Gość: mija IP: *.pl / *.77.classcom.pl 15.08.04, 10:21 czy jest możliwość złożenia podania o dowód osobisty przed 18. urodzinami (2- 3 tygodnie wcześniej) i odebrac go w dniu skończenia 18-ki??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcu85 Re: dowód osobisty 15.08.04, 10:38 owszem ale wtedy otrzymasz cos co nazywa się dowodem tymczasowym. Ważny jest on na 5 lat. I możesz go wyrobic nawet w wieku 15 lat. Nie różni się wyglądem od zwykłego. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: dowód osobisty 15.08.04, 10:48 Dowód osobisty za zgodą rodziców można juz otrzymać w wieku...1 dnia:) (po nowelizacji ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: dowód osobisty IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 11:01 ja mam taki dowód, gdzie data wydania jest datą 18-tych urodzin. Data wydania dowodu nie jest datą złożenia podania o dowód. Zapytaj w wydziale spraw administracyjnych, napewno Ci powiedzą. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mija Re: dowód osobisty IP: *.pl / *.77.classcom.pl 15.08.04, 11:15 dziękuje za odpowiedzi;) mam nadzieje, że jednak wydadza mi normalny a nie tymczasowy;) spieszy mi sie, bo chcialabym sie zapisac na exam na prawo jazdy, tak zeby moc zdac przed pierwszym sniegiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcu85 Re: dowód osobisty 15.08.04, 13:03 nie musisz mieć dowodu osobistego do egzaminu na prawo jazdy. Wystarczy, że ukończysz 18 lat. Dokumentem, który to potwierdzi może być np. paszport. Przynajmniej jak ja zdawałem było tak. A swoją drogą jazda po śniegu jest cool :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś