mmaly 14.08.04, 17:28 No to jeszcze raz świeczka. Także i dla tych, którzy na krakowskim forum Gazety napluli dzisiaj na Miłosza. ['] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abra Wspanialy czlowiek IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 14.08.04, 18:27 Wybitny intelekyualista, wspamialy czlowiek i rewelacyjny poeta! Tacy ludzie nie umieraja! Bedzie na zawsze w mojej pamieci, podobnie jak Herbert, Karski i Szczypiorski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Wspanialy czlowiek IP: 66.46.68.* 17.08.04, 04:31 wspanialy czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Supernajwybitniejszy IP: 212.160.161.* 17.08.04, 19:31 Masz rację. Supernajwybitniejszy z supernajwybitniejszych. Pasuje jak ulał do Karskiego i Szczypiorskiego. Rzeczywiście dobrałeś ich wyśmienicie. Wszyscy trzej wzorowi "Polacy". Lepiej dobrać byłoby trudno, chociaż podpowiedziałbym ci jeszcze sporo nazwisk. Poradź się zresztą Michnika, on w tej dziedzinie jest mistrzem nad mistrze. Tylko nie mieszaj do tego "doborowego towarzystwa" Herberta. On swoją litaraturą i przede wszystkim postawą jako Polak udowodnił, że z tym tałatajstwem nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość i już nie musi się obawiać,ekstradycji na Litwę co IP: *.wschowa.master.pl 14.08.04, 19:16 obiecywali mu najprawdziwsi z prawych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wapno [...] IP: *.mad.east.verizon.net 14.08.04, 20:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: ORGAZM MICHNIKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.04, 20:47 a co to ma do tego?!!! to zwykłe chamstwo umieszczać pod takim artykułem reklamę swojej niezbyt interesującej strony! okropieństwo! a mi jest smutno przeraziła mnie szarość strony "gazety" i TA informacja...będę zawsze podziwiała i wspominała Miłosza-wspaniały człowiek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: wariaci na forum IP: *.ownsalldomains.org, / *.sieradz.mediaclub.pl 14.08.04, 20:56 to smutne ze ten chory osobnik nie moze przezyc nie fabrykujac dziennie sterty takich i podobnych postow, nie potrafiac uszanowac zadnych swietosci. To smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Spock Re: ---------------------------------------------- IP: *.hackerproof98.com, / *.anon-online.org 14.08.04, 21:08 Ty zaba juz naprawde wiecej nie pal...Te ilosci co je zazywasz szkodza...nawet tworcom takich lewacko-esbeckich bredni co je na tej swojej rzekomo antyliberalnej stronie prezentujesz:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodzio Re: ORGAZM MICHNIKA IP: *.acn.waw.pl 14.08.04, 21:25 Hanbiacy post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.08.04, 21:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: I diabeł teraz ....ortografia !!! IP: *.youdontknowwhoiam.com, / *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:18 Jak juz komus dowalasz, zrob to dziecko porzadnie...bez kompromitacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Dzięki temu Polska jest lepsza! IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.08.04, 06:59 Rok 2004 to zdecydowanie dobry rok co chwila jakieś lewackie ścierwo szlag trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redbad Re: Dzięki temu Polska jest lepsza! IP: 10.30.42.* 15.08.04, 11:36 Szmaciarzu, napluć na ciebie nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torek Re: Kraków oddaje hołd Miłoszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 23:06 ['] Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Skończyła się pewna epoka 14.08.04, 23:13 a Gazecie dziękuję za tę szarość na stronie oddaje moje uczucia Cześć Pamięci Wielkiego Człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Skończyła się pewna epoka 14.08.04, 23:19 I zaskakujące przy tym jest jak wielu przygłupów zakrada się na to forum, których kretyńskie posty trzeba usuwać. Zmącone głowy przez lata komuny, nie rozróżniają elementarnych wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Kraków - stolica intelektualna Polski IP: *.umd.edu 15.08.04, 00:00 Postawmy rzecz uczciwie: Kraków, to niekwestionowana stolica intelektualna Polski! Magiczne miejsce. Kocham moje miasto, ale taka jest niestety prawda... Autentyczny Warszawiak (Wola) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melior Re: Kraków - stolica intelektualna Polski IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 15.08.04, 01:34 Leheheheheheheehehe.Taaaaaaaaaaaak.Zapomniales dodac ze pseudo bo intelektualna to tylko dla krakowiakow.Tak samo jak warszawa jest najlepsza dla warszawiakow a poznan dla poznaniakow.A krakow by chial, a jakze, byc intelektualna stolica polski.Niestety, nie da rady.Chociazby dlatego ze macie przerost formy nad trescia.I jakby mysl glowna, kondolencje z powodu smierci Milosza.Nie czytalem,braklo mi bowiem zrozumienia dla jego tworczosci a ujmojac rzecz prosciej-nudzil.Odnosilo sie wrazenie ze pisze na sile.Nie mniej, szanuje ludzi ktorzy go wielbili.Kazdy ma swoje wlasne nie zachwiane prawo miec swojego ulubionego autora.Sadzac po jego slawie jestem w mniejszosci nie mniej nie przeszkadz mi to wyglaszac swojej opini. Szczerze, z tego co tutaj czytam wcale nie byl takim wspanialmym poeta.Pamietam jego ostatnie proby (ujalbym to jako wypociny ale chyba nie wypada prawda?) na styl japonski.Zenada.Wprost nie dalo sie czytac.Nie mniej, szkoda chlopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Milosz oddaje hołd Miłoszowi IP: *.net195-132-252.noos.fr 15.08.04, 00:12 Dzisiaj kurier z Krakowa przywiozl mi ksiazkowe skarby do Saint-Germain-en- Laye. Posrod nich maly tomik noszacy trudny tytul, wywodzacy sie od greckiej milosci do nastepnych pokolen - przeklad swietej pamieci Czeslawa Milosza. Oskarowi Miloszowi zawdzieczal, jak sam pisze w przedmowie do "Storge", "jedyna mozliwa odpowiedz na to, co nie moze miec odwoiedzi: akt Stworzenia jest rownoczesny z Ukrzysowaniem i kazda chwila zycia na ziemi jest zadanym sobie cierpieniem Boga". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Kraków oddaje hołd Miłoszowi IP: *.bos.east.verizon.net 15.08.04, 00:23 Wychowalem sie na tworczosci Milosza, bylem jednym z tych szczesliwcow , ktorzy znali Jego tworczosc jeszcze w czasach PRL-u. Mialem tez szczescie spotkac Go przywatnie. Jesli On nie jest wielki, to przepraszam, kto? Jego wybor, aby spedzic ostatnie lata zycia i pozostac na zawsze w Krakowie, jest symptomatyczny. Requiescas in pace et lux perpetua Tibi luceat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Kraków oddaje hołd Miłoszowi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 00:56 ze krakow to stado pseduinteligentych cymbalow to rzecz oczywista - ale bez przesady. ja akurat milosza slyszalem w usa (milwaukee) - i tak antypolskiej gadki dawno nie widzialem. jak on byl taki litwin, to nie chwytam czemu go polacy zaluja. tylko nie rozumiem, czemu palant dostal nobla (za tlumaczenia!) piszac po polsku? pa,pa PS. a Herbert??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Kraków oddaje hołd Miłoszowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 15:50 no cóż, niektórzy mają umysły zniewolone, a niektórzy po prostu duszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kraków oddaje hołd Miłoszowi IP: *.telia.com 15.08.04, 15:25 Non omnis moriar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus A gdzie mieszka Szymborska? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 15.08.04, 21:17 Tzn. na jakiej ulicy? Galla??? Jestem bardzo ciekawy. Na ulicach cichosza, na chodnikach cichosza, nie ma Mickiewicza i nie ma Miłosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Ta stara rura ?chyba na Piastowskiej? IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.08.04, 19:15 Czasem ja tam widuje w tych okolicach.Jakby była młodsza to mogłaby na placu Biskupim stale zamieszkac-typowa moralnosc sprzedajnej kurwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.08.04, 22:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś