Dodaj do ulubionych

Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierowca...

IP: *.ghnet.pl 26.03.13, 10:24
Niestety są równi i równiejsi, a pachołki z straży miejskiej tylko potwierdzają te tezę. Każdy cham, wystarczy, że ma wtyki, może stanąć tam nawet furmanką z koniem. To tylko wierzchołek góry, w kwestii wykorzystywania prawa dla własnych potrzeb.
Obserwuj wątek
    • Gość: krakus 67 Młot do dymisji natychmiast!!! IP: *.ibd.gtsenergis.pl 26.03.13, 10:37
      i tyle w temacie. Młot to nowy komendant SM !!!
    • Gość: w Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierowca... IP: 212.244.58.* 26.03.13, 10:37
      Baczność! Rutkowski jedzie! (stoi)
    • Gość: krakus Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierowca... IP: *.noc.fibertech.net.pl 26.03.13, 10:46
      cóż nic dodać nic ująć..... Komendant straży miejskiej Anioł nie człowiek....
    • Gość: honda Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 11:19
      Tam,gdzie służby odpowiedzialne za pilnowanie porządku i egzekwowanie prawa nie działają właściwie- tam społeczeństwo ma prawo do samosądu. To my tworzymy kraj, a nie kraj nas. Moja rada - przebić opony. Samosąd jest tu wskazany. Ponadto - wzywać policję a nie SM.
      • Gość: PG Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: *.multi-play.net.pl 26.03.13, 11:23
        Weź, bo Cię Rutkowski ścignie i będzie dopiero :)
      • Gość: raj Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: *.motorola-solutions.com 26.03.13, 12:13
        > Ponadto - wzywać policję a nie SM.

Niestety, policja zapewne odeśle do SM bo powie że to ich sprawa.
    • Gość: Michał Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: 81.219.183.* 26.03.13, 11:36
      Przecież to nie nowość, że są równi i równiejsi.
    • Gość: ooo Straż Miejska sama sobie strzela w stopę... IP: 74.125.57.* 26.03.13, 12:07
      W interesie każdej służby powinno być to, żeby nie dawać opinii publicznej powodów do zarzutów o traktowanie osób publicznych w sposób uprzywilejowany. Nawet jeśli procedura dopuszcza takie zachowanie Straży, jak to się stało w przypadku Rutkowskiego, w interesie SM jest to, żeby takie wykroczenia traktować z pełną surowością - właśnie po to, by uniknąć zarzutów i tego typu publikacji w prasie. W ten sposób buduje się zaufanie do instytucji, i to buduje się przez dłuuuugie lata. Każda tego typu publikacja to ogromny krok wstecz.
    • Gość: !!!! Do akcji wkroczył detektyw Rutkowski i Policja IP: *.ists.pl 26.03.13, 12:25
      www.dziennikpolski24.pl/pl/aktualnosci/malopolska/1267092-grozili-zdemolowaniem-lokalu-zadali-haraczu-sa-juz-pod-dozorem-krakowskiej-policji.html
      A krakusa to wszystko przeszkadza
    • Gość: etiuda reklama dla firmy IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.13, 12:41
      ... no i tak zrobiliśmy reklamówkę > jestesmy tak wielcy że nawet parkujemy ponad prawem< :D

a na poważnie - pozorowane reakcje SM i Policji to po prostu skandal !
    • aarvedui czyli praworządnym zostaje butelka z benzyną ? 26.03.13, 13:08
      czyli praworządnym zostaje butelka z benzyną ?

co ma zrobić praworządny obywatel wobec braku reakcji służb na ewidentne łamanie prawa ?

czy takim obywatelom zostają już tylko środki demokracji bezpośredniej - na przykład butelka z benzyną rzucona w pusty samochód ?

niestety wobec chamstwa i buractwa grzeczność nie działa - taka tępa swołocz jak z Lans Patrolu rozumie tylko argument siłowy.

chyba że już mamy rządy organizacji przestępczych i teoretyczni żołnierze mafijni są nie do ruszenia...
    • greganton Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierowca... 26.03.13, 13:15
      W ogóle ten parking na Grodzkiej to jest jakieś totalne nieporozumienie. Tam powinna być w całości strefa A. Fragment Drogi Królewskiej, jedna z najważniejszych historycznych ulic w kraju, niedawno remontowana za ciężkie pieniądze, a obstawiona blaszakami z dwóch stron, na chodnikach widać już efekty parkowania.
      Zwłaszcza w weekend aż miło popatrzeć jak tłumy ludzi przeciskają się między samochodami idąc z Rynku na Wawel lub na Kazimierz. Widok z Kanoniczej na kościół św. Piotra i Pawła też przepięknie urozmaicony sznurkiem samochodów i brązową furgonetką reklamującą wycieczki do Wieliczki.
      • Gość: Rutkowski Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: *.tktelekom.pl 26.03.13, 14:29
        Z drogi śledzie bo Pan jedzie ! /stoi/...

Nie potom służył w ZOMO by teraz mnie byle kto poniewierał :-)
      • Gość: drs Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: 95.141.29.* 26.03.13, 14:30
        dokładnie!!
    • Gość: klusek Reklama pranie mózgu już od rana IP: *.230.88.2.lubocka.net 26.03.13, 17:23
      Kolejny dzień, kolejne wielkie wydarzenie z życia miasta n...
      Perfidnie ulokowana reklama ale jak widać działa bo ludziska klikają i komentują jak porąbani.
      Umieszczona jako główna wiadomość z regionu. Niestety będzie coraz gorzej, z każdej strony atakuje nas pranie mózgu..
      Formalnie pewnie wszystko jest w porządku auto należy do mieszkańca kamienicy albo coś w tym stylu. Ale klikacze zawsze się znajdą, i zapełniają kabzę Rutkowskiemu, gazecie itd...

• Gość: moi Re: Reklama pranie mózgu już od rana IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.13, 18:58
        no nie wiem - hummer z podobnym napisem stal tez w zeszlym tygodniu w zaulku, byl srednio widoczny wiec chyba niezbyt taka reklama.
        za to dzisiaj grodzka ktos sobie jezdzil w te i wewte (na wstecznym) autem na niemieckich numerach, wiec pewnie tez bez uprawnien
        tym, co chca sobie dodatkowo podniesc cisnienie z rana polecam tez spacer poselska - tam nikt z parkujacych nie ma identyfikatoran ale zapewne "nie da sie z tym nic zrobic"
    • Gość: xyz Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.03.13, 22:33
      Spuścić powietrze z kół, przeciąć opony i niech stoi dalej albo lawete niech sobie ściągnie żeby go zwinęła jeśli straż miejska nie potrafi.
    • Gość: krakus Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: *.home.aster.pl 27.03.13, 00:47
      I to jest kolejny przykład na to ze instytucja o bujnej nazwie "Straż Miejska" powinna być zlikwidowana. Jest to banda ludzi która na niczym się nie zna, kolejna maszynka do nabijania pieniędzmi kieszeni samorządowców, a ty zwykły śmiertelniku i tak nie masz żadnego prawa. Ja pozwole sobie tutaj tylko napisać o jednym moim doświadczeniu z pseudo strażnikami. Pod moim blokiem na parkingu ustawiono znak B 36, zakaz zatrzymywania się i postoju i nic by w tym złego nie było gdyby był ustawiony dobrze. Zgłosiłem to do zarządu dróg, znak poprawiono i teraz stoi dobrze. Ale zanim go poprawiono straż miejska namiętnie lubiła karać kierowców stojących w tym miejscu. Próbowałem pouczyć strażników posługując sie ustawą o ruchu drogowym iż owy znak wtedy jeszcze zle jest ustawiony i wedle prawa nic nie znaczy. Strażnica oczywiscie zignorowali moje uwagi i karali dalej. Ale najlepsze nastąpi teraz, kiedy przy jednej takiej "akcji" zapytałem strażnika czy wie w ogóle co robi i czy ma obowiązek jako funkcjonariusz publiczny znać przepisy ruchu drogowego, odpowiedział cytuje:" Nie". Wiecęj chyba nie trzeba nic komentować:)
    • Gość: dsfsdf Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: *.143.163.75.rev.kbt.pl 27.03.13, 08:50
      dajesz karnego kut#$sa nalepke i po sprawie. Ja juz jestem w tym mistrzem, wystarczy ze przejde blisko samochodu, nie musze sie zatrzymywac i chyc - nalepka na szybie.
    • Gość: aaa Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierowca... IP: *.ghnet.pl 27.03.13, 23:59
      Bardzo dobrze, ze GW zajmuje sie tym tematem juz od paru dni. Mam nadzieje, ze beda interweniowac do skutku.
    • Gość: wilkollakk Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierowca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.13, 09:33
      KARNEGO KUTASA MU WLEPIĆ , NA KAŻDEJ SZYBIE, ŁAJDAKOWI!!
    • Gość: mors Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierowca... IP: *.dns.com.pl 04.04.13, 15:08
      No i co ? Temat umarł ? Żaden dziennikarz nie zapyta strażaków, dlaczego nie założyli blokady, nie dali mandatu ?
      • Gość: sad Re: Rutkowski Patrol parkować może, zwykły kierow IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 11:02
        jak byk napisane że dostał mandat, nawet 2 razy.
    • lese_majeste ręka rękę myje jak to mówią 06.04.13, 11:03
    • Gość: Europejczyk i to jest prawdziwa krakowska mentalność ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.13, 06:41
      napisać donos a jak donos nie poskutkował to opony przebić albo butelkę z benzyną rzucić !
      a na mszę niedzielną chodzicie gdzie dobzi katolicy ? do katedry Mariackiej ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka