Dodaj do ulubionych

Bagry Park

IP: *.static.ip.netia.com.pl 25.02.15, 10:18
Co myslicie o inwestycji Bagry Park przy ul. Lipskiej? Juz mialem kupowac tam mieszkanie ale troche mnie zrazilo to ze po drugiej stronie ulicy Gmina buduje mieszkania komunalne...
Bloki w wizualizacji wygladaja calkiem fajnie ale ceny sa wyzsze niz w sasiednich inwestycjach. Cena 6200 za m2 i ciezko cos zbic, mi zaproponowali tylko obnizke na tarasie (za ktory sie placi dodatkowo). Takze cena spora, a po drugiej stronie lipskiej w komunalnych ludzie dostana za darmo mieszkania:)
Udalo sie Wam dostac jakis wiekszy upust przy zakupie mieszkania u nich?
Obserwuj wątek
    • morfinka_12 Re: Bagry Park 26.02.15, 07:03
      6000 - 6200 PLN za m2 w tej lokalizacji to o 500 - 1000 PLN/m2 za drogo. jak chcesz tanie mieszkania to zobacz po drugiej stronie ulicy w budimexach, instalach czy innych inwestycjach których nie brakuje tam.
    • masu08 Re: Bagry Park 10.03.15, 17:04
      Inwestycja wydaje się interesująca. Ja na razie zarezerwowałem mieszkanie na ostatnim piętrze. To co mnie martwi co, że nie ma zadaszenia nad balkonami. Developer oferuje jedynie że poleci firmę i można sobie samemu zadaszenie zrobić ale 1) tylko przez określoną firmę 2) tylko z określonego materiału .
      Zastanawiam się dlaczego sam tego nie zrobi a jedynie ucieka od odpowedzialności. NIe podoba mi się takie podejście do sprawy.

Co myślicie o zadaszaniu takiego balkonu ?
      Czy ktoś ma jakieś doświadczenia czy warto zadaszać ?
      • Gość: ja Re: Bagry Park IP: *.ists.pl 11.03.15, 18:37
        Zadaszenie warto zrobic. Sprawdz przed tym koszty takiego zadaszenia zrobionego wg. Wytycznych Atalu. Balkon bez zadaszenia oznacza ze za kazdym razem musisz chowac krzesla stolik itp chyba ze ci zwisa ze beda cale przemoczona. Jak zostawisz pranie i wrocisz wieczorem a w miedzyczasie padalo to wiadomo. Sporo balkonow i tak ma za male zadaszenie i 3/4 balkonu i tak jest zalane. Ale wydaje mi sie ze po szybach nie zacina wtedy tak bardzo deszcz w zwiazku z tym odpada czeste mycie.
        • Gość: colinee Re: Bagry Park IP: *.ists.pl 22.03.15, 18:28
          Byłam na kupnie mieszkania na plaszowie bo okolica całkiem fajna. Jednak nie n tak fajna jak Prądnik biały ( tam ostatecznie kupiłam swoje M4).

Ale jeśli ktoś chce plaszow to polecam inwestycje na ul Przewóz firmy Proins. Oglądałam tam mieszkania te najbardziej oddalone od drogi (75m i 58m) i widok był całkiem fajny na ten mały park ( nie wiem czy ma jakąś nazwę). Nie zdecydowałam się ostatecznie i nie żałuję.
          • Gość: colinee Re: Bagry Park IP: *.ists.pl 22.03.15, 18:35
            A co do cen to Atal jak na tą okolicę ma dosyć drogo. 6200 +te ich wszystkie dodatkowe koszty to można kupić mieszkanie w lepszej części. Proins ma chyba za 5.5 lub trochę więcej. Sol&Art i Install tez maja w okolicach 5 tys za metr. A to wszystko te same okolice. Najlepszą lokalizację ma i tak Proins.
            Ale Atal ma najlepszy marketing wiec to ich mieszkania się lepiej sprzedadzą.
            • Gość: klient123 Re: Bagry Park IP: 149.156.28.* 23.03.15, 11:09
              Marketing Atal ma całkiem dobry.
              Ale niestety jak się dopytałem szczegółow wykonania to albo się nic nie da albo nie udzielają informacji i zastrzegają że mogą pozmieniać. Przykłądowo zapytałem o wysokość oddzielenia tarasu od sąsiada to się dowiedziałem że od 1,2 m do 2 m ale jeszcze nie wiedzą i się może zmienić.

• Gość: Anna Re: Bagry Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.15, 11:21
              Ja w Proinsie kupiłam właśnie za 5,5 tys za metr, więc mają zdecydowanie lepszą cenę.
              • Gość: Ania Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.15, 09:14
                Kupiłaś mieszkanie przy ul. Przewóz? Jeśli tak to mogłabyś dać namiary na osobę z Proins, z którą załatwialas formalności?
    • tomeq6 Re: Bagry Park 24.03.15, 15:05
      Ziemianin i co z tego że budują mieszkania komunalne, przecież tam też mieszkają ludzie.
      • Gość: Ziemianin Re: Bagry Park IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.04.15, 11:33
        Mi mieszkania komunalne kojarza sie troche z rodzinami patologicznymi ktorych dzieci czesto przysparzaja sporo klopotow. Moze generalizuje ale mialem juz do czynienia mieszkajac w Nowej Hucie obok takich blokow ze ciezko bylo wysiasc na petli tramwajowej i wracac do domu wieczorem nie bedac zaczepionym przez kogos. Takze nie chcialbym zeby moje dzieci znalazly sie w takiej sytuacji...
        • Gość: co za ... Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.15, 08:27
          ja w hucie mieszkam 24 lata i nigdy mnie nikt nie zaczepił nie wiem dziwne. patologia naj wiecej w środ tych niby bogatych ile się tam słyszy ze dzieci uciekają z domów lub zaćpają na śmierć itp...już nie będę wymieniać bo szkoda mi czasu na na źle wychowaną osobę
    • maqic79 Re: Bagry Park 17.04.15, 17:33
      Witam, cieżko z nimi o negocjacje jeśli bierzesz wykończenie pod klucz, jeśli bez to twierdzili ze można negocjować, mnie udało sie wynegocjować 100 zł za m2 a raczej skorzystaliśmy z upustu z okazji targów mieszkaniowych i uzyskaliśmy taras za polowe ceny, to wszystko, korzystnie wypada u nich wykończenie pod klucz i są to w miarę dobre materiały, wszystko inne maja raczej drogo, jak na razie jestem zadowolony, choć kontak z obsługa klienta czasami bywa trudny.
      • Gość: Bombardier Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.15, 23:29
        Witam,
        byłem na spotkaniu, rozmowy o cenie rzeczywiście trudne, udało mi się jedynie zbić cenę na tarasie o 200 zł. Czy macie inne doświadczenia? Udało się Wam coś zmniejszyć na m2 z wykończeniem lub garażu? inwestycja wygląda fajnie, choć mam pewne obawy o okolice - mieszkania komunalne i ogólny poziom bezpieczeństwa (słyszałem różne opinie).
        • Gość: jar Re: Bagry Park IP: *.play-internet.pl 19.04.15, 09:30
          Rzeczy na ktore warto zwrocic uwage: niedaleka odleglosc od garbarowi; mozliwe nieprzyjemne zapachy, duzy wezel kolejowy; halas hamujacych składów, mieszkania komunalne. Atal podobno miewa problemy z wentylacja w budynkach- szczegolnie w Bronowice Residence sa problemy. Ale ogolnie ma dobra opinie.
          Da sie zejsc do 6000zl ale trzeba sie nakombinowac. Warto dodać w umowie zapis zobowiązujący Atal do budowy drogi ul. Bagry. Słyszałam że mają ja wyremontowac ale chyba lepiej mieć to na piśmie?
          Od czy jest szansa na wcześniejsze oddanie budynków?
          • Gość: wodnik Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.15, 19:43
            Z mojego doświadczenia wynika że z ceny schodzą na większych metrażch (85+) i w miarę dobrze się z nimi rozmawia. Ja obecnie się wycofałem z zakupu dopkói nie zobaczę rezultatów ich budowy. Rozmowa o szczegółach inwestycji mnie zniechęciała do zbyt szybkiego angażowania się w zakup.
            Co do tej okolicy to obecnie nie mam złego zdania mam znajomego co pracuje tam na codzień na ul. Bagrowej i wypowiadał się pozytywnie o okolicy. Także pytając mieszkańców bloków sąsiednich nie wypowiadali się źle i nikt do tej pory nie narzekał na poziom bezpieczeństwa.
            Ja przyjąłem strategię, że jeżdżę tam raz na jakiś czas o różnych porach i się rozglądam. Teraz iteresuje mnie sezon wakacyjny bo podobno wtedy jest tam dużo imprez i balang nad zalewem. Zobaczymy
            • Gość: Ala Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.15, 21:55
              Wodnku, co masz na myśli? Myślisz, że mogą być jakieś opóźnienia w budowie lub problemy z ukończeniem? Przyznam, że mocno rozważam zakup tam mieszkania, jestem po wstępnych rozmowach i moje wrażania są ok. Ale będzie to moje pierwsze mieszkanie - czy zakup na tym etapie może nie być bezpieczny?

Jar, mnie również ucieszyłaby informacja o wcześniejszym oddaniu budynków, jednak niczego, co mogłoby na to dawać nadzieję w biurze nie usłyszałam.
              Jeśli chodzi o sezon letni - osiedle ma być ogrodzone, więc tam o bezpieczeństwo nie obawiałabym się bardzo, może gorzej rzeczywiście z okolicą. A od koleżanki wiem, że latem bardziej niż imprezowicze potrafią przeszkadzać: komary ;)
              Pozdrawiam, Alicja
          • brzydula_betty Re: Bagry Park 05.05.15, 18:06
            Gość portalu: jar napisał(a):

> Rzeczy na ktore warto zwrocic uwage: niedaleka odleglosc od garbarowi; mozliwe
            > nieprzyjemne zapachy, duzy wezel kolejowy; halas hamujacych składów, mieszkania
            > komunalne.
            > Da sie zejsc do 6000zl ale trzeba sie nakombinowac.

Przecież pierwsze zdanie przeczy drugiemu:)
            ok. ATAL wystawia mieszkania za 6 tys ale kto byłby aż takim frajerem żeby kupić w takiej okolicy mieszkanie za 6tys/m???
            • Gość: zadrogo Re: Bagry Park IP: 193.25.0.* 13.05.15, 10:35
              Nie za 6, tylko za 6330 bo trzeba doliczyć balkon który nie jest uwzględniony w cenie mieszkania.
    • Gość: 10iwonka10 Re: Bagry Park IP: *.bb.sky.com 09.05.15, 16:26
      Naprzeciw mieszkan komunalnych? Zalezy kogo tam zakwateruja ale jak kilka patologicznych rodzin to wokolo zrobi sie syf i wartosc twojego mieszkania spadnie.
      • Gość: maqic79 Re: Bagry Park IP: *.ists.pl 10.05.15, 13:19
        Witam gdzie maja być te mieszkania komunalne? bo jeśli ja dobrze zostałem poinformowany to po drugiej stronie ul Lipskiej czyli dosyć daleko od inwestycji i nie ma szans wplynac to na obniżenie wartosci
        • Gość: paber Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.15, 15:42
          Tak, chodzi o drugą stronę lipskiej. 99 mieszkań komunalnych.
          • Gość: mc81 Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.15, 18:29
            Jesli chodzi o minusy inwestycji to lokalizacja praktycznie z kazdej strony ma niestety malo atrakyjne otoczenie: dom studencki, schronisko mlodziezowe, zaklady przemyslowe (podobno juz sprzedane i do konca roku ma sie tam budowac cos nowego, ale nie wiadomo co), w niedalekiej odleglosci oczyszczalnia sciekow Plaszow, garbarnia (nie wiem czy jeszcze funkcjonuje), przeladownia towarowa pociagow (podobno glosno). Mieszkania maja fajny uklad i wizualizacje wygladaja naprawde ladnie, jedno z ladniejszych osiedli w krk. Mimo wszystko tych minusow jest chyba jednak zbyt duzo.
            • gwodz Re: Bagry Park 01.06.15, 16:05
              Mieszkam aktulanie w blokach koło Bagrów już 6 lat. Pierwsze słyszę, aby w tej okolicy śmierdziało z garbarni, a z oczyszczalni ścieków tym bardziej. W wakacje wiadomo jest większy ruch, ale jak dla mnie bliskość zalewu to plus., a nie minus. Jak ktoś nie lubi tłoku ludzi i chce święty spokój to według mnie mieszkając w bloku również musi się liczyć z takimi niedogodnościami bo jest to budynek wielorodzinny. Schronisko młodzieżowe oraz dom studencki niegdy nie były większym probelem tym bardziej że większość tych budynków jest zamieszkała przez osoby głuchonieme.

W atalu również się orientowałam o cenę mieszkań (60-70 m2). Byłam na jednej rozmowie po której wyszłam z rabatem 200 zł na m2 oraz 150 zł mniej za m2 na balkon. Z tego co wiem to jak się wierci im dziurę w brzuchu to mogą zejść jeszcze niżej.

Co do opinii na temat samego atalu i jekości ich mieszkań. Mam akurat takie szczęscie, że znam parę osób z branży budowlanej i niestety nikt nie miał zbyt dobrej opinii na temat tej firmy, co bardzo mnie zniechęciło do kupna mieszkania na tej inwestycji. Osoby, które zdecydowały się na zakup mieszkania uczulam na sprawdzenie wszytskich poziomów, pionów, kątów prostych w winklach. Jeżeli ma się znajomego znającego się na odbiorach takich budynków to polecam. Szczególnie ponoć szwankuje u nich jakość jeżeli ktoś wybierze mieszkanie razem z opcją wykończenia.

Na pewno nie będę brała póki co tej inwestycji w ogóle pod uwagę dopóki nie zobaczę mieszkania na własne oczy. Jest to rzecz dosyć dziwna że tak bardzo zwlekają z udostępnieniem/pokazaniem mieszkań potencjalnym klientom. U innych deweloperów np. Awim czy Murapol nie problemu ze wcześniejszym zobaczeniem mieszkania.
              • nierzucimziemi Re: Bagry Park 20.08.15, 15:24
                To skandal, by w takim miejscu budować blok komunalny. Normalni ludzie muszą zapłacić kilkaset tysięcy za mieszkanie, a inni (najczęściej zwykli oszuści i cwaniacy) dostaną nowe mieszkania za darmo i będą płacić czynsz 3 zł za m2, a później wykupią je za 10% wartości. To żałosne w jakiej rzeczywistości żyjemy. Grupka chamów pasożytuje na płacącej podatki części społeczeństwa i w ogóle się tego nie wstydzi. Dlaczego nie ma partii politycznej, która wprost jest temu przeciwna, za wyjątkiem korwinistów?

A Was, normalnych ludzi, chciałbym spytać: jakie są odległości między tymi nowymi blokami? Czy to kolejne osiedle, gdzie odstępy wynoszą 10 - 15 metrów, czy może są większe?
                I jak jest z tą oczyszczalnią: znajduje się około kilometra od osiedla, czy przy wietrze ze wschodu smród nie jest tam wyczuwalny? Jakoś trudno mi w to uwierzyć.

Pozdrawiam normalnych obywateli, nie darmozjadów!

• Gość: artek_28 Re: Bagry Park IP: *.integer.pl 05.04.16, 13:28
                  Właśnie wracam ze spotkania (Bagry II i III):
                  ". . .odległość miedzy blokami 12,5 - 15 m"
              • Gość: żelbet Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.15, 23:19
                No to bardzo ciekawe bo ja jeżdże nad bagry prawie codziennie i jak wieje od wschodu to ostro jedzie z oczyszczalni więc na tym żelbetowym blokowisku pt bagry park bedzie to czuc jeszcze lepiej bo to jest kilkaset metrów bliżej.
                • Gość: hipciu Re: Bagry Park IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.16, 02:06
                  a to zalezy od pory dnia? czy różnie? nie wiem czy ludzie ktorzy tam mieszkają tylko tak mówia że sporadycznie czuć czy faktycznie jest tak jak mówisz i takich dni jest kilkanaście w miesiącu. Zależy to od pory roku?
    • Gość: Sim38 Re: Bagry Park IP: *.centertel.pl 13.06.15, 23:00
      Zwróćcie uwagę na ciekawą inwestycję apartamentów na ul. Sarego na Starym Mieście. Gruntownie wyremontowana kamienica o sprawdzonego dewelopera www.koneser.co. Sprawdźcie inne realizacje, warto.
      • Gość: jaja Re: Bagry Park IP: 217.153.98.* 26.08.15, 11:26
        350 tys. zł za 1 pokój...rzeczywiście świetna inwestycja, jest spokój, na pewno cisza w środku miasta, rewelacja, nic tylko kupić ;) na spacer z dzieckiem na płytę rynku :p
    • Gość: marzanna Re: Bagry Park IP: *.rotunda.petroinform.pl 06.12.17, 10:01
      Witam,
      czy jest tu ktoś kto już mieszka w BP?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka