Dodaj do ulubionych

Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie Nowi...

15.03.13, 21:40
Poduchy-ciasteczka są urocze. :)
Wnętrze ładne, ale żeby aż tak się nim zachwycać? Może na żywo lepiej to wygląda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Baś nigdy więcej!! IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 11:05
      Ja też jestem bardzo rozczarowana tym miejscem. A tak się cieszyłam że w tej okolicy wreszcie powstało coś nowego. Niestety byłam tam raz i już nigdy więcej nie wrócę.
      Wnętrze - bardzo surowe, widać, że zrobione najtańszym kosztem ale mimo to nie zniechęca. Muzyka - coś koszmarnego!! Jakieś techno połączone z disco, nawet nie wiem jak to nazwać. Tak niskie tony że nie dało się spokojnie rozmawiać nie mówiąc o jakimkolwiek relaksie. Zupełnie jak w dyskotece tylko to wnętrze nie pasowało. Zamówiliśmy kawę, sok wyciskany z pomarańczy oraz jedyny kawałek ciasta taki się ostał czyli torcik czekoladowy. Napoje były smaczne, jednak pod koniec jedzenia ciasta okazało się że był w nim włos! Coś obrzydliwego. Narzeczony zwrócił tort kelnerowi, który jednak nie przejął się tym zbytnio. Nie usłyszeliśmy nawet słowa przepraszam! Nie mówiąc o zwrocie pieniędzy czy otrzymaniu w zamian kawałka innej słodkiej przekąski.
      Zauważyłam również, że w lokalu niektórzy goście traktowani są jako ci lepsi - kelner przynosił im jedzenie do stolika, a pozostali goście byli "wywoływani" zza lady.
      Jestem ogromnie rozczarowana tym miejscem, nawet nie wiem do kogo jest one skierowane, bo na pewno nie dla osób w moim wieku (25 lat) ani dla osób w wieku moich rodziców. Może dla jakiejś "wylansowanej" młodzieży?
      • Gość: Bococa Bistro Re: nigdy więcej!! IP: 195.94.211.* 20.03.13, 11:58
        W imieniu całej załogi Bococa Bistro chcieliśmy bardzo przeprosić za wszelkie niedogodności. Bardzo przepraszamy w szczególności za to, że w żaden sposób nie wynagrodziliśmy Państwu Naszej "wpadki" z ciastem. Prosimy jednak nie zniechęcać się i dać Bococa Bistro jeszcze jedną szansę. Dlatego zapraszamy jeszcze raz do Bistro, prosimy aby zgłosili się Państwo do menagera Bistro o darmowe, wybrane przez Państwa ciasto z kawą. Staramy się, aby każdy klient czuł się u nas na prawdę dobrze, jeśli tak nie jest, bierzemy sobie każdą najdrobniejszą uwage do serca i staramy się wprowadzać zmiany.
      • Gość: bogdan Re: nigdy więcej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.13, 12:23
        Chyba byliśmy w innych miejscach,bo mnie się tam podoba i wcale nie jest zrobione najtańszym kosztem, a trochę się na tym znam.Jest milo/muzyka ok./ i smacznie.Obsługa się stara i nie mam jej nic do zarzucenia.Jest to miejsce dla młodych i starych,na pewno zabiorę tam swoich rodziców.Myślę ,że jesteś nieobiektywna i wrogo nastawiona/może jakaś konkurencja/.
        I tak naprawdę nie napisałaś nic o jedzeniu.
    • Gość: pulo Bococa Bistro. Ładnie, ale... Wielkie Żarcie N... IP: *.ghnet.pl 17.03.13, 12:56
      Uwaga dla Pana stojącego w Bococa za ladą- nie, nie jest ok nalewanie sobie w godzinach pracy lampki wina do pełna i obalanie jej jednym machem. ani całowanie się z kelnerką. Ani nakładanie (zimnej) tarty palcami.
    • Gość: ech Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.13, 13:34
      W budce obok Mikro nigdy nie sprzedawano Frytek.
      • fakuju Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No 17.03.13, 15:43
        W budce obok Mikro sprzedawano frytki.
        • Gość: kia Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 17:16
          Zgadzam się niestety z recenzją w 100%. Wnętrze bardzo miłe. Zupy i koktajle smaczne. Słodycze w normie. Śniadanie bococa niejadalne. Jeśli właściciele chcą podtrzymać zainteresowanie swoim lokalem muszą popracować nad kuchnią. Obsłudze daję miesiąc na naukę.
          • Gość: bezzębna łachudra Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: *.ists.pl 17.03.13, 20:13
            Bardzo fajne wnętrze, pomalowane na biało cegły, instalacja elektryczna po ścianach w czarnych rurach, common table na środku. Ciacho było pyszne, kawa - no cóż, po krakowsku: czyli najdrożej w Europie, latte 9 zł. W całej Europie można wypić kawę za 1,30 -1.50 euro. Ale pewnie w PL zarabia się dużo więcej niż w Europie zachodniej, wiec pewnie dlatego kawa w tym mieście jest taka droga.
            Fajne miejsce, choć nie próbowałem jeszcze jedzenia, zrobię to następnym razem. Ta część miasta była pustynią jeżeli chodzi o kawiarnie czy lunch bary czy też żeby się czegoś napić. Mi się podoba, wrócę.
            • Gość: Baś Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 22:54
              to lepiej poprzestać na samej kawie ;)
            • Gość: DJ Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 23:36
              Serio? 9 zł to to najdroższa kawa w Europie? Nie wiem czy osoba która to pisała zadaje sobie sprawię ile kosztuje kawa (dobra, świeżo palona kawa),kupienie ekspresu, zatrudnienie pracownika który ją robi, szkolenie tego pracownika a na koniec ile wynosi VAT na kawę? Czy ty człowieku wiesz z czego musiałaby być kawa żeby kosztować 1 Euro??? zastanów się chwilę i powiedz czy żyjemy w Bangladeszu żeby ludzie pracowali za miseczkę ryżu (z całym szacunkiem dla ludzi pracujących w ten sposób w Bangladeszu). To jest żałosne że ludzie chcą zarabiać dużo ale już płacić komuś za jego pracę to już niełaska. I Krakusy zawsze będą centusiami, właśnie dlatego.
              • Gość: piwosz Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 23:44
                nie pitol, w lutym zjechałem hiszpanie i portugalię, bardzo dobrą kawę, taką jakiej ze świecą można szukać po większości krakowskich lokali piłem po średnio 1,5 euro. da się? da się.
          • Gość: Bococa Bistro Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: 195.94.211.* 20.03.13, 12:08
            W imieniu całej załogi Bococa Bistro bardzo dziękujemy za wszelkie uwagi i sugestie, weźmiemy je na pewno pod uwagę przy zmianach w menu. Wychodzimy jednak również z założenia, że nie jesteśmy w stanie sprostać oczekiwaniom wszystkich klientów, każdy ma przecież inne gusta i smaki, nie każdemu da się dogodzić. Zapraszamy ponownie do skosztowania naszych innych dań i liczymy na to, że tym razem wyjdą od nas Państwo zadowoleni;)
            • Gość: bogdan Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.13, 12:27
              Myślę ,że nie należy się przejmować niektórymi tekstami,bo są po prostu nieobiektywne.
              Ja uważam ,że jest bardzo ok. i tylko tak dalej.
              • Gość: idiota Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No IP: *.1.20.195.pp.com.pl 02.04.13, 11:41
                Czytać można - chociaż nie wiem po co za bardzo - a wdawać się w polemikę zupełnie nie ma sensu. Wystrój lokalu oryginalny nie jest, a wpisuje się w trend współczesnego wystroju wnętrz. W tej okolicy jednak nie ma "przesytu" więc nic w tym złego. Nie analizuję, czy jest tani, czy zbyt modny - kwestia gustu. Natomiast jedzenie to podstawa i tutaj na pewno wymaga to chwili czasu, aby wszystko się dostroiło. Wolałbym, aby lokal przetrwał w tym miejscu, bo fajnie, że jest.
    • Gość: mar Bococa Bistro. Ładnie, ale... Wielkie Żarcie N... IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 15:11
      Myślę że takie znęcanie się nad nowo otwartą knajpką zwłaszcza w odniesieniu do szczegółów samo świadczy o autorze artykułu - radzi prowadzącym bistro "więcej luzu" a sam jest pozapinany na dwudziesty guzik , bo mnie tam nie obchodzi czy danie nazwane "risotto" jest książkowym przepisem , bardziej czy jest smaczne czy nie. Każdy taki biznes musi się rozkręcić więc trzeba mu dać czasu, wiadomo że "nie od razu Rzym zbudowano". Bawić się w "master chefa" można tylko po co i co z tego ma się dowiedzieć klient, bo np o cenach nic nie napisał ani o tym co jest w menu (poza tym co jadł).
      • kissmygrass Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale... Wielkie Żarcie 02.04.13, 13:12
        Gość portalu: mar napisał(a):

> mnie tam nie obchodzi czy
        > danie nazwane "risotto" jest książkowym przepisem

Mnie obchodzi, bo przychylam się do opinii, że za serwowanie "czegoś wymieszanego z ryżem" pod nazwą risotto karą powinna być publiczna chłosta.

> o cenach nic nie napisał

Napisał.
        • Gość: dert Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale... Wielkie Żarcie IP: *.1.20.195.pp.com.pl 02.04.13, 15:24
          Racja! Zaraz dojdziemy, że nie ma znaczenia, czy to kurczak, czy tofu - ma smakować! Po prostu zamawiając ryż z warzywami możemy dostać risotto, a zamawiając risotto powinno to być risotto. Coś się za taką nazwą kryje.
    • Gość: gość Bococa Bistro. Ładnie, ale... Wielkie Żarcie N... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 22:47
      super że jest to miejsce, to miła alternatywa dla rest.radiowej.a herbata zielona - przepyszna.łosoś na szpinaku w wielki piątek - poezja! jutro spróbuję owsianki.z jabłkiem i cynamonem. już mi ślinka cieknie.
      • Gość: gość smacznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 20:54
        smacznie i tyle, czysto, klima z lekkim opóźnieniem doreglowana,
        personel pewny siebie nieco na wyrost ale niech im będzie ;)
    • Gość: Karlax Bococa Bistro. Ładnie, ale... Wielkie Żarcie N... IP: 77.242.202.* 14.07.14, 12:53
      Bococa się aktualnie bardzo fajnie prezentuje podczas Targów Śniadaniowych: skromnie, nienarzucająco, prosto i bardzo smacznie. Wcześniej nie zwracałam na nich uwagi, ale trafiłam na ich stoisko w Parku Krakowskim w sobotę i wg mnie ich propozycje są bardzo ok. Cenowo zupełnie spoko, koktajle owocowe są pyszne (pietruszkowy!), tarty smaczne i ładnie wyglądające, deserów nie jadłam, ale prezentowały się mile dla oka. Były też kanapki, jejecznica i inne rzeczy, jest w czym wybierać. Obsługa była sympatyczna i chętna do dyskusji. Myślę , że warto spróbować i wyrobić sobie swoją opinię, bo ja się wcale z p. Nowickim nie zgadzam w tym przypadku i niestety, ostatnio coraz częściej w innych przypadkach też nie.
    • Gość: głodny Bococa Bistro. Ładnie, ale... Wielkie Żarcie N... IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.15, 09:25
      wnętrze przyjemne, potrawy ciekawe ale obsługa niekompetentna... np. pani za ladą tymi samymi palcami którymi przyjmuje pieniądze przytrzymuje sobie torcik w trakcie krojenia...
      • Gość: Bococa Bistro Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale... Wielkie Żarcie IP: 94.42.83.* 31.03.15, 14:43
        Bardzo przepraszamy, a jednocześnie dziękujemy za taką uwagę - Ta Pani już u nas nie pracuje. Zapraszamy ponownie, aby wyrobił Pan sobie pozytywną opinię o naszym miejscu.
    • magda_ul Re: Bococa Bistro. Ładnie, ale Wielkie Żarcie No 21.10.15, 14:47
      ja tam uwielbiam, pycha żarcie i można brać połówki. naprawde dobra kuchnia włoska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka