Dodaj do ulubionych

Lufthansa w Krakowie

IP: *.blast.pl / *.devs.futuro.pl 17.11.04, 10:18
bARDZO CZĘSTO LATACH DO usa do N.Jorku, bilety LOT sa bardzo drogie cieszę
sie że Lufthansa lata z Krakowa, dobrze byloby aby wiecej samolotow latalo
bezpośrednio z Krakowa do USA,placilibyśmy mniej za bilety.Duzo osób
starszych lata w odwiedziny do swoich dzieci ktrzorzy sa juz obywatelami
amerykanskimi.Dla nich najlepsze polaczenie jest bezposrednie z Krakowa
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesiek Monopol = Lufthansa + Lot IP: *.f.ddk / 193.24.34.* 17.11.04, 11:21
      bilet powrotny frankfurt-krakow w Lufthansie kosztuje 1000 Euro!!!! Skandal.
      za mniej mozna poleciec na drugi koniec swiata.
      • Gość: Konrad Re: Monopol = Lufthansa + Lot IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 04:15
        Absolutnie zgadzam się z Wieśkiem. Lufthansa, odkąd uzależniła od siebie LOT,
        stosuje praktyki absolutnie monopolistyczne. Owszem, lufthansą można polecieć
        CZASEM tanio, ale pod warunkiem, że nie leci się samolotem LOTU, z którym
        przecież LH jest w sojuszu STAR i z którym ma porozumienie dzięki któremu loty
        bez względu na operatora odbywają się pod wspólnym szyldem. LOT zaś, na
        zamówienie LH, blokuje poprzez POLSKIE PORTY LOTNICZE dostęp innym liniom do
        portów polskich. W efekcie LH otwiera mnóstwo połączeń z Polski do Monachium,
        gdzie zainwestowała w nowy port przesiadkowy. LOT został zepchnięty na pozycję
        linii dowożącej mięso, czyli pasażerów, do samolotów LH. Tymczasem Praga
        zdobywa pozycję głównego portu w naszym regionie, podobnie jak czeskie linie
        lotnicze CSA. Czy to nie dziwne, że port w 13-milionowym kraju obsługuje więcej
        pasażerów niż wszystkie porty lotnicze w kraju 40-milionowym o nieco tylko
        niższym dochodzie narodowym na głowę i poziomie rozwoju gospodarczego? Że z
        lotniska w Pradze można dolecieć do blisko 100 portów na świecie, a z Warszawy
        do nieco powyżej 50? Że Praga zdobywa pozycję portu międzykontynentalnego, a
        Warszawa obcina połączenia? Cóż, LH traci na właśnym rynku na rzecz
        niskokosztowych linii, które oferują, prawdę mówiąc, bardziej przyjazną i
        lepszą usługę niż nabzdyczeni pracownicy LH. Dlatego musi sobie odbijać na
        rynakch zależnych. A u nas to łatwe. Wystarczy odpowiednio przekonać tego lub
        innego decydenta... Ja w każdym razie doświadczyłem monopolu LH już rok temu,
        kiedy musiałem za niebotyczne pieniądze lecieć z 2 przesiadkami (9 godzin) na
        trasie, która z Berlina zajmuje innymi liniami 4 godziny. Obsługa żenująca,
        namówiono mnie do przystąpienia do programu lojalnościowego, kazano podać
        numery lotów, numer biletów i zostawić karty pokładowe. Efekt? Po 2 miesiącach
        otrzymałem list z informacją, że przystąpiłem do programu, ale mam 0 mil na
        koncie i że zaczną mi naliczać przy następnym locie. Cóż, następnego lotu już
        nie będzie. Jak to się mówi, Lufthanso, JEDEN zrażony klient, to straconych
        DZIEISIĘCIU potencjalnych klientów. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka