Gość: student IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.04, 22:10 W ogóle to wesoło jest wszędzie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: azazel Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na wy... IP: *.sebastiana.ceti.pl 14.10.04, 22:14 studiuje na europeistyce i mi tez sie nie podoba ze zajec nie ma. z jednej strony podchodzic codziennie pod gorke, pod ktora ciezko jest podjechac rowerem nie jest mile, ale qrde, poszedlem na studia zeby sie czegos dowiedziec i zdobyc zawod!!! niespecjalnie mnie interesuje ze UJ nie potrafi sie dogadac w sprawie autobusu z MPK, jesil przez pol roku jedzilem tam rowerem to pod gorke podejde, choc to niewygodne, ale zajecia musza byc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolczara [...] IP: 195.150.224.* 15.10.04, 23:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony Re:A niech zapiepszają dla zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 01:24 Może jeszcze Taxówki im podeslac arystokracja sie znalazła-nowobogacka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond, James Bond Re:A niech zapiepszają dla zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:16 nie powiem, żeby pomysł z taksówkami mi się nie podobał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezl ŻENUJĄCY POZIOM NIEKOMPETENTNEJ AUTORKI ARTYKUŁU IP: 195.150.224.* 15.10.04, 12:54 Gdybym z autopsji nie wiedział jak wygląda sytuacja na europeistyce to gdybym byl wiernym czytelnikiem Faktu to bym jeszcze uwierzył Szanownej M.Kuli. Po przeczytaniu tej szmiry obawiam się że znajdzie się grupa która uwierzy w slogany typu"leniwi stedenci nie chcą chodzić na zajęcia". Tytuł artykułu jest kłamstwem-bo studenci europeistyki nie protestowali przeciwko braku autobusu i nie ma problemu w tej kwestii. Władze uczelni chcieli wyjść z inicjatywą i pomóc w naprawde fatalnym dojeździe i od razu zrobiło się halo-no jak to studentasom zachciewa się dotowanych dojazdów! Czysty populizm pani Kuli, pracowała Pani w Superexprssie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rend Re: ŻENUJĄCY POZIOM NIEKOMPETENTNEJ AUTORKI ARTYK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 21:21 Zenujacy to jest poziom twojej polszczyzny. Mam nadzieje, ze nie pracowales w ZADNEJ gazecie. "Nie protestowali przeciwko braku" i "Wladze chcieli wyjsc z inicjatywa" - rany boskie! Tacy analfabeci na europeistyce??? Za ile kupiles mature??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deathciak Re: ŻENUJĄCY POZIOM NIEKOMPETENTNEJ AUTORKI ARTYK IP: *.com 15.10.04, 23:51 za dużo mniej niż ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiona Re: ŻENUJĄCY POZIOM NIEKOMPETENTNEJ AUTORKI ARTYK IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.10.04, 02:07 A czy pani Kula nie pisała przypadkiem tego żenującego artykułu jak to dzieci muszą myć się na golasa przed basenem na AE??? Rozpoznawalny styl:) Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia KULAwy tekst 17.10.04, 01:11 No, pani Kula kuleje. Szczegolnie na polu dziennikarstwa. I sprawnosci jezykowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 07:57 no to są chyba jakieś jaja! ja 3 km chodziłem przez pola do podstawówki, przychodziłem często ubłocony i mokry a tu nie chcą chodzić 10 minut dla zdrowia asfaltową drogą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond, James Bond Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:14 nie asfaltową nie wypowiadaj się jak nigdy nie byłeś, a poza tym w zimie często nieodśnieżoną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:08 Gość portalu: Bond, James Bond napisał(a): > nie asfaltową nie wypowiadaj się jak nigdy nie byłeś, a poza tym w zimie > często nieodśnieżoną No straaaszne rzeczy delikatesiku.Poproś mamusie żeby pieluszke zmieniła bo zapach masz jakby nieprzyjemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek a wiesz kartoflu gdzie jest campus UJ?? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 15.10.04, 22:49 tam sie jedzie godzine od centrum,a piechotka trzeba tak z poł dnia. trzeba byc maratonczykiem by obrocic 2x tam i spowrotem. a kto uwaza sie za twardziela to moze sie nawet przeczołgac ... ...a Ziejka to buc.zatwierdził projekt budowy auli(a architekci ostrzegali) z 10 metrow od wiezowca filologow... no i pekaja sciany,windy sie psuja,wody nie ma,pieter 9 a droga ucieczki tylko jedna.pomyslcie o tych ktorych tam na sama gore wysylaja na cwiczenia ... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEUJ.prv.pl Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 15.10.04, 23:58 co z ciebie za bambus!!! lolku NIE MASZ pojecia jak to wyglada to po co wogole jape otwierasz!!! to jest dobre 20 min podchodzenia pod stroma gore!!! pomysl ze autobus nie jest w stanie podjechac!! skad sie takie przypaly biora?? burak nie ma pojecia co i jak ale sie wypowie bo pewnie tylko tu go ludzie sluchaja wspolczuje twoim znajomym... aaa fakt ty ich nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta szkurva ty chyba zartujesz????? 16.10.04, 02:09 > nie asfaltową nie wypowiadaj się jak nigdy nie byłeś, a poza tym w zimie często > > nieodśnieżoną TERAZ sie zajecia nie odbywaja bo W ZIMIE tam bedzie snieg????? To sie w zimie bedziesz martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: szkurva ty chyba zartujesz????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:34 "TERAZ sie zajecia nie odbywaja bo W ZIMIE tam bedzie snieg????? To sie w zimie bedziesz martwic." może ty nie myślisz tak "długofalowo" ale zima niebawem się zacznie, a w trakcie sesji na pewno będzie śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . O BIEDACTWA WY MOJE...Wziac tylki w IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.10.04, 03:08 trok i pojechac pekaesem na wies - zobaczycie jak niedozywione dzieciaki w marnych kapotkach brna przez zaspy do szkoly podstawowej. Wybaczcie, ale jestescie ciezkimi frajerami z ...ustawionym rodzicielstwem; pod te "europeistyke" Nb. a CO to? Przez cale lata pracowalem w Oxfordzie, na humanistyce i naukach spolecznych, ale pojecia nie mam co to za nauka, ta europeistyka, czemu sluzy i o co w niej chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: O BIEDACTWA WY MOJE...Wziac tylki w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:37 "Przez cale lata pracowalem w Oxfordzie, na humanistyce i naukach > spolecznych ale pojecia nie mam co to za nauka, ta europeistyka, czemu sluzy i > > o co w niej chodzi..." to nawet taka uczelnia cię nie oświeciła?? no to już nikt chyba nie będzie w stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.com 15.10.04, 13:00 ale tu jest miasto i nie mamy zamiaru chodzić przez pola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGGhJ Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 08:31 Nie był ze mną tak żle jak z Panem Rektorem, Profesorem Ziejkaą. Miaałem trampki, zwane w Kraakowie pepegami i nie było mi pod górkę, ale chodziłem z Prokocimia na Warszawską; tam jest najlepsza uczelnia; Politechnika Krakowska. A o korzuchu, który mnie zapoci to marzę do dziś. A propos. Taaki dziwny facet, Władek Szmaciarz, Smreczyński; Potem Władysław Orkan chodził na piechotę do szkoły w Nowym Targu i Szzczyrzyca. A Jego wspaniaała Matka do Krakowa, na piechotę; nosiła swoim synom wałówke. Antak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beee Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 08:47 mamy XXI wiek a nie XIX i od tego trzeba zacząć. A poza tym komentarze typu kiedy byłem młody/ w twoim wieku/ w sile wieku etc nie są żadnymi argumentami. A jeśliby jakaś osoba niepełnosprawna fizycznie chciała dostać się na te studia?? To co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 08:55 Przewrotnie zatytułowano ten artykuł. Zajęcia są odwołane oficjalnie, a nie "my nie chcemy" (nie powiem, że z jednej strony nie jest to wygodne :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.10.04, 09:17 W głowie sie przewraca matołom. Niech im uczelnia zrefunduje taksówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zła Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.com 15.10.04, 13:05 Nie mam nic przeciwko taksówkom dla nas. A za matołow się nie uważamy. Są nimi raczej ludzie, którzy piszą takie rzeczy nie wiedzac tak naprawdę jak wygląda cała sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.comarch.pl 15.10.04, 09:18 Z jednej strony trudno się im dziwić, że narzekają, w końcu to kawał drogi. Ale z drugiej... Lasek Wolski to bardzo przyjemne miejsce, można pozazdrościć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond, James Bond Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:20 Lasek Wolsko fajnym miejscem jest na weekendowe spacerki, a nie na codzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.elbud.krakow.pl 15.10.04, 09:36 ...paranoja...przecież można było zrobić coś w normalny, cywilizowany sposób...po prostu nie zawieszać zajęć, ale dogadać się z MPK tak, aby, gdy zaczną się słoty i śniegi autobus już był...a tak zupełnie z innej bajki to tym "zmęczonym" kilometrowym marszem Panom sudentom coś do osobistego pamiętnika...zobaczcie ile kilometrów pokonują studenci codziennie wracając z nocnych zajęć w pubach do akadamików... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:30 "zobaczcie ile kilometrów pokonują studenci codziennie wracając z nocnych zajęć w pubach do akadamików..." jadą nocnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 15.10.04, 09:51 jakos "biednym" studentom z kampusu rektor potrafil zapewnic dodatkowa linie autobusowa (194)...no ale kampus to w koncu oczko w glowie pana rektora..ciekawe,ze nikt nie pisze,ze jednym z warunkow naszej przeprowadzki z centrum byl autobus.no ale tak to jest z obietnicami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Biedactwa... IP: 193.111.166.* 15.10.04, 10:37 Proponuje wyslac skarge do Trybunalu Europejskiego na zlamanie podstawowego prawa studenta do bycia podwiezionym pod same drzwi uczelni. Powinny byc rowniez darmowe obiadki i akademiki. K...wa, skonczylem studia 3 lata temu i musialem niezle sie glowic zeby wiazac koniec z koncem - i jakos dalem rade (dzienne), a nie studiowalem w swoim rodzinnym miescie.A na uczelnie czasem musialem zap...ac na piechote... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Biedactwa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:29 to, że tobie było ciężko nie znaczy, że każdemu musi być tak samo "A na uczelnie czasem > musialem zap...ac na piechote..." czasem a nie codziennie, kilka razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crac AUTORKA M.KULA-JAK NIC NIE WIESZ TO NIE PISZ IP: 195.150.224.* 15.10.04, 11:32 Artykul jest stronniczy i sz.p.Kula po raz kolejny udowodniła że bliżejjej do stylu Super expressu lub Faktu(wcześniej opisała juvenalia jako jedna orgia, pijaństwo i demoralizacja calego społeczeństwa). Dojazd jest rzeczywiście fatalny-polecam empirycznie doświadczyć tego jadąc na z Krowodrzy 3 przesiadkami ale to nie studenci żądali WPROWADZENIA AUTOBUSU i nie bylo żadnego protestu z naszej strony. Masa faktów się nie zgadza, no a dodana do artykułu wypowiedź Ryszarda Szula-trenera przygotowania fizycznego w Wisle Kraków JEST ŻENUJĄCA i świadczy o poziomie dziennikarskim p.Kuli-czyżby jakieś kompleksy??? Może zorganizują państwo czacik z autorką bo ja (i znajomi z europeistyki) mamy mase pytań do autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo M.KULA to jedna z najlepszych dziennikarek... IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 15.10.04, 11:45 ...w Gazecie. Wiem coś o tym, bo byłem u nich na praktyce. Twoja ocena nie jest w żaden sposób obiektywna i obraźliwa. Pojawiła się tylko dlatego, że ktoś wyśmiewa Twój problem, bardzo słusznie zresztą. To nic innego jak "zdzieranie skórki z gówna". Przyszli lekarze mają pół godziny, żeby z Anatomii (Kopernika) pojechać na pediatrię (Prokocim) a potem z powrotem na czerwoną chirurgię (Kopernika) i nikt nie protestuje, bo oni chcą się uczyć. Wasze zachowanie jest szczeniackie rodem z liceum - zaprotestujmy nie będzie zajęć. To po co studiujecie. Do roboty!!! Pół roku w Tesco i może wtedy docenicie uczelnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: M.KULA to jedna z najlepszych dziennikarek.. IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 15.10.04, 12:21 po pierwsze,jak juz wczesnie wyjasniono,to nie studenci odmowili chodzenia na zajecia,zajecia po prostu odwolano.po drugie,przyszli mlodzi lekarze maja pol godziny na DOJAZD i maja srodki komunikacji publicznej,wiec nie mozna porownywac tych dwoch sytuacji.a od kierunku naszych studiow sie odczep,skoro,jak przyznajesz,nie wiesz,na czym polega... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond, James Bond Re: M.KULA to jedna z najlepszych dziennikarek.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:23 no to widać, że na medycynie nie uczą was myślenia tylko bezmyślnego wykonywania zadań Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 dobre 15.10.04, 22:14 Gość portalu: Mateo napisał(a): > ...w Gazecie. Wiem coś o tym, bo byłem u nich na praktyce. A ja nie byłem, za to czytam jej wytwory. Nie przeczę, że może jest i jedną z lepszych, ale na takim tle to nietrudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . OXFORD PYTA UJ: CO TO JEST "EUROPEISTYKA"? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 16.10.04, 03:11 Bo to wiedza tajemna, dobrym uczelniom Europy nieznana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?/ Re: OXFORD PYTA UJ: CO TO JEST "EUROPEISTYKA"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:39 Przestań już z tym oxfordem bo się niedobrze robi, pewnie tam sprzątałeś i robisz wielkie halo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Leniuchy!!! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 15.10.04, 11:34 Macie studia za darmo i jeszcze grymasicie. Dzieci na wioskach chodzą po 5 kilometrów na zajęcia i chcą. Nikt nie ma obowiązku studiowania. Jak wam się nie chce to idźcie do pracy a jak nogi bolą to może rower? A poza tym to co to za kierunek ta europeistyka? Nie dziwię się, że niektórzy robią dwa kierunki. A może lepiej jeden ale pożądny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Leniuchy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:43 "Macie studia za darmo i jeszcze grymasicie"- ten artykuł dotyczy studentów zarówno dziennych jak i wieczorowych i zaocznych którzy za naukę płacą "Dzieci na wioskach chodzą po 5 > kilometrów na zajęcia i chcą"- Kraków to miasto "Jak wam się > nie chce to idźcie do pracy"- właśnie dlatego studiujemy bo chcemy później iść do dobrej pracy, twoja wypowiedz jest nielogiczna "a jak nogi bolą to może rower?" - jechałeś kiedyś rowerem pod górę?/ zapewniam cię że bardziej bolą nogi jak się wjeżdza rowerem niż jak się wchodzi "A poza tym to co to > za kierunek ta europeistyka?" wejdz na stronę i sobie sprawdz "A > > może lepiej jeden ale pożądny? " - a nie sądzisz że lepiej dwa porządne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Leniuchy patentowane!!! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 15.10.04, 11:56 Owszem w Instytucie Polonijnym mam znajomych i wolę tam pojechać na rowerze niż autem. Owszem da się pod górę! Zimą też! Jak się umie jeździć na rowerze to nogi bolą mniej niż gdy się idzie i trwa to krócej. I nie trzeba mieć tak jak ja przejechane 30 tyś km (na rowerze). Zgaduje, że już teraz jesteś otyłą laską jeżeli to dla Ciebie taki wysiłek kilometr pod górę. Zobaczymy co będzie za parę lat, ale dla przystojnych facetów raczej jesteś stracona. Co do tych studentów zaocznych - taki nędzny kierunek i jeszcze płacą. No, ale jak się nie ma w głowie i egzamin za trudny. Powtarzam, studia nie są obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Leniuchy patentowane!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:29 "Owszem da się pod górę!"- wszystko się da jak się chce tylko po co jak można to załatwić w inny sposób "Zgaduje, że już teraz jesteś otyłą laską > > jeżeli to dla Ciebie taki wysiłek kilometr pod górę. Zobaczymy co będzie za > parę lat, ale dla przystojnych facetów raczej jesteś stracona" - bez komentarza "Co do tych > studentów zaocznych - taki nędzny kierunek i jeszcze płacą No, ale jak się nie > > ma w głowie i egzamin za trudny." - czego oni was uczą na tej medycynie?? Chamstwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina CZY PANI REDAKTOR MA JAKIES KOMPLEKSY???? IP: 195.150.224.* 15.10.04, 12:01 JEST RZECZĄ UPKARZAJJĄCĄ W JAKI SPOSÓB OPISUJE SIĘ PEWNE ZAGADNIENIA, TAK NAPRAWDĘ NIE MAJĄC O NICH POJĘCIA!!! Przepraszam bardzo, ale artykuł jest pozbawiony dobrego smaku. Studenci zostali ukazani w taki sposób, jakby zadzierając nosa nie myśleli o niczym innym jak wygodnictwie, a jest to wielka bzdura!!! Przenosząc nas na Przegorzały, autobus był jednym z warunków jaki uczelnia powinna była spełnić, ale nie przez fakt "ŻE NIE CHCE NAM SIĘ WYCHODZIĆ POD GÓRĘ!!",tylko przez to że 80% STUDENÓW EUROPEISTYKI STUDIUJE PO DWA A NAWET TRZY KIERUNKI!! BYŁO RZECZĄ NIEMOŻLIWĄ WRĘCZ PRZEMISZCZAĆ SIĘ MIĘDZY KAMPUSEM UJ, PRZEGORZAŁAMI, A CENTRUM KILKA RAZY DZIENNIE!!!!!!!!!! DLACZEGO TEN PROBLEM NIE ZOSTAŁ UJĘTY W ARTYKULE??? Dlaczego po raz kolejny "Pani Redaktor" w sposób tak subiektywny przedstawia krakowskich studentów? czyżby jakieś złe wspomnienia z lat studiów nie pozwalały "Pani Redaktor" spać po nocach? a może.."Gazeta wyborcza" jest dla Pani na zbyt wyskim poziomie i może czas pomyśleć o zmianie miejsca pracy..na redakcję np.Faktu? upokarzające..ale nie dla nas studentów..tylko dla Pani i dla całej "Gazety wyborczej"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neron Re: CZY PANI REDAKTOR MA JAKIES KOMPLEKSY???? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:22 Święta racja, popieram w 100%, a M. Kula "podpada" studento nie pierwszy raz, pamiętacie co pisała o juwenaliach?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik a pani redaktor skonczyła jakies studia??? IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 15.10.04, 22:59 moze tylko nabawiła sie kompleksow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login Nie rozumie, po co grzmieć na "lenistwo" studentów IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.10.04, 12:31 i wspominać "ja w twoim wieku to 5 km. chodziłem". Przecież to nie ma nic do rzeczy. Chodzi głównie o to, że najbardziej szacpwny uniwersytet w kraju znowu zawalił i nie potrafił na czas dogadać się z MPK. Jakby nie mogli przewidzieć, że problem w czasie wakacji nie zniknie. Sprawa druga - jeżeli ludzie studiują więcej niż jeden kierunek i musza gonić pomiędzy Śródmieściem a Przegorzałami, to wcale się nie dziwię, ze nie chcą tego robić na takich warunkach. Zwłaszcza, ze zbliża się zima, a UJ - znow! - nie zawsze zapewnia odśnieżenie drogi. I trzecia sprawa - zgodnie z ustawą o szkolnictwie każdy obywatel ma mieć rózny dostęp do edukacji. A ja jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, żeby europeistykę ukończyła np. osoba niepełnosprawna, bo nie poradzi sobie w takich warunkach. Wyzywanie studentów od leni i proponowanie im taksówek w całości przerzuca na nich odpowiedziałność za powstały chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neron Niezłe przekłamanie "redaktor" M. Kuli IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:42 Swoją drogą dziwie się "GW", dlaczego tak wiarygodne czasopismo publikuje niesprawdzone informacje: 1. Studentów europeistyki ukazuje się jako leniów, dla których podejście 950 metrów (nie 1 kilometra, jak podaje Kula) jest prawie niewykonalne. Zapraszam niedowiarków na Przegorzały! 2.Władzom katedry europeistyki, a także studentom nie chodzi o to, aby w luksusie wjeżdżać na górę, ale o regularne kursy autobusów z centrum Krakowa na Przegorzały. Faktem jest, iż autobus linii 109 to dobre połączenie, ale zupełnie niedopasowane do godzin rozpoczynania zajęć! 3.Nie można Nas, studentów europeistyki, ośmieszać publicznie, zamieszczając wywiad z trenerem odpowiedzialnym za przygotowanie fizyczne w Wiśle, który nie może znać realiów sprawy!Kiedy nie jeździł autobus od 1 X, pokonywaliśmy kilkakrotnie znacznie dłuższą drogę, niż "osławiony kilometr",bo na piechotę z Rynku na Zamek jest ok. 8 km, co w dwie strony daje jakieś 16. Zajmuje to niektórym w 2 godziny.Co na to odpowie spec od przysiadów w Wiśle? Z poważaniem Studenci europeistyki P.S. Dlaczego JM Rektor Prof. F. Ziejka dał się wciągnąć w tą bezsensowną nagonkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Niezłe przekłamanie "redaktor" M. Kuli IP: *.autocom.pl 15.10.04, 18:55 Neronie, papier wszystko przyjmie. Zauważ, że taki jest styl pisania GW o UJ. Nawet protestować i wyjaśniać już się nikomu nie chce. Autorzy chcieliby odkryć jakąś aferę na miarę Orlenu ale im nie wychodzi niestety, więc leczą swoje kompleksy takimi AFERAMI. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: Żenujący poziom niekompetentnej autorki artyk IP: *.kim.pl / 195.150.102.* 15.10.04, 13:05 drobna korekta:pomoc studentom chcialy wladze katedry;wladze uczelni,sadzac po wypowiedzi pana Rektora,nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.com 15.10.04, 13:16 Widać, że przekłamany i niebiektywny artykuł ( dlaczego nie ma w nim opinii samych zainteresowanych czyli: studentów, kirownika katedry-szanowanego profesora Macha, czy przedstawicieli MPK???) zrobil swoje tzn. spowodował wrogie nastawienie do "leniwych" studentów i przysporzył popularności samej dziennikarce, która mogłaby czasem się zastanowić zanim po raz kolejny wywoła na nas nagonkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.com 15.10.04, 13:35 Trener Szul zamiast komentować kondycję fizyczną studentów, niech się lepiej zajmie swoją pracą, bo na razie marne są jej efekty. Takiej porażki jakiej Wisła doznała ostatnio, dawno już nie widziałam. Myślę, że doskonałym sposobem na poprawę "krzepy" pikarzy i samych trenerów byłby wykonywany kilka razy dziennie bieg ul. Jodłową prowadzącą do Instytutu Europeistyki( dokładnie tak jak musieliby robić to studenci, którzy studiują conajmniej 2 kierunki i biegają między centrum miasta, Kampusem UJ, a Przegorzałami) Ciekawe czy udałoby im się to w 15 minut( bo tyle max ja mam przerwy między seminarium magisterskim na wydziale prawa, a wykładem z makroekonomii na europeityce). "Pozdrawiam" też naszego rektora- to żenujące, że wdał się w tą beznadziejną dyskusję.PS. ciekawe jak odrobimy zaległe zajęcia, jeśli brakuje sal i miejsca w nich nawet na bieżące zajęcia.(jeśli rektor nie wierzy to zapraszam np. na grupy ćwiczeniowe z prawa karnego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vigo SZACUNEK DLA PROF.MACHA IP: 195.150.224.* 15.10.04, 13:47 Nikt nie zrobil dla studentów tyle co prof. Mach i niektorych to boli, a studiując na innych kierunkach człowiek sobie uświadamia że na europeistyce jest najlepsza pod slońcem p.sekretarka (pozdrawiamy p.Dorotke) i szef katedry który sam bez naszych próśb próbuje ułatwić nam zycie organizując autobus. POZDRAWIAMY EUROPEISTYKA RULES!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slońce Re: SZACUNEK DLA PROF.MACHA IP: 195.150.224.* 15.10.04, 16:25 GORĄCO POPIERAM! NIE MA TAK DOBREGO SZEFA I TAKIEJ SEKRETARKI NA CAŁYM UJ!!!!mozecie nam pozazdroscic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond, James Bond Re: SZACUNEK DLA PROF.MACHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:34 Popieram :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renegat Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.com 15.10.04, 13:44 Hej Studenci! Mam świetny pomysł: może złożymy się na buty dla rektora, na poradnik multimedialny dla trenera Szula pt." Podstawy nordic walkingu" oraz na bilet w jedną stronę na bezstudencką wyspę dla redaktoski Kuli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vigo Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: 195.150.224.* 15.10.04, 13:49 Renegat ma racje-wspomóżmy tą akcje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słońce Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: 195.150.224.* 15.10.04, 16:26 popieram idę..zwłaszcza te część dotyczącą Kuli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zła2 Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.com 15.10.04, 13:57 Niech się pani Kula przeturla kilka razy dziennie pod górkę i z górki do i z Instytutu Europeistyki to wtedy pogadamy. Może ujrzymy wtedy panią redaktor ze łzami w oczach w programie pt. "Wybacz mi.." lub "Urzekła mnie twoja historia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga-studentka euro Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:16 przyznam sie szczerze, ze jestem zszokowana -studiuje europeistykę ale o żadnym buncie nigdy nie slyszalam,ani też nigdy sie nie buntowałam, to uczelnia nam zorganizowala autobus i to w trosce o nas bo wielu studentów pracuje albo studuiuje drugi kierunek a dojazd na przegorzały był rzeczywiście fatalny!!!!! autorce artykułu gratuluje dociekliwości i wiarygodności przedstawionych informacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozuty Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 15:28 To szanowny rektor Ziejka nawet we lecie ganiał do szkółki?? :-D A swoją drogą te dwa kilometry musiały być pod górkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.10.04, 19:59 Gdy tak chodził boso to przynajmniej wtedy słoma nie mogła mu z butów wyłazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysłowy Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.autocom.pl 15.10.04, 16:03 Najlepiej zrobić gondolę, tak jak wymyslila AGH z miasteczka czyli z łożeczka prosto na salę wykładwoą.Szkoda, że tego do tej pory nie zrealizwoali. To jest problem dla niepłnosprawnych ale sprawni inaczej mogłiby się trochę posportowac. 2 tyg. laby bo 1 km pod gorkę dla 20-latkow to kpina. ala taki jest ten system- jedna paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 21:39 A to jakieś hrabiostwo!!! Ja studiuję na UKSW... mamy kilometr marszu przez las, nawet w zimie... nikt nie narzeka!!! chodzimy sobię całą gromada przez ten lasek, rozmawiamy i jest fajnie :) Mamy przy okazji codzienny,dwukilometrowy spacer ku poprawieniu kondycji (czasem bieg jak sie jest spóźnionym). ale święte krowy w tym krakowie nie ma co!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;p Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.blast.pl / 81.219.147.* 15.10.04, 22:00 to przyjedź i zobacz, gdzie i jak są położone Przegorzały ;))) myślę, że zmienisz zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esmeralda Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 22:13 pewnie podobnie jak UKSW... My mamy 10 minut przez lasek, dokladnie 1 km drogi... troche pod górę i z zakretami.. Też zdarza się przechodzic przez niego kilkakrotnie w ciągu dnia!!!! Jesli idzie się z fajnymi ludxmi to w ogóle sie tego nie odczuwa, człowiek zajmie się np oplotkowywaniem osób z roku ;) i droga zleci nie wiadomo kiedy... Pozxa tym mój uniwersytet jest położony na obrzeżach Warszawy, pół godziny tramwajem z centrum a do tego centrum tez trzeba dojechać... kolejne pół godziny, a dla ludzi spod Warszawy (np Milanówka, Piaseczna) nawet godzina PKSEM!!! I jakoś nik sie nie skarży... Poza tym nie rozumiem czego się czepiacie, to nie jest jakaś mordercza trasa, tylko 10 minut spacerku dla zdrowia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renegat Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.com 15.10.04, 23:46 Posłuchaj "urocza" Warszawianko. Nie wypowiadaj się na temat na który nie masz zielonego pojęcia. Bez żadnego powodu zrobiła się olbrzymia chryja, tylko dla tego kierownik naszej katedry chyba jako jedyny na całym pochrzanionym uniwerku dba o swoich studentów. To nie studenci się zbuntowali, ale profesor postanowił upomnieć się o dotrzymanie umowy z wladzami szacownej uczelni( jednym z warunków przeniesienia naszego instytutu z centrum miasta w zeszłym roku było to, że będzie kursował autobus do Przegorzał) I nic mnie nie obchodzą głupawe komentarze o leniwych studentach- umów się dotrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfeusz Re: Studenci europeistyki UJ nie chcą chodzić na IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 17.10.04, 02:08 Gratuluję miłych spacerków. Ja też kiedyś takie miewałem. Pochodzę z małej miejscowości i aby dostać się do szkoły średniej musiałem przejść 3 kilometry, a następnie dojechać autobusem ok. 15 km (codziennie prze 4 lata). Zapewniam Cię, iż tamte wycieczki były o wiele milsze i łatwiejsze niż aktualny dojazd na moją uczelnie (trzy autobusy, jeden tramwaj i osławiona wspinaczka pod "górkę"). Pisałaś, że podczas spacerów plotkujecie sobie. Ja w czasie mojego spacerku, nawet gdy idę w grupię nie odzywam się zbyt wiele, nie dlatego że nie lubię rozmawiać, ale dlatego, że w czasie tego marszu, po przejściu połowy dystansu trudno jest złapać oddech, nie wspominając już o przyjemnej pogawędce. Aby bardziej zobrazować stromość górki, napiszę tylko, że autobus który nas dowoził w zeszłym roku, niejednokrotnie nie był w stanie pokonać tego wzgórza nawet na pierwszym biegu. Nie da się ukryć, iż sytuacja jest niezdrowa, a nierzetelny artykuł redaktor Kuli dolewa tylko oliwy do ognia, przy okazji ośmieszając studentów europeistyki. Chciałbym wyraźnie zaznaczyć, iż studenci w żaden sposób nie protestowali, a zajęcia zostały zawieszone odgórnie. Wygląda na to, że problem komunikacyjny, który się pojawił jest dla naszego szacownego Uniwersytetu za trudny do rozwiązania. Obecnie następuje operacja odwrócenia kota ogonem i obarczenia studentów europeistyki odpowiedzialnością za zaistniałą sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYKLADOWCA_KE do PANA REKTORA ZIEJKI IP: *.LAW.NYU.EDU 15.10.04, 22:14 Rozumiem, ze kiedy bedzie dyskusja na temat komputeryzacji, to Pan, Panie Rektorze powie, ze kiedy byl Pan w szkole podstawowej, to komputerow nie bylo i tez bylo dobrze? Gratuluje dobrego samopoczucia. Jesli chce Pan cos zrobic dla tego uniwersytetu, proponuje prace kierowcy autobusu 409. Tam lepiej zrealizuje Pan swoje KIEROWNICZE powolanie. A dla wszystkich niezorientowanych: to nie jest spacer "kilometr pod gorke". To jest kilometr pod bardzo stroma gorke, PO KILKU wczesniejszych przesiadkach. pozdrowienia z tzw. urlopu, Dr Esiarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYKLADOWCA_KE do PANA REKTORA ZIEJKI IP: *.LAW.NYU.EDU 15.10.04, 22:18 Rozumiem, ze kiedy bedzie dyskusja na temat komputeryzacji, to Pan, Panie Rektorze powie, ze kiedy byl Pan w szkole podstawowej, to komputerow nie bylo i tez bylo dobrze? Gratuluje dobrego samopoczucia. Jesli chce Pan cos zrobic dla tego uniwersytetu, proponuje prace kierowcy autobusu 409. Tam lepiej zrealizuje Pan swoje KIEROWNICZE powolanie.. A dla wszystkich niezorientowanych: to nie jest spacer "kilometr pod gorke". To jest kilometr pod bardzo stroma gorke, PO KILKU wczesniejszych przesiadkach. pozdrowienia z tzw. urlopu, Dr Esiarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi doskonały pomysł IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 15.10.04, 22:34 W ten sposób na koniec kadencji rektor zrobiłby wreszcie coś sensownego i pożytecznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: do PANA REKTORA ZIEJKI IP: *.autocom.pl 17.10.04, 09:51 Chętnie będę chodził. Bardzo to lubię bo to dobre dla zdrowia. Niestety Rektor Ziejka nie dba o moje zdrowie i nie chce mnie widzieć w murach tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś