Dodaj do ulubionych

a dlaczego nie nocówka?

26.04.02, 12:54
Przestudiowałam pilnie wątek o majówce i na końcu dostrzegłam - chyba leszka -
propozycję nocnego czuwania zamiast. Ale może by tak zmodyfikować nieco
koncepcję i urządzić oprócz Majówki również Nocówkę? Na przykład w okolicach
któregoś z fortów? ;)))

Uważam, że Nocówka w pełni wyraża ideę forum. Jest ciemno, twarze uczestników
niewyraźnie majaczą w oddali, ale duch ich blisko, wyraźnie wyczuwalny.
Atmosferę ogólnej tajemnicy i wirtualnego niedopowiedzenia potęguje zrujnowana
uroda fortu. Gdzieniegdzie przemykają białawe postacie, milczą, ale pilnie
wsłuchują się w głosy Nocujących Forumowiczów.

To jak? ;)))
Obserwuj wątek
    • Gość: skks Re: a dlaczego nie nocówka? IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 14:09
      No i jeszcze wypijemy pare flaszek i będzie"straszno".
      Tylko nie zapraszajmy Leszka bo będzie się całą noc modlił i może wszystkich do
      cna wystraszyć.
      :-))) skks
      • Gość: peteen Re: a dlaczego nie nocówka? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 17:30
        to najprędzej w okolicy nocy świętojańskiej, kiedy kwitnie kwiat paproci, który
        normalnie nie kwitnie, gdyż ma zarodniki i kiedy różne zwierzęta: krowy, konie,
        świnie mówią ludzkim głosem ( bo w wigilię tylko te wierzące )
        :)))
        • faciu Noc Walpurgii 26.04.02, 17:36
          No swiętojańska to nie ale noc Walpurgii jest bardziej demoniczna....uuhuhu
          • Gość: andr Re: Noc Walpurgii IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 17:38
            Taj jak ta w "Fauście". Bylyby wiedzmy i mefistofeles jako mistrz ceremonii.
            • faciu Skałki Twardowskiego 26.04.02, 17:46
              No to zdecydowanie Skałki Twardowskiego na Zakrzówku... to tam paktował z
              Diabłem i to stamtąd Tarwdowski poleciał na Ksieżyc..:))
          • Gość: peteen Re: Noc Walpurgii IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 17:54
            tak, tyle że walpurgi przez jedno i, bo to była walpurga ( walpurgis ), a nie -
            walpurgia, noc ta przypada z 30.04. / 1.05. a rytuał powinien się odbyć na
            łysej górze ( bo u niemiaszków na blocksbergu ), zatem chętni niech się
            przeniosą na forum kielce...
          • Gość: Wyplawek Walborg IP: *.tsl.uu.se 26.04.02, 17:58
            Lud skandynawski juz od tygodnia chrust gromadzi
            na Walborg i od 2 tygodni sa reklamy na autobusach.
            Nie wiem skad te diably, bo przeciez to chyba czyste
            poganstwo z epoki jeszcze przeddiabelskiej...

Pozdr
            W.
    • mikolaj7 Re: a dlaczego nie nocówka? 26.04.02, 18:44
      to nocowka kiedy? przed majowka? jak przed to super, bo
      mam przez najblizsze dwa tygodnie praktycznie caly czas
      wolny, wiec wymyslcie cos szybko :)
      • jottka Re: a dlaczego nie nocówka? 26.04.02, 18:55
        Nocówka na zdrowy rozum nie powinna się odbywać w okolicach najkrótszej nocy w
        roku ;))) Czyli lepiej szybciej ją zorganizować. Na przykład za tydzień w
        niedzielę?

To co, przynieść tego bosmana i oranżadę w proszku? ;))) A kto załatwi jakieś
        przegryzki?
        • mikolaj7 Re: a dlaczego nie nocówka? 26.04.02, 18:59
          jottka napisał(a):

> Nocówka na zdrowy rozum nie powinna się odbywać w okolicach najkrótszej nocy w
          > roku ;))) Czyli lepiej szybciej ją zorganizować. Na przykład za tydzień w
          > niedzielę?

tzn. z soboty na niedziele, czy z niedzieli na poniedzialek?
          bo dla mnie to zasadnicza roznica.

no i trzeba by sie deczko szybciej zorganizowac niz z
          majowka, bo o niej wiadomo juz od dawna, ale nic
          konkretnego :)
          • Gość: peteen Re: a dlaczego nie nocówka? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 19:02
            mikołaj, opamiętaj się, ktoś tu musi dbać o twoją moralność !!!
            żadnych studentek po nocy, żadnych bosmanów, zostaje ci - co najwyżej -
            oranżada w proszku
            • mikolaj7 Re: a dlaczego nie nocówka? 26.04.02, 19:06
              Gość portalu: peteen napisał(a):

> mikołaj, opamiętaj się, ktoś tu musi dbać o twoją moralność !!!
              > żadnych studentek po nocy, żadnych bosmanów, zostaje ci - co najwyżej -
              > oranżada w proszku
              > :)))

ja tu tylko podgrzewam watek, zeby nie spadl za nisko :)))

a oranzady nie lubie :P
            • jottka Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:09
              No to już! W tę niedzielę albo i sobotę proponuję przelecieć się po
              Ewentualnych Miejscach Nocówki - skałki, forty, te rzeczy. W niedzielę wieczór
              opowiedzieć Forumowictwu, gdzie najlepiej, czyli wskazać słuszny kierunek i już
              możemy za tydzień oddawać się szałom. Przy oranżadzie w proszku, rzecz
              jasna ;)))
              • mikolaj7 Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:13
                jottka napisał(a):

> No to już! W tę niedzielę albo i sobotę proponuję przelecieć się po
                > Ewentualnych Miejscach Nocówki - skałki, forty, te rzeczy. W niedzielę wieczór
                > opowiedzieć Forumowictwu, gdzie najlepiej, czyli wskazać słuszny kierunek i już
                >
                > możemy za tydzień oddawać się szałom. Przy oranżadzie w proszku, rzecz
                > jasna ;)))

tylko zrobice od razu, zeby chmur nie bylo to sie dobujam z
                teleskopem, bo jeszcze w tym roku nieba nie ogladalem :)
                • jottka Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:19
                  A brzydko. Zajrzyj na jakże pouczające forumszczecin, wątek z
                  wczoraj "spójrzcie w niebo..." - szczegółowe zachwyty nad planetami w rządku z
                  księżycem. I mój dopisek a propos wrażeń z Beskidu Niskiego ;)))
                  • mikolaj7 Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:23
                    jottka napisał(a):

> A brzydko. Zajrzyj na jakże pouczające forumszczecin, wątek z
                    > wczoraj "spójrzcie w niebo..." - szczegółowe zachwyty nad planetami w rządku z
                    > księżycem. I mój dopisek a propos wrażeń z Beskidu Niskiego ;)))

to nie tak... wszystko czeka tylko na ladna pogode. nawet
                    mapy nieba skombinowalem... moglbym patrzec z balkonu,
                    bo jest gigantyczny, ale ksiezyc jest po drugiej stronie :(
                    musialbym jechac do babci albo kolegi... nie zanosi sie na
                    zadne, wiec dlatego chce isc na nocowke :)
              • peteen Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:17
                jottka, mikołaj jest nieletni, nie wolno ci ( a może zazdrość przeze mnie
                przemawia )
                • mikolaj7 Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:24
                  peteen napisał(a):

> jottka, mikołaj jest nieletni,

nie co?

nie wolno ci

nie co?

( a może zazdrość przeze mnie
                  > przemawia )

no chyba! :))))
                  • peteen Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:27
                    a ty co, kataryniarz, z tym "nie co " - pstro ! do lekcji ! masz czas na
                    studentki !
                    ;)))
                    • mikolaj7 Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:33
                      peteen napisał(a):

> a ty co, kataryniarz, z tym "nie co " - pstro ! do lekcji ! masz czas na
                      > studentki !
                      > ;)))

juz grzeczny bede :)

jutro dwie godziny matematyki mam za 2 maja :))) muysze
                      sie uczyc, ale co tam :)
                    • jottka Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:36
                      Ehm, proszę Tutejszych Forumków (forma żeńska, jak ustalono na forumlublin, to
                      foremka ;))), czy ta studentka szalejąca z nieletnimi po nocy to mam być ja?
                      Skończyłam już studia, ach, i staram się w powagę obrosnąć.

Na przykład pouczam astronomicznie i do lektur stosownych zachęcam ;)))

Ale poszaleć mam zamiar. Idę oglądać wirtualne miejsca imprezy w niedzielę.
                      Poutykam parę butelek, to jest torebek, oranżady pod skałami, żeby się
                      schłodziły do za tydzień ;)))
                      • mikolaj7 Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:38
                        jottka napisał(a):

> Ehm, proszę Tutejszych Forumków (forma żeńska, jak ustalono na forumlublin, to
                        > foremka ;))), czy ta studentka szalejąca z nieletnimi po nocy to mam być ja?

tu jest pelno studentek :)))
                        • peteen Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:40
                          trzeba jottce znaleźć jakiegoś studenta ( może na majówce ? )
                          • jottka Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:45
                            Dziękuję za inicjatywę, ale czy nie można by od razu na nocówce? Po ciemku
                            nikogo nie zgorszę ;)))
                            • peteen Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:45
                              ale się rozminiecie i nie odnajdziecie
                              • jottka Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:54
                                No zaraz, przecież mieliście znaleźć i doprowadzić?!! Co to za obietnice bez
                                pokrycia? ;)))
                          • mikolaj7 Re: nocówka, nocówka! 26.04.02, 19:54
                            peteen napisał(a):

> trzeba jottce znaleźć jakiegoś studenta ( może na majówce ? )
                            > :)))

studentow i licealistow tez u nas bez liku!
                            • Gość: skks Re: nocówka, nocówka! IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 14:18
                              No i o starych dziadkach nie zapominajcie, jakżem w sanatorii to na nocówkę się
                              nawet o kulach dowlokę.
                              Peteen nie podrywaj internetowo Jottki.
                              • mikolaj7 mam pytanie natury praktycznej... 27.04.02, 15:49
                                mozna sobie siedziec cala noc gdzies i pic oranzade w
                                proszku, czy to jest wzbronione przepisami jakimis?

takimi jak np. ten, ze po 22 czy 23 nieletni (albo mlodsi,
                                nie wiem), nie moga przebywac na ulicach krakowa...
                                • jottka Re: mam pytanie natury praktycznej... 27.04.02, 15:58
                                  Przede wszystkim muszę Cię uświadomic, że oranżady w proszku się nie pije,
                                  tylko nasypuje na dłoń, a następnie wylizuje. Ona syczy i jest to bardzo
                                  podniecające, szczególnie jeśli się ma dziesięć lat. Może być mniej ;))))

A po drugie - to jest wolny kraj. Jak Cię starszy kolega bądź koleżanka weźmie
                                  pod opiekę, to najwyżej Twoi rodzice mogą ich ścigać za kidnaping ;))
                                  • mikolaj7 Re: mam pytanie natury praktycznej... 27.04.02, 16:07
                                    jottka napisał(a):

> Przede wszystkim muszę Cię uświadomic, że oranżady w proszku się nie pije,
                                    > tylko nasypuje na dłoń, a następnie wylizuje.

utwierdzilo nie to w przekonaniu, ze Kuba ma racje i ona
                                    jest wielce feee.
                                    • Gość: skks Re: mam pytanie natury praktycznej... IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 14:15
                                      To co z tą nocówką?
                                      Mikołaj oranżada jest boska!!!!
                                      • Gość: Andersen Re: mam pytanie natury praktycznej... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 15:15
                                        > Mikołaj oranżada jest boska!!!!
                                        Pod warunkiem, ze jest na muszyniance.
                                        • jottka Re: a propos nocówki, 01.05.02, 20:50
                                          to ja mam chwilowo anginę wiosenną i zamiast latać po skałkach Twardowskiego
                                          celem rekonesansu siedzę przed komputerem z zapasem chusteczek do nosa, chlip,
                                          chlip :(((

No więc nie wiem, kiedy i gdzie mamy ją organizować, bo jakoś nie zauważyłam,
                                          żeby ktoś udał się w Teren i zdał Relację..
                                          • mikolaj7 Re: a propos nocówki, 02.05.02, 11:35
                                            jottka napisał(a):

> to ja mam chwilowo anginę wiosenną i zamiast latać po skałkach Twardowskiego
                                            > celem rekonesansu siedzę przed komputerem z zapasem chusteczek do nosa, chlip,
                                            > chlip :(((
                                            >
                                            > No więc nie wiem, kiedy i gdzie mamy ją organizować, bo jakoś nie zauważyłam,
                                            > żeby ktoś udał się w Teren i zdał Relację..

mnie sie zwyczajnie nie chce. wole isc na rynek i cos tam
                                            wchlonac.... niz uganiac sie po skalkach, jeszcze sie nawet
                                            dobrze z rowerem nie oswoilem :)))
                                            • jottka Re: a propos nocówki, 02.05.02, 11:41
                                              Po pierwsze - co Ty chcesz wchłaniać? Jesteś nieletni!!!

Po drugie - z rowerem na skałki wykluczone. Tam zdaje się co roku jakaś ofiara
                                              na dobre żegna się z życiem, bo nie wpadła na to, że z wysokiej góry spaść
                                              można. Barierek nie ma.

Po trzecie - na spacer, leniwy chłopcze, a nie przed komputer! No chyba, że
                                              siedzisz na Błoniach z laptopem ;)))
                                              • mikolaj7 Re: a propos nocówki, 02.05.02, 12:10
                                                jottka napisał(a):

> Po pierwsze - co Ty chcesz wchłaniać? Jesteś nieletni!!!

rany, przeciez nie owie o piciu!!! jak to sie mowi -
                                                glodenmu chleb na mysli, ja chce isc cos zjesc na miastko,
                                                tylko musze kogos znalezc, zeby z nim zjesc.

>
                                                > Po drugie - z rowerem na skałki wykluczone. Tam zdaje się co roku jakaś ofiara
                                                > na dobre żegna się z życiem, bo nie wpadła na to, że z wysokiej góry spaść
                                                > można. Barierek nie ma.

to w czym na rolkach? nie, jeszcze ich nie mam na nogach
                                                nie pojde, bo sie przemecze :D

>
                                                > Po trzecie - na spacer, leniwy chłopcze, a nie przed komputer! No chyba, że
                                                > siedzisz na Błoniach z laptopem ;)))

ide, juz ide zaraz.

ladna pogoda. jak w lecie.... szkoda, ze znajomi
                                                powyjezdzali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka