Gość: Polak IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.13, 20:39 Precz z żebrakami. To nie są artyści tylko nachalni żebracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: B.L. Zebub Diabła pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 21:10 Diabeł nie pasuje do kościoła?! Przecież diabeł jest jednym z podstawowych elementów mitologii chrześcijańskiej a i śmierć jest w niej stale obecna. Widzę, że ZIKiT już nawet religią się zajmuje, zamiast tym, czym powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Diabła pod kościołem Mariackim wykańcza Park IP: *.183.134.140.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.07.13, 22:09 Mylisz się. ZiKit zna się nie tylko na szynach tramwajowych ale również Stary i Nowy testament ma w biurze na półce zatem lepiej od ciebie wie co pasuje przy Kościele Mariackim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator trudno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 08:19 Ani był piękny ani artysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: trudno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 09:20 a widziałeś gdzieś pięknego diabła? Diabeł z definicji (klerzej) ma być szpetny i odrażający Odpowiedz Link Zgłoś
smoktasmanski Diabła pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... 21.07.13, 22:51 A równocześnie na płycie obok Adasia bębnią i klaszczą całymi dniami tancerze z Huty, czy skądś tam. Łotewer. I nie przeszkadza to Parkowi Kulturowemu i ZIKITowi? Diabeł tandetny jest, ale za to cichy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zikit to zgromadzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 09:19 półinteligentów, nieudaczników i kolesi, a nawet gorzej. Mam nadzieję, że kolejny prezydent rozpędzi to towarzystwo wzajkemnej adoracji szkodzące Krakowowi na cztery wiatry Odpowiedz Link Zgłoś
michnikowski Park Kulturowy? Wolne żarty... 22.07.13, 05:18 Jaki Park Kulturowy?! Pijackie wycia całą noc, policji nie ma, straży miejskiej nie ma, ale miasto (czytaj: Majcher) się cieszy, bo kasa płynie. Jaki prezydent, taka kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdyżalbowiem Re: Park Kulturowy? Wolne żarty... IP: 149.156.67.* 23.07.13, 12:57 Gdyż albowiem... najwięksi bandyci to policja, i funkcjonariusze wymiaru sprawiedliwości, najwięksi kretyni to profesorowie i inni pracownicy naukowi uczelni wyższych, ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... IP: *.ip.netia.com.pl 22.07.13, 08:12 I z tego wynika że park kulturowy to utopia. Należy go znieść i zrobić wolną amerykankę. Na Rynku jest taki syf że oczy pękają. Mieszkańcy miasta za dnia tam raczej nie chodzą bo po co - za to turystom syf nie przeszkodzi bo raz na jakiś czas kicz można przetrawić. Powiedziałbym że nawet może i lepiej byłoby gdyby nie było żadnych zakazów oraz żadnych opłat. To by dopiero był cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
jukka2003 Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... 22.07.13, 08:40 W normalnym kraju to czy artysta wyżyje na ulicy zależy od tego czy po prostu ktoś mu rzuci grosz. Jak ktoś nie ma ochoty nie rzuca a on za darmo raczej nie wystoi długo na rynku. Wychodzi na to że każda akcja artystyczna w okolicach starego miasta będzie musiała być zaaprobowana przez władze - czy to przypadkiem Wam czegoś nie przypomina? Odpowiedz Link Zgłoś
jukka2003 Re: Diabła pod kościołem Mariackim wykańcza Park 22.07.13, 08:42 Chyba pomyliłeś fora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assd Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 08:59 Ja też nie rozumie co Katolom przeszkadza, przecież piekło i diabeł to podstawy religii, dobrze że stoi pod kościołem, grzesznicy powinni sobie przypomnieć o grzechach i mknąć do spowiedzi zeby piekło ich nie pochłoneło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park IP: *.matinf.uj.edu.pl 22.07.13, 10:14 nie rozumiem powinno się pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Diabła pod kościołem Mariackim wykańcza Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 09:26 jak to w końcu jest, gimbusy udające dziennikarzełków: "diabła wykańcza" (tytuł na głównej) czy "diabeł wykańcza" (tytuł po wejściu) proponuję jeszcze w tekście wrzucić "diabłu wykańcza" albo "diabłem wykańcza" Odpowiedz Link Zgłoś
2_sara Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... 22.07.13, 10:19 Jak diabeł może nie pasować do kościoła?Przecież jest postacią Z Biblii!!W świętej księdze katolików pojawia się w pierwszej księdze i nie znika aż do ostatniej,aż do Apokalipsy.Czy urzędnicy o tym nie wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rerthtjhytyjy Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... IP: *.ghnet.pl 22.07.13, 10:26 NAJGORSZE JEST TO, ZE CI KTORZY WYDAJA TE POZWOLENIA TO NAJCZESCIEJ LUDZIE: - niekompetentni - nie rozumiejący roli jaką w budowaniu wizerunku miasta odgrywają artyści uliczni - pozbawieni wyobraźni i wiedzy - pozbawieni humoru i dystansu do siebie, świata, ludzi - kompletnie niekumaci marketingowo - chełpiący się swoim koturnowym, prostackim gustem - biurokratyczni służbiści I tacy mniej więcej ludzie decydują o tym jaki kształt ma to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... 22.07.13, 12:39 Diabeł macha ogonem... Park Kulturowy ? Raczej "disneyland po polsku". Twórcy Parku Kulturowego zwrócili uwage na Pana Diabła. Może i slusznie bo to rodzaj tandety. Ale bardziej mnie wnerwił turniej Coca-Coli. Wyłączył połowę Rynku na cały dzień. Za darmo ? Bo nie słyszałem i nie czytałem, że Coca-Cola za TAKĄ reklamę zapłaciła miastu. A Osobom Kompetentnym polecam pięknie ogacony parter budynku Wierzynka. Przepięknie odnowiona farbką do prania ( krakowski lazur ?) fasada domu - od ziemi do pierwszego piętra. A te piękne "nowoczesne" neony, "super grille" czy "sushi" ( W Wierzynku !). Od razu widać rękę Konserwatora i Plastyka miasta. Gratulacje, piekny Krakowie .... Odpowiedz Link Zgłoś
freeskawiniak Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... 22.07.13, 13:59 Tak z ręką na sercu urzędnicy kto podpowiedział tą arcydiabelską sztuczkę aby wykosić konkurencję aż tak trzeba się podlizać. A fe takie metody w Parku Kultury bardziej pasuje Park Jurajski bo i tak w nocy straszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... IP: *.ghnet.pl 22.07.13, 14:16 park kulturowy zostal wprowadzony po to zeby zniszczyc ulicznych artystow, drobnych handlarzy, babcie z obwarzankami itp koncerny, kolesie jacka, i bogate byznesmany zawsze beda mialy sie dobrze ciekawe ile trzeba bylo posmarowac zeby wystawic na plycie rynku trzy nowe ogrodki? w dodatku gigantyczne za to z drugiej strony sukiennic w, mozna powiedziec majestacie prawa, roznosi sie straszliwy smrod! nie mowie tu juz o koniach , bo one nie sa takie zle, zreszta jest to naturalne.. ale o wyziewach z publicznych toalet, ktore wywietrzniki maja zdaje sie pod lawkami no i hordach bezdomnych ktorzy upodobali sobie te wlasnie lawki.... ludzie trzeba to powiedziec wprost - na rynku i kilku okolicznych ulicach NOTORYCZNIE SMIERDZI SZCZYNAMI!!!! turystom najwyrazniej przeszkadza bardziej szyld reklamowy na elewacji kamienicy czy kolor wozka od precli ale nie SMROD SZCZYN no i oczywiscie, ze nie masy natretnych cyganow i zuli a tak przy okazji gdzie lepiej widac te regulacje parku dotyczace ulicznych grajkow jak nie na przykladzie cyganow ktorzy potrafia obstawic np florianska w trzech miejscach narazaz i falszowac godzinami na akordeonach, nie bedac przy tym narazonymi na mandat!! w koncu cygan jest tak szybki, ze przed kazdym straznikiem miejskim ucieknie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia0 na studiach na UJ uczono mnie jak to 22.07.13, 18:23 w Sredniowieczu,moze tez i w Renesansie?,juz zapomnialem,odbywaly sie regularnie tkzw.tance smierci (dance macabre),ktore przyciagaly ogrom gawiedzi,byly rodzajem teatru ulicznego i przekazywaly tlumom prawdy moralne.Dlatego jezeli to Park Kulturowy to wlasnie ow diabel i smierc sa jak najbardziej czescia kultury i to bardzo zwiazanej z Krakowem.Diabel powinien moze swoj program nieco skierowac w strone owych moralizatorskich dance macabre i powinien miec na 100% pozwolenie na dzialanie,moze nie non stop,tylko w godzinach od..do..,no,i nie powinien robic tego w czasie mszy sw.,to jakos nie przystoi,owe tance smierci odbywaly sie nie w czasie nabozenstw.Ale takie sprawy mozna ustawic w zezwoleniu,w kazdym razie powinien tam jakos byc obecny,jest ciekawy i nawiazuje do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park Ku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 13:07 Bezsensu, większość z tych "ulicznych artystów" to po prostu nieudacznicy.Wybaczcie ale nie rozumiem co jest klimatycznego w graniu coverów Pink Floyd'a czy utworów zespołu Metallica... To się gryzie z klimatem Krakowa i umówmy się, że ma mało wspolnego, tak samo inne lewitujące cudaki. Osoby odpowiedzialne za cały Park Kulturowy powinny ściśle wyselekcjonować co jest zgodne z klimatem Krakowa a co nie i pod tym kątem oceniać owych artystów w momencie udzielania im pozwolenia na gre. Ale cóż. teraz sobie owy diabeł narobi famy na pół kraju jaki to on nie jest biedny, pojeździ po polsce i zgarnie sporo kasy (bo Ci ludzie wbrew pozorom zarabiają dość sporo)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Diabeł pod kościołem Mariackim wykańcza Park IP: *.ksi-system.net 25.07.13, 17:18 Aż tak ci żal du*ę ściska, że oni mieli bardziej kreatywny pomysł na życie niż taki jak ty kolejny pożałowania godny niewolnik systemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiercioszka Re: Diabła pod kościołem Mariackim wykańcza Park IP: *.96.228.65.tvksmp.pl 29.07.13, 18:33 A ty jestes kosmitą :) buahaha i to nachalno upierdliwym. Odpowiedz Link Zgłoś