Dodaj do ulubionych

filozofia AP

IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:56
czy ktoś z obecnego tu grona wie coś na temat tego kierunku?jak atmosfera,
jacy ludzie, no i oczywiście poziom nauczanej tu filozofii(choć jestem prawie
pewna, że nie ma co porównywać do UJ:()
z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: fifi Re: filozofia AP IP: w3cache.* / *.2-0.pl 19.08.04, 17:35
      Zgadza się. Poza tym studia mają profil pedagogiczny. W programie jest dużo
      przedmiotów pedagogicznych i pomocniczych kosztem kierunkowych. A to, z powodu
      różnic programowych, prawie że uniemożliwia przeniesienie się na UJ nawet z bdb
      wynikami. Ale jest tam paru wykładowców na dobrym poziomie (a paru nie). Poziom
      studentów dużo, dużo niższy, niż na UJ.
      • nerrrra Re: filozofia AP 19.10.04, 21:54
        Hej!Ja nie wiem,skad sie bierze to szalenstwo dotyczace UJ??!!Owszem,jest to
        uczelnia o ogromnej renomie,ale bez przesady!!!Trudno porownywac magisterska
        filozofie na UJ,z licencjatem na AP.Zwlaszcza,ze na AP zaledwie 2 lata dziala
        ten kierunek,i dopiero pierwsi absolwenci beda mogli obiektywnie sie
        wypowiedziec na temat calego programu.Pewnie rzeczywiscie trudno przeniesc sie
        naUJ,ale czy ktos probowal w ciagu tych dwoch lat??Zreszta po co sie przenosic??
        Ktos chce magisterke idzie na UJ,komus wystarczy licencjat,bo potem chce robic
        dwa lata czegos innego,to wybiera AP.
        Ten post pojawia sie juz zbyt pozno,i pewnie gdzies studiujesz,ale wypowiedz
        fifi obudzila we mnie najgorsze instynkty.Byc moze wynika to z
        mojego "duzo,duzo nizszego poziomu"...Chodziaz nie wiem do ktorej grupy sie
        zakwalifikowac,bo na UJ tez studiuje.I o ile kierunek na UJ wybralam z pasji,a
        filozofie na AP dla przyjemnosci,to z przykroscia stwierdzam,ze UJ rozczarowal
        mnie pod wieloma wzgledami.Szkoda,ze nie ma w KRK komkurencji dla ujotowskich
        filologii.Gdyby AP nie otworzyla filozofii,z pewnoscia nie zdecydowalabym sie
        na ciagniecie drugiego kierunku rowniez na UJ.
        Pozdrawiam
        P.S.Filozofia jest bardzo specyficznym kierunkiem.Studia ucza Cie historii
        filozofii i jej podstaw.Ale to,co sama z niej dla siebie wyciagniesz,to juz
        zupelnie inna sprawa.Filozofem nie jest ten,kto ma dyplom,ale ten,kto na cudze
        stanowiska potrafi odpowiedziec wlasnymi argumentami.
        • Gość: alexandrasz@op.pl Re: filozofia AP IP: *.otd.pl 20.10.04, 10:41
          Rzeczywiscie na odpowiedzi juz z apozno, jednak temat moze byc..no i jest
          oczywiscie nadal aktualny. bardzo ucieszyla mnie wypowiedz mojej przedmowczyni.
          sama w tym roku rozpoczynam filozofie na AP, coprawda zaocznie, ale innej
          mozliwosci w tym roku nie mialam. Mam nadzieje,ze bede zadowolona, a oprocz
          wiedzy kierunek ten w penym sensie pomoze mi rozwinac swoja osobowosc i same
          zainteresowania.
          A z tym UJotem to dajcie juz moze spokoj.

PS nerrrra a moglabys mi napisac cos wiecej na temat nauki tutaj. domyslam sie,
          ze Ty pewnie jestes na dziennych, ale jakies rady co do wykladowcow, jakies
          dodatkowe informacje.. z gory ci bardzo dziekuje.
          • nerrrra Re: filozofia AP 21.10.04, 15:34
            Chetnie odpowiem,tylko napisz co i z kim macie,bo chyba zaoczni maja troche
            inaczej,i czesc przedmiotow z kims innym.Ominie Cie pewnie watpliwa przyjemnosc
            informatyki w 1 semestrze,i ekonomii w 2;)
    • andzia812 Re: filozofia AP 07.11.04, 21:03
      Czesc. Ja skonczylam filozofie na AP i jestem bardzo zadowolona.Czekam z
      niecierpliwoscia na 2,5 letnie uzupelniajace. ludzie(przynajmniej na moim roku)
      wykladowcy i co za tym idzie atmosfera jest ok.Jedyny minus tego kierunku to
      Grobi(ci ktorzy mieli z nim do czynienia wiedza o czym mowie).Bardzo mile
      wspominam Stepnia;),Lagowskiego, Komorowska, Piecuch, Soborskiego.Zajecia z
      Kucia sa baardzo smieszne:)
      A UJ coz... moze nie bede komentowac.
      • nerrrra Re: filozofia AP 08.11.04, 11:58
        Ja wlasnie wrocilam z 1,5h z "Grobim" <buhaha> A o Kucii TYLE slyszalam od
        WFiPO ale my Go nie mamy;/Moze na 3 roku:>
        • Gość: olewka Re: filozofia AP IP: *.otd.pl 09.11.04, 14:39
          witam.
          narazie zdazylam poznac tylko pana Romana Padola i Ryszarda Mirka. Jak narazie
          sympatycznie, ale jestem na zaocznych wiec nie mam z nimi czesto stycznosci.
          Czy pierwsze wrazenie okazalo sie mylne.. zobacz eniedlugo, a mzoe wy mozecie
          cos napisac na temat tych wykladowcow. ogolnie narazie jestem zadowolona z
          wyboru, jestem na 1 roku i nie zaluje .. co bedzie pozniej, zobaczymy,
          pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka