Dodaj do ulubionych

Firma farmaceutyczna wycofuje partię insuliny z...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:00
Tego typu informacje powinny jak najszybciej dotrzeć do pacjentów .Jak
wyglądała rejestracja tego preparatu ??? Co z GMP ???
Gdzie kontrola jakości w firmie BIOTON ????
Wiedząc ,jak wygląda opracowywanie nowych preparatów , procedury
rejestracyjne ,kontrola jakości - nie kupuję leków produkowanych przez
niektóre firmy farmaceutyczne działające w POlsce (szczególnie byłe "Polfy")
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakuska Re: Firma farmaceutyczna wycofuje partię insuliny IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 15:53
      Oczywiście pacjenci dowiedzą się ostatni :( Dobrze, że piszecie o tym w
      gazecie. Dla autora artykułu szacunek.
    • Gość: edi polski szajs IP: *.byu.edu 15.09.04, 17:18
      Firma postepuje nieetycznie informujac ze ma znacznego ryzyka. A co to jest znaczne ryzyko
      wedlug nich, ze smierc nastapi natychmiast czy ze dojdzie do niebezpiecznych efektow
      ubocznych po 10 latach? Kolejny polska fuszerka i jeszcze sciemniaja ze nic takiego sie nie
      stalo. Dyrektor i odpowiedzialne osoby powinny podac sie do dymisji, ...jesli maja jakikolwiek
      honor.
      • Gość: nika Re: polski szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 08:37
        W jednej z dużych firm farmaceutycznych zamierzano produkować preparat do
        infuzji (nitrogliceryna ) korzystając z surowca o czystości technicznej
        (!!!) .tanio można produkować , a kasa leci .Genialny pomysł ??? A że pacjenci
        poniosą uszczerbek na zdrowiu -kogo to obchodzi ? Tak wygląda etyka w
        niektórych firmach farmaceutycznych .!!!!
    • Gość: Wesoły Diabetyk Za Humalog trzeba płacić ponad 20 PLN/op. IP: *.comnet.krakow.pl 16.09.04, 09:27
      po to chyba, żeby ludzie kupowali polskie insuliny, które są warte tyle ile w
      powyższym tekście widać.
      • Gość: doc Re: Za Humalog trzeba płacić ponad 20 PLN/op. IP: *.qwe.streamcn.pl 17.09.04, 22:29
        ale kiedy lekarze upierają sie, ze nie każdy lek z daną substancją jest
        równocenny, i preferują oryginalne (niemal zawsze droższe) leki zachodnie,
        oskarżani są o spisek, korupcję i brak litości dla budżetu.
        • Gość: smutna prawda Re: Za Humalog trzeba płacić ponad 20 PLN/op. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.04, 17:34

i taka jest smutna prawda
          dobrze ze umieja sie przyznac do spiseku, korupcji i brak litości dla budżetu
    • Gość: cukierek od lat Re: Firma farmaceutyczna wycofuje partię insuliny IP: *.opole.pl 23.09.04, 17:11
      Spróbowałem tego i co?! Lekarz przepisał mi tą insulinę, jako tanią i dobrą, bo
      polską. Od lat nie miałem takich wahań cukru. W dodatku ten pen, jakiś taki
      plasikowy..Wróciłem do sprawdzonych, zachodnich, płacę nieco więcej, bo są
      apteki z tanimi insulinami i paskami. Nie można sobie dać wciskać szajsu.
      Chcesz mieć coś dobrego, płać! Kto tam siedzi na górze, że podwyższa ceny
      sprawdzonych insulin, a wrzuca do aptek tanie, niesprawdzone. Polskość nie jest
      dla mnie kryterium wyboru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka