gastamasteres 31.05.26, 17:50 Szukam miejsca na wakacje w górach ale nie Zakopane, byłem tam już kilka razy i nie mogę już patrzeć na tłumy na Krupówkach. Chcę coś spokojniejszego ale żeby były góry i fajne szlaki. Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalberz Re: Miejsce na wakacje w górach 31.05.26, 20:01 Rabka-Zdrój to miejsce o którym mało kto myśli a bardzo warto. Byłem tam dwa razy i za każdym razem wracałem naprawdę wypoczęty, a nie zmęczony tłumem jak po Zakopanem. Okolica to Gorce i Beskid Wyspowy, mniej efektowne niż Tatry ale właśnie przez to spokojniejsze i bardziej autentyczne. Turbacz jako główny szczyt Gorców daje naprawdę piękną panoramę i spotkasz na szlaku może kilkadziesiąt osób a nie kilka tysięcy jak na Kasprowym. Do Zakopanego i tak masz godzinę jazdy jeśli coś cię tam ciągnie. Uzdrowiskowy charakter miejscowości sprawia że jest tam spokojnie i bez tego komercyjnego jazgotu. Jeśli szukasz noclegu to warto rozejrzeć się w tamtym rejonie, możesz zerknąć na www.gorskiraj.com/ - świetne miejsce :) Odpowiedz Link Zgłoś