13, 18:53
      Niestety opłaty musiały pójść w górę, gdyż trzeba było ukrócić palenie śmieciami i wyrzucanie ich do lasów.
      Dla mnie to też nie jest dobra wiadomość, gdyż wzrosną mi nieznacznie opłaty.
      • Gość: zs Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.static.chello.pl 13.03.13, 19:28
        O! To wiesz coś, czego ja usilnie szukam! W jakiż to sposób zostanie ukrócone wyrzucanie śmieci do lasów... ? Bo przy takich podwyżkach cen i braku informacji o tym ile smieci bedzie w tej opłacie odbieranie, każe z dużym prawdopodobieństwem sugerowac, że skonczy się zgoła odwrotnie.
        PS: o paleniu nie wspominam, bo to głupota wyssana z palca - to co najwyżej jednostki. Śmieciami się w piecu ni popali... Ścigać trzeba tych co palą stare meble, paździerz czy stare okna - ale to z kolei rzadko ląduje w koszu na śmieci
        • dariusz6565 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile 13.03.13, 21:46
          Czy ny tak strasznie śmiecimy? Ja mieszkam na granicy miasta jakoś sobie nie wyobrażam ludzi jadących z centrum do lasu z workiem śmieci z domowego kosza , zupełnie innym tematem są te małe nielegalne wysypiska po remontach w ramach tzw oszczędności typu gruz ,wykładziny, PCV itp a tu żadna obniżka czy podwyżka nie poradzi, rozwiązanie to co jest w innych krajach czyli raz np na miesiąc wystawki czyli kontener na nietypowy odpad ale na nie jeden na kwartał na j dzielnicę!.
          Inny temat to totalny brak koszy na ulicach i tu mamy dużo odpadów po krzakach rowach itp.Kraków to przecież jedno z brudniejszych miast w Europie prawie nie myte ulice odwieczny pył itp mycie ulic ,sprzątanie po zimie marzenie ! Porównanie- niedaleko zapraszam do Ostrawy ...Dlatego uważam że to są tylko pozory w walce ze śmieciami ,brudem itp czyli kolejna ukryta podwyżka w tym kraju tak jak z gazem wielkie było trąbienie o 10% obniżce jakoś tego np. na stacji LPG nie odczułem, a nikt nie mówi głośno że mamy gaz jeden z najdrożych w Europie. Pozdrawiam!
          • ar.co Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile 14.03.13, 20:52
            Jeździć do lasu może nie będą, ale wzrośnie liczba tzw. wrzutków - czyli reklamówek albo całych worów podrzucanych na mniej uczęszczanych ulicach, w parkach czy do cudzych (albo ulicznych) koszy na śmieci. Już teraz rano (przed opróżnieniem koszy przy ulicach) są one zapchane reklamówkami ze śmieciami, podrzucanymi w nocy przez "oszczędnych" mieszkańców okolicznych domów.
        • Gość: mm Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 22:21
          Generalnie taka jest idea tej ustawy, że płacimy jakąś stawkę i śmiecimy ile chcemy. W praktyce też się zastanawiam jak to będzie zorganizowane ...palenie w piecu i wyrzucanie do lasu się nie będzie opłacało bo przyjadą i zabiorą wszystko ... teoretycznie przynajmniej ;)
          • Gość: zs Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.static.chello.pl 13.03.13, 23:40
            No teoretycznie też mi to tak wygląda. Ale praktycznie w to nie wierzę - nie w tym naszym złodziejskim kraju - to jest tylko okazja do złupienia ludzi. A marketingowo wygląda mi to na wykorzystanie nagonki wokół smogu i jak nie pasowało dowalić podwyżki wszystkim, to dowalmy chociaż tym z domków - zysk będzie, a i tak pewnie 80% mieszkających w blokach będzie zadowolonych....
    • dariusz6565 Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... 13.03.13, 18:58
      No i pięknie znowu!
      Kolejna podwyżka u mnie w domku jednorodzinnym wynosi wg. podanego cennika tylko 63%! -drobiazg ! Pan Prezydent Krakowa wypowiadał się że podwyżka będzie nieduża od kilku do kilkunastu procent (Radio Kraków) ,pomylił się drobiazg !!! ( to się wytnie i gitara).
      - dlaczego nic nie mówi się że to generalnie śmiecą producenci !
      -dlaczego nie ma opakowań wielokrotnego użytku butelki plastikowe itp itd. niemożliwe zapraszam do Czech , Niemiec i dalej po Europie ( butelki plastikowe są kaucjonowane jak i szklane -uwaga drobnostka wszędzie je można sprzedać bez głupot typu paragon itd, ba są automaty które je skupują,puszki aluminiowe z napojami są zdecydowanie droższe od szklanych - proste !( ostatni mój przypadek jestem w sklepie mam dwie butelki piwa na wymianę no cóż u nich nie ma piwa Harnaś a więc nie przyjmie mi je na wymianę -porada zmyć z butelek etykietę ha ha ha zgadnijcie co z nimi zrobiłem ?
      _gdzie skup makulatury nie opłaca się pewno lepiej niszczyć przyrodę a nie dotować skup długo by tu mówić do do wszelakiej maści rządzących. Wiadomo NAJPROŚCIEJ- KOLEJNA PODWYŻKA DLA CZARNEJ MASY !
      -gdzie kontenery na liście i zielone odpady (błogosławieństwo dla kompostowni) długo by można wymieniać przykłady na obniżenie cen za śmieci ale kogo to z rządzących interesuje w tej i innych kwestiach najważniejsza kasa i tyle . WOŁANIE NA PUSZCZY!!!
    • rozaly Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile 13.03.13, 20:14
      Hmm, mieszkam w domu jednorodzinnym i nie bardzo mi wynika z tego cennika - jak często będą odbierać śmieci i za jak duży to jest pojemnik? Ktoś się orientuje?
      • dariusz6565 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile 13.03.13, 22:11
        ja do tej pory płaciłem za 120 l wywóz co 2 tyg 35 z ł miesięcznie bez segregacji a tera to nic nie wiem może będą jeździć 1 raz w miesiącu bo podobno do domów mniej się opłaca jeździć niż do bloków HA HA Ha ciekawe stwierdzenie moja firma która mnie obsługiwała nie miała z tym problemów a mieszkam na obrzeżach miasta.....
    • Gość: Listek Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile IP: *.dynamic.lte.plus.pl 13.03.13, 21:56
      No i super, podobają mi się te zmiany.
      • dariusz6565 Re: Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile 13.03.13, 22:19
        Ależ tu padły poważne argumenty no no no podziwiam !!!
    • Gość: Krakus Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... IP: *.ghnet.pl 13.03.13, 22:04
      Do tej pory płaciłem 38 zł za tzw. "żółty kontener" 1,1 m^3 posortowanych śmieci (nie w MPO - żeby było jasne). Teraz mam płacić prawie 100% drożej. Rozumiem że jestem tzw. "odosobnionym przypadkiem"? :->
    • Gość: r_xxx Cennik opłat za śmieci przyjęty! Sprawdź, ile z... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 22:06
      Będę płacić prawie 70% więcej.
      Moja siła przebicia jest żadna, w związku z tym mam zamiar - nie segregować i wywalać wszystko do miejskich koszy. Zapłacę tyle samo, ale przynajmniej ktoś popracuje za te złodziejskie pieniądze.
    • Gość: skandal Czy powinno się zaskarżyć tę uchwałę? IP: *.naszasiec.net 13.03.13, 22:59
      Każdy mieszkaniec Krakowa może zaskarżyć tę uchwałę. Adresatem zaskarżenia jest sąd: e-prawnik.pl/porady-prawne/prawo-administracyjne-1/zaskarzenie-uchwaly-rady-miasta.html
      Jakich argumentów można użyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka