Dodaj do ulubionych

Pęka krakowski SLD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:04
Jedna banda - stary aparatczyk czy młody syn UB-eka. Jaka to różnica.
Kiszczakowiec czy moczarowiec - kogo to obchodzi. WON Z TĄ CAŁĄ ŻŁODZIEJSKĄ
BANDĄ!
Obserwuj wątek
    • m635 Kapka-SdPl, Gajewicz-SdRP i zjazd zjednoczeniowy 21.09.04, 00:11
      Kapuś z aparatczykiem złączą się w nowej niezwykle lewicy.
      Nie pękać towarzysze! Masy członkowskie czekają!
    • Gość: zg A Cieślak gdzie? Pijani kierowcy to która frakcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:15
      Jak coś można ukraść to i tak się jednoczą.
      • Gość: kleyff Coś strzeliło,robię ogląd,a to pękł mi światopoglą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:46
    • Gość: Henryk Re: Pęka krakowski SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 05:42
      No nareszcie w Rada Krakowska SLD pęka. Co to za Rada, która wie o wielu
      czynach niegodnych jak inwigilacja przez pewną Panią Sędzinę z Sądu Okręgowego
      w Krakowie w dodatku przewodniczącą jednego z Wydziałów tego Sądu po przez
      swoje koleżanki np. z koła II/2. Ale to nic. Zaliczam się do grona , które nic
      nie miało i nie chcę mieć z byłym aparatem. Dość dużo oszołomów opisuje jak w
      tej dyskusji brednie pod dyktando jeszcze bardziej skorumpowanych działaczy
      kościelnych, którzy nie odróżniają czym się różni socjaldemokracja od
      komunizmu. W dodatku Komunizmu, którego nigdy w Polsce nie było. Natomiast
      wielu członków jak ja zawiesiło swoją działalność w krakowskich szeregach bo
      faktycznie tam na górze w Krakowie sam beton. Nikt nie dba o szarych członków.
      Przy władzy w większości to karierowicze. W Krakowie potrzebne są silne szeregi
      współczesnej Euro lewicy.
      Współczesna Euro Socjaldemokracja nie ma nic z b. PZPR. O odejściu Pana Łagosza
      z funkcji Przewodniczącego Rady Krakowskiej to najmilsza wiadomość dla wielu
      członków SLD.
      Dlaczego potrzebna jest w Krakowie silna lewica ?
      A po to aby nareszcie ukrócić kościelne oszołomstwo i ukrócić korupcje oraz
      oszustwa np. w prokuraturze, policji, sądach itp. Rozkradanie dorobku pokoleń
      po II wojnie Światowej.
      Poprzednicy z tej dyskusji opluwają osoby z lewicy. A dlaczego przemilczają
      przekręty z tzw. Sanktuarium Łagiewnickim. Korupcje w Radach dzielnic,
      Spółdzielniach mieszkaniowych itp. gdzie przeważają działacze prawej strony pod
      patronatem kościoła.
      • Gość: mg Towarzyszu Henryku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:44
        > Nikt nie dba o szarych członków.
        > Przy władzy w większości to karierowicze.
        > W Krakowie potrzebne są silne szeregi

Ha, ha, ha! Bełkot jak w Trybunie Ludu. Tego języka się nie zapomina.
        Towarzyszu Henryku, jak długo byliście w PZPRze?
        Kapowało się na kolegów? stan wojenny wprowadzało? sowietów się wychwalało?
        To teraz czas umierać! Dość krzywd narobiliście ludziom. Zgiń, przepadnij wraz
        z "silnymi szeregami szarych członków".
        • Gość: Henryk Re: Towarzyszu Henryku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 20:34
          Słuchaj czarny psycholu !
          Jak na złość nigdy nie byłem towarzyszem. Ale widziałem jak kleropodobni w imię
          boże rozkradali i rozkradają Polskę.
          Kiedy ty cwaniaku sikałeś w pieluchy ja już poznałem w 1968 roku co to
          interwencja polskich wojsk okupacyjnych w Czechach. A w 1972 r co to ścieżka
          zdrowia SB w Komisariacie MO przy ul. Bieżanowskiej. A sprzedany zostałem przez
          kościelne działaczki z Parafii w Prokocimiu.

Nigdy nikogo nie sprzedałem. A wręcz odwrotnie po wielu latach poznałem wielu
          wybitnych obecnie działaczy Solidarności i niektórych bogobojnych błaznów.
          Miałem możliwość poznania przed stanem w stanie i po stanie wojennym tych,
          którzy innych sądzą a sami za łapówki załatwiali swoje korupcyjne sprawy.
          Chętnie cwaniaku poznałbym ciebie. i spluną w twarz za taką pod moim potwarz.
          Moja rodzina to zesłańcy z Syberii.
          Ja mam czyste sumienie i ręce. A ty ????

A propo kapowania !
          Może dożyjemy czasów kiedy otwarte zostaną sejfy z aktami szpicli w czarnych
          uniformach.
          No ale cóż dyskutować z menelem.
          Ja mogę przynajmniej z otwarta przyłbicą oświadczyć, że wiele młodych ludzi
          uratowałem od ZOMO ROMO i sędzin z Wydz. III Rodzinnego Sądu Podgórskiego,
          które przed stanem wojennym w stanie wojennym i po jego zakończeniu
          represjonowali młodzież tylko dlatego, że ich rodzice mieli inną opinię niż
          PZPR i inni. Natomiast co najmniej jedna z tych sędzin dzięki prawicy
          awansowała aż na kierownicze stanowisko do Sądu Okręgowego w Krakowie. A jej
          mąż za wybitne zasługi dla PZPR i SB był wybitnym z solidarności działaczem na
          UJ. A obecnie jest na wysokim stanowisku samorządowym w małopolscy. Popierany
          nie tylko przez lewicę ale też LPR i PiS..
          O to dzieło .. !
          • Gość: mg Re: Towarzyszu Henryku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:11
            Leczcie się Towarzyszu z antykościelnych obsesji u psychiatry!
            I nie denerwujcie się tak bo Wam ciśnienie skoczy.
            I możecie w ten sposób zmniejszyć "szeregi szarych członków" SdRP.
            Wszyscyście teraz prawi, sprawiedliwi i nawet niektórzy bogobojni jak Oleksy. A
            za komuny... Szkoda mówić.
            Rodziną się nie zasłaniajcie tow. Henryku. Wątpię żeby sobie tego życzyli.
    • Gość: mzast Re: Pęka krakowski SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 07:40
      No właśnie, musiałem czekać aż trzy lata, aby się dowiedzieć prawdy o
      organizacji, której do 2001 roku byłem członkiem. Odszedłem z powodów
      niezwiązanych z organizacją krakowską SLD, lecz z powodu zdrady przez pana
      Millera i innych programu partii, który jest naprawdę jest socjaldemokratyczny
      (w wydaniu z 2000 roku). W tamtym okresie tj. przynależności do partii wiadomym
      mi było, że spółdzielnia wygrała i przewodniczącym zarządu krakowskiego został
      obecny wojewoda. Wiadomym mi było rówmnież, że działacze partii w większości to
      starzy pezetpeerowcy, no i teraz pokłócili się. Jest to niezbitym dowodem, na
      to, aby pan Janik kazał „sztandar SLD wyprowadzić”. To już najwyższy czas.
      Panowie z SLD! Usuńcie się ze sceny politycznej dla dobra polskiej lewicy!
      • Gość: H56 Przekręty z sanktuarium w Łagiewnikach ? IP: *.comnet.krakow.pl 21.09.04, 08:10
        tego nie słyszałem, może coś więcej Hendryczku napiszesz
        • Gość: o_O Re: Przekręty z sanktuarium w Łagiewnikach ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.09.04, 12:22
          O pierwsza plotkara Krakowa o czyms nie wie - zdumiewajace!
    • Gość: LZ Jakim stary - do dziś nie mogę pojąć... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 21.09.04, 10:05
      ...jak można być "lewicowcem z przekonania", takim szczerym ideowcem. Cyniczny
      interes, doraźne, wymierne korzyści, zwyczajne złodziejstwo - takich
      "lewicowców" (oczywiście zupełnie abstrahując od ocen moralnych) jestem w stanie
      zrozumieć :-). Ale trzeba być niespełna rozumu żeby tak bezinteresownie wierzyć
      w cały lewicowy bełkot. A "socjaldemokracja", czymkolwiek nie jest, to już w
      ogóle jakiś wytwór chorej wyobraźni.
      • Gość: H56 Re: Jakim stary - do dziś nie mogę pojąć... IP: *.comnet.krakow.pl 21.09.04, 11:16
        popatrz ,popatrz, a ja ,tak samo myślę o prawicy. Z krzyżem na piersi i diabłem
        za rączkę.Cała ta nasza klasa polityczna to jedna banda cwaniaków,przekrętów i
        karierowiczów. Czarni, czerwoni, zieloni, to jedna rodzina która do koryta pcha
        tylko ryja.Tym co ich karmią nie dają nic w zamian.
        • Gość: LZ Re: Jakim stary - do dziś nie mogę pojąć... IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 21.09.04, 11:29
          Słaby z Pana obserwator, albo słabo zorientowany w ISTOTNYCH wyznacznikach opcji
          politycznych. PRAWICA w Polsce widziana była ostatnio (bliżej władzy) w połowie
          lat dwudziestych XX wieku. Później, ze ściśle ideologicznego punktu widzenia,
          rządzili różnie ufarbowani lewacy: sanacja (przyznaję, stosunkowo łagodniejsza
          odmiana), narodowi socjaliści (Hitler), internacjonalni (pseudo)komuniści
          (Stalin), wypaczeni socjaliści frakcyjni (gomułkowszczyzna), konwergencyjni
          socjaliści zerkający na zachód (Gierek), socjaliści mundurowi (stan wojenny),
          różowi socjaliści postokrągłostołowi, wreszcie Związek Socjalistycznych Republik
          Europejskich. Wykażcie błąd w moim rozumowaniu a ukorzę się :-) Jednym z
          największych sukcesów lewicy jest zamydlenie ludziom oczu CZYM W ISTOCIE JEST
          PRAWICA - czego Szanowny Pan jest świetnym przykładem, c.b.d.u. Zupełnie jak nie
          dostrzeganie że generał Kiszczak wyznaczał dla potrzeb okrągłego stołu kto
          bedzie "opozycją".
          • Gość: eso Re: Jakim stary - do dziś nie mogę pojąć... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.09.04, 12:27
            Przede wszystkim gratuluje poczucia humoru i przepisania zapewne z jakiejs
            madrej ksiazki wszystkich tych nazw. Ciekawym jest stwierdzenie, ze Hitler i
            Stalin rzadzili w Polsce - nie mam pytan. Pogratulowac znajomosci historii!
            Co do strony formalnej w starej nomenklaturze zwyklo sie pisac c.b.d.o. a nie
            c.b.d.u., pozatym troche mijasz sie meidzy tymco udowadniasz a tym co
            udowodniles, ale mniejsza - neich bedzie - mzoe nikt sie nie skapnie !
            Jak chcesz byc na czasie, albo wolisz skadinad dziwna nomenklature(c.b.d.u.) to
            pisz c.n.u.
    • Gość: Inocenty Re: Pęka krakowski SLD IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 21.09.04, 14:56
      Zarysowuje się jak widzę bardzo zdrowa tendencja w krakowskim SLD. Mam tylko
      nadzieję, że będzie ona kontynuowana najpierw w Krakowie a później w całej
      Polsce. Nie rozwiązuje ona co prawda całego problemu SLD ale na pewno wskazuje
      dobry kierunek.
      • Gość: m Pękajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 15:21
        Taak. To zdrowa tendencja - powolny zanik i obumieranie. Jak z komórkami
        rakowymi.
        Warto ten proces przyspieszyć.
        • Gość: Inocenty Re: Pękajcie! IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 21.09.04, 16:43
          Niczego innego nie miałem na myśli.
          • Gość: henio56 Re: Henryku, olej tych głupich, tępych katoli ! IP: *.comnet.krakow.pl 21.09.04, 23:01
            pomimo,że nigdy nie byłem w żadnej partii, walczyłem z Zomolami w stanie
            wojennym jako członek Solidarności,i tak będą uważać mnie za komucha bo jestem
            ateistą. Najbardziej co mnie wqrwia to opowieści oszołomów, że zmianę ustroju
            wywalczył papież przy pomocy pedofila Jankowskiego.Popiełuszke zrobią świętym
            bo walczył o interesy kościoła i został zamordowany przez kilku nadgorliwych
            SB-ków. Na transformacji zyskał najwięcej kościół katolicki.Kolaborował z
            caratem,faszystami,komunistami, teraz kreuje sie na jedynego sprawiedliwego.
            Przeklęte darmozjady, są jak wrzód na dupie który trzeba wycisnąć.
            • m635 Piszesz jak stary SB-ek, nie ściemniaj z tą "S" 22.09.04, 00:14
              Walczyłeś z ZOMO - akurat! Jesteś klinicznym przypadkiem oszalałego lewaka z
              PZPR-owskim rodowodem. Widać to po każdym twoim zdaniu, stary komuchu.
    • Gość: Jerry Re: Pęka krakowski SLD IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.09.04, 23:14
      Spoldzielnia czernika,sadeckiego,karierowicza tow.wozniaka,malolata janosika i
      paru jeszcze bezwzglednych w zdobywaniu stanowisk i pieniedzy to
      "ludzie"adamika,ktorzy na poprzednich zjazdach w pien wycinali tych
      wszyskich,ktorzy nie byli na wczesniej opracowanych listach."Spoldzielnia "
      wyznaje zasade,ze najwazniejszy jest interes panstwa.....
      kowalskich,wozniakow,szmaciakow itp.Przyszedl najwyzszy czas aby tym kolesiom
      podziekowac i za ich "inicjatywy" wyrzucic z partii.Czlonek SLD kieruje sie w
      swojej dzialalnosci partyjnej oraz sluzbie publicznej obowiazujacym porzadkiem
      prawnym,zasadami etycznymi oraz troska o dobro wspolne.
    • Gość: Paweł Re: Pęka krakowski SLD IP: *.golebia.clarus.com.pl 22.09.04, 11:21
      O Małopolskim SLD i Firmie FeREX czytaj w www.supr-nowa.pl
      Szukaj w wyszukiwarce : Pięć miesięcy za sms-a ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka