Dodaj do ulubionych

CIEKAWE WYKLADY

IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:07
mozecie cos polecic, jakies ciekawe wyklady na waszych uczelniach?? i ew.
godziny, ale niekoniecznie. Interesuje sie humanistyka, etnologia, dietetyka -
tylko nie scislymi naukami!! Dziekuje za ew.informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Też Ciekawa Re: CIEKAWE WYKLADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:05
      I coś z psychologii, filozofii i takie tam ;)
    • Gość: Wojtek Re: CIEKAWE WYKLADY IP: *.pl / *.kompex.pl 04.10.04, 18:59
      hej ja moze polece ci cos z prawa jestem studentem 4 roku na uj.Np wyklad z
      kryminalistki odciski palcow techniki sledzenia itp.polecam poniedziałek godz9-
      11.15 na ul olszewskiego 2 sala 219.Ulica olszewskiego jest zaraz kolo golębiej
      ogólnie blisko centrum.I jeszcze kryminologia ogolnie przedmiot o
      przestepczosci wtorek 12.15 do 14.45 sala.223 ul olszewskiego.
      • Gość: ditta Re: CIEKAWE WYKLADY IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 00:43
        dzieki Wojtek, napewno sie tam przejde.
      • Gość: ally Re: CIEKAWE WYKLADY IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.10.04, 02:16
        Zapomniales dodac ze trzeba przyjsc jakies dwie godz wczesniej zeby sie dostac:)
    • Gość: kulturoznawczyni:) Re: CIEKAWE WYKLADY IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.10.04, 02:15
      Polecam wykłady w instytucie socjologii, a takze w zakladzie porownawczych
      studiow cywilizacji. Dzis na przyklad bylam na wykladzie pt. Ideologia dżihadu
      (9-11.15; Rynek Głowny 34) poza tym w pon jest Historia i rozwoj jogi, Kultura
      arabska przed islamem, Cywilizacje prekolumbijskie itp fascynujace rzeczy:)
    • klymenystra Re: CIEKAWE WYKLADY 16.10.04, 14:12
      a ja szaleje za moimi wykladami na romanistyce z literatury sredniowieczne z
      doktor dybel :) polecam kazdemu rozumiejacemu francuski- doktor jest zakochana
      w tym przedmiocie, mowi fascycnujaca i baaaardzo ciekawe rzeczy :)
    • vilya1 Re: CIEKAWE WYKLADY 16.10.04, 16:37
      To ja od siebie dodam: na polonistyce wykłady prof. Borowskiego z literatury
      staropolskiej - niby dość hermetyczny ;) i mało pasjonujący temat, ale w jego
      wykonaniu naprawdę warto chodzić. Sądzę nawet, że dzięki nim można się
      przekonać do tego, że warto po te teksty, nie wszystkie, ale co niektóre na
      pewno, sięgnąć. :) W tym roku wykład jest na kampusie, w czwartki bodajże o
      11.30. Dalej - Szturc i wszystko, co prowadzi, a w tym roku ma dwa wykłady -
      mitoznawstwo porównawcze oraz chyba "Teatr polski - teatr grecki". Bardzo
      interesujący człowiek, bardzo dobre zajęcia, aczkolwiek to zależy w dużym
      stopniu od preferencji; roztrzepanie prowadzącego bardziej skrupulatnych może
      denerwować. ;) U religioznawców koniecznie Etnologia religii, prowadzona przez
      Szyjewskiego. Jedne z moich najciekawszych zajęć w zeszłym roku, chociaż trudno
      mi powiedzieć, czy nie przekonały mnie bardziej ćwiczenia, będące przeglądem
      różnych stanowisk odnośnie magii, religii, mitu. Ogólnie jednak bardzo
      polecam. :) Najciekawsze były dla mnie w chwili, gdy zaczęliśmy omawiać
      szamanizm. :)
      Znajomi bardzo jeszcze polecają egzystencjalizm i filozofię starożytną u
      Legutki. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka