Gość: Aleksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:43 Byl moze ktos z was,albo wybiera sie na Chor Aleksandrowa ktory zagra dzis i w sobote w Krakowie?Warto zaplacic te 100 czy 120 zl za ten koncert czy lepiej sobie odpuscic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m635 Re: Chor Aleksandrowa wystep w Krakowie 14.10.04, 01:21 Musiałbym na głowę upaść, żeby słuchać komunistycznych pieśni, z którymi na ustach Armia Czerwona mordowała Polaków i jeszcze za to płacić. Ciekawe czy dałoby się zorganizować koncert faszystowskich pieśni wojskowych, na plakatach umieścić swastyki (tak jak tu wiszą czerwone gwiazdy), puścić w tv reklamę z podkładem dźwiękowym z "Die braunen Batalionen"? Odpowiedz Link Zgłoś
papp Re: Chor Aleksandrowa wystep w Krakowie 14.10.04, 16:36 Byłem,widziałem ,słuchałem i było super.Na pewno warto wydać te pieniążki. A do m635 - człowieku,nikt mi nie zabroni słuchania "Lili Marlen" czy muzyki Wagnera ,choć z tą muzyką niektórym kojarzy się Wehrmacht czy SS, nikt mi nie zabroni słuchania "O Tannenbaum ...",choć niektórym ta piosenka kojarzy się z hitlerowskim okupantem.Tak samo z "Kalinką " czy "Praszciaj strana ogromnaja..". Musimy odróżnić okupanta od jego kultury czy narodu. Przecież Rosjanie najbardziej sami dostali w d... od swoich władz. I myślę,że dobrze to świadczy o Polakach ,że dobra muzyka im się podoba,przynajmniej niektórym. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: Chor Aleksandrowa wystep w Krakowie 14.10.04, 22:35 papp napisał: > A do m635 - człowieku,nikt mi nie zabroni słuchania (...) Nikt Ci nie chce bronić "Lili Marlen" a zabraniają "Die braunen Batalionen". Czemu? Komunistyczne, propagandowe, zakłamane filmy są puszczane nawet w telewizji a "Żyda Suessa" nie zobaczysz nigdzie? Czemu, jak sądzisz? :-) > Tak samo z "Kalinką " czy "Praszciaj strana ogromnaja..". A tego to na pewno Ci nie zabronią, choć "Praszczaj..." nie różni się dla mnie w wymowie ideologicznej od zabronionych marszów SS. > Musimy odróżnić okupanta od jego kultury czy narodu. A jeśli wytwory tej "kultury" nazistowskiej czy komunistycznej podsycają waśnie narodowościowe, nawołują do rasowej nienawiści? > Rosjanie najbardziej sami dostali w d... od swoich władz. Ich problem. Do dziś w wielkoruskim obłędzie wychwalają Stalina, Lenina i Dzierżyńskiego (patrz na wyniki badań). > I myślę,że dobrze to > świadczy o Polakach ,że dobra muzyka im się podoba,przynajmniej niektórym. Każdemu Polakowi podoba się dobra muzyka (choć odmiennie ją definiuje). Czy to dobrze? Świetnie! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś