Dodaj do ulubionych

MPK - jak kanar leci na kasę do Balic

IP: *.tera.pl / 81.21.194.* 24.08.04, 20:38
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek STRASZNE BURAKI !!! IP: *.tera.pl / 81.21.194.* 24.08.04, 20:44
      I to nie ćwikłowe, a pastewne!
      Ostatnio odbierałem kogoś z Balic. NA przystanku 192 czekalismy na taksówkę.
      Kiedy podjeczał autobus, wysiadło trzech kanarów, usiadli na ławeczce obok nas,
      wyciągneli jakies wstretne papierosy i, nie robiąc sobie nic z przepisów i z
      towarzystwa kobiet siedzacych obok, zaczeli palić, dymiąc prosto w twarz. Ot,
      takie to prostaki... A jak sie ciezko obrazili, jak sie im zrocilo uwage...
      Jasnie Panstwo Buractwo!!!
      • Gość: Zenek Cham jest chamem chocby mial tytul profesora IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 13:36
        A krakowskie kanary to jeszcze gorszy gatunek.
        • Gość: swerd w katowicach jest specjalny bus,to czemu w krk nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 15:04
          kupuje sie bilet u kierowcy i bagaże i reszta jest w to wliczona. wprawdzie 15
          zeta to mało nie jest, no ale synchronizacja z samolotami idealna!
          • Gość: MPvC Ponieważ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 00:06
            po pierwsze :
            u Was odlatują dwa/trzy samoloty na dobę !
            :-))

po drugie :
            macie lotnisko gdzieś "w hektarach" - Pyrzowicach...

a my tuż za granicami miasta Krakowa
            i u nas po prostu dojeżdżają tam regularne linie autobusów MPK (192 i 208)
            !!!

a jak ktoś sobie "nie życzy" jeździć komunikacją miejską
            to może zamówić taxi
            lub wsiąść do niej na parkingu pod terminalem...

:-)))
        • Gość: Sybirak Re: Cham jest chamem chocby mial tytul profesora IP: *.big / 62.233.185.* 25.08.04, 15:12
          Po ukraińsku to brzmi: masty Fedia medom, a Fed' zawżdy bude Fediom.
          • Gość: e tam Re: Cham jest chamem chocby mial tytul profesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:11
            A po polsku brzmi to tak: Cham będzie chamem na wieki wieków. Amen
            • Gość: Yann Re: Cham jest chamem chocby mial tytul profesora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:08
              a po łacinie " Canis est et canis ibidem".... no ale burak i tak nie zrozumie
          • Gość: osioł z krakowa Re: Cham jest chamem chocby mial tytul profesora IP: w3cache.* / *.2-0.pl 25.08.04, 16:29
            Ludzie po co się rozpisywać prawda jest taka że normalny obywatel nie idze do
            pracy do MPK żeby sprawdzać bilety, człowiek taki musi mieć jakieś odchyłki od
            normy i strupy na mózgu
            • Gość: abc Re: Cham jest chamem chocby mial tytul profesora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:03
              a jaka wg ciebie jest normalna praca?? pewnie twoja, a moze nie...
        • Gość: Janosik Re: Cham jest chamem chocby mial tytul profesora IP: *.tac.net 25.08.04, 18:17
          Niestety, chamstwo w Polsce odbija sie echem za granicami. Przypadek z Krakowa,
          to jeden z wielu w calej Polsce. Mozna egzekwowac oplaty, ale z kultura, a w
          Polsce jeszcze o nia trudno. Precz z prostakami!
    • Gość: K.D. Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.joint.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:49
      Kanarzy w Krakowie tylko czekaja na kase, sama bylam swiadkiem takiej akcji
      wiec wiem jak to wyglada, skandal, ze nikt im sie nie dobierze do tyłka..!!!!!!
      • Gość: KEMOT Re: MPK = PREZES A NIE KANAR IP: *.qwe.streamcn.pl 24.08.04, 23:41
        TO JEST ZBIOROWISKO WIELKICH PROSTAKOW , TO NIE KANARY SA WINNE TYLKO DYREKCJA
        TEGO SMIETNIKA ,BO TO NA ICH ZLECENIE TO WSZYSTKO SIE DZIEJE . ALE ONI O
        REPREZENTACJI NAS WSZYSTKICH NIE MAJA POJECIA ,BO KTO ICH TEGO NAUCZYL. W
        KRAKOWIE GENERALNIE BRAKUJE LUDZI Z KLASA W DYREKCJACH FIRM MIEJSKICH BO TO
        TAKA PRZECHOWALNIA DLA MALO ZDOLNYCH. MOZECIE SIE PANSTWO OBRAZIC ALE TAK
        JEST .ZABIERAM WAM PRAWO DO REPREZENTOWANIA MIASTA WOBEC TURYSTOW I NAS
        WSZYSTKICH . JAKI BYL MILER TAKI BYL RZAD, JAKI PREZES MPK TAKA ZALOGA !!!
        A O BRUDZIE JUZ NIC NIE WSPOMNE.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA FORUM
    • Gość: koko Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 25.08.04, 08:47
      może w końcu miasto ogłosi przetarg na usługi transportowe i mpk przestanie się
      panoszyć
      krakowscy prawnicy jak to jest
      to są praktyki monopolistyczne czy nie
      przecież to jest spółka uwłaszczona na komunistytcznym majątku
      należy sprywatyzować tą firmę tylko .. kacyki utracą zarabiania poprzez spólkę
      czy tez zatrudniania znajomych
      Panie redaktorze niech pan sprawdzi w kadrach ile znajomych nazwisk figuruje
    • Gość: lub Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 25.08.04, 08:54
      tak zwolnić z opłat ....
      chora kobieto już ci na mózg uderzyło z tą turystyką
      doczekali sie w końcu hotelarze swojego aktywnego reprezentanta we władzach
      miasta
      przeciez Leja też prowadzi hotel
      taki lobbing powiniwn być zabroniony tym bardziej ,że zgraja liczy na pieniądze
      z unii
      Panie Pelowski wez pan sie za to
      Trzmiel prowadzi lobbing dla mpk Leja dla hotelarzy prezydent buduje szkołę itd
    • Gość: pasazer Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: 213.77.26.* 25.08.04, 08:54
      Pani Leja niech nie opowiada bzdur o tym jak miasto bardzo sie stara...tylko
      zwroci uwage na problem redukcji autobusow do Portu z okresie wakacyjnym,
      wlasnie wtedy kiedy na lotnisku jest najwiekszy ruch...W MPK uzasadniono
      redukcję "bo na wakacjach studenci nie jezdza..." Jasne, w ciagu roku
      akemickiego dojezdzja...na samoloty do Harvardu!
    • Gość: Q Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:14
      To jest wina władz miast, którzy tylko pierdola o dobru miasta Krakowa. A tak
      chodzi im tylko aby miec jak najwięcej forsy. Majchrowski zatrudnia tylko
      urzędników korupcyjnych. To wszyscy pirerdolą Kraow a mysla tylko o własnej
      dupie.
    • Gość: Q Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:20
      A rezcnik prasowy MPK to dopiero specjailistka od ogłupiania. Jesli nie mamy
      biletu to zapłacimy za bilet na zachodzie. Tyle lat jezdze na zachód z
      bagazami, a nigdy nie zdarzyło sie mi aby żadano ode mnie biletu za bagaż.
      To jeszcze raz podkresla że włodarze mysla tylko aby miec jak najwięcej kasy
      dla siebie.
      • Gość: klops Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:40
        przeprowadzam sie do krk (z wa-wy wiec nie krzyczcie, prosze), ale szczerze mowiac w stolycy lepiej to rozwiazalismy - od 1 lipca niema oplaty za bagaz i juz, za to zwiekszyla sie liczba kanarow (nienajgorszych) i teraz rzadko im sie zdarza kogos zlapac, bo sie ludzie pryzwyczajaja do kupowania biletow...
        • Gość: PTS Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.ramtel.com.pl 25.08.04, 23:15
          Co Ty najlepszego robisz?? W życiu bym się nie przeprowadzał do tego miasta!!
          Współczuję ostro!! WAWA jest the best!! <Ja nie krzyczę, tylko obiektywnie
          parzę>.
    • Gość: zxr Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 25.08.04, 09:38
      Widać, że dzięki niewielkiej grupie ludzi firmujących MPK, Kraków dalej będzie
      zaściankiem Europy. Uważam, że nasze "kanary" (chamskie i cwaniackie odnoszenie
      się do kontrolowanych pasażerów - sam tego doświadczyłem żadając pełnego
      wylegitymowania się w stylu gówno cię to obchodzi!!!) przynoszą fantastyczną
      sławę i promocję grodu Kraka. W takiej sytuacji jako turyści tłumnie trafią do
      nas chyba tylko ludzie żądni mocnych wrażeń - inni bedą nas omijać z daleka. Co
      do znajomości języków obcych mam pewne zastrzeżenia i moge podyskutować. Ale
      niestety głupota i brak myślenia jest wszechwładna. Moje konkretne PYTANIE ile
      szacowna krakowska MPK zarabia (zarobiła??) na idiotycznie zwymiarowanym bagażu
      pasażerów. A jeżeli tak ma być (nie dyskutuję) to dlaczego nie ma w sprzedaży
      biletów bagażowych (waga lub sensowne wymiary??) - wtedy jest wszystko jasne -
      tylko ile osób będzie korzystało w takiej sytuacji z usług tak prymitywnie
      zarządzanej i drogiej firmy do której jako mieszkańcy musimy dopłacać. Jeszcze
      taka skromna uwaga, MPK do kontroli zatrudnia firmy zewnętrzne (tzw. firmy typu
      KRZAK) ale cały splendor działalności pracowników tych firm spływa na MPK - jak
      wiadomo opinia idąca w świat nie jest opinią o firmie kanarskiej tylko o
      krakowskim MPK i naszej narodowej gościnności. Życzę zdrowia, dużej kasy i
      samouwielbienia (tak to wynika z zamieszczonego artykułu)całemu zarządowi MPK a
      zwłaszcza Pani Bożenie Pękali do której jak widać nic nie dociera z
      rzeczywistości.
    • Gość: KRAKOWIANKA MPK przemoc fizyczna SAMA DZWONILAM po POLICJE IP: *.dynamic.qsc.de 25.08.04, 10:20
      W ostatni czwartek jechalam tramwajem nr 13 do Bronowic. Na koncu ostatniego
      wagonu siedzala dziewczyna, ktora jak sie okazalo miala bilet ale go nie
      skaskowala :-( No coz kazdemu moze sie zdarzyc.. Byla obywatelka USA. Reakcja
      kontrolerow MPK byla wprost przerazajaca!!! Zablokowali caly tyl wagonu i
      wyjsicie z niego. Nie pozwolili jej (PRZEMOC FIZYCZNA!!)wyjsc z tramwaju jesli
      sie nie wylegitymuje - a ona dokumentow nie miala. Chciala wysiasc przy ul
      Krolewskiej a jak ja wysiadalam w Bronowicach przy ul Rydla to nadal ja
      przetrzymywali. SKANDAL I BEZPRAWIE. Dziewczyna popadla w atak histerii bo
      osilki byly dobrze zbudowane i mocno chamskie. Koszmar! A caly tramwaj (pustawy
      troche bo bylo to w godzinach poludniowych)siedzal spokojnie ignorujac zajscie
      bo chyba wszyscy sie bali, a byly tam glownie emerytki. Ja w koncu postanowilam
      wysiasc wyjsciem na koncu tramwaju I TU NASTAPILO ZASKOCZENIE. Kanar mnie
      ODEPCHNAL i powiedzial ze drzwi sa zablokowane. Powiedzialam ze jesli tak
      traktuja kobiety to dzwonie p policje a on "niech sobie pani dzwoni". WYSIADLAM
      INNYM WYJSCIEM I OD RAZU WYBRALAM 112 z komorki. POLICJA OBIECALA WYSLAC
      RADIOWOZ NA PETLE W BRONOWICACH NOWYCH.. Mam nadzieje ze cos sie wyjasnilo choc
      sama nic nie wiem. MOZE KTOS TAM BYL? Odpiszcie. Ja trzesac sie ledwo doszlam
      do domu. Jakim prawem kontrolerzy uzywaja przemocy fizycznej?!!! A wogole to az
      sie zaczelam zastanawiac czy to wogole sa kontrolerzy bo bylby to "super
      wybieg" do napadu w bialy dzien.
      PS
      A na Krolewskiej to stale lapia obcokrajowcow za brak biletu na bagaz, sama
      widzialam jak para kupila bilety u motorniczego ale dal im tylko na nich a nie
      na bagaz no a zaraz wsiadly kanary i kazali im wysiasc i placic.
    • Gość: fd Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 25.08.04, 11:35
      Panowie (pierwsze dwie wypowiedzi) czego się czepiacie buraków, czy macie im
      coś do zarzucenia. Nie obrażajcie jarzyn, które sa bardzo smaczne.
    • Gość: Sarotap To jest standard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:03
      Wiele razy spotakłem się z takim zachowaniem kanarów wobec obcokrajowców. Sa
      bezwzględni i bardzo agresywni. Psuję reputację miasta i kraju. To jest
      poprostu skandal
      • Gość: Viking Re: To jest standard IP: *.elisa-laajakaista.fi 25.08.04, 20:24
        wszędzie są kontrole biletów ale w wiekszosci sa to kulturalne osoby i w
        wiekszosci kobiety. z tą opłatą za bagaż na trasach na lotniska to chory
        pomysł. jak jadę autobusem to płacę 3,40€ za bilet za siebie (bagażu nikt nie
        liczy). a ile kosztuje bilet w Krakowie?
    • Gość: czujny_rewolucyjni Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: 62.89.126.* 25.08.04, 12:35
      a jak byłem w Pradze i tamtejsze kanary wlepily mi mandat bo przez niewiedze
      wykupilem bilet na 4 przystanki metrem a przejechałem 5, to byłem przekonany,
      że w Polsce takich buraków bym nie spotkał...Moja konkluzja - kanarstwo (jak
      k....wstwo) to nie zawód a charakter...
      • Gość: Miki Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: 62.148.88.* 25.08.04, 13:42
        Boś kupił zły bilet. Akurat co jak co, ale w Pradze system biletów jest bardzo
        dobrze opisany i klarowny - i na biletach i na automatach w kilku językach,
        warto poczytać.
        • Gość: xxx Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.icpnet.pl 25.08.04, 17:27
          Z tym oznakowaniem to chyba przesadziles.Informacja jest pelna ale dla
          mieszkanca znad Weltawy lub bohemisty.
    • Gość: ::::OBIEKTYWNY:::: DO CHOLERY MPK NIECH DZIALA Z DNIA NA DZIEŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:41
      To SKANDAL. Co kur.. ludzi cywilizowani z zachodu muszą wtedy o nas mysleć?
      A prawda jest jeszcze gorsza jeśli chodzi o kanarów - PRYMITYWÓW.
      TO ŁAPÓWKARZE!!! JEŚLI SIĘ DA W ŁAPĘ niektórym z nich TO SIĘ OMIJA WYSOKĄ KARĘ!

SAM WIDZIAŁEM TO KILKA RAZY ! JEŚLI JESZCZE RAZ COŚ TAKIEGO PRZYŁAPIĘ TO ZARAZ
      NAPISZE DO GAZEYT!
    • Gość: janusz Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.netlin.pl 25.08.04, 12:59
      ile mogą kosztować naklejki w paru językach z informacją o taryfie? Tak wiem
      jakieś 500 tysięcy Bo u nas nic taniej dla instytucji typu MPK, UM czy inne
      tego typu nie kosztuje No i koniecznie PRZETARG i PROJEKT
      Oj oj
      No i ile "byków" ci lingwiści tam zrobią?
      Wesoło będzie bardzo
      Pozdrawiam
    • Gość: Grzegorz A ja wole pieszo IP: 5.5R3D* / 144.9.158.* 25.08.04, 13:04
      W 1997 roku, studentem jeszcze bedac, kupilem w kiosku bilet ("bilet na
      tramwaj" poprosilem). Wsiadlem do tramwaju, bilet skasowalem. Przyszedl
      kontroler, skontrolowal, okazalo sie, ze bilet niedobry, bo akurat ten bilet
      byl na autobusy poza jakas strefa (?). Neiwazne. Okazalo sie, ze bilet ktory
      mialem miec mial kosztowac o 20 groszy wiecej. Zaplacilem 50 zl.
      To byl ostatni raz, kiedy jechalem MPK.
      Pozdrawiam.
    • makabi Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic 25.08.04, 13:09
      Co ma średnie wykształcenie do chamskiego i pazernego zachowania kontrolerów?
      Pani z MPK w swojej wypowiedzi praktykuje spychotechnikę: to obcas firma
      wykonująćą zlecenie dla MPK, więć MPK nie ponosi odpowiedzialności.
      Kontrolerzy jeżdżą na tych liniach i w tych porach dniach kiedy mogą zebrać
      najwięłsze żniwo. Oni są na prowizji. Im więćęj pienięzy zamandatują tym więc
      spłynie do ich kasy. Nie trzeba jechać na lotnisko. Wystarczy przez kilka dni
      w tygodniu pojeździć autobusami nocnymi, zwłąśzcza 610 i 609.
      KOntrolerzy czują się bezkarni a jednocześnie wydaje im się, że mają włązę i
      siłę. Niektózy są bezczelni i agresywni.Ale tak długo jak jak bilety bęzą
      sprawdzaś osiłki po wojsku którzy nie załąali się na ochroniarzy w
      supermarkecie tak długo bęą przekręty.
      To nie jest złą wizytówka miasta, tylko świadectwo chamstwa pracowników firmy
      kontrolująćej, ale ta jest anonimowa a cięgi zbiera MPK
      • Gość: xj Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 25.08.04, 14:12
        A co obchodzi zagranicznego turystę z jakiej firmy jest kanar??. Ta opinia klei
        się tylko do MPK i nas jako mieszkańców Krakowa. Ich działalność firmuje swoją
        twarzą miasto poprzez monopolistycznego przewoźnika.
    • Gość: A Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.08.04, 13:12
      To samo spotkalo nas we Lwowie. Kontrola tuz przy dworcu, jedna kobieta wziela
      od nas bilety i je schowala. Druga podeszla i stwierdzila, ze w ogole nie mamy
      biletow - PARANOJA!!! i zarzadali zaplaty "kary" gotowka i nie dali zadnego
      pokwitowania!!! Co ich to obchodzilo, ze mielismy za chwile pociag.. Jak nie
      placice to jedziemy na policje - uslyszelismy..
    • Gość: lou_to dno IP: 213.17.128.* 25.08.04, 13:33
      taaa, a jeszcze wczoraj któryś dziennikarz wyborczej pastwił się nad Ukrainą,
      że to dzikusy wymuszające haracze na granicy. A w królewskim mieście Krakowie
      tzw kontrolerzy mpk, tfu tfu, bezobciachowo łupią zagranicznych turystów.
      Pięknie ...wa pięknie
      • Gość: jan Re: dno IP: 64.215.199.* 25.08.04, 13:40
        teraz wierze, ze w czasie wojny (2 swiatowej ) bylo wielu kolaborantow - z
        Niemcami. W naszym narodzie bardzo latwo znalezc drani i kretynow, na
        wszystkich szczeblach. jaki idiota wymyslil oplaty za bagaz. jaki idiota
        ustalil wysokosc mandatow i jacy idioci to zatwierdzili. Ludzie, nie dajmy sie -
        walmy w morde chamskich kontrolerow, urzednikow, dzialaczy. Nie dajmy sie,
        porzadnych ludzi jest wiecej (jak spiewal Niemen).
        Jan
    • Gość: dari w Lodzi turyści płacą za róże podwójnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:41
      Łódź słynie z nocnej sprzedaży kwiatów na głównej ulicy Piotrkowskiej. O ile
      Łodzianin kupi róże za 2-3 zł, to obcojęzyczny turysta zapłaci za nią 100%
      więcje. Przydarzyło mi się to wczoraj, kiedy mój niemiecki kolega chciał
      kupował róże dla mojej koleżanki i dla mnie. Sprzedawczyni słyszała, że
      rozmawiamy po angielsku i chciała "skasować" za 2 marniutko wyglądające róże 10
      zł. Kiedy to usłyszałam, podeszłam do nie i powiedziałam absolutnie
      płynną "lodzińszczyzną", że to chyba trochę drogo. Cene róż spadła do 5 zł - za
      dwie. Tej pani było później naprawdę nieprzyjemnie i zaczęła się wymigiwać, ale
      złe wrażenie pozostało. Być może powinnam pozwolić koledze przepłacić, żeby
      zachował dobre mniemanie o Polsce i Polakach, jednakże wolę mu oszczędzić
      późniejszych wydatków. Teraz na pewno będzie uważniejszy. Smutne jest to, że
      przez takie zachowania podtrzymywany jest stereotyp Polaka-złodziej, kanciarza,
      cwaniaka.
      • noyle i i tylko 25.08.04, 15:25
        kolega nie byl w Bułgari, tam to nawet oficjalnie trzeba placic podwojnie
        hotele,campingi,muzea, kolejki itp
        szczytem jest stosowanie podwojnych cen w menu w knajpach
    • Gość: jerry Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.hbo.hu / *.adsl.datanet.hu 25.08.04, 13:43
      kazdy kanar to dziad. to zaraza z cuchnacym oddechem. szkoda ze nie ma na nia
      szczepionki.
    • Gość: Suku Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: 62.148.88.* 25.08.04, 13:45
      Pozwalniać rzeczników i pełnomocników od siedmiui bolesci i zatrudnić mądrych
      ludzi. Przecież w większości miast nie ma opłaty za bagaz w komunikacji
      miejskiej.
    • Gość: dari W Łodzi też nie jest najciekawiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:47
      Łódź słynie z nocnej sprzedaży kwiatów na głównej ulicy Piotrkowskiej. O ile
      Łodzianin kupi róże za 2-3 zł, to obcojęzyczny turysta zapłaci za nią 100%
      więcje. Przydarzyło mi się to wczoraj, kiedy mój niemiecki kolega chciał
      kupował róże dla mojej koleżanki i dla mnie. Sprzedawczyni słyszała, że
      rozmawiamy po angielsku i chciała "skasować" za 2 marniutko wyglądające róże 10
      zł. Kiedy to usłyszałam, podeszłam do nie i powiedziałam absolutnie
      płynną "lodzińszczyzną", że to chyba trochę drogo. Cene róż spadła do 5 zł - za
      dwie. Tej pani było później naprawdę nieprzyjemnie i zaczęła się wymigiwać, ale
      złe wrażenie pozostało. Być może powinnam pozwolić koledze przepłacić, żeby
      zachował dobre mniemanie o Polsce i Polakach, jednakże wolę mu oszczędzić
      późniejszych wydatków. Teraz na pewno będzie uważniejszy. Smutne jest to, że
      przez takie zachowania podtrzymywany jest stereotyp Polaka-złodziej, kanciarza,
      cwaniaka.
      • Gość: Mariusz Re: W Łodzi też nie jest najciekawiej IP: *.static.adsl-line.inode.at 25.08.04, 14:03
        Nie chodzi o zachowanie pojedynczych ludzi. Przypadki naciągania zdarzają się
        na całym świecie.
        W Krakowie winne są władze odpowiedzialne za niejasne przepisy i brak
        informacji, szczególnie w językach obcych. To zwykłe niechlujstwo, za które
        dyrekcja powinna zapłacić co najmniej stratą premii. Niech prezydent chwilę
        pomyśli o organizacji władz miasta, za to mu płacą.
      • Gość: mwe Re: W Łodzi też nie jest najciekawiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 14:10
        W Norwegii wszedłem na prom. Bez koron. W polowie fiordu przyszedł konduktor.
        Chwilę miło pogawędziliśmy. Z uśmiechem wydrukował mi bilet. Darmowy. I tyle.
    • Gość: MARCEL Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.janet.waw.pl 25.08.04, 14:01
      Ja natomiast podczas ostatniego pobytu w królewskim mieście jechałem tramwajem
      nr 2. Na jednym z przystanków wsiedli kontrolerzy (jedna kobieta i jeden
      mężczyzna). Ja miałem bilet ale sąsiad z naprzeciwka nie. Pani poprosiła go o
      dokumenty a potem okazało się że nie nosi ich przy sobie i dodał że może mu
      wypisać mandat bo on i tak od pięciu lat jeździ bez biletu i takich kwitków ma
      tony a żadnego nie zapłacił. Jako posiadacz biletu poczułem się trochę jak
      naiwniak:( Natomiast pamiętam jak we Lwowie jechałem tramwajem na dworzec to
      pani sprzedająca bilety sama uprzedziła mnie że warto kupić bilet na bagaż bo
      mogą być kłopoty (kosztuje 0,5 hrywny = 40 gr). Widać z tego że winni są nie
      kontrolerzy czy pasażerowie ale chamstwo i buractwo niektórych z nich. I to
      jest groźne, jak mawiał Dobosz w "Rejsie". Pozdrawiam
    • Gość: eusz Re: MPK - jak kanar leci na kasę do Balic IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 14:08
      Typowo - uroczo polskie:
      "Kiedy my za granicą pojedziemy bez biletu, też musimy płacić - dodaje rzecznik
      MPK. "
      Tylko - w cywilizowanych krajach nie ma dodatkowych biletów za bagaz...
      Po wizycie na policji w tak bzdurnej sprawie (nie dla kanarów - ci chca
      zarobic) naprawde nie ma sie wiekszej ochoty jeszcze raz zawitac do Polski /
      Krakowa.
      A moze o to chodzi - "Polska dla Polaków"???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka