Dodaj do ulubionych

Chor Aleksandrowa wystep w Krakowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:43
Byl moze ktos z was,albo wybiera sie na Chor Aleksandrowa ktory zagra dzis i
w sobote w Krakowie?Warto zaplacic te 100 czy 120 zl za ten koncert czy
lepiej sobie odpuscic?
Obserwuj wątek
    • m635 Re: Chor Aleksandrowa wystep w Krakowie 14.10.04, 01:21
      Musiałbym na głowę upaść, żeby słuchać komunistycznych pieśni, z którymi na
      ustach Armia Czerwona mordowała Polaków i jeszcze za to płacić.
      Ciekawe czy dałoby się zorganizować koncert faszystowskich pieśni wojskowych,
      na plakatach umieścić swastyki (tak jak tu wiszą czerwone gwiazdy), puścić w tv
      reklamę z podkładem dźwiękowym z "Die braunen Batalionen"?
      • papp Re: Chor Aleksandrowa wystep w Krakowie 14.10.04, 16:36
        Byłem,widziałem ,słuchałem i było super.Na pewno warto wydać te pieniążki.
        A do m635 - człowieku,nikt mi nie zabroni słuchania "Lili Marlen" czy muzyki
        Wagnera ,choć z tą muzyką niektórym kojarzy się Wehrmacht czy SS, nikt mi nie
        zabroni słuchania "O Tannenbaum ...",choć niektórym ta piosenka kojarzy się z
        hitlerowskim okupantem.Tak samo z "Kalinką " czy "Praszciaj strana
        ogromnaja..". Musimy odróżnić okupanta od jego kultury czy narodu. Przecież
        Rosjanie najbardziej sami dostali w d... od swoich władz. I myślę,że dobrze to
        świadczy o Polakach ,że dobra muzyka im się podoba,przynajmniej niektórym.
        • m635 Re: Chor Aleksandrowa wystep w Krakowie 14.10.04, 22:35
          papp napisał:

> A do m635 - człowieku,nikt mi nie zabroni słuchania (...)

Nikt Ci nie chce bronić "Lili Marlen" a zabraniają "Die braunen Batalionen".
          Czemu?
          Komunistyczne, propagandowe, zakłamane filmy są puszczane nawet w telewizji
          a "Żyda Suessa" nie zobaczysz nigdzie? Czemu, jak sądzisz? :-)

> Tak samo z "Kalinką " czy "Praszciaj strana ogromnaja..".

A tego to na pewno Ci nie zabronią, choć "Praszczaj..." nie różni się dla mnie
          w wymowie ideologicznej od zabronionych marszów SS.

> Musimy odróżnić okupanta od jego kultury czy narodu.

A jeśli wytwory tej "kultury" nazistowskiej czy komunistycznej podsycają waśnie
          narodowościowe, nawołują do rasowej nienawiści?

> Rosjanie najbardziej sami dostali w d... od swoich władz.

Ich problem. Do dziś w wielkoruskim obłędzie wychwalają Stalina, Lenina i
          Dzierżyńskiego (patrz na wyniki badań).

> I myślę,że dobrze to
          > świadczy o Polakach ,że dobra muzyka im się podoba,przynajmniej niektórym.

Każdemu Polakowi podoba się dobra muzyka (choć odmiennie ją definiuje). Czy to
          dobrze? Świetnie! :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka