07.11.10, 19:44
proszę, was jak przekonać rodziców do psa! sad(

proszę pomóżcie mi , oni mówią, ze bd się zajmowała tak samo jak z szynszylem.
ale ja im tłumacze ze to co innego i ze zdaje sobie sprawę ze muszę wcześniej
wstawać i wgl. ze bd musiała po nim sprzątać bo to szczeniaczek proszę kocice
pomóżcie mi! sad uncertain
ps. szynszylem nie zajmuje się źle, ale no nie najlepiej sad
Obserwuj wątek
    • karolcika2205 jest tu ktoś? proszę dziewczyny! :( 07.11.10, 19:48
    • grim No nie wiem 07.11.10, 19:59
      Szynszyla jak każde inne zwierze wymaga uwagi. Pies potrzebuje jej jeszcze więcej ,
      jeśli nie potrafisz zająć się porządnie gryzoniem za psa się nie bierz.
      • green_alien Ty to nic. 07.11.10, 20:09
        Próbowałam już wszystkiego.Jedyne na co się zgodził mój tata to rybki crying.Na
        wszystko ma wymówkę.A do szczęścia potrzebuję tylko jednego malutkiego
        żółwia.Ale oczywiście nie.Chyba nie proszę o tak wiele crying.Ale za to jak będę
        dorosła to kupię całe zoo i będzie mu głupio!!! big_grin O!!
    • amatorka_ Re: pies! 07.11.10, 20:10
      Tak naprawdę to i tak na początku będziesz wszystko robiła, a potem będziesz się wymigiwała
      od obowiązku. Jestem tego pewna, bo już byłam w takiej sytuacji, prosząc o kota (a miałam
      ich dużo i za każdym razem było tak samo). Najpierw słomiany zapał, a potem rodzice część
      za mnie robili. No nie wiem, może Ty jesteś inna. wink
    • emzeex . 07.11.10, 20:18
      nie wiem jak . zajmij się szynszylem .serce
      • karolcika2205 Re: . 07.11.10, 21:38
        ale jak nawet nie miałam szynszyla to nie chcieli mi kupic bo podono bylam za
        mała . ;/ jasne. ! ja już ich od paru lat prosze o psa! sad ja zdaje sobie sprawe
        jakie są obowiązki, i gdybym wiedziała, ze sie nie bd nim po jakims czasie
        zajmowac to bym sobie darowała! sad ale nie potrafie, strasznie chcę miec . nawet
        na próbę czy to dovry pomysł zeby porozmawiac z rodzicami zeby na probe miec psa
        sad ?
    • renooo17 pokaż że jesteś odpowiedzialna 07.11.10, 21:36
      pokaż im że jesteś odpowiedzialna. nie liczą się twoje obiecanki tylko czyny.
      pies to nie zabawka wiesz? uncertain
      skoro sama nawet wiesz że szynszyem nie zajmujesz się najlepiej to zacznij o
      niego dbać jka tylko najlepiej można.
      niech rodzice zobaczą że ci zależy.
      jak zaczniesz zajmować się szynszylem to wytrącisz im jedyny argument "przeciw"
      jaki mają smile
      • kamila007 .... 07.11.10, 21:53
        Musisz pokazać że zależy ci ...(na psie)
        Szynszylkiem zacznij sie opiekować .. pokaż rodzicom że sie mylą
        ze potrafisz sie zająć zwierzęciem .... Bo pies to większe obowiązki (wiem bo mam )
        6 rano wyjąscie na spacer (i tak z 4-5) razy dziennie bawić sie , pokazać ze go kochasz , uczyć
        do siat , głos i takie tam inne ........Sprzątać po nim .. Zastanów sie dobrze czy chcesz psa ...

powodzenia xD kiss
        • karolcika2205 Re: .... 07.11.10, 22:01
          ale przecież można przyzwyczaic psa, ze mozna np. o 7 8 wyjsc z nim. smile
          • renooo17 Re: .... 08.11.10, 15:27
            mój pies np nie musi wychodzić o 6 rano. on śpi wtedy gdy ja śpie i nie wstanie
            dopóki ja się nie obudzę xD co nie zmienia faktu że musisz z nim wychodzić kilka
            razy dziennie. jak będziesz miała szczeniaka to będzie on potrzebował mnóstwa
            uwagi i będziesz musiała z nim wychodzić naprawde często żeby w ciągu dnia ci
            nie nasikał w domu. moja siostra wychodziła ze swoim co półtorej godziny xD
    • linda Re: pies! 07.11.10, 21:45
      wybacz , ale ja ci nie wierzę ! sama tak mówiłam wiele razy i przez pierwsze dwa dni się zajmowałam a potem koniec indifferentindifferent heh xD bądźmy szczere.... nie będzie ci się chcaiało. no ale skoro twierdzisz , że tak to zrób coś dla nich ! coś miłego... udowodnij im jakoś , iż jesteś odpowiedzialniejsza niż wtedy kiedy miałaś szynszyle. tylko ich nie męcz bo ci tym bardziej nie kupią . będą wiedzieli , że to tylko chwilowy kaprys
      • pola16 Re: pies! 07.11.10, 22:13
        Będziesz odpowiedzialna (tylko) na początku, potem historia się powtórzy ...
    • klaudzior Przepis na sukces !!! 07.11.10, 22:29
      Przez jakies 1-2 miesiąc musisz im się podlizywać no wiesz być taka idealna, że aż się
      rzygać chce....

Po szynszylu musisz sprzatać, zero kłótni, udawaj że zakuwasz, kilka piatek, zero afer w
      szkole, imieniny urodziny prezenciki trezba dawac, domek sprztac, pytac jak się czuja, jesli
      masz rodzensto to grzecznie, cos tam naklamac mozesz, do kosciulka chodzic przynajmniej
      przez pełny miesiac ( chyba ze co niedziele chodzisz ), możesz nawet jakas ksiazke z
      biblioteki dla szpanu wypożyczyc - moj przepis na sukces !!!!

Powodzenia i pozdro ! ;**

brawo - extra minka ; pp
    • valhalla Re: pies! 08.11.10, 01:02
      zaopiekuj się szynszylą, a później pomyśl o psie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka